Tesekkurler aydinc
Tesekkurler aydinc
Ben olsam soyle yapardim...
1 Mio TL yi ikiye boler 500K ile su hisselerden esit miktarda yani 100K lik alirdim.
Tuprs Eregl Froto Hekts Soda
Geri kalan 500K yi dolara cevirir 10-30 yillik TC hazinesi eurobondlarina girerdim, hazir CDS ler 450 civari iken.
Su an eurobond faizleri yuksek, yilda iki defa dolar olarak kupon faizimi temiz temiz alirdim, hic enflasyona v.s takilmadan.
80K dolarlik alsak ve ortalama %7.5 getiri desek yilda iki degisik tarihte 3K dan toplam 6K doviz gelirimiz olurdu. Bu sene belki beyan sinirinin da altinda kalirdi alacagimiz yaklasik 6K dolar kupon faizi getirisi yani beyanname de vermezdik, vergi de odemezdik.
TC hazinesi su sira %7-8 ortalama getiri veriyor doviz bazinda.
Buyuk bankalarin eurobondlari daha da fazla ama vadeleri kisa, onlar da alinabilir bence...
Hisse kismindan da ortalama %7 temettu getirisi olsa 35K TL de oradan gelir, bu da beyan siniri altinda oldugu icin sadece stopaj ile kurtaririz..
Bu sekilde enflasyonu hic dert etmeden, hisse kismindan sermaye kazanci (deger artis kazanci) da hedefleyerek guzel bir nakit akisi saglardik diyorum.
Tabii ki karar ve secim sizin.
En iyi yatirim her zaman gece rahat uyutan yatirimdir, bunu da eklemem lazim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Şekere % 16 zam geldi - bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. şekere yüzde 16 zam yapıldığını açıkladı.
Türk Şeker'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "50 Kg'lık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25.06.2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere % 16 artırılarak (KDV hariç) 3,57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur" denildi.
Secim bitti ve beklendigi gibi basladi zamlar..
1 litre eurodizel bu sabah baktim 6.73 TL olmus..
Syg,
O zaman surayi oneriyorum...
https://www.zomato.com/tr/istanbul/%...erkez-istanbul
Syg,
Yer İmleri