Sayfa 98/1002 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 777 - 784 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Piyasada tam olarak bilmiyorum ama iki ila üç yüz arası fon vardır herhalde. Ama bizim burada konuştuğumuz fonların sayısı iki elin parmakları kadar. Çünkü getirleri iyi olarak göründüğü için. Peki geri kalan diğer fonlar niye güzel performans gösteremiyor? Sebebi nedir? Yanlış seçim mi? Personel kalitesi mi? Yoksa başka bir neden mi? Bu fonları kuran kurumlar sonuçları görmüyor mu? Özellkle bankaların kurduğu fonlar ki; bir ikisi dışında performansları çok düşük. Eleman nasıl olsa maaşını alıyor. Fondan da yönetim ücreti alınıyor. Sorun yok. Başarılı olarak kabul ettiğimiz fonlar genellikle aracı kurum fonları. Çünkü orada fonu iyi yönetirsen prim artı yüksek maaş alırsın. Kötü performans gösterirsen kapının önüne koyulursun. Aradaki fark bu. Bence fon kuranlar bu konu hakkında ciddi düşünüp tedbir almalı. Eğer yarın yatırımcı giderse geri dönmesi çok zor olur. Madem para kazanıyorsun, yatırım yapana da kazandırmak senin görevin.
    Bankalardaki en yüksek getirili fonlar da çoğunlukla yabancı hisse fonları, yay, aft gibi. Ama yanıltıcı olmasın, onlarda da pek bir aktif ve başarılı yönetim olduğunu sanmıyorum, kazançların çoğu doların yükselmesi ile gerçekleşiyor gibi görünüyor...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    -5,17 gözüküyor bugün getirisi
    Evet şu anda testteymiş. Hedef'in diğer tefaşa kapalı serbest hisse fonları olağanüstü iyidir. Aynı ekip yönetirse çok iyi olacaktır. Bakalım.

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Piyasada tam olarak bilmiyorum ama iki ila üç yüz arası fon vardır herhalde. Ama bizim burada konuştuğumuz fonların sayısı iki elin parmakları kadar. Çünkü getirleri iyi olarak göründüğü için. Peki geri kalan diğer fonlar niye güzel performans gösteremiyor? Sebebi nedir? Yanlış seçim mi? Personel kalitesi mi? Yoksa başka bir neden mi? Bu fonları kuran kurumlar sonuçları görmüyor mu? Özellkle bankaların kurduğu fonlar ki; bir ikisi dışında performansları çok düşük. Eleman nasıl olsa maaşını alıyor. Fondan da yönetim ücreti alınıyor. Sorun yok. Başarılı olarak kabul ettiğimiz fonlar genellikle aracı kurum fonları. Çünkü orada fonu iyi yönetirsen prim artı yüksek maaş alırsın. Kötü performans gösterirsen kapının önüne koyulursun. Aradaki fark bu. Bence fon kuranlar bu konu hakkında ciddi düşünüp tedbir almalı. Eğer yarın yatırımcı giderse geri dönmesi çok zor olur. Madem para kazanıyorsun, yatırım yapana da kazandırmak senin görevin.
    Sonuna kadar katılıyorum. Ancak ben sorunun rekabet eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Fon yatırımcısının geneli bu topikteki gibi takip eden, analiz eden, doğru fona girmeye çalışanlardan oluşmuyor.

Bence %1'i bile geçmiyor böylesi.

Ortalama yatırımcının iyi getiri diye bir talebi yok maalesef.

Varsa da rakamlara yansımıyor.

İsmi lazım değil g ile başlayan büyük özel bankanın cafcaflı yaldızlı fonları her kategoride kendi alanında adeta dökülüyor, ama yatırımcı sayısında en önlerde.

Çoğu çöp hükmünde büyük bankaların fonları , banka müşterileri tarafından hiç kurcalanmadan alındığı için , başarı da umurlarında değil.

Getiri ve yatırımcı sayısına göre filtrelediğinde, bambaşka iki tablo çıkıyor tefaşta. Başarı yeni müşteri getirmiyor, bu da yöneticileri başarıya itmiyor. Bence nedeni bu.

Yatırım fonlarının %99'u bankaya yatan maaş hesabıyla tek tıkla alınan, sorgulanmayan fonlar.

Kendi kategorisinde sonunculuğu istikrarla 8 yıldır kimselere bırakmayan ama 8 yıldır yatırımcı sayısında birinci büyük banka fonları var.
    Son düzenleme : hellistheothers; 10-08-2020 saat: 12:45.

4. AES limitleri ne durumda ..alım icin pay varmi fonda
    bilen yazabilir mi?

5. Eurobond faizleri ne durumda üstatlar?

6.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    AES limitleri ne durumda ..alım icin pay varmi fonda
    bilen yazabilir mi?
    Uzun zamandır emir vermedim ama su an 58 milyar pay var. İndirilen kotanın (66milyar) altında. Bence emir iptali olmuyordur

Ki zaten contango geliyor cokun tehlikesi de kalmamış gibi. Tefas da limit 90milyar görünüyor. Kap ta bildirimleri takip etmedim maalesef.

7. https://m.bloomberght.com/faiz-bono

Cumaya gore yakin vadelerde düşüş var.
     Alıntı Originally Posted by Zweig Yazıyı Oku
    Eurobond faizleri ne durumda üstatlar?

8. PPF'ler baş kaldırmış )

daha yeni başlıyorlar tabi bir muddet sonra ppf ve tahvil fonlari konusulmaya başlar.

Sayfa 98/1002 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •