% 18 olur Sevgili Bosch.
Hesaplama su sekilde.
0.15/0.84 = 0.18
Kolay gelsin.
Printable View
Çok basitmiş hesaplamak yöntemi öğrettiğiniz için teşekkür ederim.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.HISIM bugünkü fiyata göre temettu verimi
0,15/0,89=0,1685. %16
Şimdi temettu aldığımız tarihte maliyete goremi temettu verimini baz alacaz yoksa temettu odendigi günkü fiyatimi baz alacaz.
Onemli olan senin maaliyetin.
Hisse nakit kar payina kadar 1.20 yi de gorebilir.
Bu fiyat nereye kadar cikabilir diye dusunursen, Vadeli Mevdat kazancina esitlendigi noktaya kadar cikabilir.
Odemeye bir iki gun kala, adam iki gunde %13 yapacaksa, 1.20 den de alir, yoksa o getiriyi bir yil beklemek durumunda.
Bunlar sadece teorik olasiliklar.
Illa budur diye okumamak lazim.
Yapmış olduğu prim temettu veriminin üzerine çıkarsa hisse satmak daha kazançlı olabilirmi acaba. (%10 da kazanç vergisi düş)
Sayın Boschyatırım,
Maliyetiniz sadece 0,89 olmaz.
Bu ülkede bir enflasyon gerçeği var. Yani diyelim ki siz 0.89dan 100.000 adet Ağustos ayında aldınız.
Ve diyelimki Mart ayında da temettü alacaksınız yani 8 ay sonra.
8 aylık enflasyonun %8 olduğunu kabul edersek sizin ilk yatırdığınız 89.000TL'niz %8 değer kaybına uğrayacak demektir. Yani 7.120 TL.'niz siz temettü alana kadar bu sekiz aylık süreçte yok olacak, enflasyon karşısında ezilecek.
Bu durumda sizin gerçek temettü verimliliğiniz 15000-7200=7800TL
(7800X100)/89000=%8.76 olacaktır.
Dahada başka deyişle Mart ayında aldığınız o 15000TL'nin 7200TL'sini geri portföye koymazda yerseniz aslında ana paranızı eksiltmiş olursunuz.
O 15000'in sadece 7800'ünü harcamak için kendinize ayırmalısınız.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.ctugrul tşk.ederim.
Evet çok haklısınız uzun vadeli temettu yatirimciliginda sermaye maalesef enflasyon karşısında eriyor.
Eger dusunuldugu gibi enflasyon karsisinda eriyor olsa, IsBank yonetimi sormazmi, fonu yonetenlere.
Millet 500.000 - 700.000 lotlardan bahsediyor, kazanclar enflasyonun altinda kalirsa, bu fonu kim alir ?
Gecmis 10 senenin getirilerine bakarsaniz, enflasyonun % 6 -% 7 oldugu yillarda, 3 kez 20 kurus bir kez 40 kurus vermis.
Adamlarda her sey acik, seffaf ve durust.
Kimi altin alir kasaya koyar, kimi ISYAT alir yillik kazancina bakar, kimi ASELS alir, bekler de bekler.
Kimsenin isine karismak gibi bir dusuncemiz yok.
Ancak, bu isin icinde olan yatirimcilarin deneyimlerine ve gerceklere bakmak, gormek lazim.
https://i.hizliresim.com/0Gk2ER.jpg
8-10 yıllık rakamlara bakınca fark korkunç şekilde açılıyor ama 3 sene önce bugüne bakalım.
Yatırımcıların dürüst, güvenilir falan filan diye genelde tercih ettiği hisselerin düzeltilmiş rakamları (temettü ve varsa bedelli/bedelsiz düşülmüş rakamları) ile özellikle bugünkü keskin düşüşe rağmen cari fiyatlarla kıyaslaması.
İşyat'ı da özellikle temettü öncesi sanki 1,10 olmuş gibi fiyatladım.
3 yılda en bilinen, en tanıdık hisseler arasında en az kazanç getirenlerden biri.
Ben şahsen portföyümğn büyüklüğüne bakıyorum. 100 bin liramın 3 yılda 700 bin lira olarak sıfır temettü almayı, 200 bin lira portföy değeri+ 100 bin lira temettü almaya kesinlikle tercih ederim.
* İşyat'ı da şu andaki cari fiyat olan 89 kuruştan hesaplarsak %34 getiri yapmış oluyor.
Bu hisse 1.40 lari da gordu.
Hesabi yaparken, her yil azalan maaliyetleri dikkate almak lazim.
Bu hisseyi iki sene tutanin, su an maaliyeti 0.72 TL.
0.15 verdiginde, kazanc %21 olmuyor mu ?
Oluyor.
Parani her yil Mart'in son haftasinda aliyormusun ?
Aliyorsun.
Ya digerleri ne yapiyor ?
O ustte olan sirketlerin GECMIS YIL KARLARI kalemlerine bir bak istersen ?
Bu ulke Norvec degil, kanun yok hukuk yok.
Yarin adam, Varlik Fonu'na aldim diye bir KHK cikarsa, mahkemeye mi gidecekler ?
Haddi diyelim gittiler, hangi hakim, hangi cesaretle bu ky hakli diyecek.
Biz bir gecede milletin dovizinin TL.ye cevrildigi gunleri de gorduk.
ISYAT'i begenmemizin sebebi durust yonetilmesi, defansif olmasi ve asla yasanmis riskler turunden risk tasimamasi.
Kimi cok kazanca gider, kimi saglama.
Ben hayatimda ne mahkeme gordum ne de adliye.
Bu Isyat'i savunacagim diye avukat olduk bilader.
Yazmayim artik, ne dersiniz.?
Affiniza siginiyorum.
Hocam işin sırrı 2 sene tutmakta saklı. 5 sene önce 1,40 idi artık 82 kuruş ve yıllardır bu civarda. Daha önce tabloyu koydum. 7-8 yıl önce 480 mn lira olan elindeki portföy ine ine 230 milyona inmiş. 7-8 yıl önce 16-20 krş temettü veriyormuş şimdi 12-15 kuruş. Yazdım bunu, aynı oranda devam edebilmesi için enflasyonu koyarsak bu sene 28-30 kuruş vermesi lazım.
Aynı öantıkla gidersek 2 sene tutanın maliyeti 72 kuruş, 3 sene tutanın 60 kuruş, 4 sene tutanın 50 kuruş. 15 krş temettü verirse bu sefer %21 değil %30 kazanırsın, bu cepte, anladık.
Ama adı geçen diğer hisseleri de 2-3 yıl tutarsan maliyetin çoook daha aşağılara iniyor. Her türlü İşyat'ı geçiyorlar.
2 sene önce Tüpraş alanın maliyeti 50 lira,
2 sene önce Otkar alanın maliyeti 70 lira,
2 sene önce Hektaş alanın maliyeti 2,5 lira gibi gibi.
2-3 bekleyerek olaya bakarsak yine İşyat zararlı çıkar diğerlerinin karşısında.
Ayrıca Khk ile el koyma İşyata da olabilir, elindeki 238 mn a 1 gecede el koyabilirler, diğerlerine el koyuyorlar da İşyat babalarının oğlu mu? Hatta İş bankası iştiraki olduğu için bence ilk önce ona koyarlar öyle birşey olursa.
Aslında erimiyor. Ben tam aksini anlatmaya çalışmıştım.
Enflasyonun üzerinde kazanç söz konusu.
Genelleme yaparsak, zaten enflasyon karşısında Türkiye'de erimeyen bir şey yok. Önemli olan enflasyon rakamının üzerinde size getiri sağlayıp sağlamadığı bir yatırım enstrümanının. İşyat'da enflasyon üzerinde getiri sağlıyor.
Yaz abi yaz, :)
Sana kimse haksızsın demiyor ki. 2 yıl beklersen %21 net temettü alırsın, daha ne istiyorsunuz, ne enflasyon karşısında ezilmesi falan diye hafiften fırçalıyosun bazılarımızı, :D
Örneğin ben de diyorum ki senin baktığın gibi olaya bakarsak İşyat'tan çok daha fazla kazandıracak hisseler var, hem de geçmiş yıllarda defalarca ispat etmişler kendilerini.
Kasitli olarak oyle bir sey yapmam, yazi uslubum biraz farkli sadece.
Sadece anlatmak istedigim su.
10.000 ISYAT'a bugun 8.800 TL. veriyorsun. 6 ay sonra 1.500 aliyorsun.
8.800 ile bugun 74 lot TUPRAS aliyorsun, 6 ay sonra ne alacaksin.
Konunun gozden kacmamasi gereken noktasi bu.
Yukarda yazmissin, belki en guzel hisseler, ama BOLUC'ta onlardan biri, tut ki, yatirimci BOLUC aldi, bugun 5.47 ve gecen yilki fiyatin da altinda.
Munazara da, hisselerin piyasa fiyatlarini, karlarini, buyumeleri dikkate alirken en iyilerini seciyorsun. Bir medium gibi.
Gercek yasam oyle degil, oyle mukemmel bir yatirimci yok, ama teoride var sayarak mukayese yapmak fikrine ben katilmiyorum.
ISYAT'i gun gun goruyor, takip ediyorsun, gecmis 10-15 yilinda neler vermis goruyorsun, kazanci, istikrari, ani dususlerdeki tavrini goruyorsun.
Sanki diger hisse kazanclari enflasyondan etkilenmiyormus, bu durum sadece ISYAT'i vuruyormus gibi iddia ile dogru bir munazara yapilamaz.
Benim amacim, kisi bir hisseyi sectiginde, sadece kendine, bu gun, bu fiyattan ISYAT'mi alayim, yoksa sectigim su hisseyi mi diye sormasi.
Bunu itiyat haline getirmesi.
Sonucta kendisinin kazanmasi.
Yoksa ISYAT enflasyonda erirmis, cok da umurumdaydi.
Geldik 87 kuruşa :)
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geldi ama 87 ye bir haftadır alış giriyom vermiyor şimdilik.
Elinizdekini kaptırmayın. Bu sene karı çok iyi çıkacak hisse 1,10'lara doğru yürüyecek bence. Daha iki hafta önce 0.96 gördü. Millete panik yaptırıp topluyorlar bence.
Ocağa 0.95 civarı girerse ve 0,15 temettü verebilecek kar görünürse son bilançosunda, Şubat-Mart gibi 1,10'a doğru yürür kanaatindeyim.
1,47'yi bulmuş.
PD 235.307. 486TL
önce ki kaçtı hocam
234.452. 684TL paybaşı değer 1,46TL
Teşekkürler hocam
Rica ederim
bu yıl 15 krs temettu cepte görünüyor...
783 nolu iletiyi görmediniz sanırım.
Estağfurullah Sayın Hısım
15-16 kuruşu bende bekliyorum.
Eger 1.52 den kapatirsak 29.2 Milyon kar olur, hisse basina brut 18 kurus yapar.
Bunun 15 - 16 kurusunu verebilir.
Insallah diyelim.:)
2017 başlangıç portföy degerimiz 214.558.938 lira suan ki portföy degerimiz 235.307.938 lira... suan 9 aylık karimiz 20.7 milyon lira görünüyor.(is menkula komisyon odemesi yapilarsa degisir) 3 ayda 7 milyon kar etsek 27-28 arası kar ederiz...hisse başı kar 16-17 krs ediyor...
NET VARLIK DEĞERİ
236.495.616,1
oda_ShareInGroupTranspose|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
Pay Sayısı
160.599.284
oda_ShareInGroupTranspose|http://www.mkk.com.tr/2015/role/standartCapitalsLabel
Pay Başına Net Aktif Değer
1,47
temettü 15 kuruş gelirmi ?
kağıda 92 den yüklü alımlar geldi ve 95 kademesine kadar satılanları topladı hayırdır inşallah ,96-97 kırıldığı taktirde 1,15-1,20 ler gündeme gelebilir hızlı bir şekilde . y.t.d.