Burada uzun süredir bu hissede olan arkadaşlar var son 6 aydır yerinde sayıyor bu kağıt tupras Ford nerden nereye geldi bu kağıt 39 45 arasi git gel .
Printable View
Burada uzun süredir bu hissede olan arkadaşlar var son 6 aydır yerinde sayıyor bu kağıt tupras Ford nerden nereye geldi bu kağıt 39 45 arasi git gel .
Bu arada eğer yanlış anlamadıysam 15 Milyon Sahol hissesi borsada işleme kapatılmış.
Eğer spekütalörü yakaladılar ise yaşadık🙂
15 Bin
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KAP bildirimine göre 'İŞLEM YASAĞI NEDENİ İLE' SAHOL e ait 15 Milyon adet hisse Borsada İşlem Görmeyen Tipe dönüştürülmüştür.
Umarız bu tahtanın belalılarının hisseleridir. Bağlantılarının araştırılması dileğiyle, araştırılırsa çorap söküğü gibi meydana çıkar..
Günlük işlemlerde bu kadar adet az değil, çok şey ifade eder. SAHOL artık sığ bir tahta.
40 yıldır borsadayım. En az 10 kat yükseleceğine inanmadığım hiçbir kağıda girmedim.
Bundan önce sarkuysanda idim. Dolar bazında 10 kat arttı. Alan kazansın dedik bıraktık.
Buradaki arkadaşların verdiği bilgiye dayanarak 1.5 yıl önce 8/ 9 tl lerden almaya başladım 5 katını gördüm . Geriye bir 5 kat daha kaldı.
Bu En az kısmı. Temeline bakınca nerden bakarsan bak ederi 15 dolar. İnşallah bunu göreceğiz.
Arkadaşın doğru söylüyor.
Daha dün borsaya çıkan enerji şirketlerinin piyasa değeri 1/2 milyar doları buldu.
Sadece enerji üretimine yaptığı yatırım 12 milyar dolar . Akbank, Enerjisa, akçansa, çimsa, kordsa, Lassa, carfursa, Teknosa, Hilton sa , sa, sa, sa sa. Bu kadar SA yı nereye koyacağız? 100 milyona sattığı Sasa 16 milyar doları gördü ? Bizim başımız kel mi?
Bence en büyük sorun döküleceği düşünülen küçük yatırımcının beklenenden fazla olması ve dökülmemesi. Kimse seni beni zengin etmek istemiyor. İnşallah sabırla bunu da yeneceğiz.
vergi kaçırma iddiası dile getirilmiş basında. olayı okuduğumda vergi mevzuatında olan bir konu üzerinden hareket edilmiş gibi ve bu durum gazeteciyi çok germiş anlaşılan. oysa olay basit: temettünün vergilendirilmesi bağlamında bir tüzel kişilik ile bir sıradan yatırımcının durumları farklı.
sıradan yatırımcı %15 stopaj öder (%10 olarak değiştirildi borsayı teşvik için), tüzel kişilik ise 0 stopaj. kendi bünyesinde tutar. ve bu yatırımlarının fonlanması açısından güzel bir kaynak teşkil eder.
anladığım kadarıyla serbest fona devredilmiş. yani hedge fon. bu fonlar her türlü enstrümanı kullanarak getiri yaratmaya çalışır. mesela akbank hissesini teminat olarak kullanıp başka hisselerde pozisyon alabilir. bir sürü diğer farklı yöntem var. neticede kanunen izin verilen bir durum çok büyük bir problem yok bence. benimde yüksek miktarda hissem olsa özel fonlar üzerinden veya şirket üzerinden varlıklarımı kontrol ederim. daha avantajlı çoğu kez.
mesela Buffet ın Berkshire Hathaway şirketi hem şirket kuran hem de resmen borsadan (veya topluca sahiplerinden) hisse alan ve yöneten bir şirket, coca cola, ibm gibi..
Sosyal Medya herkesi borsa profesörü yaptı.
Kırk yıllık borsacılar ve bu işin eğitimini alanlar konuşmaya cesaret edemezken bazıları bol bol üfürüyor.
Twitter odalarında dinliyorum bu cahil cesaretli çok bilmişleri. Aynı cümlelerin aylarca bire bir tekrarlandığı sohbetler. Bıkmadan Dinleyenlerin çokluğuna da şaşırıyorum. Yine de buna şükür borsaya ilgi artıyor. Reklam reklamdır.
Benim gibi sahol ü 15/20 dolar hesap edenler 2 doları geçemeyince şaşırıp kalıyor. Ne temel ne teknik söküyor. Adım "En çok kazanan borsacı" olsa ne yazar olmasa ne yazar
Herkes kazanacak değil ya, bazıları da kazanacağını sanarak keybedecek ki birileri daha çok kazansın.
Bu da pazar sohbeti olsun.
* SPK'ya Göre Yasal Kayıtlara (YK) Göre
3. Dönem Kârı 102.751.493.000 8.676.961.117,87
4. Vergiler ( - ) 20.362.002.000 845.380.674,32
5. Net Dönem Kârı 43.828.379.000 7.831.580.443,55
6. Geçmiş Yıllar Zararları ( - ) 0 0
7. Genel Kanuni Yedek Akçe ( - ) 0 0
8. Net Dağıtılabilir Dönem Karı 43.828.379.000 7.831.580.443,55
Yıl İçinde Dağıtılan Kar Payı Avansı (-) 0 0
9. Yıl İçinde Yapılan Bağışlar ( + ) 864.417
11. Ortaklara Birinci Kâr Payı 102.020.196,55 0
* Nakit 102.020.196,55 0
* Bedelsiz 0
12. İmtiyazlı Pay Sahiplerine Dağıtılan Kâr Payı 0
13. Dağıtılan Diğer Kâr Payı 231.886.807,41
* Çalışanlara 0 0
* Yönetim Kurulu Üyelerine 0 0
* Pay Sahibi Dışındaki Kişilere 231.886.807,41 0
14. İntifa Senedi Sahiplerine Dağıtılan Kâr Payı 0
15. Ortaklara İkinci Kâr Payı 3.468.686.682,7
16. Genel Kanuni Yedek Akçe 0
17. Statü Yedekleri 0
18. Özel Yedekler 0 2.235.818.825,87
19. Olağanüstü Yedek 40.025.785.313,34 1.793.167.931,02
20. Dağıtılması Öngörülen Diğer Kaynaklar 0 0
15 Milyon hisseye satış yasağı koyup, satılamaz kaydı koydukları hisseler, birilerine göre hissenin düşüşüne engel olan parazit grubun hisseleri olmalı. Tahtada daha da rahat oynamaya başladılar. Borsa düşerken bir misli daha fazla düşüş yaratıp kredili SAHOL cüleri ve viop çıları açıga düşürtüp mal sattırmak olmalı. He türlü dümenin döndüğü bir hissede beklıyoruz, bekleyeceğiz.
Bu hisseye neden böyledir diyen bir yetkili yok. Ne İMKB nede SPK nın ilgilendiğini zannetmiyorum. Satışı yasaklanan 15 milyon hissenin sahibine yazık olacak gibi algılıyorum, en azından piyasadaki görüntüsü bu..
Bu seviyelere inince hemen geri alımlar başladı yine. Maksat istedikleri kadar lotları istedikleri fiyattan toplamak çok bariz belli oluyor. Yukarı götürmek isteyen tayfaya cezayı kestiler.
Saygıdeğer arkadaşlar, temettü zamanı yaklaştı ve hissenin değerini bilen uzun vadeli yatırımcıların bir kısmı eminim temettü ile hisse almayı düşüneceklerdir.
Bu sartlar altında her ne kadar borsacı reflekslerimiz hissenin kıymetlenmesini isteese de diğer taraftan daha düşük fiyattan hisse alma fikri pek de kötü sayılmaz.
Düşursünler düşürebildikleri kadarı ile, benim açımdan sorun yok.
Herkese güzel günler dilerim, saygılar...
2 fk altına sarkmış. Seçim gerginliği bahanesiyle çöp seviyeye geldi bazı hisseler, seçimden sonra ne olacak 1 fk altına mi sarkacak,kötü beklentinin pik yaptığı gunlerdeyiz buralardan maliyetlenen icin enflasyonu da hesaba katarsak bankacılık faaliyetindeki olası karlılık düşüşü çok baskı yaratmaz sahol de, tekrar görüşüm seçim gerginliği satın alınmasında sona geliyoruz,yabancı da gelmek için nabız yoklamaya başladı.
Kesinlikle katılıyorum. Tam temettü öncesine denk geldi bu düşüş. Temettü müzle adet olarak ne kadar çok hisse alırsak bizim için o kadar iyidir.
Sonuç itibariyle bende aldığım kâr payı ile sahol almayı düşünüyorum.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Temettü ile SAHOL tabii ki alınır. Az zaman kaldı.
Bu ara sahol de hayır Yok . Biraz kulvar değiştirelim.:)
Togg a yazıldım. Yarın çekiliş var.
bakarsın maşallah lı kırmızı bir togg umuz olur.
Haydi hayırlısı.
Sn. Arpacı55, umarım Togg' unuz çıkar ve hayırlı olur... Eğer çıkar ise lütfen bizlerle de deneme sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim...
Her ne kadar ilk yerli arabamız 'Anadol' un biraz hakkının yenildigini düşünüyorsam da memleletimizde üretilen her şey için emek gösterenleri takdir ediyorum...
Güzel günler olsun...
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1127018
Kap burada. Nokta virgül ayrımı yapmışlar. 15.000,000 şeklinde yazılmış . En altına da aşağıdaki notu yazmışlar.
Değer : Miktar alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak (,) virgül kullanılmaktadır.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Laozi teşekkürler. 177 bin kişi müracaat etmiş 20 bin kişiye çıkacak.
Bakalım hayırlısı olsun.
Evet bu işlerde bir yerden başlamak gerek zamanla gelişim ve değişim yaşanıyor. Anadol gerçekten iyi bir başlangıçtı. Ama arkasını getiremedik. Montajcı olduk. Tabi yan sanayide lider olduk. İnşallah bu sefer yan sanayisi ile birlikte montajcılıktan kurtuluruz. Ülkemize için iyi bir yatırım olur.
İşin kötüsü servis ve şarz konusu Halen yetersiz. Bindin gidiyorsun tatile istasyonlar o bölgede yetersizse bilmiyorsan nerde nasıl şarz edeceksin. Sadece togg için değil tüm elektrikli araçlar için Bu endişelerin bir an önce giderilmesi lazım.
Yükselirken kaptırmadığımız kağıtları düşerken patır patır satıyoruz.
Öyle ya da böyle bunu bize yedirmezler.
İstedikleri kadar satsınlar. Borsa reel bir yatırım alanıdır. Eninde sonunda reel durum işleyecek, işlemek zorunda. Kural budur. FK'sı kaç olmuş koskoca holding dünyada daha ucuzu var mı?..Varsa söyleyin?..Biliyorum hep aynı sözler şu aşamada bunu kimseye anlatamazsın, ama bu günlerde bu fiyatlarda tarih olacak. Biraz daha sabır.
Ben de katıldım hayırlısı olsun.
Bu arada şarj işine yatırım çok hızlı olacakmış.
Hatta, anadolu grubu, tüm büyük migroslarda şarj istasyonu kuracakmış. Arsç şarj
olurken alışveriş yapılsın diye. Belli tutarda alışveriş yaparsan para da almaya
calmış.
Migros faaliyet raporunda yazıyor.
Şurası artık çok net, F/K veya PD/DD, bu hissenin temel verilerini ne SAHOL'a yatırım yapanlar, ne de geri alım yapıyor görünen SAHOL yönetimi belirliyor. SAHOL'un temel verilerini robotlar ve açıkçılar belirliyor. Bu hisse bundan ötürü ucuz ve ucuz olmaya da mahkum görünüyor. Çünkü robotlar ve açıkçılar için sahipsizliğiyle o kadar büyük potansiyel vaadediyor ki onlar da ne yapsın hakkını veriyorlar. Alan değil, satan, spekülasyon yapan değil, manipülasyon yapan kazanıyor.
EVEET, ARTIK SAHOL TEMETTÜYÜ DÜŞÜNCE 37.50 tl . SON BİR YILDA VERGİ VE AMORTİSMANLARI, KREDİ FAŞİZLERİNİ DÜŞMÜŞ HALİ İLE 20 tl HİSSE BAŞINA NET KAR ELDE EDEN BİR ŞİRKET. O KADAR ÇOK SÖYLEDİKKİ BİLENLER ARTIK BİLİYOR, BİLMEYENLER DUYSUN DİYE YAZIYORUM.
BU ENFLASYONLA GAYRIMENKUL, MENKUL VARLIKLARININ, 1 tRİLYON TL ÜZERİNDE OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. KAYITLI SERMAYESİ SADECE 2 MİLYAR.
BU HİSSE İLE DALGA GEÇİLİYOR. SADECE BİR İŞTİRAKI FIYATINA İŞLEM GÖRDÜRTÜLÜYOR. YILLARDIR ELİNDE HİSSE TUTANLAR SATIŞA ZORLANIYOR, OLAY BU KADAR BASİT. BU ŞİRKET DİĞER ŞİRKETLERE BENZEMEZ, ELE GEÇİREMEZLER, BUNU ANLAMALARI GEREK. BİRİLERİ SATARSA BİRİLERİ DE ALIR.
Bugün yeşil ortalama ile geri alım yapmış,huyu değildi nerden icap etti acaba
Gençliğimizde bir söz vardı. Gökten Ahu Tuğba yağsa bize Behçet Nacar düşer.
Dün togg çekilişinde de bize bogg düştü.:)
Vermeyince Mabut neylesin Mahmut.
Sahol e devam 15 dolar hayali bile Cihan'a değer.
Bırileri ortalıgı bu gün boş buldu galiba. Önümüzdeki hafta temettü geliyor. az para degil. İyi işe yaratacak gibi duruyor.
Sayın arpacı 55, 15 dolar hayal değil. az bile..
Düşürsünler bakalım. Altta mermiler hazır her zamanki gibi. Pazartesi de 39,56-1,75 (brüt temettü) =37,81 açılış fiyatı olacak sanırım.
Evet ben ihaleyi dipten açtım. 15 dolar hayal değil de ortam iyi değil.
Dünyadaki kriz tamtamları, krizin diğer sektörlere yayılma ihtimali, ülkemizdeki seçimler dolardaki artış beklentisi gibi olumsuzluklara denk geldik.
Sabırlı olan ve parası olan köşe üstüne köşe olacak.
Sahol eski bir şirket, özellikle son 15 yıldır yaşadığımız enflasyon altında hisse fiyatını al sat baskısı ve yatırımcıyı hisseden soğutarak idare ettiler.
Şu an için SAHOL varlıklarını hesap bile edemeyiz, Maliye Bakanlığı tebliği ile, Yeniden Değerlemeler borsamızda bir tek GMYO yıl sonu bilançolarında uygulanıyor. Holdingler ve bazı şirketler bundan nasibini almıyor. SAHOL iştiraklari içinde GMYO lığı yok. Bilanço ları karşılaştırmak ta zorlaştı, değerler güncel değil.
Dünya ve Türkiye deki şu anki görünüş Arpacı55 arkadaşımın dediği gibi. Şunu dikkate almak gerekiyor, Türkiye'deki enflasyon katlamalı gidiyor. Örnek verecek olursak, 10 yıl önce alınan yerli sıfır km otomobil fiyatına, bu gün cep telefonu alınıyor. 15 Yıl önceki orta sınıf bir daire fiyatına da bu gün cep telefonu alabiliyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyorum. 15 Yıl önce SAHOL alanın parası bir miktar artmış görünse de reel olarak eridi. SAHOL çok ucuz kaldı.
Hisse senetleri ileriye yatırım. Beklenti ile hareket ediyor, yatırımcı kitle hareketleri fiyatları belirliyor. Bu gün 1 TL olan yarın 10 Tl olabilir, çünkü temel analiz zorda kalınca işliyor. Birileri de Teknik Analizi kullanarak fayda temin ediyor. Yatırımcı kitlesini yönetmeye çalışıyor. Olay bundan ibaret.
SAHOL alın demiyorum, sizler alıp sattıkça hisse gitmiyor ve ucuzluyor. Yatırım tavsiyesi değildir. SAHOL değerli hisse elinde tutabilecek almalı. Anlayana yazıyorum.
Evet bunlar dogrular.
Ama dogrularla hareket edip, hisse al-sat yapanlari suclarsaniz, etkisi dagilir.
Herkes sorunun Sabanci ailesi ya da sirket yonetimi oldugunu biliyor.
Eger yatirimciyi suclar, onlarin yanlis yaptigini dusunurseniz, bu durum asla duzelmez.
Cunku onlar SPK dahil, pek cok cikar grubunun etkisi altindalar ve rasyonal hareket edemiyorlar.
Daha 2 dolar bile etmeyen bir hisse icin 15 dolar gibi bir fiyat beklentimiz var derseniz, dusuncelerinizin sayginligini da yitirirsiniz.
Adam okudugu dogrular yaninda bu 15 dolar beklentinizi de okursa, ucmus bunlar diyecektir.
15 dolar nerdeyse 300 TL. yapiyor, dunku kapanis 39.58 TL.ydi.
Ilk hisse aldigim yil 1984'tu.
Neredeyse 40 yil olmus.
Bunca yil ister istemez insan bir tecrube ediniyor.
IMKB'yi ve BIST'i tanidim ogrendim.
Sunu ogrendim ki, asla Sabanci kagidi almamak lazim.
Dusuncemiz bu.
Borsa sağılacak inek gibi görüldükçe bir hayır gelmez. Nedir bu son yıllardaki hesapsızca özelleştirmeler.? Her seferinde borsadaki paranın bir bölümü bağlanarak pastadan hesapsızca pay veriliyor. Adamlar bir menfaatleri olmasa şirketlerini bedava satarlarmı.? Satmıyorlarda. Birileri bu işlerden para kazanmaya alışmış. Düzenini de kurmuş.
Seçim için yapılanlar hangi ekomomilerde döğru olarak kabul edilir.? Mali konularda hiç bir önlem yok, enflayon sadece körükleniyor. Seçimleri de belirsizlik olarak görmüyorum. Kim gelirse gelsin seçimlerden sonra ekonomiye düzen vermek zorunda.
SAHOL gibi varlıkları yüksek şirketlerin bu tip ortamlarda enflasyonun çok üzerinde pirim yapması gerekir ve yapacaktır. Ama genede tırışkadan şirketleri götürmekten geri kalamak istemeyeceklerdir. Çünkü o şirketlerin hisselerini bir an önce elden çıkartılması gereklidir.
Holdinglerede yıllarca çalışmış emekli olmuş, hatta bilançolarını hazırlamış, imzalamış, denetlemiş bir kişi olarak, bu günkü kayıtlı sermayesine göre SAHOL için 15 Doların büyük bir rakkam olmadığını rahatça söyleyebilirim. Bu şirketin içini bilmeyenler ancak bunun aksini düşünebilir. Bankacıların bile bu şirketlerin içini yetince tanıdığını iddia edebilirmisiniz.?
Büyük bir varlığa sahip olamayan bir şirketin bunca yatırıma, ayrılan amortismanlara, ödenen faizlere rağmen bu karları çıkartması sizce mümkünmü.? Bunlara da bahane bulanlar çıkacaktır. Biliyorum.
İki gün sonra temettü verecek hissede uzun süredir beklemiş insanların temettülerini de iç ettiler. Satıcı olmayanları etkilemez. Bu milleti vergi ödemeye alıştırmak lazım. Vergiden kurtulmak için gelişi güzel satış yapılmaz. Ne olacak.? Temettü dağıtılacak birkaç gün sonra hayda yukarı.