ARDYZ nin daha öncede tahmin ettiğiam şekilde karı 500-600 milyar arası gelebilir Buda oldukça iyi bir kardır..Bizim kısa vadeli borcumuz fazla olduğundan net parasal pozisyon kaybımızda düşük çıkar..
Printable View
ARDYZ nin daha öncede tahmin ettiğiam şekilde karı 500-600 milyar arası gelebilir Buda oldukça iyi bir kardır..Bizim kısa vadeli borcumuz fazla olduğundan net parasal pozisyon kaybımızda düşük çıkar..
eger bir sirket icin
finansal aktifler > finansal pasifler
ise
o sirket enflasyondan dolayi net parasal pozisyon zarari yazar.
eger
finansal aktifler < finansal pasifler
durumu soz konusu ise
sirket bu parasal pozisyondan kar yazar.
nakit cikisi yaratmayan bir kalemdir. sirketin bilancosunun enflasyondan ne kadar etkilendigi belirten bir gostergedir.
likit ve borcsuz sirketlerde genelde net pozisyon zarari olusur. borclu ve likit aktifleri dusuk sirketlerde ise net pozisyon kari olusur.
Buna göre ARDYZ yi değerlendirin arkadaşlar.. Bu duruma göre bize pozisyon karı yazacak gibi anladım ben..
finansal aktifler ;
Mevduat hesabı, hisse senedi ve tahvil gibi her türlü taşınır değerdir..
Finansal pasiflar:
kısa ve uzun vadeli banka borçları
Değerli yorumlarınız için teşekkürler sn. balina.
Sn balina çok teşekkürler, süper bilgiler.
Özkaynak artışı aslında dediğiniz gibi çok iyi. Yanlış hatırlamıyorsam dönem içerisinde iştirak satışı ve bedelsiz sermaye artışı yapmışlardı. Bunun haricinde olağan işlerine devam ettiler diye biliyorum. 3 ayda Özkaynak %65 duran varlık %134 artmış. Genel olarak muhasebeden çok da anlamadığımdan dolayı 3 ayda elde edilen bu rakamlar bana mantıklı gelmiyor. O yüzden ben ve belki de birçok kişi -aslolan kardır hesabı- satışa, kara ve kar marjına odaklanıyor. Benim gördüğüm özellikle son çeyrekte Mia marjlarının oldukça düştüğüdür. Gerçeği mi buydu, 3 aylık da karlı işler yapmaması sonucu ya da enflasyon muhasebesi sonucu mu buna düştü ya da gelecekte nasıl devam edecek hepsi birer soru işareti. Ancak bana göre net olan bir şey var, o da 500 milyon tl yıllık karı olan firmanın piyasa değerinin 35 milyar tl olmasının bir mantığının olmadığıdır. Bakalım bilançoyu piyasa nasıl fiyatlayacak.
Piyasa MİA nın bilançosunu beğenmedi ama zaten 82 den buralara kadar geldi MİA..yoğun işlem oluyor .. 64 den döndü.. Tüm teknolojiler Mia yı takip ediyor.. Tabii ARDYZ de. Bir süre sonra bu bilanço unutulur yeni hikayeler yazılır kağıt yine gider diye düşünüyorum..
Mia teknoloji y.k üyesi ayrintiları açıklamış ekotürk te.
Enflasyon muhasebesiz satış buyumesi %83 olmuş. Bizim buyumemiz %100 u geçer muhtemelen.
https://twitter.com/miateknoloji/sta...AW8jW7uZA&s=19
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisse kararsız Kazımlarda,,yön tayinini yapamadı.en azından 45-46 bölgesini gidip gelmelerle kuvvetlendirmesi iyidir.
Tüm teknojiler toparladı MİA bile verdiğini geri aldı biz hala şaşkın ördek gibi yönümüzü tayin edemiyoruz..
Bu da videosu. Enflasyon muhasebesi işleri biraz karıştırdı diyor.
https://twitter.com/hasanunsalx/stat...339185339?s=19
Videoyu izledim, adam bizlik bir şey yok muhasebeciler ortalığı karıştırdıya getirmiş [emoji41] gaza gelip söylemediyse 2.5 -3 kat hatta daha fazla büyüme beklentisini dile getirdi, hisse fiyatını bu beklentiyle değerlendirmek lazım.
