Vardır bir nedeni, düşüşün diye düşünüyorum,ytd.
Printable View
Bence en büyük neden şirketin yarattığı güvensizlik duygusu.İlk çeyrek satışları muazzam gidiyor ama satınalma oldu bittisinden sonra bilançodada bir oldu bitti olurmu korkusu var herkeste.Yabancılar bile çekimser bakar duruma Yoksa şu an bu hissenin bu zulmü yaşamaması gerekirdi.
DGYO piyasa değeri x2 = Doğuş oto. Sözün bittiği yerdeyiz
Örnekler tam benzer olmasa da bu durum Cante nin halka arzı sonrası ana firma Odaşın ve Cantenin hisse hareketletine benzemeye başladı🙂
28 Mart Salı günü yapılacak Genel Kurula katılacak var mı aranızda?
DOAS DOAS DOAS DOAS DOAS DOAS,,,,biraz bekleyecek gibi duruyor, sabır gerekebilir,kısa vade ekmek yok sanıyorum, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın ereglili, iyi dileklerimizi iletirsiniz artık müdürlere. Kelaynak gelmez herhalde. Bana çok uzak ve işim gereği katılamam.
100 e de düşürseniz vermiyorum ulemnn. Ytd.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu ay bitti . Az çok bilanço ortaya çıkar.
Lakin bu seçim korkusu, seçim sonrası politika belirsizliği, seçim sonrası ekonomi politikasının tutup tutmayacagi , yabancı yatırımcı, ülke CDS' miz ,ABD ve Avrupa ekonomik durumu, Rusya Ukrayna savaşı, enflasyon, döviz, MB faiz politikası
Daha çok yolumuz var anlaşılan .
Birde en çok merak ettiğim muhalefet kazanırsa, yabancı yatırım kuruluşlari ülkemizin yatırım yapılabilir puanını yükseltecekler mi ?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnfo yatırım/ Yunus Şahin yayınını izledim. Hemen hemen her programda DOAŞ soruluyor. Onlarda satın almanın problemli olduğunu fakat fiyatlarada fazlası ile yansıtıldığını düşündüklerini söylediler.
Nisan başı, Ocak- Mart toplam araç satışları verileri gelecek. Mart ayı içinde satış tarafı pozitif. Bakalım piyasa Doaş’ a son bir şans daha verecek mi
GYO kaç tavan yaptı? Bu dandik hala 134 ü zorluyor. Bu 3. olacak. Bakalım kırıp, yukarı devam edebilecek mi…
Fiyat şeytandır. Hisse düşer de çıkar da.
Gerçek olan ise Doas ın büyük
Ve karlı bir şirket olduğu.
Uzun vadede en sevdiğim şirketlerin başında geliyor
Nasip olursa yarın Genel Kurul toplantısına gidiyorum. Sorunuz var mı?
Spk yanıt: Bu çerçevede ilgide kayıtlı başvurunuzda yer verilen iddialar, yapılacak veya yapılmakta olan denetim çalışmalarında ayrıca dikkate alınabilecek olup, Kurulumuzca tesis edilecek işlemler Kurulumuz bültenlerinden takip edilebilir.
İddia :
Başvuru İçeriği: Doğuş holdingin borçlu şirketi doğuş gyo ederinin üzerinde bir fiyatla iştiraki doğuş otoya satılmak istenmektedir. Özkaynakları 3.1 milyar olan ve 1.8 milyar borcu olan doğuş gyo bilançoları şişirilerek holdinge kaynak yaratmak için doğuş otoya satılmak istenmektedir. Küçük yatırımcının da hakkı olan doğuş otonun 2022 karı bu yolla doğus holdinge aktarılarak yatırımcısıyla paylaşılmamak istenmiştir. Art niyetle alınmış bu karar finansalları iyi olan doğuş otonun piyasa fiyatını sarsarak yatırımcıları ikinci kez zarara uğratılmıştır. Alınan bu kararın spk tarafından engellenerek yatırımcı mağduriyetinin giderilmesi şarttır. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Sn.Ereğlili selamlar.Bne de genel kurula katılmayı kafaya koymuştum ancak annemin rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunmam gerekiyor.Eğer sorabiliyorsanız şu soruyu iletebilir misiniz.Şirket olarak yapılan satınalma işleminin SPK hükümlerine uygunluğunu belirttiniz,bu işlemin sinerji yaratacağından bahsettiniz tüm bunlar kabulumuzdur.Peki böyle bir durumun iki hisse performansında tamamen ters yönlü bir gidişat yaratması ve Doaş yatırımcılarınıN zarar görmesi etik olarak doğru mudur? Bu konuda neden alternatif önlemler düşünülmemiş? Hisse geri alımı olabilir vb.Tek taraflı bir sinerji ile hissenin sürekkli değer kaybetmesi adilane bir durum mudur? teşekkür ederim.
Bu sorunuza cevap şu olur.
