Sayfa 98/931 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 777 - 784 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Yaz abi yaz,

Sana kimse haksızsın demiyor ki. 2 yıl beklersen %21 net temettü alırsın, daha ne istiyorsunuz, ne enflasyon karşısında ezilmesi falan diye hafiften fırçalıyosun bazılarımızı, :D

Örneğin ben de diyorum ki senin baktığın gibi olaya bakarsak İşyat'tan çok daha fazla kazandıracak hisseler var, hem de geçmiş yıllarda defalarca ispat etmişler kendilerini.
    Kasitli olarak oyle bir sey yapmam, yazi uslubum biraz farkli sadece.

Sadece anlatmak istedigim su.

10.000 ISYAT'a bugun 8.800 TL. veriyorsun. 6 ay sonra 1.500 aliyorsun.

8.800 ile bugun 74 lot TUPRAS aliyorsun, 6 ay sonra ne alacaksin.

Konunun gozden kacmamasi gereken noktasi bu.

Yukarda yazmissin, belki en guzel hisseler, ama BOLUC'ta onlardan biri, tut ki, yatirimci BOLUC aldi, bugun 5.47 ve gecen yilki fiyatin da altinda.

Munazara da, hisselerin piyasa fiyatlarini, karlarini, buyumeleri dikkate alirken en iyilerini seciyorsun. Bir medium gibi.

Gercek yasam oyle degil, oyle mukemmel bir yatirimci yok, ama teoride var sayarak mukayese yapmak fikrine ben katilmiyorum.

ISYAT'i gun gun goruyor, takip ediyorsun, gecmis 10-15 yilinda neler vermis goruyorsun, kazanci, istikrari, ani dususlerdeki tavrini goruyorsun.

Sanki diger hisse kazanclari enflasyondan etkilenmiyormus, bu durum sadece ISYAT'i vuruyormus gibi iddia ile dogru bir munazara yapilamaz.

Benim amacim, kisi bir hisseyi sectiginde, sadece kendine, bu gun, bu fiyattan ISYAT'mi alayim, yoksa sectigim su hisseyi mi diye sormasi.

Bunu itiyat haline getirmesi.

Sonucta kendisinin kazanmasi.

Yoksa ISYAT enflasyonda erirmis, cok da umurumdaydi.

2.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku

8-10 yıllık rakamlara bakınca fark korkunç şekilde açılıyor ama 3 sene önce bugüne bakalım.

Yatırımcıların dürüst, güvenilir falan filan diye genelde tercih ettiği hisselerin düzeltilmiş rakamları (temettü ve varsa bedelli/bedelsiz düşülmüş rakamları) ile özellikle bugünkü keskin düşüşe rağmen cari fiyatlarla kıyaslaması.

İşyat'ı da özellikle temettü öncesi sanki 1,10 olmuş gibi fiyatladım.

3 yılda en bilinen, en tanıdık hisseler arasında en az kazanç getirenlerden biri.

Ben şahsen portföyümğn büyüklüğüne bakıyorum. 100 bin liramın 3 yılda 700 bin lira olarak sıfır temettü almayı, 200 bin lira portföy değeri+ 100 bin lira temettü almaya kesinlikle tercih ederim.

* İşyat'ı da şu andaki cari fiyat olan 89 kuruştan hesaplarsak %34 getiri yapmış oluyor.
    Kazın ayağı öyle değil. 3 yıl önce hangi hisse ne kadar çıkacak öngörmek çok zor. aldığınız hisse sıfır bile olabilir. Ama ISYAT istikrarlıdır ortalama yılda %20 çıkar. Risk az, kazanç az, ama Kazanç / Risk oranı yüksek. Bu yüzden tercih ediliyor.

3. Geldik 87 kuruşa

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Geldi ama 87 ye bir haftadır alış giriyom vermiyor şimdilik.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Elinizdekini kaptırmayın. Bu sene karı çok iyi çıkacak hisse 1,10'lara doğru yürüyecek bence. Daha iki hafta önce 0.96 gördü. Millete panik yaptırıp topluyorlar bence.
    Ocağa 0.95 civarı girerse ve 0,15 temettü verebilecek kar görünürse son bilançosunda, Şubat-Mart gibi 1,10'a doğru yürür kanaatindeyim.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. 1,47'yi bulmuş.
    PD 235.307. 486TL

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. önce ki kaçtı hocam

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 98/931 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •