ons da sinsi sinsi 1.442 usd ye dokunmuş
29 mayısda 1280 dolardı
26 günde 162 dolar
yani
%12.65
ne TL de var bu kadar getiri ne de başka bi varlıkta :)
ytd.
syg,
ons da sinsi sinsi 1.442 usd ye dokunmuş
29 mayısda 1280 dolardı
26 günde 162 dolar
yani
%12.65
ne TL de var bu kadar getiri ne de başka bi varlıkta :)
ytd.
syg,
Forumu bekarlar basmis..
Cikcikcikcik....
Boyle vakit gecmez.
Yasamak bir zulum olur.
Evlenin ve en az uc cocuk yapin. :)
Syg,
1 mio TL 160-170K dolar eder ki ust sinif bir araba demektir.
Sermaye getirisinden yasamak icin %4 kuralini hatirlatirim.
Yani sadece 40K TL ayda 3K gibi bir butce olmali.
Hastalik olmayak.
Bir SGK maasi da mutlaka olmali, saglik hizmeti icin yanina tamamlayici sigorta da yapilabilir.
Benim bir yakinim da bu durumda.
Vefat eden esinden ve babasindan iki maasi toplam 2800 TL ve miras kalan bir dairesi var, yasi 40 calismiyor ama arada bir bunalima girip intihar tesebbusunde bile bulunabiliyor.
Istanbul'dan gidemiyor arkadas cevresi burada.
Aile yok, gelecek kaygisi yok. Kendisinden baska dusunecegi kimse yok, genis bir arkadas cevresi ile bu boslugu doldurmaya calisiyor.
Erken emeklilik karari zor bir karar.
Maddi olmaktan ziyade daha cok sosyal problemleri beraberinde getirebilir.
Syg,
abbaaaaooovvvv başlıkta mevduatçı bir sürü mandıra filozofu tarzı yaşayanlar varmış tek farkı kenarda iyi para tutan. Forumdaşlar cafeye gelin cafenin psikolog kamyoncu müh. webster artı daktırımızla tanışın uygun çözümleri bulalım. Sütbıyık hain ninjayı söylemiyorum o sürpriz olacak :plc:
Suriyeli akinindan sonra 4 olmus olmali haklisin yoksa bir kusak sonra azinlikta kalacagiz.
Lise arkadasim genel cerrah haftada 3 gun Adana Marsa hastanesinde kadin dogumda poliklinik yapiyor. "Her gun bakiyorum hastalarin max 2-3 tanesi turk gerisi hep Suriyeli" diyor.
Syg,
Arkadaslar gunaydin. Dolar mevduat oranlarinda secim sonrasi son 2 gunde genel olarak asagi veya yukari bir degisiklik var mi? Tesekkurler
32 günlük Akbank’tan bağlayan var mı yakın zamanda oran nedir
Tesekkurler aydinc
Ben olsam soyle yapardim...
1 Mio TL yi ikiye boler 500K ile su hisselerden esit miktarda yani 100K lik alirdim.
Tuprs Eregl Froto Hekts Soda
Geri kalan 500K yi dolara cevirir 10-30 yillik TC hazinesi eurobondlarina girerdim, hazir CDS ler 450 civari iken.
Su an eurobond faizleri yuksek, yilda iki defa dolar olarak kupon faizimi temiz temiz alirdim, hic enflasyona v.s takilmadan.
80K dolarlik alsak ve ortalama %7.5 getiri desek yilda iki degisik tarihte 3K dan toplam 6K doviz gelirimiz olurdu. Bu sene belki beyan sinirinin da altinda kalirdi alacagimiz yaklasik 6K dolar kupon faizi getirisi yani beyanname de vermezdik, vergi de odemezdik.
TC hazinesi su sira %7-8 ortalama getiri veriyor doviz bazinda.
Buyuk bankalarin eurobondlari daha da fazla ama vadeleri kisa, onlar da alinabilir bence...
Hisse kismindan da ortalama %7 temettu getirisi olsa 35K TL de oradan gelir, bu da beyan siniri altinda oldugu icin sadece stopaj ile kurtaririz..
Bu sekilde enflasyonu hic dert etmeden, hisse kismindan sermaye kazanci (deger artis kazanci) da hedefleyerek guzel bir nakit akisi saglardik diyorum.
Tabii ki karar ve secim sizin.
En iyi yatirim her zaman gece rahat uyutan yatirimdir, bunu da eklemem lazim. :)
Syg,
Şekere % 16 zam geldi - bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. şekere yüzde 16 zam yapıldığını açıkladı.
Türk Şeker'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "50 Kg'lık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25.06.2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere % 16 artırılarak (KDV hariç) 3,57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur" denildi.
Secim bitti ve beklendigi gibi basladi zamlar..
1 litre eurodizel bu sabah baktim 6.73 TL olmus..
Syg,
O zaman surayi oneriyorum...
https://www.zomato.com/tr/istanbul/%...erkez-istanbul
Syg,
Surada da muthis lahmacunlar var...
https://goo.gl/maps/DsT5y1Lay2QJAxJu8
Syg,
Fiba bono
63 gün
MK:24,88
Talep toplama:25 Haziran
Vade Başlangıç:26 Haziran
arkadaşlar kolay gelsin.bir sorum olacak.t finans tan tfx hesabı açtım.dolar alım satımı için.param tl de iken boş durmasın diyorum günlük mevduat ürünleri yokmuş.beni kira sertifikalı fonlara yönlendiyorular.bunların riski varmı bilgi verecek var mı aranızda
Dudu iyi mojito yapan bar nerede var.sen onunda bilirsin.ama kaliteli bar olsun.[emoji39]
Soruyu buradan sorun,yeri burası değil.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post3552925
Fıl mk 24.87% günlük
25.03% 61 günlük
1 milyoncu kafa dinlemek isteyen arkadaşlar,
Günde 3-4 saat yatırım takip için zaman harcarsanız, rahat rahat gelirinizi düşürmeden bu işi koparabilirsiniz.
Enflasyon faiz hisse bono altın döviz vb...günlük işlemler
bu tarzı benimseyip seçmeniz gerekli. Her zaman bir hikaye bir fırsat çıkar TR piyasalarında. En basiti Sabredersin TR de yılda 2 kriz kesin çıkar, gider ISCTR hisseye gömersin 4-5 ay sonra %50 alıp çıkarsın.
Vakıf ve halk bank 23.85% net 371 gün stopaj 0. bugünde teyitli.
32 lik oranlar dusmeye basladi 3_4 kucuk banka haric buyuk olcekli bankalarda 100 k ustune 23 uzeri oran veren cikmadi birkac buyuk bankayi aradim 22.25_23 arasi oranlar onerdiler.
Evet 1m+ Enf. Endeksli Faiz korumalı Vd. Hesap. 371 gün. 0 stopaj 23.85% NET.
Yakkaşık 26.5% 1 yıllık VD. Mk. oluyor.
Yıllık faizin aylık faizden yüksek olmasının mantığı nedir?
Bu hafta Enf. Korumalı hesap orankarına da ayar çekeceklermiş. İlgilenenlerin bilgisine.
sanki yıllık bağlayan varda birde ayar çekeceklermiş .. te Allamm yaa :)