Sayfa 98/427 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon
Arama sonucu : 3416 madde; 777 - 784 arası.

Konu: DOAS - Doğuş Otomotiv

1. Spk yanıt: Bu çerçevede ilgide kayıtlı başvurunuzda yer verilen iddialar, yapılacak veya yapılmakta olan denetim çalışmalarında ayrıca dikkate alınabilecek olup, Kurulumuzca tesis edilecek işlemler Kurulumuz bültenlerinden takip edilebilir.
    İddia :
    Başvuru İçeriği: Doğuş holdingin borçlu şirketi doğuş gyo ederinin üzerinde bir fiyatla iştiraki doğuş otoya satılmak istenmektedir. Özkaynakları 3.1 milyar olan ve 1.8 milyar borcu olan doğuş gyo bilançoları şişirilerek holdinge kaynak yaratmak için doğuş otoya satılmak istenmektedir. Küçük yatırımcının da hakkı olan doğuş otonun 2022 karı bu yolla doğus holdinge aktarılarak yatırımcısıyla paylaşılmamak istenmiştir. Art niyetle alınmış bu karar finansalları iyi olan doğuş otonun piyasa fiyatını sarsarak yatırımcıları ikinci kez zarara uğratılmıştır. Alınan bu kararın spk tarafından engellenerek yatırımcı mağduriyetinin giderilmesi şarttır. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    Nasip olursa yarın Genel Kurul toplantısına gidiyorum. Sorunuz var mı?
    Sn.Ereğlili selamlar.Bne de genel kurula katılmayı kafaya koymuştum ancak annemin rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunmam gerekiyor.Eğer sorabiliyorsanız şu soruyu iletebilir misiniz.Şirket olarak yapılan satınalma işleminin SPK hükümlerine uygunluğunu belirttiniz,bu işlemin sinerji yaratacağından bahsettiniz tüm bunlar kabulumuzdur.Peki böyle bir durumun iki hisse performansında tamamen ters yönlü bir gidişat yaratması ve Doaş yatırımcılarınıN zarar görmesi etik olarak doğru mudur? Bu konuda neden alternatif önlemler düşünülmemiş? Hisse geri alımı olabilir vb.Tek taraflı bir sinerji ile hissenin sürekkli değer kaybetmesi adilane bir durum mudur? teşekkür ederim.

3.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    Sn.Ereğlili selamlar.Bne de genel kurula katılmayı kafaya koymuştum ancak annemin rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunmam gerekiyor.Eğer sorabiliyorsanız şu soruyu iletebilir misiniz.Şirket olarak yapılan satınalma işleminin SPK hükümlerine uygunluğunu belirttiniz,bu işlemin sinerji yaratacağından bahsettiniz tüm bunlar kabulumuzdur.Peki böyle bir durumun iki hisse performansında tamamen ters yönlü bir gidişat yaratması ve Doaş yatırımcılarınıN zarar görmesi etik olarak doğru mudur? Bu konuda neden alternatif önlemler düşünülmemiş? Hisse geri alımı olabilir vb.Tek taraflı bir sinerji ile hissenin sürekkli değer kaybetmesi adilane bir durum mudur? teşekkür ederim.
    Bu sorunuza cevap şu olur.
    1) Fiyatı piyasa oyuncuları belirliyor denir.
    2) Geri alım zaten yapmıştı ortağım. 10.02 TL ortalama fiyattan 22 milyon lotu geri aldılar. Hâkim ortak da yeni satış yaptı. Dolayısıyla geri alım olmaz.
    3) fırsat verirlerse sorum şu olacak:
    Dggyo'yu satın almanın bize nasıl bir avantajı olacak, kap'ta sinerji ile kastedilen nedir?
    Şirketin gelecek projeksiyonu nedir?

4.  Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    Bu sorunuza cevap şu olur.
    1) Fiyatı piyasa oyuncuları belirliyor denir.
    2) Geri alım zaten yapmıştı ortağım. 10.02 TL ortalama fiyattan 22 milyon lotu geri aldılar. Hâkim ortak da yeni satış yaptı. Dolayısıyla geri alım olmaz.
    3) fırsat verirlerse sorum şu olacak:
    Dggyo'yu satın almanın bize nasıl bir avantajı olacak, kap'ta sinerji ile kastedilen nedir?
    Şirketin gelecek projeksiyonu nedir?
    Haklısınız.Cevap belli.Ben hazır cevabım diyaloğu sürdürüp bu oyuncular hep mi rakibe çalışıyor diye sorardım Neyse nezih yatırımcılar olalım.Sizin sorunuz daha da güzel.Ona bakalım ne diyecekler.Teşekkür ederim.Hakkımızda hayırlısı.

5.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    Haklısınız.Cevap belli.Ben hazır cevabım diyaloğu sürdürüp bu oyuncular hep mi rakibe çalışıyor diye sorardım Neyse nezih yatırımcılar olalım.Sizin sorunuz daha da güzel.Ona bakalım ne diyecekler.Teşekkür ederim.Hakkımızda hayırlısı.
    Şahsen satın almanın şirket için avantajlı olacağını düşünüyorum. Şirketin karlılığı devam ettikçe bir sorun olmaz. 5 milyarlık satın alma firma için çok büyük bir meblağ görünmüyor.

6. Şunu diyebilirsiniz?
    Yatırımcı bundan sonra kendini yaniltacak aksiyon beklemiyor. Temettü tarihini uzatmasin ya da temettüyü bölmeye çalışmasınlar.
     Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    Nasip olursa yarın Genel Kurul toplantısına gidiyorum. Sorunuz var mı?
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

7. Şirketin para kazandığı gün gibi ortada. Yüksek temettü vermemek için parayı sağ cep sol cep yaptı. Temettü verimi yüksek görünsün diye hisseyi aşağıda tutmaya çalışıyorlar.

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Arkadaşlar merhaba.
    Hava şartları nedeniyle maalesef toplantıya katılamayacağım. Alınan kararları takip edeceğiz

Sayfa 98/427 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •