HSBC çıtayı yükseltiyor.
2M-10M arası yüzde 51 mesaj atıyorlar....
HSBC çıtayı yükseltiyor.
2M-10M arası yüzde 51 mesaj atıyorlar....
.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlıkta kimseler kalmamış.
Millet PPF lerde herhalde ondan
Vakıf 50 yapmış
unknown cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ppn aylik 4.2 getirmiş yıllıkta 50.4 yapar.
Serbestler 4.20-4.30 yıllık 51 ./51.5 aylık bağlamaya ne gerek var
Serbest PPF lerinimin hepsini Full PPN ye çevirdim geçen hafta.
Faiz haramdır, her gün hatırlatmak zorunda bırakmayın. Borsaya geçin en azından haram değil. Bugünü kurtardınız ama geleceğinizi yaktınız. Gelecekte bir gün gelecek.
Tefecilik haramdır doğru lakin enflasyon da hırsızlıktır.
Binaenaleyh hırsızlıkda haramdır.
https://www.bloomberght.com/erdogan-...iyorum-3748991
Erdoğan: Kredi Garanti Fonu'nu ben de önemsiyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Garanti Fonunu ben de önemsiyorum. Yani bu noktada adım atıp Kredi Garanti Fonundan tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki hareketlensin" dedi.
En son tulumba mulumba dediğinde 2017 miydi neydi. Dolar 3 tl den 7 ye gitmiş idi. Yine bol keseden kredi dönemine mi dönüyoruz. Tam da Mehmet Ş. görevinden affını isteyecek dedikoduları dönüyor piyasada .
Tlref 45.80 e düştü ppflerde düşüş olur
Doğru diyorsun, faiz haram… O yüzden ben de artık markete gidince fiyatlara bakmadan gözümü kapatıyorum. Enflasyon helal sonuçta, değil mi?
Bu arada borsa da çok helal ya, özellikle insider trade yapan abiler sayesinde. Onlar cennette VIP locadan izleyecek bizi.
Allah hepimize akıl fikir versin, çünkü bazen en büyük haram cehalet oluyor gibi sanki.
TLREF resmen çöktü,bakalım ppf'ler mi yoksa pru/nlk/pkv mi daha olumsuz etkilenecek?
Haram olan Ribadır.faiz ve riba aynı şey değildir.faiz paranın kirasıdır tıpkı evin var ve kira geliri elde ediyorsun aynısı.
tlref düşüşüne rağmen..zbj % 0.162 getiri.. içeriğindeki tlref tahvillere alım geldi herhalde..
bu arada 0 stopaj büyük avantaj.. iyi ki mart ayında bir haftalık düşük getiri de gaza gelip satmamışım..
Tlref düştüğü icin tlref taşıyanlar iyi getirmiş p.tesi 45.80 civarı tlref olura mart ayındaki getirilere geri doner ppfler..
tlref ile tlref tahvil farklı şeyler..
tlref düşüşü ppf getirisini düşürür.. bugün düşmemesinin nedeni ppf lerin içerdiği tlref tahvilin faizinin düşmesi..
mart ayında yabancılar tlref tahvilleri satınca faizi çıkan tlref tahviller bunları taşıyan ppfleri kötü etkilemişti..
ppfler tlref tahvil veya kısa vadeli bono taşır.. kvba fonları normal tahvil alabilir..
akbank serbest hesap %50 diyor fakat her gün stopaj haricinde “vadeli hesaptan vadesize bky aktarımı” adı altında stopajın yarı tutarında para kesiyor.
ne ayak anlamadım
Tam bi alavere bu olay
https://i.hizliresim.com/1qy78fo.jpg
Böyle bir konjektürde yatırımcı düşük faizle TL de kalır mı?
Ki MB başkanı yatırımcıların tercihini izliyor ona göre adım adıyoruz diyordu....
1990 larda bile vade 32 günlüktü.
Şimdi herkes PPF larda.
Yani tüm ülke neredeyse gecelik gidiyor.
Ekonomideki güven bu seviyede mi?
Faiz candır gerisi heyecan beni Tansu alıştırdı gecelik % 200 300 ler repo ,hazine bonaları kılçıksız bilen bilir o dönem hala devam.
İyi de bu PPF sonsuza kadar devam mı edecek?
Yazın baz etkisinden enflasyon düşünce hala bileşikte yüzde 50-55 faizler olacak mı?
Geçen hafta kaçan yabancılardan 3 milyar dolarlık alım gelmiş.
MB, Şimşek Herkes çok mutlu.
60 gitti, 3 milyarı geri geldi.
Yazın baz etkisinden enflasyon düşünce yandaş medyada faiz düşsün diye büyük yaygara koparırlar.
Bu ortamda Emlak da gaza basar.
2 haziran dolar kkm doluyor
Faizler de fena değil gibi
Biraz serbest fonlarda da takılıyorum TL
Bir yandan Yeni şafak da manşeti çaktı
4 haziran memonun geliş yıldönümü
2 seneyi doldurup öyle gidecek dedikoduları var
Aldık bombayı kucağımıza yine
Bi halt bilmeden öngöremeden kendi kendimize takılıyoruz işte
Mehmet şimşek in suyu ısındı mı acaba ?
Şimşek ayrıldığı gün full dövize geçmek lazım sanki ne düşünüyorsunuz?
Kimle konuşsam ekonomiden bapımlı bağımsız şimşek gidiyor diyor ilginç geldi bu kadar dedikodu