Bravo gerçekten, 2006 yılında kurulmuş mütevazı bir oluşumun bu denli büyümesi [emoji122] Emeği geçenleri takdir ediyorum.
az önce yatırımcı ilişkilerini aradım. semih bey bilançonun 20 mayıstan önce gönderileceğini söyledi. 20 maayıs zaten son tarih. ulan kocaman şirketler açıkladı sizin 2 sayfalık bilanço için 3 ay beklemenizin mantığı nedir anlamadım. enflasyon muhasebesi bilançoda önemli bir değişiklik yapacağını sanmadıklarını beyan etti
Şirketi savunmak için yazmıyorum. Büyük şirketlerin yeterli kadroları var. Bu em işi özellikle ilk kez yapanlar için kolay değil. Ekip kursan çalışacak kalifiye eleman sayısıda çok az. Gecikmeler bundan.
Yahu 15-20 tane iştiraki olan dev holdingler acikliyor. Bunun yeterli kadro ile vs. alakasi yok. Tamamen niyet meselesi.
Ama ben ardyz nin mayıs ayını bekleyecegini sanmıyorum. Nisan ortalarında gelir bence.
Bence bilançonun geç gelme sebebi iştiraklerden gelecek finansal tablolar..malum adamların taa Özbekistan da EDS sistemleri var.. Ve daha bir çok iştirak var.. Onlardanda gelecek finansal tablolar ile ancak toparlayabiliyorlar demekki.
Bu arad MİA yı karanlık odada 68 den 70.15 e kadar aldılar. Global karanlık odada 4.5 milyon lot mal almış.. MİA ya karşı borsada bir sempati var nedense.. 68 FK lı şirket filan dinlemiyor alıyorlar.. Bu şirketleri Z kuşağı yatırımcıları kripto mantığı ile alıyorlar galiba.. Hiç FK filan takmıyorlar..
Bu arada kaybolan ortaklar yeniden gelmeye başladılar.. Bu iyiye işaret..Sayın MAHARAJ ıda bekliyoruz foruma değerli katkıları için..
Ticari borc yaninda banka borçlarini ve diğer borclarida koymak lazim.
Hepsini artisiyla , eksisiyle toplayinca nette 110 mln tl ekside.
Ama daha öncede söylediğim gibi bu borçlarin alacakların vadesi ve faiz oranlari asıl belirleyici olacak. Onu da bizim bilme şansımız yok.
Dostum beni bağışlayın, ben ardyz payımı 60 üstünde azaltarak yanına Logo da eklemiştim. Logo yatırımcı ilişkileri görüşmelerimde kendilerinin enflasyon muhasebesi konusunda negatif etkileneceğini söyleyince ben yazılım sektöründen tamamen çıktım
Raporlarda ve uzman görüşlerinde Miatek ve Logo için enflasyon muhasebesinden pozitif yönde yararlanacaklar söylemlerinin havada kaldığını anlamış oldum. Miatek te gelen bilançoda bunu destekler nitelikte
Ardyz için size bol kazançlar diliyorum. Ben yoluma doas ile devam ediyorum. Ardyz ye bilanço sonrası değerleme yapıp tekrardan dönebilirim tabi
Bu enflasyon muhasebesi işi ileriye dönük hesaplarımızı alt üst etti maalesef
Logo nun büyüme hızı enflasyonun altında olduğu için negatif etkilecegi cok açık. Miatk te 9 aylikta net nakitteydi, net nakitte olanlarda genelde olumsuz etkileniyor benim gördüğüm kadarıyla.
Ardyz de etkilenecektir ama bir logo, bir miatk kadar olmayacak bence. Ama sizinde dediginiz gibi bu enflasyon muhasebesi tum dengeleri alt üst edebiliyor bu sebeple yanilma ihtimalim bayağı yüksek.
Bu arada hayırlı olsun yeni hisseye gecmişsiniz ama keşke sessiz sedasız degilde uygun bir dille ayrildiginizı yazsaydiniz burada. Çünkü siz bu hisseye en çok yorum yapan kişiydiniz.
Ortaklar bu enflasyon muhasebesi olayı benim kafamı oldukça karıştırıyor. Güncelleme neye göre yapılıyor belli değil, bilançolarda 9 aylıklara göre satışlar karlar erimiş, özkaynaklar uçmuş vs. Koç gibi Türkiye’nin gözbebeği ve en büyüğüne bakıyorsun, hisse fiyatı %25 artmışken 2023/9 fksı 3.5 dan 3 ayda nasıl 6.3 e çıkar. Bu işte bir yanlışlık olmalı. Ya güncellemenin mantığı hatalı ya da elmalarla armutlar kıyaslanıyor.
Basit bir şekilde genel mantığını anlatacak bir babayiğit yok mu [emoji4] ya da bir YouTube yayını filan.
Enflasyon muhasebesi çok fazla abartılıyor. Şirketin faaliyetlerine odaklanmak lazım. Miatek mesela; iyi bir bilanço açıkladı bence ama 70 fk için yeterli değil. Göreceksiniz Enflasyon muhasebesinin ardyz'nin fiyatlanmasi üzerine etkisi sınırlı olacaktır. Ha faaliyet karı zaten iyi değildir, o ayrı.
Bir şirket enflasyon orani kadar büyüyor ve karinida enflasyon kadar artirabiliyorsa, enflasyon muhasebesine gore bu şirket yerinde saymis oluyor. Yani reelde buyüme ve kar artışı yok. Başka degiskenlerde var (degerleme farkları vs.) tabiki net karı etkileyen ama, ana hatlariyla bu şekilde.
Kchol de de olay budur. Yani geçen sene enflasyon kadar büyüyüp karını arttırdığı için reel büyüme yok ama aslına bakarsanız geçen yılki FK içinde enflasyon vardı bu sene enflasyon olmadan 6 FK civarında.
Çok sağolun ortak,
Biraz garip bir sistem o zaman, seneye baz fiyat olarak 31.12.2023 mü alınacak bu durumda? Eğer öyleyse seneye de karlar mevcut karı + 2023 yılı enflasyonu mu olur?
Sizin yazınızdan mia nın fk sının eski sisteme göre kabaca 42 mi oluyor % 65 yıllık enflasyon ile.
Arkadaşlar bu yazım konusunda hariçten gazel okuyorsunuz şu an. Ve bu kadar basit bir şeyin bile farkında olmamanız bana bazı soru işaretleri koydurttu yazılarınıza.Ben ne dedimse o bu em işinde.Bunu böyle dikkate almanız kendi faydanıza.
not: Denetleme şirketi kerizdi bedavaya e.m yapıverecek. He bastırırsın parayı E.m işini de yapar. Ama yine son derece büyük kalifiye eleman sıkıntısı var. Bunu yapabilecek kapasitesi olanlarda ciddi derece de yüksek maaşlar talep ediyor. Bilgilerinize.
Sayın 2020 sen şimdi mesela başından 2005 ti en son sanırım Em işi geçmiş mesela KCHOL şirketi ile ömrü hayatında hiç e.m bilançosu atmamış ARDYZ şirketi ekiplerini bir görüyorsun ha öyle mi? İlginç.
Enflasyon etkisi düştüğü durumda bizim kar da ancak 450 gelir. 700 ler filan biraz zor gibi.
İnce bir konu bu, bir hisseyi sattım dersiniz yanlış anlaşılır. Sattıysan bana ne algı mı yapıyorsun burada derler. Artı satma sebebini sorarlar vesaire. Topikte küçük bir kaos oluşur. Bir çok kişide o sattı ise vardır bir bildiğine getirir konuyu onlarda satmak ister, sonuçta hissede kalanlar negatif etkilenirler
En iyi sessiz sedasız ayrılmaktır limandan. 30 yıllık tecrübe bunu öğretti bana
Ardyz özeline gelirsek çok iyi yönetilen bir şirket lakin son 2 hafta burdaki yazılarımı hatırlayanlanlar yazılımlarda bir balon oluştu bu bir yerde patlar Ardyz de negatif etkilenir diyerek uyarımı yapmıştım
Neyse hissede kalanlara bol kazançlar diliyorum
Sanmıyorum. Daha yüksek gelir.
Mia da bile enflasyon muhasebesiz %83 luk buyumeye karsin enflasyon muhasebeli kar 504 mln geldi. Bizim hem buyumemiz hemde kar marjimiz miadan daha yuksek. O sebeple 600 den aşağı gelmez diye düşünüyorum ama yanilabilirim tabi ki.
Bence kar rakamı olarak 500 de uzlaşalım.. Teknolojilerde oluşan balon tüm dünyada devam ediyor.. Burada dünyanın hızla digital bir dönüşüme geçmek üzere olduğu ve bundan sonra tüm yaşantımızıda yapay zeka enstürümanları ile devam edecek algısı bu sektörün çağımıza damga vurmasını sağlayacaktır..Kısa süreli düzeltmeler olsada teknoloji ve bilişim dünyası büyümeye devam edecektir.. Özellikle açıklanacak sürpriz projeler..hisse bazında ARDYZ yi üçlü rakamlara taşıyacaktır..
Bu arada Emekli fonları 15 günde 3.5 milyon lot mal almış.. Deniz ve info nun sattığı mallar tekrar piyasadan emiliyor..