Niye köprü ve tünel geçişleri hala dolar bazlı belirleniyor ? Bunları belirleyende ULUSLARARASI sömürücüler mi demek istiyorsunuz anlayamadım da...
Printable View
paçavra şova başladı, TL çöpe doğru gidiyor. çok şükür hiç TL yok bende.
rumenigge, hani ara vermiştin. Çabuk döndün oyuna.
Bak kardeşim, bu ülkenin dolara ihtiyacı var. O dolarlarla buğday ithal edeceğiz, yiyeceğiz. Saman ithal edeceğiz, sonra da besi hayvanı ithal edeceğiz, samanları hayvanlara yedireceğiz, sonra da o hayvanları yiyeceğiz.
Dolar olmazsa aç kalırız mazallah.
Doların alternatifi var tabi ki. Çalışmak, çok çalışmak, ÜRETMEK. Onun için burada ona buna laf yetiştireceğine, internetten bakıver bi zahmet, tarım ülkesi ülkemizin ithal ettiği tarım ürünlerine. ( Yıl yıl incele, hangi yıldan sonra neler olmuş, iyi incele).
3,75 i takip ediyorum.
Bakalım altı mı olacak üstü mü olacak.
Bu arada DOLAR yerine hisse yatırımı yapın demek paranızı hırsıza uğursuza teslim edin demekle aynı kefede tutulur benim için. Ben ne zaman ki devlet tarafından çalışan şirketler olan KEPEZ VE ÇUKUROVA`da küçük yatırımcıların paraları gasp edildi o gün bugün düşmanıma paranızı borsada değerlendirin diye tavsiyede bulunmayı dahi kendi adıma utanç olarak görüyorum.
rumenige hani futbolu bırakmıştın müller gelecekti yerine
onu bana patlayarak değil, TL yi çöp olarak gören ekonomi yönetimine ve onun reislerine söyleyeceksin. Sanayiyi zaten iyice tekmelediler ama tarımıda bitiriyorlar. 2011 den beri kırsal nüfusun %60'ı kentlere göç etmiş. TOKİ lerde yardım avanta ile k.ç büyütüp bütün gün çay içip dedikodu yapıyorlar. BUnların şu anda en son tarım teknikleri ile üretimde olması gerekiyordu. şimdi sadece OY deposular, hayvancılığa hiç girmiyorum, o tümden bitik. peki şimdi ne oluyor, ithalat ile aç kalmamaya çalışıyoruz bunun içinde dolar gerekiyor. bu durumda TL çöpe döner.
https://resmim.net/f/iQJznH.png
son görünüm böyle bence..
Tekrar belirtmekte yarar var DOLAR Türk insanı için yatırım değildir, sadece parasının satın alma değerini resmi soyguna karşı korumaktır. Sorun ülke parasını kendi çıkalarına hizmet için paçavraya çeviren seçilmişlerdir . Ne zaman ki doğrular,hak adalet MEDENİ ülkeler seviyesine gelir kimse bu ülkede allahın ABD sinin 10 cent`e mal ettiği üstünde 100 dolar yazan kese kağıdına 400 tl ödemez. BU kadar açık vede net, aksi KESEKAĞIDI milliyetçiliği olur ki bunuda akıllı olan hiç bir insan yemez.
Et ithal eden firmalara baksa anlıcak . Belki de o ithal ediyordur .
Arkadaşlar aklıma takılan bir durum var
Bu fed olayı biraz fazla abartılıyor yada adamlar sanki bilinçli spekulasyon yapıyorlar gibi..
Sonuçta fed yıllardır aynı muhabbeti donduruyor ama nedense gelişmekte olan ulkelerin paraları değerlenirken sadece tl de ciddi değer kaybı var son yıllarda ???
Acaba bunun sebebi uygulanamayan(uygulatılmayan) faiz politikalarımıdır ??
http://www.dunya.com/sektorler/tarim...-haberi-229558
Susam yüzünden artmıştır. Bir de buğday yüzünden.
İkisinden de ithalatımız var. En çok da susam.
Sen pasta ye umutabi, boşver simiti.
Dolarda kur artışı kimseye kazandırmıyor...
Tellalla ilan ettim hala aynı terane. Aynı yanlış.
Benim ve burada bazı kişilerin amacı yılların birikimi üç beş kuruşumuzun değer kaybetmesini önlemek.,
Ona da muvaffak olmuş değilim şahsen.
Geçen sene örneğin 2.000 dolar eden birikimim bu yıl ancak 1.700 dolar ediyor...
Göya çok iyi kararlar verdim.
Olmuyor.
BİST bana uzak.
Ne zaman girsem sopa.
VİOP daha da ters...Altın aldım geçen ay. Az zararla kapattım. Bu dönemde yanlış bir yatırım.
O nedenle lütfen kalabalık etmeyin.
Dolar yatırımı etik değil (pardon yanlış) başlığınızda dinleyelim sizi.
Ama o konuda da bir yazıdan sonra insan ne yazacak ki...
Gelip de sataşan olmasa sinek avlar o dükkan.
Sn. rumenigge,
Zaten yazdığınız hiç bir senet ismi yatırım tavsiyesi bile olamaz. Hatta şu an dolar al bile deseniz bu bile yatırım tavsiyesi olamaz.
Ben sadece takip için sormuştum. Siz dediniz diye incelemeden, grafiklerini analiz etmeden almam söz konusu bile olamaz.
Benim elimde analizini yaptığım, incelediğim ve güvendiğim kağıtlar zaten var.
Bu kağıtlar dışında şu an için dolarda takibimdedir.
Oldumu simdi rumenigge. Boşa salladın rövaşatayı.
İşin içinde para varken sen duygularına yenilip ET!K MET!K dedin. Sonra da YANLIŞ (Yanlış içindeki I da Tepetaklak) dedin.
Olsun. En azından vicdan kelimesini doğru yazmayı öğrendin bu topikler sayesinde.:bravo:
O daha da fena geçen yıl 5.5 tl olan pasta dilimi olmuş 7.90 tl ama allahtan KARATAY hocamız şeker yemeyin diyorda fazla takılmıyoruz . Aslında Karatay hoca simit de yemeyin diyor ya neyse garibanlar hoca gibi bol yağlı et yiyecek değil mecburen gariban eti simite devam. :yes:
Benim aldığım Kıyma fiyatı ;Aynı kasap ;
Aralıkta 29 TL
Ocak 36 TL
Şubat 38 TL
Kuzu etini ,ciğerini yazmayayım...Orası tavan yapmış :oleyo: