Ünlü TOASO AL dedi..
dün -4
Bugün -3... ne isabetli analizmiş!
Printable View
Ünlü TOASO AL dedi..
dün -4
Bugün -3... ne isabetli analizmiş!
Bu bakan maliye ve hazine işinden hiç anlamıyor. Türkiye Cumhuriyeti emekli ve memur maaşını ödeyemez duruma düşmez.Hatta TL olan hiç bir borcunu ödeyemez duruma düşemez.Hazine istediği şekilde TL cinsi borçlanır ve/veya emisyon yaratır bu tutarı öder. Döviz cinsi borç için aynı şey söylenemeyebilir ama TL için öyle bir risk yoktur, olamaz da.
Şok market battı galiba :)
Endeks daha da düşse bu iyice bodoslama gidexek gibi...
Kısa vade bakmamak lazım.. 12 aylık hedef veriyorlar...
Kısada pozitif ayrışıp hızlı gitmişti. Gazını alırlar ..Karı alıyor birileri..
Ünlü hedef fiyatını da revize edip düşürmüş ama...Şu anda bir fon çıkışı var bence..
Bu durumlarda yabancı affetmeden hızlıca veriyor...
Günaydın cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
pit kısa vade ülkenin borcuna bir bak kaç milyar dolar ödemen var.
şuanda dünyadaki tahvil faizleri ülkelerdeki borçtan dolayı.
Abd kendi tahvillerini merkez bankası almazsa ne olacağına bakıcaz.
euro ihracatçılar için 2025 şimdi olumsuz .
para nerden gelecek olaya ben tek emekli parası olarak bakmıyorum gelir gideri karşılamamaya başlıyorsa 2 kere düşünmek gerek
Adamlar her Allah ın günü zam yapıyor..
Enflasyon hayatta düşmez..
Çünkü üretici zaten her zammın üstüne kendi keyfi zammını da hemen ekliyor....
Hükümet düşük maaş verip bu koyunları evde tutalım ki para harcamasın zihniyetinde...Başka da bir planları yok...
Bol para dağıttık olmadı, şimdi tersini yapalım demişler...
Tamamen deneme yanılma tadında bir ülke yönetimi...Muz cumhuriyetinde olsa adamın döt.ne bu muzları dizerlerde ,bizde alkışlıyorlar..
bir akp bakanının kamu iç borcunun mahiyetini bilemeyecek kadar aptal olacağını düşünmüyorum.
sanırım yine bir algı operasyonu devrede; bakan bey aklısıra fedakar hükümet masalıyla duygu sömürüsü yapıyor.. malum, enflasyonla mücadele demek sabit gelirliyi limon gibi sıkmak demek bunların literatüründe...
bu arada aya beş şeritli yol yakında açılıyor :)
https://i.hizliresim.com/lrjz8i9.png
geçen cuma paylaştığım formasyon devam ediyor ,
özelden devam mı devam mı diye soruluyor :)arkadaşlar alıcı geldikçe mal veriliyor tahtalarda geçen hafta belirttim gap vardı o bölgeden verildi bam bam aşağı çekilmiyor teknik kanal mevcut bu kanal içinde tahtalar arası trade eden sistem mevcut , açığa satş kalkınca bazıları daha çok rahatladı öyle kolay para yok trade edemiyorsan .Böyle günler ınsıder üzerinden trader olursun , trend de yatırımcı olursun bu basit mantık 2025 için önemli belirsizliğin olduğu bir sene.
geçe hafta yukarki formasyon hedefini 9550-9600 olarak vermiştim bu hafta için.
burada önemli nokta 9550 altı kapanışlarda dikkat edilmeli .
Bakanlar neyin ne olduğunu bilmez mi...Adamın altında onlarca danışmanı var.
İlaveten devletin tüm mali politasını ve detaylarını da bilmesine gerek yok..
Dün gece yazdım.
Sgk nın gelir gider dengesi zaten iyi durumda...
Adam beklentisi olanlara vermiyoruz demiş kibarca... Temmuz da da 6 aylık tüik enflasyonu kadar zam alırsınız gene diye de okudum ben açıklamasını .
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
29d
Merkez yönetim personel harcamaları (aylık):
Aralık 2023: 1,33 trilyon TL
Aralık 2024: 2,67 trilyon TL
Tam iki katına çıkmış.
Daha birkaç yıl öncesinde "itibardan tasarruf olmaz!" diyen, "çılgın projeler" peşinde koşan adamlar...
Kuşa çevirdikleri maaşları nasıl ödeyeceklerini düşünüyormuş...
Fıkra bu kadar.
bakan biliyordur da siyaset yapıyordur tabi orası kesin. maalesef halkın anlayamadığı şey de devlet denen şeyin ne olduğu, parayı nereden bulduğu, görevlerinin ne olduğudur.
sokağa çıkıp sıradan vatandaşa sorsak devleti kutsal, uhrevi birşey olarak tarif ederler, parayı da devletin onlara lütuf olarak verdiklerini düşünürler.
yüzyıllarca vatandaş olamamış, teba olmuş bir halkdan da bu ayrımı anlayabilmesini beklemek de iyimser kaçıyor gibi.
teba durumundan vatandaş durumuna geçememiş milyonlar var, özellikle 60-65 yaş üstünden itibaren bunu çok net görebiliriz.
İris Cibre
@iriscibre
·
11d
İstanbul'da toplu ve taksi taşımaya 35% zam geldi
Bu zamların da enflasyona doğrudan etkisi 1 puan civarında
Ocak ayı enflasyon beklentileri 3,88-4%
Beklemeye devam edin
Bu ay 5% altı gelemez
çalışana %30 emekliye %11 - %15
ulaşıma %35 köprüye %44
bu enflasyonun düşüceğine inanan yok bence artık.
devleti yönetenler kendinde tasarruf yapmayıp ,
yandaşından kısmayıp sadece zamla bu işi çeviremez bu nettir.
Bak bugunde elimi açtım yine dua ettim Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın , benim para ile işim yok çok şükür durumum iyi aradığım sağlık huzur , yalnız hepimiz bu topraklarda bu toplumla yaşıyoruz dışarısı öyle değil zor dönemler , insanların psikolojis bozuk selektör yaptın, arabayı önüme kırdın diye insanlar birbirini vuruyor birbirini bıçaklıyor , boşanmalar aile geçinemediği için artmış, hırsızlık artmış,fuhuş artmış şimdi içinizden bazıları banane diyor abi öyle olmuyor o hayat var ya sizi birde bulma ihtimali oluyor zor durumda insanları sokakta görüyorsun üzülüyorsun sağlık yönünden zaman içinde sana dönüşü oluyor, hırsızlık artmış bir gün o zor durumda olan çalmak zorunda bırakılan kişi seninde karşına çıkabilir , evladının karşısına çıkabilir belki ölümün onun elinden olur belki üzerinde emanet varsa sen sıkar onun öldürürsün kendini koruyacam derken bu ekonomik durum bir bütün olarak değerlendirmeli hele bu dönem hiç bir ekonomik krizdeki fiyatlamalara benzemiyor benim gördüğüm.
Valla vatandaş olarak o rakamları kim kimin için yanlış olarak değiştiriyorsan ALlah belasını versin.
bak %35 ulaşıma zam geldi onun çıkardığı verilerle insanlar zam aldı ,
işlerine gelince ayet , hadis üzerinden örneklemeler yapanlar bunları yapıyorsa ahlak kalmamış .
Ben halkım için dua ediyorum en kısa zamanda Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın diye.
Başıma yine ağrı girdi ben dinlenim.
kolay gelsin
Tranzonspor'u da sayarsak...
Geçen ay(son 30 gün) mevduat getirisi üzerinde prim yapan XU100 hissesi sayısı 16...
En yüksek MAGEN ~ %21
En düşük CIMSA ~ %4,76
Hangisi, hangisi siz karar verin:
Hisseci vs VIOP çu... :evil:
https://www.haberturk.com/video/egle...amerada/314070
48 saatte sahte içkiden 19 kişi olmuş 65 kişi hastaneye başvurmuş. 33 kişinin tedavisi devam ediyor... Bahçelievler Bakırköy Bahçelievler civarı... Dikkatli olun..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baktığım kağıtların hepsi operasyon yemiş gibi. Son bir yılda %20 aralıkta gidip geliyor kimsenin satamayacagı yer buralar adam iki üç kez in bin yapıyor alanın maliyeti onun üstünde. Şuan plan bu şekilde işliyor. İsterseniz grafik olarak bakın.
Reis Allah aşkına arada farklı metinleri oku...
Artık yapacağın konuşmayı önden tahmin ediyoruz.
.....
Erdoğan: Enflasyonda düşüş başladı, düşüş yaşandıkça alım gücü artacak, biraz daha sabredecek hep birlikte kazanacağız
Bana göre devlet ya geri zekalı ya da geri zekalılar ile çalışıyor. Şuan 2 milyon dan aşağı ev yok konu beldeye 450-500 bin rayiç bedel gösteren kağıt veriyor tapu daki memur 500 bin TL den satışı kabul edip onun üzerinden harç alıyor. Satıcı o evi 250-500 e aldı bir kaç yıl önce 1,5 milyon para kazandı en az %30 vergi alsan 450 bin kayıp var en az. Bir Allah'ın kulu demiyor bu fiyata ev mi var diye. Bu kadar mal varken herşey olur
@Ayhan başkanın dediği gibi...
TÜİK gerekeni yapacaktır elbet,
lakin daha Ocak ayının ortasında köprü-otoyol-yakıt bu kadar gömünce çarşı-pazar karışır ay sonuna kadar...
Yine bozulmayacak temel gıda vb. stoklarını gözden geçirmek lazım furya başlamadan.
devleti Türk halkı gözünde fazla kutsallaştırıyor. Hele ki devlet kavramı ile hükumet kavramının farkını yapabilen vatandaş çok az.
okullarda temel düzeyde kamu maliyesi ve finans dersi verilse farkındalık artar aslında. neyse
devleti yönetenlerin yürürlüğe koyduğu kanunlar sence devleti mi düşünür, halkı mı düşünür yoksa başka saikler mi vardır?
600 milletvekili ve binlerce yancısı var, hepsi de zengin ve zibille gayrimenkulleri var. dediğin şeyi yapsalar önce kendilerinin vergi ödemesi gerekir :shh:
:)
Bol tekrar işe yarıyor. Reis hala anketlerde 1.parti..
Herkes mutluysa sistem devam etsin..
Benim keyfim yerinde
Reis in üst ekonomi politikaları ile her ay güzel mevduat faizim geliyor...
Uygun yerden de ucuzdan borsaya gireriz..Oradan da çıkar ekmek...
Benden sonrası tufan demişler... :)
Tofaş'ta üretim %41, ihracat %45 düştü.
2024'te otomotiv üretimi %7,02 düşerken en büyük kaybı %41,33 ile Tofaş yaşamış.
450 bin adetlik kapasiteye sahip Tofaş sadece 140.484 adetlik üretimde kalırken, kapasite kullanımı %31'e geriledi.
Üretim kaybında Tofaş'ı %29,81 ile Mercedes ve %22,07 ile MAN takip etmiş.
2024'te otomotiv ihracatı ise %0,51 düşerken, en büyük kaybı %49,43 ile Mercedes yaşamış. Tofaş'da ki ihracat kaybı ise %44,50 ile üretimdeki kayıptan fazla olmuş.
İşte Türkiye'deki otomotiv fabrikalarının 2024 performansları...
https://x.com/eozpeynirci/status/187...nmfKA8n5Q&s=19
bugün %2- düşüş gelecek gibi bir his var :)