Portfoyum de sua ve suc fonuda vardi ancak sua dan cikis yapip suc a daha fazla yoneldim..
TPC nin yatirim kisi sayisida az fazla kisi girmemis.
Printable View
Büyük ihtimalle aðýrlýklý olarak kýymetli maden fonu ekledi.O fonda TUA olabilir.TUA 1 ayda %19 yapmýþ.
Ama 1-3-6 aylýk getirisine bakýlýrsa son 1 ay hariç geçmiþ 5 aylýk getirisi %3, yani PPF kadar.
Son 1 aylýk getirisine bakýlarak karar verilmemeli o getirinin devam edeceðine dair hiçbir veri yok.Aksine o çýkýþýn düþüþüde sert olabilir, bilinmez.
Temmuz daðýlým raporuna bakmak lazým.Getiriyi TUA saðladýysa zaten altýn fonlarý daha fazlasýný getirmiþ.
1-3-6 ve 1 yýllýk getirisi uyumlu olmayan fonlara mesafeli dururum her zaman.Ama genede altýnýn gidiþini görüp altýn fonu aðýrlýðýný arttýrmýþlarsa tebrik etmek lazým.
Y Eksenindeki dilimler %6 olduðu için uçmuþ görünüyor. Altýn Fonu eklemiþler içine bir miktar diye düþünüyorum. Temmuz baþýndan beri Altýn fonlarý %21 artmýþken bu fon % 12 artmýþ. Altýn fonlarýnýn eðrisinde bu uçuþu göremiyoruz çünkü Y ekseni %12 lik dilimlere bölünmüþ ( kontrol ettiklerimde ).
Yok , ben de ayný kanýdayým . Sadece bir anda abuk yükseliþini anlamadým. Benim taþýyacaðým tipte bir fon deðil.
Bir ay deðil ; standart sapmasýndan, volatilitesine, içeriðinden, günlüklerine, hangi piyasa koþullarýnda ne yaptýðýna dair bir çok þeye bakýyorum.
Ayrýca fon sepeti fonlarýna soðuk bakýyorum. Ben zaten fonlardan sepet yapýyorum, ince eleyip, sýk dokuyarak.
Fil, ppfler içinde oldukça uzun zamandýr kendi kategorisinde her periyotta en iyisi ve bende epeyce var. Portföyümün yarýsýný oluþturuyor. Suc, iyi defansif deðiþkenlerden. Diðerleri hakkýnda bir yorumum yok.
Ancak Sn. myfinans'ýn da dediði gibi, gördüðüm kadarýyla bu fonlar hep son 1 -2 haftada grafiðin ucunu kaldýrmýþlar.
Biraz daha geniþ perspektif ve periyotta da getirilerini kurcalayýn derim ben.
Yani hisse mantýðýyla, giden biraz daha gider, trend yapar tarzýnda yürümüyor iþler fonlarda pek.
Bir de fonlarý deðerlendirirken kýyas kriterine bakýn mutlaka. Altýn %50 getirmiþse, %48 getirmiþ bir altýn fonu , ya da endeks %15 çýkmýþken %13 çýkmýþ bir hisse fonu için ortada pek alkýþlanacak bir durum olmayabilir.
Mesela bu teknoloji bazlý fonlarýn çoðu üzgünüm ama berbat fonlar bence. Çok getirileri var þu anda , ama teknolojinin dünya genelindeki, ve ülkemizde getirisine yetiþemediler aslýnda. teknoloji 3 çýkarken 2 çýktýlar 3 düþtüðünde 4 düþecekler. Taþýdýklarý kaðýtlar gerilediðinde yani sular durulduðunda eski yerlerinden de kötü yerde olacaklar bence.
TDG içinse hem usdtry getirisini yansýtmakta, hem baþka anlamda iyi fon olduðu epey konuþulmuþtu daha önce. Ben eurobond fonu olarak ipv ve dbh taþýyorum.
Daha çok birbirini hedge eden, farklý piyasa koþullarýnda performans gösteren fonlar ile sepet yapmakta yarar var. Önce ne risk alýnabilir, ne periyot taþýnacak kararý verilmeli. Sonra bu profile uygun kategoride bir çok konsept kullanarak en iyi fonu taþýmaya çalýþmalý.
bu seviyelerden garan-akbank gibi banka hissesi alan kaybeder mi sizce? grafiðe bakmanýzý tavsiye ederim hiç þaþmaz
Bu konuda þu þekil örnek vereyim; 2004’te Muþ’ta çalýþýyordum, maaþ + döner 170 çeyrek altýndý. Ama mesela bir takým elbise ve pardesüyü 20 çeyrek altýna satýn aldýðýmý gayet iyi hatýrlýyorum. Ayrýca 96 model Doðan SLX olan ilk arabamý 270 çeyrek altýna almýþtým. Sandýðýnýz gibi deðil yani
Evet haklýsýnýz elbette .
Ama ben öyle sanmýyorum, teoride öyle olmasý gerek diyorum. Ama zaten yazýda da pratikte, yani hayatta öyle olmadýðýný biliyorum demiþtim.
Benim aylýk kazançlarým da altýn bazýnda üçte birine geriledi. Ancak ürünlerin emtia yani altýn karþýlýðýnýn uzun vadede bir yerlerde yine ayný yere dönmesi gerek diyorum kaðýt üstünde reel bazda( dünya üzerinde altýn üretimi artýþý nüfus artýþýnýn üstündeyken hele-ki öyle )
Yoksa altýnýn çookk uzunca bir dönemdir enflasyonun katbekat üstünde arttýðýný elbette biliyorum.
20 yýl önce 100 birim altýný olup, þu anda yine 100 birim altýný olan birinin ekonomi teoriði açýsýndan þu anda daha zengin olmamasý, daha çok ürün/hizmet alamamasý lazým. Ama daha zengin ve alabiliyor elbette.
Ancak eninde sonunda bir yerde, 20 yaþýndaki maddi durumuna dönmesi lazým eþit miktarda altýnla. Sadece kaðýt üstünde ekonomik teoriyi söylüyorum.
Kaðýt üstündeki doðrular hayatla uyuþmuyor , onu anlatmaya çalýþtým.
Fatih bey, ortada çok büyük bir deðer var.Piyasa þu an fiyatlamýyor o ayrý bir konu.
Garanti/Ak bank/Ýþ Bankasý defter deðerlerinin yarýsýnda bile deðiller.
Eðer bekleyecek zamanýnýz varsa bu þirketler üzmeyecektir diye düþünüyorum.
Warren Buffet Bank of America'da baya yüklüce alýmlar yaptýðýný okumuþtum.
Saygýlar.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF
NNF bugün iþleme baþlamýþ ama tefaþta iþlem görmüyor görünüyor.
edit : test yapýlýyormuþ, 10-15 güne açýlacakmýþ.
Piyasada tam olarak bilmiyorum ama iki ila üç yüz arasý fon vardýr herhalde. Ama bizim burada konuþtuðumuz fonlarýn sayýsý iki elin parmaklarý kadar. Çünkü getirleri iyi olarak göründüðü için. Peki geri kalan diðer fonlar niye güzel performans gösteremiyor? Sebebi nedir? Yanlýþ seçim mi? Personel kalitesi mi? Yoksa baþka bir neden mi? Bu fonlarý kuran kurumlar sonuçlarý görmüyor mu? Özellkle bankalarýn kurduðu fonlar ki; bir ikisi dýþýnda performanslarý çok düþük. Eleman nasýl olsa maaþýný alýyor. Fondan da yönetim ücreti alýnýyor. Sorun yok. Baþarýlý olarak kabul ettiðimiz fonlar genellikle aracý kurum fonlarý. Çünkü orada fonu iyi yönetirsen prim artý yüksek maaþ alýrsýn. Kötü performans gösterirsen kapýnýn önüne koyulursun. Aradaki fark bu. Bence fon kuranlar bu konu hakkýnda ciddi düþünüp tedbir almalý. Eðer yarýn yatýrýmcý giderse geri dönmesi çok zor olur. Madem para kazanýyorsun, yatýrým yapana da kazandýrmak senin görevin.
Sonuna kadar katýlýyorum. Ancak ben sorunun rekabet eksikliðinden kaynaklandýðýný düþünüyorum.
Fon yatýrýmcýsýnýn geneli bu topikteki gibi takip eden, analiz eden, doðru fona girmeye çalýþanlardan oluþmuyor.
Bence %1'i bile geçmiyor böylesi.
Ortalama yatýrýmcýnýn iyi getiri diye bir talebi yok maalesef.
Varsa da rakamlara yansýmýyor.
Ýsmi lazým deðil g ile baþlayan büyük özel bankanýn cafcaflý yaldýzlý fonlarý her kategoride kendi alanýnda adeta dökülüyor, ama yatýrýmcý sayýsýnda en önlerde.
Çoðu çöp hükmünde büyük bankalarýn fonlarý , banka müþterileri tarafýndan hiç kurcalanmadan alýndýðý için , baþarý da umurlarýnda deðil.
Getiri ve yatýrýmcý sayýsýna göre filtrelediðinde, bambaþka iki tablo çýkýyor tefaþta. Baþarý yeni müþteri getirmiyor, bu da yöneticileri baþarýya itmiyor. Bence nedeni bu.
Yatýrým fonlarýnýn %99'u bankaya yatan maaþ hesabýyla tek týkla alýnan, sorgulanmayan fonlar.
Kendi kategorisinde sonunculuðu istikrarla 8 yýldýr kimselere býrakmayan ama 8 yýldýr yatýrýmcý sayýsýnda birinci büyük banka fonlarý var.
AES limitleri ne durumda ..alým icin pay varmi fonda
bilen yazabilir mi?
Eurobond faizleri ne durumda üstatlar?
Uzun zamandýr emir vermedim ama su an 58 milyar pay var. Ýndirilen kotanýn (66milyar) altýnda. Bence emir iptali olmuyordur
Ki zaten contango geliyor cokun tehlikesi de kalmamýþ gibi. Tefas da limit 90milyar görünüyor. Kap ta bildirimleri takip etmedim maalesef.
https://m.bloomberght.com/faiz-bono
Cumaya gore yakin vadelerde düþüþ var.
PPF'ler baþ kaldýrmýþ :))
daha yeni baþlýyorlar tabi bir muddet sonra ppf ve tahvil fonlari konusulmaya baþlar.
https://www.bourse.lu/issuer-securities/Turkey/26760
Buradan bakabilirsiniz üstad
Herkese iyi haftalar, ppfler yerine defansif deðiþken tutmanýn daha mantýklý olduðunu düþünüyorum (hissesiz mümkünse) . Tcd çok farklý bir deðiþken fon o belki ayrý tutulabilir. Nerdeyse hisse yoðunlardan bile volatil bir fon .
Altýný malesef gözardý edemeyiz. Ülkemizde hem altýn hem döviz yatýrýmý oluyor. Ama gram mi, fon mu bilemedim. Sanýrým en iyisi gram.
Gümüþ e bu saatten sonra girmicem (önceden girmediðim icin)
Hisse yoðun fonlarda dyaptýðým hatanýn bist aðýrlýklý olmasý olduðunu düþünüyorum. Hisse fonlar artý yazarsa gene fonlar aracýlýðýyla avrupa amerika çeþitlendirmek istiyorum
Hisse yoðunlarda ben de ayný þekilde düþünüyorum bist hiç güven vermiyor, elimdekiler zararda olmasa satardým, gerçi eylülden sonra 2. dalga baþlarsa yurt dýþý borsalarda etkilenir ama risk alacaksak orayý tercih ederim, tabi bir de yabancý hisseler için hangi fonlar tercih edilmeli onlarý bulmak gerekiyor.
AES nasýl bir fon anlamadým, toplamda zararým hala çýkmadý, geçen hafta bir kýsmýna satýþ verdim zararda olduðum halde satýþtan %10 stopaj kesmiþler, son alýnanlar ilk önce satýlýyorsa doðru ama ilk alýnanýn satýlmasý gerekiyor diye biliyordum.
Sonradan sattihindan kesilmeyecek
Toplamda kesinti tutar
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Degkenlerin aylikta bir noya.bak
YTD.
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ziraat katýlým döviz fonu ZPF ( ZPA olarakta geçiyor ) Bankanýn internet sitesinden almaya çalýþýnca - þubenizle görüþünüz - notu çýkýyor. Þubeyi aradýðýmda '' sadece nitelikli yatýrýmcýya satýlýyor '' dedi. Bu konuda tecrübesi olan.....
aes giris seviyeniz kac idi?
anladigim kadariyla kademe yaptiniz ?
düsükten alipta zarar etmeniz imkansiz gibi
su an 20 $ ‘dan alan ve bu seviyeleriden satan en az %30-40 kar etmistir
ki tefaþtan kontrol ettim son 3 ay getirisi %41 gorunuyor
1 milyon koysaydiniz 410 bin tl karýnýz vardi
3 ay once brent orta vadede kazandiracak bir emtia demistim
Ýlk olarak þubat sonu almýþým 0.01354 den sonra düþtükçe kademeli almaya devam etmiþim, arada bir de satýþ yapmýþým. Alýþlarýmýn toplamý 117.105, satýþlarýmýn toplamý 68.070. Elimdeki fon deðeri 45.450. bu hesapla hâla 3.585 tl. zararda oluyorum, sanýrým ilk alýþlarým yüksek miktar ve fiyattaydý ve arada satýþ yapmýþým oradan kaybediyorum.