oyak rapor yazmış şu kadar kar edecek diye 50 küsür bin satmış..
tam komedi valla
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
oyak rapor yazmış şu kadar kar edecek diye 50 küsür bin satmış..
tam komedi valla
Vertuyu makyajlayip bund elimize verdiler heheh.;)))
Endeks tarihi zirveler deniyor vertu nefis..verus ********;))))) endeks salsa da maliyet dusursek
caren yok bana bunu alacaksın.
ytd
https://i.hizliresim.com/WQTBqi.jpg
Vertu yerine bunu alan beynime tüküreyim... Aptalim ben aptal.
Sonunda mı diyelim
Çok şükür tavan gördük
İnşallah devamı gelir
Haber akışı destekler
Bir günlük bir hareket olarak kalmaz
Düşünceleriniz neler en güzel günde kimse yazmamış
MAR-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse 2021 hissesi olacak ama bugün ama yarın neden mi?araştırın görün neler bar neler
Nedenlerini biliyorum
2017 den beri hissem yerinde duruyor
Arsa niyetine aldım
İmar gelir, yol geçer, baraj gelir herşey olur
Beklemeye devam
Upuzuncuyum yani
Grup firmalarının hareketine mi dayanamadı tavan yaptı, yarın görürüz. Artık haber düşmesi gerek. En azından 60 a yakın gelse kısada mutlu edecekMAR-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafiğe göre kırarsa 56 sonra 60
Kıramazsa yarın 52 53 dönüp 48 49 gibi rakamlara gelir, böyle okudum sizin yorumunuz nedirMAR-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gurup hareketi yaptığını düşünmüyorum..hiç bir zaman yapmadı çünkü...
ya gurubun biri mal çıkmak için kaldırdı..
ya da haftasonuna bir haberle gireceğiz..
muhtemel haberler
1.tufanbeyli boksit işletmesi faaliyete başladı
2.tokat erbaa da jeolojik ve jeofizik araştırma sonuçlandı.sondaj başladı..
3.aldem çelik halka arzı ile ilgili bir gelişme
4.diğer bir maden sahasındaki gelişme
5.iştirak satışı ya da bir ortaklık..
daha da arttırılabilir...
hatta 4. maddeye istinaden 35...40 saha var toplamda..kapalı kutu..
yarın yeşil kapatması yeterli benim için..
tavan tavana gerek yok..
ama illa da tavan kapatacam derse ve bir haber gelmezse işkillenirim[emoji38]
Bir bedelsiz de olabilir
Dediğiniz gibi ya o ya haber
İlki ise geri gelir ikinci ise devam eder
Hayırlısı diyelim
Bildiğim bir şey yok ama herkesin bildiği beklentileri bekliyorum MAR-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün tavandan alan Dinamik 53 altından boşalttı. Ne yani bu kadar miydi. Vertu 10.tavanini gördü...Neyse eksi yapacak gibi +6 dan +2.2 şu an :)
Vertu da +6 da . O doyduysa duzletme veya kar satışı başlarsa verus etkilenip çakılmasa da :)))
günün pastasını atabilecek var mı??
kim ne almış ne satmış..
city karışık kuruşuk işler yapıyo gibi..sanırım bank of amerika üzerinden yapıyor işlemleri...
Haftayı güzel kapattık, sondaj için orman bakanlığına başvuruyu yapmıştı, hatta akp Erbaa ilçe yöneticisi Emre Ulusoy Verusanin temsilcisi olarak başvuru dosyasını hazırlamış.
Ama tabi şirket kap göndermiyor bunlarla ilgili, ordan burdan öğreniyoruz.
Altın işi ciddi muhtemelen, gübre kadar bir reserve olsa, ederi 300-400 arası olması gerekiyor. Ya da usaktaki bir altın madeni reservi 10 milyon ons imiş. Öyle birşey olsa fiyat 1100-1200 eder. 1650 lotla beklemeye devam, güzel bir hikayesi var neden olmasın.
Bir de Cumhurbaşkanı bağlantıları var belki de hiçbir şey tesadüf değil. O maden sahasını belki de bilerek verusaya verdiler!!! Daha önce koza nasıl altın madeni yıldızı oldu! Herşey siyasetle alakalı !! Ufak ufak artırmayı planlıyorum.
Herkese iyi haftasonlari
ön incelemede ortaya çıkan tenör oranının 4...12 gr / ton olması işletilebilir bir rezerv olacağını düşündürüyor...
500 bin ons olsa bile 3 hanelere gidebilir...
sadece 1 maden bu...12 daha var geride kapalı kutu...
yavruda listeye girmiş gözümüz aydın
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=376&page=556
Verus bir ay önce vertunun 4 katiyfdi . Şimdi 2 katına düştü. Hak mı
https://i.hizliresim.com/WdnkVP.jpg
bu kırmış sayılırmı sayılmazmı önemli olan o :)
Elektrik birim fiyatında yanlışınız var. Şu anda çalıştığım sanayi şirketi kW 38 kuruştan elektrik alıyor.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aynen..geçen yıl 27 kuruş gibiydi sanayiye verilen elektrik fiyatı...
sanırım arkadaş yekdem alım garantili 13.3 cent üzerinden hesapladı..
yenilenebilir enerji üretimi için yatırım yapan şirketlerin ürettiği elektriği devlet destek verdiği için o fiyattan alıyordu 10 yıl süresince..her dönem o fiyat yeniden değerlendiriliyor...
siemens gurubu çanakkale bölgesindeki bir rüzgar enerjisi alanı için 3.5 cent teklif vermişti geçenlerde...
bir de yerli kömürlü santrallere destek veriyor devlet...toptan satış pazarında şu sıralar 30...35 kuruştan satılıyor
şunu da ekleyelim;
yeni kurulan en son teknoloji aluminyum tesisleri 5 kw ye kadar hatta biraz daha altına düşürdü elektrik maliyetini...
ama ilk kurulum maliyeti tabi ki yüksek..
satandart boksit 60 m ton gibi ciddi bir rezerve sahip...
dolayısı ile yılda 250 bin ton üretim kapasitesine sahip bir tesis inşa edebilir..
firma büyüklüğüne göre ciddi bir yatırım ama finansman konusunda sıkıntı yaşamaz zira ortada ciddi bir rezerv var..
ve de ithal edilen bir maden bu..
devlet te yatırım teşviki kapsamına alacaktır böyle bir girişimi...
Bir bilgi daha vereyim. Şu an bize bize bağlı limana ve hemen bitişiğinde ki başka bir firmaya ait olan limana gece gündüz toroslardan boksit geliyor ve gemilerle başka ülkelere ihraç ediliyor. Elin adamı bu kadar maliyetle kar ediyorken madenin dibindeki tesisin karlılığını siz düşünün. Ayrıca gelen boksit madeni limana 70 km. mesafede. Holding kuracağı işletmeye başka yakın bölgelerden boksit taşıyabilir. Şirket gerekli izinleri aldı, bundan sonra yatırım zamanı.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
60 milyon ton boksit reservin tamamı eğer ekonomik isletilebilir durumda ise, toplam değeri 40 dolar dan, 18 milyar TL yapar!!! Mesela Koza ve Gübreye baktığımızda toplam altın reserveleinin yarısının üzerinde ki değerden işlem görüyor hatta gübre toplam rezervin üçte ikisi olan 30 milyar TL piyasa değeri gördü, bu bağlamda Verusa da 9 milyar TL piyasa değerini bu haliyle bile görebilir.
Üzerine tabi eğer entegre bir alüminyum tesisi yapılması halinde ayrı bir hesaplama gerekiyor. Eti Alüminyum yıllık 500 milyon TL kar ediyor, tabi 2020 de dolardaki değer artışıyla herhalde kar 750 milyon TL yi bulmuştur.
Ayrıca altın hikayesi çok ciddi durumda diye düşünüyorum, Koza nasıl altın madeni yıldızı oldu hatırlayın, Akın İpek şu an İngiltere de olan eski sahibi fetocuydu, o 2005 den başlayarak, fetonun siyasi gücü sihirli bir el gibi dandik bir kağıt firması olan davetiye, ipek kağıt koza davetiye diye, bütün altın madenlerini kozaya paslayip hatta ipek de petrol sahası paslandi. Ve sonuç dev bir altın şirketi ve petrol şirketi doğdu.
Aynı hikaye şimdi verusa için de yazılıyor olabilir, bütün boksitleri verusaya veriyorlar, ve de bakır sahasından altın çıkmış miş! Kesinlikle tesadüf değildir. Cumhurbaşkanı eski ekonomi danışmanı şirketin yönetim kurulu üyesi, yani altın madenlerini de Koza İpek olduğu gibi Verusaya pasliyor ve de paslayacak olabilirler! Herşey siyasetle alakalı. O yüzden ben bugün artirdim. Beklemeye devam
ben bu şirketi 14 liralarda tanıdım..20 lerden toplamaya başladım 40 üstünde alım satım yapmıyorum...
pay değeri 140 ...150 civarına gelirse...
(altın haberi harici)
1/3 ünü vermeyi düşünüyorum...
94 den beri işlem yaparım ve işlem yaptığım şirketleri iyi araştırırım..
yukarı potansiyeli bundan daha fazla olan şirket yok...
egeeni de 18 tl lerde tanımıştım...
30...40 lardan vedalaşmıştım...
1750 şu an...
bu da öyle olacak demiyorum ama uzun vadede iyi yönetilirse ki yönetiliyor olduğunu düşünüyorum çok daha iyi olabilir bu...
yaş 45 eyt mağduru bir memurum...
60 yaşına kadar çalışabileceğimi sanmıyorum memuriyette..
bu beni 5 yıla kadar emekli eder diye düşünüyorum...
ekleme yapmam ama tek lot ta satmam...
gübrenin madencilik geçmişi yok...bu işin altından kalkamayabilir...
altın madeni var ama öyle kolay bir iş değil onu som altına çevirmek...
o madeni rödevans bedeli ile kozal ya da verusa verirler diyordum ama....biz çıkaracağız altını diye açıklama yaptı gübre..
kozal ın elinde çok sayıda altın arama ruhsatı var..200 kadar yanılmıyorsam
ama o da çok hantal..hem mülkiyet sorunu var hem de tüm sahaları araştıracak zamanı bulamaz ...
gübrenin yerinde olsam deneyimli bir firma olan verusa rödevans la devrederim sahayı..
hem gübre bir an önce ciddi bir nakit akışına kavuşur hem de verus...
zira gübrenin asıl işi bu olmadığı gibi elinde başka altın sahası da yok..
o kadar elamanı bu eğit donat..hepsi gider...
profesyonel bir firma ile anlaşabileceğini düşünüyorum halen...
kaç ay oldu yerüstü tesisi hazır kurulu madeni işletmeye başlayamadılar...
ver verusaya kozala yarın başlasın cevher çılarıp işlemeye..
kadro meselesi bu...
jeolojik ve jeofizik çalışmaları bittiyse az çok altın içerdiği düşünülen jeolojik oluşumların eni boyu derinliği, dolayısı ile kütlesi belirlenmiştir..
şimdi sırada bu oluşumlardan belirli aralıklarla ve belirli derinliklerde karot almak var...bunun içinde jeofizik çalışmalarında ortaya çıkan derinliklere sondaj kuyusu açmaları gerekmekte..
tabi bunun için çed raporu düzenlenerek ilgili bakanlığa sunulması gerekir..
eğer bu aşamaya geçtilerse..durum ciddi demektir...
yani yüzeyde tesipiti yapılan oluşumlar yer altında da işletme değeri taşıyacak potansiyelde devamlılığa sahip..
arazi çok büyük 20 bin dönüm ..
çok sayıda sondaj kuyusu açmaları gerekecektir...ciddi bir çed raporu oluşturmaları gerek...yaylaların su kaynaklarına falan bir zarar gelmemesi için..
inşşallah yüzey verilerinde yakalanan tenör oranı derinlere indikçe artar ...
tenör oranının yüksekliği işletme maliyetini düşüren en önemli olgudur..
herkese bol kazançlar
Maalesef ben Verusayi geç keşfettim, bugün 3600 lota çıkardım maliyet 47, duruma göre 5000 lota kadar çıkarmayı düşünüyorum bence de altın haricinde bile Boksit rezervi ile 100 civarını zaten hakediyor, entegre alüminyum tesisi kurarsa tabi o zaman 200 de olabilir.
Ama benim esas beklentim altın, Erbaa ve Galata Altın daki diğer maden ruhsatları. Cumhurbaşkanı altın üretimi 2 kat artircaz diyor. Zaten bu iktidarın en iyi yaptığı şey ihale ve ruhsatları kendi adamlarına dağıtmak. Verusa da yönetiminde eski ekonomi danışmanı hatta Erdoğan için kitap yazmış bir adam var. Verusa nasıl 60 milyon ton boksit reservin sahibi olabildi? Tesadüf mü???
Erbaa da ki bakır madeni diye verilen sahada altın çıkması tesadüf mü sizce??
Benim beklentim ikinci bir Koza hikâyesi, bekleyip göreceğiz.
Jeoloji ve jeofizik çalışmaları bitti, sondaj için orman bakanlığına orman yolu kullanımı için ÇED raporu sundular bile hatta bu başvuru dosyasını hazırlayan Emre Ulusoy adlı orman mühendisi, adamın Galata Altın temsilcisi diye kartviziti var. Ve bu adam Erbaa akp ilçe yöneticisi, nasıl da herşey siyasi görüyor musunuz? Adamların temsilcisi bile AKP ilçe yöneticisi çıktı. Sondaj için izin istediklerine göre, olumlu gidiyor süreç demektir!!! Gübre kadar bir reserve çıkarsa 400 eder!!! Cumhurbaşkanı neye dayanarak altın üretimini 100 ton yapacaz diyor!
Ömer Özbay, 2017 de Verusa holding e CEO olarak atanmış, adamın kitabı bir lider doğuyor da Erdoğana yazmış. Ve verusa 2018 den beri 60 milyon ton boksit, yani 18 milyar TL lik reserve alıyor ve altın buluyor!
Bu kitabın getirileri bunlar. Feto nasıl Akın İpek in dandik davetiye şirketine altın ve petrol verdiyse, bu iktidar da galiba Verusaya aynısını yapıyor. En güzeli beklemek!!
Altın rezervi hesaplanırken nihai ürüne bakılır. Bence sen de boksit rezervini nihai üretilecek alüminyum olarak hesapla. Yani sonuçta üretip satacağın mamul ne ise onun üzerinden ciro ve değer hesabı yaparsın. Karı bulmak istiyorsan diğer giderleri hesaplayıp düşersin. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ipek matbaacılıktı o dönemde...kanadalı ya da abd li bir madencilik firmasından altın madenini devraldı 50 m dolara ...
ilk yılki karı 50 m dolardan fazlaydı sanırım...bir nevi finanse edilmiş ipek o dönemde anladığım kadarı ile..
ipek matbaa ve koza davetiye diye 2 firma idi..ipek matbaa koza davetiyenin sahibiydi..
kozal ı koza davetiye kurdu ipek holdingle ortak..
sonra sektör değiştirdiler ve bir çok maden ruhsatı alıp turizm otelcilik televizyon yayıncılığı gibi iş kolları oluşturdular..
bu ilk aldıkları altın madeni finanse etti hepsini...
hatta koza limited diye ingilterede bir şirket dahi kurdular...kozal hisselerinin bir kısmını sanırım ipek holding bu şirkete aktardı..
şu anda bu şirket ingiltere menşeili olduğundan mülkiyet sorunu olan payları var kozalın...
ve mahkemeler de uzadıkça uzuyor
yoksa kozal ve dolayısı ile kozaa ve ipeke bu fiyatlarda olmazdı...
inşallah sorun çözülür de bu firmalar daha efektif çalıştıracak bir sahibe kavuşur...
geçenlerde bir yetkili ya varlık fonuna devrederiz ya da satarız gibi bişeyler söyledi..
satarlarsa alıcısı çok olacaktırSM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ömer Özbay 28 Şubat 2017 de CEO olarak atanmış ve hatırladığım kadarıyla Verusaya Boksit Bakır altın demir, hemen hemen hepsi bu tarihlerden sonra gerçekleşiyor. Sanki Ömer Özbay geldikten sonra gökten ruhsat yağmış Verusaya! Tekrar bakmak lazım ama alınan ruhsatlarin neredeyse hepsi ya da hepsi Ömer Özbay geldikten sonra şirkete veriliyor!! İlginç bir durum! Aslında durum apaçık ortada. Ve Cumhurbaşkanı altın üretimini 100 tona cikarcaz diyor, Galata altında başka sahalarda var Erbaa dan başka. Hatta bu sene bir kaç ruhsat kazanıyor ama neadeni olduğu yazmıyor bile.
Bunlar bence tesadüf değil, kendi adamlarına dağıtıyorlar başkalarına yedirmiyorlar! O yüzden verusa doğru adres bence
Faaliyet raporunda zaten yazıyor nihai hedef olarak entegre tesis ile alüminyum üretmek olduğu. Tabi bunu nasıl ne zaman yapabilirler bilemeyiz, boksit ton 40 dolar alüminyum ton 2000-2200 dolar civarında, 4 boksit bir alüminyum ediyor, cari açık verilen bir ürün, belki devlet teşvikleri ile böyle bir tesis kurabilir bilemeyiz. Eti Alüminyum Cengiz holdinge ait sanırım yıllık 80 bin ton üretim ile, 2019 karı 470 milyon TL, 2020 de herhalde yeni kurlar ile 650 -700 kar eder, buradan yola çıkarak bir hesaplama yapılabilinir.
Bu arada 3 ay önce holding tarafından altın rezerv tespit çalışmaları sürdüğü bilgisi verilmişti. Belirli aralıklarla açıklama yapma zorundalar, ama ne zaman yaparlar bilmiyorum.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.