Sabredin temmuza az kaldi. Temmuz çok sıcak geçecek, hele Libya'da.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bazı kişiler 1 yıl geri ödemesiz konut kredisi çekip ödeme tarihinden önce konutu kar elde ederek satmak için konut alıyormuş dün bloom da söylediler . uyanıklık konusunda kimse elimize su dökemez :) tasarrufçu yıllar boyu yemeden içmeden birikim yapsın sonra ucuz kredi sayesinde cebinde 1 lirası olmayan adamla aynı seviyeye gelsin !
2019 ve 2020 de alanlar krediyle alan şimdi satış yapamıyor .
K2018 ve öncesi olması gerekiyor tapu işleminin
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.bloomberght.com/konuk/vi...u-kritik/63859
bahsettiğim konu burada geçiyor 12.55 den itibaren izleyin
Kötü insanların mutlu olduğu ülke !!!...
#○☆¤■¤•*#!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi kullanan birine evinizi satarken nasil satarsiniz?riski nedir?cunku satis sonrasi bankanin avukati size çek veriyor?peki satis bitti ve problem cikti banka odemeyi yapmadi .ne olur?sozlesme mi yapmali satistan once?
Ben boyle satis yaptim.anlamadiniz.satis bittikten sonra odemeyi avukat elden imzanizi alarak yapiyor.peki yapmazsa?bir problem cikarsa ne olacak?kredide sorun var derlerse?
Bence bankada sozlesme yapmali.isi sıkı tutmali.
Kredi cikinca ve banka avukati da tapu dairesine gelince, satis islemi bitip, banka kendi ipotegini koyduktan sonra daha ne sorun cikacak??
Tek hoslanmadigim nokta satis asamasinda, imza oncesinde tapu memuru parani aldin mi diye soruyor, almadan aldim demek zorunda kaliyor insan..
Syg,
Anlamayacak bir şey yok. Her gün bankada bloke çek düzenliyorum. Hayatta en iyi bildiğim iş diyebilirim :)
Siz satış esnasında banka avukatından bankanın kendi bloke çekini teslim aldıktan sonra iş bitmiş demektir. Bu çekin ödenmeme riski diye bir şey söz konusu bile olamaz.
Bloke ceki satis bitmeden vermiyor avukat.peki ya vermezse?
Bu durumda eger alissatisi gercek deger uzerinden gosteriyorsaniz taputakas sistemini oneriyorum.
Sistem cok guzel.
Alici parayi tapu takasa yatiriyor, saticinin iban'i da sistemde.
Tum asamalari takip ediyor.
Satis gerceklesir gerceklesmez parayi saticinin hesabina aktariyor.
https://www.taputakas.com.tr/en/howdoesitwork.html
Syg,
O sistem cok iyi bir sistem.fakat kredili satista bir acik var.ha bisey olmayabilir.ama soZlesme mi yapmali.yoksa bankayla konusmali.bankada sozlesme yapmali bilmiyorum hukuki olarak.
Bence emlak borsasi kurulmali.alim satim daha da kolaylasmali.sahibinden.com gibi.ama acik arttirmayla satilabilmeli.komisyonsuz.
Aynen oyle .onceden konusmak lazim.fakat kendi cikari neyse ona gore hareket ediyor banka.
Evet krediyle alınmışsa vermiyoruz dedi tapuyu inceliyorlar öyle
İkinci elde 0.74 de öyle yaptılar sanırım
Detayını bankacılar açıklasın burada çok var sonuçta
Krediyi kabul ederek almışlardır ama bu durumda satıcının kar ile sattığını sanmıyorum. Krediyi ödeyemeyen, bankaya evi kaptırmamak için az zararla evi devretmeye çalışır.
Krediyi kapatarak alan varsa, krediyi zamanından önce kapattığı için ceza ödemek zorunda. Bu miktarı evin değerinden düşerek almak isteyecektir alıcı.
Son ihtimal ise kredi süresi kısadır. Mesela 12 ay. Süresi içinde kredi ödenmiştir ve diğer alıcılar banka ipoteksiz almıştır evi.
selamlar herkese,
Bu devirde 400k ya Aylık %1 para getirisi nasıl elde edilir?
Yatırım Fonları VI başlığına bakın bir..
Dolar icin oran alan varmi?
Burasida ölü ozanlar dernegi gibi olmus[emoji39]
500k+ TL
91 güne kadar
Vakıf %9
Burgan %8.75