Sayfa 98/1006 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Viop LXII

1.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    bir akp bakanının kamu iç borcunun mahiyetini bilemeyecek kadar aptal olacağını düşünmüyorum.

sanırım yine bir algı operasyonu devrede; bakan bey aklısıra fedakar hükümet masalıyla duygu sömürüsü yapıyor.. malum, enflasyonla mücadele demek sabit gelirliyi limon gibi sıkmak demek bunların literatüründe...

bu arada aya beş şeritli yol yakında açılıyor
    bakan biliyordur da siyaset yapıyordur tabi orası kesin. maalesef halkın anlayamadığı şey de devlet denen şeyin ne olduğu, parayı nereden bulduğu, görevlerinin ne olduğudur.
    sokağa çıkıp sıradan vatandaşa sorsak devleti kutsal, uhrevi birşey olarak tarif ederler, parayı da devletin onlara lütuf olarak verdiklerini düşünürler.
    yüzyıllarca vatandaş olamamış, teba olmuş bir halkdan da bu ayrımı anlayabilmesini beklemek de iyimser kaçıyor gibi.
    teba durumundan vatandaş durumuna geçememiş milyonlar var, özellikle 60-65 yaş üstünden itibaren bunu çok net görebiliriz.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. İris Cibre ��
    @iriscibre
    ·
    11d
    İstanbul'da toplu ve taksi taşımaya 35% zam geldi
    Bu zamların da enflasyona doğrudan etkisi 1 puan civarında

Ocak ayı enflasyon beklentileri 3,88-4%
    Beklemeye devam edin
    Bu ay 5% altı gelemez

çalışana %30 emekliye %11 - %15

ulaşıma %35 köprüye %44

bu enflasyonun düşüceğine inanan yok bence artık.
    devleti yönetenler kendinde tasarruf yapmayıp ,
    yandaşından kısmayıp sadece zamla bu işi çeviremez bu nettir.
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

3. Bak bugunde elimi açtım yine dua ettim Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın , benim para ile işim yok çok şükür durumum iyi aradığım sağlık huzur , yalnız hepimiz bu topraklarda bu toplumla yaşıyoruz dışarısı öyle değil zor dönemler , insanların psikolojis bozuk selektör yaptın, arabayı önüme kırdın diye insanlar birbirini vuruyor birbirini bıçaklıyor , boşanmalar aile geçinemediği için artmış, hırsızlık artmış,fuhuş artmış şimdi içinizden bazıları banane diyor abi öyle olmuyor o hayat var ya sizi birde bulma ihtimali oluyor zor durumda insanları sokakta görüyorsun üzülüyorsun sağlık yönünden zaman içinde sana dönüşü oluyor, hırsızlık artmış bir gün o zor durumda olan çalmak zorunda bırakılan kişi seninde karşına çıkabilir , evladının karşısına çıkabilir belki ölümün onun elinden olur belki üzerinde emanet varsa sen sıkar onun öldürürsün kendini koruyacam derken bu ekonomik durum bir bütün olarak değerlendirmeli hele bu dönem hiç bir ekonomik krizdeki fiyatlamalara benzemiyor benim gördüğüm.
    FORMASYON AVCISI 53

4.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Daha birkaç yıl öncesinde "itibardan tasarruf olmaz!" diyen, "çılgın projeler" peşinde koşan adamlar...
    Kuşa çevirdikleri maaşları nasıl ödeyeceklerini düşünüyormuş...
    Fıkra bu kadar.
    kamuda tasarruf 2025 yılında başlayacaktı, ne oldu başladı mı acaba? @memetsimsek

yazdım bakalım cevap gelecek mi?
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku

Ocak ayı enflasyon beklentileri 3,88-4%
    Beklemeye devam edin
    Bu ay 5% altı gelemez
    sen tuik i tanımıyon
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Bak bugunde elimi açtım yine dua ettim Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın , benim para ile işim yok çok şükür durumum iyi aradığım sağlık huzur , yalnız hepimiz bu topraklarda bu toplumla yaşıyoruz dışarısı öyle değil zor dönemler , insanların psikolojis bozuk selektör yaptın, arabayı önüme kırdın diye insanlar birbirini vuruyor birbirini bıçaklıyor , boşanmalar aile geçinemediği için artmış, hırsızlık artmış,fuhuş artmış şimdi içinizden bazıları banane diyor abi öyle olmuyor o hayat var ya sizi birde bulma ihtimali oluyor zor durumda insanları sokakta görüyorsun üzülüyorsun sağlık yönünden zaman içinde sana dönüşü oluyor, hırsızlık artmış bir gün o zor durumda olan çalmak zorunda bırakılan kişi seninde karşına çıkabilir , evladının karşısına çıkabilir belki ölümün onun elinden olur belki üzerinde emanet varsa sen sıkar onun öldürürsün kendini koruyacam derken bu ekonomik durum bir bütün olarak değerlendirmeli hele bu dönem hiç bir ekonomik krizdeki fiyatlamalara benzemiyor benim gördüğüm.
    Önemli konular bunlar..
    İlaveten toplum bozulunca tekrar toparlanması çok zor...

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sen tuik i tanımıyon
    Valla vatandaş olarak o rakamları kim kimin için yanlış olarak değiştiriyorsan ALlah belasını versin.
    bak %35 ulaşıma zam geldi onun çıkardığı verilerle insanlar zam aldı ,
    işlerine gelince ayet , hadis üzerinden örneklemeler yapanlar bunları yapıyorsa ahlak kalmamış .
    Ben halkım için dua ediyorum en kısa zamanda Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın diye.
    FORMASYON AVCISI 53

8. Başıma yine ağrı girdi ben dinlenim.
    kolay gelsin
    FORMASYON AVCISI 53

Sayfa 98/1006 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •