yukardaki maddeler mecliste geçen yasanın sonucunda değişen yeni spk maddeleri
Printable View
yukardaki maddeler mecliste geçen yasanın sonucunda değişen yeni spk maddeleri
meclisten geçen yasanın ismi bankacılık yasası adı altındaydı.
Spk da meclisden geçen20-02-2020 tarihli bankacılık kanununu,sonrasında 25-02-2020 de resmi gezete ilanıyla yasalaşan kanunu, 12-03-2020 martda ki yeni yönetmelikle ,yani spk nın işleyişinde spk ya gekicek başvurularda farklılık gösterecek bu kanununu,yönetmelikle revize ettim kanun doğrutusunda değiştirdim diyor.
Bundan sonra birleşme vb. durumlarda spk yeni yönetmeliğe göre karsr vericek anlıyorum ben.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şişenin artık spk yı bekliyoruz dememesi gerekir,
Spk yapacağını yaptı,bancalık kanunu ile ilgiki yeni düzenlemeleri,yeni yönetmelik adı altında değiştirdi 12-03-2020 tarihinde,
Bence bir eşik daha atlandı dememiz lazım diye düşünüyorum
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
aynen
öyle
Yarın şişe yatırımcı ilişkilerine mail atıcağım bu yeni yönetmeliği,
Arkadaşlar sizde mail atınki işler hızlansın,yok görmedik etmedik demesinler zaten biliyorlardır ayrıca yatırımcınında konuyu sıkı takip ettiği ,şişeyide tekipde kalması için uyardığını ve hızlı adım atması konusunda uyarıları anlarlar en azından.
Abi ben bulamiyorum yonetmelik degisikligini. Bana atar misiniz linki.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar
Ortada yeni tebliğ daha yok
Neden ısrarla eski tebliğler geliyor buraya
SPK.kanunun ilgili maddesi değişti
Tebliğ ile SPK.duzenleme yapacak bukadar basit
Konuya vakıf olmayan lütfen kafa karistirmasin
16.03.2020 tarihli resmi gazetede çıkmamış
okumanız yok mu.20.02.2020 tarihl, değişiklik eklenmiş.
Ayrılma hakkı
MADDE 24 – (Değişik Madde: 20/2/2020 tarihli ve 7222 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi ile) (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir.
(2) Pay sahibinin 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılmasına veya oy kullanmasına haksız bir biçimde izin verilmemesi, çağrının usulüne göre yapılmaması veya gündemin gereği gibi ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci fıkra hükmü uygulanır.
(3) Ayrılma hakkının doğmadığı hâller ile ortaklığa bu hakkın kullandırılması yükümlülüğünden muafiyet verilmesine, bu hakkın kullanılmasına ve adil bedelin hesaplanmasına ilişkin usul ve esaslar Kurul tarafından belirlenir. Kurul ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin bu hususlarda ortaklıkların niteliğine göre farklı usul ve esaslar belirleyebilir.
Ya tebligde olsa yonetmelikte olsa resmi gazetede yayinlanmak zorunda. Ama ne teblig ne yonetmelik daha yayinlanmadi. Hergun bakiyorum bende anlamadim. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam bu kanun metni. Tablig veya yonetmelik degil.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski tebliğleri buraya koymayı marifet zanneden çok bilmişler bilene saygısızlık
Ediyor.
Kanun SPK.ya geniş yetki veriyor
Ortaklıkların niteliklerine göre farklı usul ve esaslar belirler diyerek şirketler arasında farklı uygulama yapabilmesi mümkün tebliğ beklenecek anlayana
Elimizde tek birlesme haberi kaldi. Eger birlesme iptal edilirse yandigimizin resmidir.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşme yalan olacak herhalde şirket bu havada birleşme yaparsa hisse sahiplerinin çoğu ayrılmak isteyecek niye yüksek fiyatdan almak istesin iptal birleşmeyi 2 1.5 arası hatta 1 liradan hisseleri toplar bundan borsa yok temettü veriyor güzel yönetiliyor uzun vadede kazandırır hepsi hikaye borsa canlı kumarhane bunu yaşayarak anladık
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala umudu olan var mi.... birlesme iptal edilecek diye bir his var icimde. Omrumde bukadar umutsuz olmamistim hayata ve tercihlerime dair. 1 ayda neler oldu boyle cok enteresan.
https://spk.gov.tr/Duyuru/Goster/20200316/0
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklenen tebliğ geldi..sirket artık degerlemeyi gönderir belki..ytd..
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu da gol olmayabilir promethe[emoji3]
Neler gördüm neler 95 den bugüne,
Sabret ,sabırlı ol,şu günlerde işlem yapma sadece,
Durumlar gereksiz olumsuz ama yapacak birşey yok,birileri virüs bahanesiyle yine ve yine dizayn ediyorlarlar sistemi,bu iş hep böyleydi ve hep böyle olucak,algıların olumlu ve olumsuzlığu üzerinde kurdular sistemi,doğru ve yanlış izerine değil maalesef,
Yılda yüzbinler ölüyor hriban hasatlıklardan tık yok,6.000 insan öldü şuan tüm dünyada ,aman allahım ne oluyoruz algısına soktular insanları,insanları yönetmek bu denli kolay işte,ceplerinden parayıda almak işte böyle kolay
Canım sıkkın benimde,sana canını sıkma diyemem ama,şunu net söylüyorum,umudunu ,ümidini kaybetme ve sabret.
Sn promethenin paylaştığı bugün yayınlaşmış,
Önemli nitelikteki işlemler ve ayrılma hakkı tebliği taslağı,
Umarım budur artık diyeceğim ama diyemiyorum artık,bence beklediğimiz buda değil,daha bekliyeceğiz bence[emoji23]
https://www.spk.gov.tr/Duyuru/Index/du004%5B/url%5D
Dostum karabaht seni sahaya alalım,şu yeni duyuruyu bir yorumla,yarıya geldim olumlu gibi,
Şimdi bitirdim okumayı valla çok olumlu bence,banamı çok olumlu geldi,şu olumsuz zamanlarda bilemedim,ama ky lehine birçok madde ve uygulama var olumlu şekilde,
25-02-2020 öncesi açıklanlar için 25 i esas alıncak diyor,emsal anelt uygulancak yani,burdan geriye sar aylık ort.yı yada değerlemeyei,hangisi yüksekese odur diyor
Abi eger birlesme kesinse yasadik :))) allahim mutluluktan ucuyorum. Spk tamamen yatirimci lehine davranmis. Ayrilma hakkina sahibiz. Hepsini dogru yorumlamisiz :))SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu teblig daha taslak. Bu sekilde yayimlanirsa ve de sise birlesmesi kesinlesirse su ortamda zararsiz cikiyoruz demektir. Spk belirlenene fiyatlar karsilastirarak en yuksek olan tercih edilir diyor. Uzman kurulus bilanco uzerinden bedel cikaracak. Suan en az 5.11 defter degerimiz var. Yani ayrilma bedeli su anda benim anladigim 5.11 en az. Bir kere okudum heyecandan icim kipir kipir oldu. Her kelimesini analiz edelim :))SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teblig tek tek okumaya geciyorum. Dilimin dondugu kadar yorumlarim. Bundan daha guzel bir teblig olamazdi ama bunu bilin.
Tebliğde 6 ay,1 yıl ve 5 yılın ağırlıklı ortalaması yada değerlem şirketinşn değerlemesi sonrası en yüksek hangisi ise ayrılma hakkında o esas olur demiş,burda pd dd sinden bahsetmemiş mesela hiç?
Pwc nin yapıcağı değerleme zaten en az pd dd sinden gelir diyoruz,ciddi inanıyorum buna ben,ama şu orta da it elim ettiler ilerli şartlar falan dediler pd dd sin altı değer geldi,işte burda en az pd ddsimde olucak dermi?
Birde pwc en az pd dd sinde değerlemeli diyorduk hep eğerki en az pd dd sinde gelir hatta yukarısından değerleme gekirsekş ümidim o yönde zaten ağırlıklı krtalamaya gerek kalmaz,
Bşrde bunkar hep ayrılma hakkı içşn olan kısımlar ,spk ayrıca değerlem sonrası değişim kranlarınıda belirleyecek yanlışım yok ise,ayrılma hakkı ile ilgili bu denli güzele yakın tebliğ varken,adil değerleme ve değişim oranlarındads spk ğzerine düşeni yapar umarım
Sn karabht birde şuna kafa yor sana zahmet,ayrılma hakkına sahip payın belirlenmesi diyor,işlemin kamuya açıklamdığı tarih zaten belli 30-01 ,ama sonrasında ek alım yaparsan zaten hakkın yok ama son giren ilk çıkar falan demiş,hem 30-01,öncesi hakkın bar demiş,sonrasında ise genel kurula kadar da son giren ilk çıkar demiş,adam 31-01 de hepsini sattı ya aynı gün yada sonraki gün aldı diyelim,hepsi çıktı hepsi girdi nasıl olucak,
Ayrılma Hakkına Sahip Olan Pay Sahiplerinin ve Pay Tutarlarının Belirlenmesi
SPKn’nda yapılan değişiklikle işlemin kamuya açıklandığı tarihteki pay sahiplerinin anılan tarih itibarıyla sahip olduğu paylar (takasın tamamlanmasına bakılmaksızın eşleşmiş emirler dikkate alınacaktır) için ayrılma hakkı öngörülmektedir. Bu kapsamda ayrılma hakkına konu edilebilecek pay tutarları, işlemin kamuya açıklandığı tarih itibarıyla sahip olunan paylardan, genel kurul tarihine kadar varsa yapılan satışların son giren ilk çıkar esasına göre ve gün sonu net bakiyeler üzerinden düşülmesi yoluyla belirlenir. Bir diğer deyişle, pay sahibinin işlemin kamuya açıklandığı tarihten sonra yaptığı yeni alımlar için ayrılma hakkı doğmayacak; yaptığı satışlar ise yapılan ek alımlardan olduğu sürece ayrılma hakkına konu payları etkilemeyecektir.
Açıklanmış önemli nitelikteki işlemler
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Kanunun 24 üncü maddesinde değişiklik yapan 20.02.2020
tarihli ve 7222 sayılı Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair
Kanunun Resmi Gazetede yayımlandığı 25.02.2020 tarihinden önce kamuya açıklanan önemli
nitelikteki işlemlerde, ayrılma hakkına sahip pay sahipleri ve pay tutarları 25.02.2020 dikkate
alınarak belirlenir. Bu tarih itibarıyla belirleme yapılırken takasın tamamlanmasına
bakılmaksızın eşleşmiş emirler dikkate alınır.
(2) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce kamuya açıklanan önemli nitelikteki
işlemler, birinci fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yürürlükten kaldırılan II-23.1 sayılı
Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği hükümlerine göre
sonuçlandırılır.
Benim canimi sikan da tebligin bu maddesinin 2. Fikrasi oldu.
Ben ilk giren ilk cikar sanirdim yanlis biliyormusum neyse bunu gectik.
Abi 31 ocak artik unutacaz. 25 subat itibariyle elinde hissesi olanlar ayrilma hakkindan yararlanacak. 25 subattan sonra elindeki tum hisseleri alip satmadiysan sikinti yok. 25 subattan sonra trade yapanlar olduysa yaptigi kisim kadar yararlanamayacaklar.
Tebligin yukarda gonderdigim maddesinin 2. Fikrasi canimi sikti benimde. Eski teblige tabisiniz diyor degerlemede. Oyle olursa sikinti buyuk yine. Eski teblig son 30 gun ile uzman raporunu karsilastir demiyor. Sirkete kaliyor sanirim bu insiyatif. Ama her halukarda 25 subattan onceki 30 gunu dikkate alacaklarindan su anlik fiyatinin bile yuzde 50 fazlasi garanti demek. Daha okudukca netlesir. Dikkatimi ceken maddeler oldu da aklima geldikce deginirimSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim anladığım 25.02 öncesi kamuya açıklandığı için eski tebliğ hükümleri geçerli. Bu taslak geçerli değil.
Birleşme kararı kamuya açıklandığı tarihte elinde ne kadar hisse varsa onun üstünden hesaplama yapılır. Ilave alımlar ayrılma hakkından yararlanamaz.
Neden peki?
25 şubat sonrası misal hepsini sattın ve tekrar aldın diyelim ozaman hak kaybı olursa nasıl olucak,mecbur sattın borsanın hali malum,
Satmayacaktın sattıysan hakkın gittimi denicek,zaten 25 sonrası alanın hakkı yok idi,satıp alanındamı hakkı olmayacak ozaman?
Birleşme kararı öncesi elinde nekadar hisse var ise onun üstğnden hesaplanması lazım diyoruzds,bu seferde sattıysan hakkın gidiyor durumu oluşuyormuş,
Kazandığın bir hak var ama ,birleşme ne olucak belli değil bekliyorsun ama sat al ,al sat yapıyorsun deyelim yaparsanda hakkın gidiyor durumu oluşursa sıkıntı,
Yşne dediğim gibi bu ayrılma hakkı için,gelicek değerleme ve değişim oranları çok önemli,değerlemeler yüksek gelirse zaten sıkıntı yok
Abi bak yine bu maddenin 1. Fikrasi alim satim yapanlara atif yapmis aslinda. Satis yapip takasa gitmisse satilmis sayiyor. Yani 25 subattan sonra al sat yapanlar ayrilma hakkindan yararlanamayacak. Eger hepsini al sat yapmamissa.
Burda asil sikinti yine eski tebligin ayrilma fiyatini belirleme usulune tabi olunmasi. Eski teblig geriye donuk 30 gun diyor ayrilma bedeli icin. Buda 3.70 ila 4.00 arasinda bir fiyata tekabul ediyor kaba taslak.
Yarinki hareketlerden anlasilir piyasanin olayi nasil algiladigi...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kamuya açıklandığı tarihte elinde ne kadar hisse varsa ayrılma hakkının hesabı onun üstünden yapılır. Ayrılma hakkından düşük fiyatla elden çıkarman durumunda kalmışsan denkleştirme yapılarak aradaki fark sana şirket tarafından ödenir. Kamuya açıklandığı tarihten sonra yaptığın al-sat işlemleri ayrılma hakkının hesabında dikkate alınmaz.
Ben böyle anlıyorum
Kardes 25 subatta yeni kanun cikti. Kanundan onceki aciklananlari kanun tarihi itibariyle ayrilma hakkina sahip demis. Bu net. Yani sise guruplarinda 25 subat itibariyle sahip olanlar yararlanacak.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben . "önemli nitelikte işlemin kamuya açıklandığı tarih" kavramının içeriğinin önemli olduğunu düşünüyorum..
Ayrılma hakkını niye kullanacağız..?
"Biz birleşmeye karar verdik" lafı söylendi diye mi?..
"Biz birleşmeye karar verdik"
Eeeee????
BU cümledeki hangi bilgiye göre ortaklığımın zarar göreceğini veya fayda göreceğini bileceğim..ve ortaklıktan ayrılma hakkımı kullanacağım ya da kullanmayacağım??
Yani genel kurulda şerh koyacağım veya koymayacağım..
Simulasyon:
31 Ocakta içeriksiz açıklama yapıldı...
25'inde de kanun yürürlüğe girdi..
Mart ayında da Şirket birleşeme oranı hesaplanırken bizim TRAKYA CAMı. hisse başı 1 liradan değerlediler..
Şu durumda Kanunun yürürlüğe girdiği tarih bile baz alınsa bu adaletsiz durum karşısında ortaklıktan ayrılma hakkını kullanamayacağım öyle mi?..
Bana göre içeriğin adil uygulama ve yorum biçimi..
"Değerleme raporları çıkar, SPK'nın adil değerleme kriterlerine göre değişim oranı belirlenir..Bu ve benzeri parametreler belirlendikten sonra..
Birleşme gündemi ile toplanacak ilk olağan ve/veya olağanüstü kurul duyurusunun KAP'ta kamuya açıklandığı tarih
İşlemin kamuya açıklandığı tarih olarak kabul edilir...." şeklinde olmalı..
Diğer konular aşağı yukarı düşündüğüm biçimde geldi..
E ozaman aneltdeki emsal karar ne olucak çöpmü olucak,
Yada aneltdeki emsal karar sadece 25-02 tarihi ise e bşzde ozmaan 25-02 tarihinş emsal alamyacak isek,anelt nasıl aldı o kararı,onda neden 25-02 uygulandı