1) Fiyatı piyasa oyuncuları belirliyor denir.
2) Geri alım zaten yapmıştı ortağım. 10.02 TL ortalama fiyattan 22 milyon lotu geri aldılar. Hâkim ortak da yeni satış yaptı. Dolayısıyla geri alım olmaz.
3) fırsat verirlerse sorum şu olacak:
Dggyo'yu satın almanın bize nasıl bir avantajı olacak, kap'ta sinerji ile kastedilen nedir?
Şirketin gelecek projeksiyonu nedir?
Şunu diyebilirsiniz?
Yatırımcı bundan sonra kendini yaniltacak aksiyon beklemiyor. Temettü tarihini uzatmasin ya da temettüyü bölmeye çalışmasınlar.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin para kazandığı gün gibi ortada. Yüksek temettü vermemek için parayı sağ cep sol cep yaptı. Temettü verimi yüksek görünsün diye hisseyi aşağıda tutmaya çalışıyorlar.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba.
Hava şartları nedeniyle maalesef toplantıya katılamayacağım. Alınan kararları takip edeceğiz
resmen itin bir tarafına sokup çıkarıyor hissedarlar yönetimi. canlı katılanlar. ben e genel kuruldan takip ediyorum.
DGGYO tavan tavan gidiyor, bu adamlar birleşme planlıyor olmasın? YTD
Sayın esnaider. Temettü tarihi, bedelsiz veya başka bir gelişme var mı?
Hayır hocam. Zaten mevzu bu katakulli üzerine döndü genelde. 2023 için de avans için yetki aldılar sadece. Yani kasımda falan belki yine temettü ödenebilir. ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri
Ödeme
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%)
Stopaj Oranı(%)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL)
1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
DOAS, TREDOTO00013
Peşin
9,0909090
909,0909
10
8,1818181
818,18181
Selamlar.
Maalesef hava şartları nedeniyle toplantıya katılamadım ama toplantı tutanağını okudum. Gündem maddeleri onaylanmış. Çok şükür temettü dağıtımında aksilik olmamış. Endişeliydim açıkçası. Hissede kalmaya devam edeceğim. Şu ortamda Doas en iyilerden hatta liste başı sayılır.
Güçlü İlk çeyrek kârı hisseyi toparlar. Temettü yatırımcılarının da alımlarıyla sağlam duracağını düşünmekteyim
Bunlar temettüyü Kasım ayında verirse ne olur peki ?
Dggyo almalarına birşey demedim lakin temettü işini uzatmaları doğru değil.
Sözünün eri insan bir başka, mesela rahmetli Vehbi KOÇ adam gibi adamdı.Cocuklarida aynı onun yolunda ilerliyor.
Koç holding toaso ve Froto ile yarışıyoruz ama nasıl mı?
Temettü oranı , PD/DD ve F/K ya göre Koç Grubu otomotivlerden 3 kat daha iyiyiz ama gel gör ki hisse fiyatı ve güven bakımından zayıfız.
Sonuç : Bekleyeceğim.
Şimdi kontrol ettim. Froto fk si 14, Toaso fk si 11 civarında. Doas fk si 3.35
Bu şirketlerden en yüksek temettü verimi yine Doas ta!
Ereğlili Hocam niyet akil olmayınca bu verilerin hiçbir önemi yok.Yıllık bilanço önceside durum aynıydı.Şyhle kar gelecek şu kadar temettü olacxk derken neler olduğunu gördük.O kadar şüpheciyim ki ilk çeyrek satışlar çok iyi olsada yine de bir bahaneyle çok iyi bilanço sevinci yaşatacaklarına şüpheyle bakıyorum.Bazen diyorum artık inanmıyorsan ne bekliyorsun ama zararına satmakta emekleri çöpe atmak demek.
Doas
PD / DD : 2.39
F/K : 3.56
Piyasada dolaşan Lot sayısı : 75.883.788
Toaso
PD / DD : 8.34
F/K : 11.02
Piyasada dolaşan Lot sayısı : 120.541.770
Froto
PD / DD : 9.68
F/K : 11.12
Piyasada dolaşan Lot sayısı : 62.345.000
Şimdi bunlarla karsilastirmıyalim artık diyorum doası.
Günlerdir bofa satıyor. 170 lerdende alan bofa satıyor.
Bunun üzerine birde doas yönetim kurulu 31 Aralık'ta temettü verirse tadından yenmez.
Borsada bu sene otomotiv firmalarının yılı olacak ama bizimkisinin gözü toprakta.
Genel kurulda bilerek yapmadı sanki.
Koç holding temettü veriyorsa verdi yada vermedi , bedelsiz veriyorsa verdi ya da vermedi her neyse.
Bunun ki yılan hikayesi.ne olduğu belli değil.
En kötü plan bile , plansizliktan iyidir.hikaye olmadı mı hisse gitmez.yabancida kaçar gider.
Haber mi sızdı bofa günlerdir kaçıyor.