Hayirli olsun.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hayirli olsun.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ziraat öğleden sonra yatırdı almayan kalmadı herhalde..tekrarını nisan mayısda görmek üzere... herkese hayırlı olsun
Arkadaşlar kaç senedir hissedesiniz maliyetinizi kaça düşürdünüz biz yeni yatırımcılara kılavuz olur bu bilgiler
1.40 altına gelmedikçe o temettü parasını sana yatırmam.
Sana yatıracağım paraya kurbanlık dana, koyun alsaydım üç ay içinde %30 almıştım.
1.80 DEN sattığım malları 1.49 dan yerine koydum hadi hayırlısı
Geçmiş yıllardaki temettü ödemelerine dayanarak dip olarak 1,23 bekliyorum. Ama 1,50 altında her kademeden alınabilir.Tam temettü kağıdı.Saygılar...
ben temettü alma adım şirketin verdigi temettü beni ilgilendirmez cikan lotum vede cebime giren lotu bkarım 40bin lotu 72 binden sattım 59,60 den geri koydum gerci hepsini alamadım gelmedi lakin dedigim gibi şirketin temettüsü beni ilgilendirmiyor almadıgım için arti aldigim fiyat 1 77 olmuyor 1 73 oluyor iyi hesapla :D
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +128 olurken, ortalama tahmin +72 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 28 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +890 puan olurken, en düşük beklenti -680 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 9'u negatif, 19'u pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +128
Ortalama : +72
Maksimum : +890
Minimum : -680
Katılımcı: 28
şirketi yakında tanıyanlara bir sorum olacak. crdfa nın faaliyet raporuna göz attım, epey yüksek miktarda menkul kıymet ihracı yaptığını gördüm. mart 2017 den itibaren 190 milyon tutarında menkul kıymet ihracı yapmış, en uzun vadesi de 2 yıl. eylül, ekim ve önümüzdeki yıl ocak ve martta bunların ödemesi var.
şu menkul kıymet ihracatı nedir basitçe açıklayabilecek varsa sevinirim.
bir örnekle kendi anladığımı yazayım, yanlışım olursa üzerinden konuşabiliriz. 17 eylül 2015 tarihinde 40 milyon tl lik bir ihraç yapmış, 14 eylül 2017 de vadesi bitiyor (itfa tarihi) bu şöyle bir işlem midir;
atıyorum 39 milyonluk bir paraya ihtiyaçları var, bunu menkul kıymet olarak (tahvil veya bono) ihraç edip piyasaya satıyorlar, iki yıl sonra 40 milyon olarak ödeme yapıp hesabı kapatıyorlar. 1 milyon tl gibi bir maliyetleri oluyor,
2015 te aldılar 39 milyonu, faktöringi işi yaptılar, buradan da 5 milyon kazandılar, 44 yaptı, 1 milyonu tahvil öderken kapattılar, kalan 3 milyon kar oldu (enflasyonu katmadım) böyle mi çalışıyor sistem?
bu firmanın kendi sermayesi yok mu, neden tahvil ihraç ediyor?
ikinci bir sorum daha olacak, crdfa nın hollanda bankası var görünüyor, bu banka crdfa ya mı ait yoksa altınbaş holding e mi? bu bankanın getirisi crdfa ya yarıyor mu? cevaplayan olursa çok sevinirim, sadece temettü konuşmayalım değil mi...
Kendi sermayesi varlıklarından borçlarını çıkarttığınızda elde kalan değer yani Özkaynak tutarıdır.
Büyük şirketlerin çoğu işletme sermayesi temini için banka kredisi veya faizli kağıt ihracı yoluna gider. Daha küçük şirketler kredi alır daha büyükler menkul kıymet (bono veya tahvil) ihraç eder. Finans şirketlerinde bu çok daha normal bir durum. Para alıp satıp da menkul kıymet ihraç etmemiş bir finans şirketi bulursanız yazın.
Syg.
sizin kadar bilmesem de nacizane topladığım birkaç bilgiyi paylaşayım, firmanın biraz hikayesi var gibi aslında artılı ve eksili bulduklarımı yazayım,
öncelikle % 15 i halka açık, bence bu oran az, daha fazla olabilir 40 - 45 gibi. az hisseye rağmen sermayenin % 28 ini bir kerede temettü olarak dağıtabiliyor, hem bonkörler hem de sermaye arttırımı yapabilirler artık gibi geliyor.
şubelerini açmışlar, gelişme var gibi görünüyor, bu yıl da bursa, izmir, antalya gibi paranın döndüğü yerlere şube açabilirlerse iyi olur. şu haliyle çok boşta değiller, faktöring sektöründe son yıllarda artış var, firma sayısı azalıyor, büyüyen pastadan daha çok pay kapabilirler. 2011 den sonra hem temettü anlamında hem de fiziksel genişleme anlamında (şube) büyümüşler, daha da büyüyebilirler gibi duruyor.
2013 ankara 2014 ikitelli 2015 izmit 2016 ataşehir
ukraynadaki banka hisselerini neden satmışlar onu anlamadım, sanırım gelirin tamamı altınbaş holdinge gitsin demişler. son yıllarda epey bono tahvil ihalesi yapmışlar, bunlardan da ihraçtan gelen parayı factoring işlerinde kullandıklarını ve burada büyük hacimle çalıştıklarını anlıyorum. şu ana kadar olan durum gelişimdeki şirketi işaret ediyor bence.
eksi yönlere gelince faaliyet raporu bana amatörce geldi, yazım ve anlam hataları var, neyi neden sattıklarını ve aldıklarını, hedeflerini tam yazmamışlar, sanki borsaya zorla girmişler gibi (% 15 halka açık)
yönetim kuruluna harcanan para fazla geldi, ilk altı ay için yüksek para verilmiş, yanılmıyorsam adam başına aylık 50 bin lira düşüyor, piyasa rayici nedir bilmem ama kişi başı 50 bin fazla gibi.
Bu şirket eski Toprak Faktoring idi, sonra Altınbaş'lar TMSF'den satın alıp adını Creditwest yaptılar.
Hatta hissenin MKK'daki adı halen toprak'ın kısaltması gibi birşey.
Syg.
Borsada iki tip hisse vardır
Finansallarına göre fiyatlanan hisseler
Spekülasyona göre fiyatlanan hisseler
Garfa ile arasındaki temel fark bu. Garfa speküle edilebilen bir senettir. Geçmişte çok defa asansör hareketler yapmıştır. Crdfa'nın geçmişi de bugünü gibi. Temel anlamda karı artmazsa özkaynak artışı bile hisseyi zor götürür.
Finans sektöründe F/K'lar düşüktür çünkü piyasa oyuncuları bu şirketleri sanayi şirketleri kadar sağlam görmeme eğilimindedir. Aslında anormal bir durum yok, elmaları armutlar ile karşılaştırmayalım.
Syg.
Değerli bilgiye yönelik yorumlar için teşekkürler.
Benim bu hissedeki bulunma nedenim BES yerine bunu tercih ettim.
Uçup kaçmayacağını biliyorum.
Borsa bu bir gün hikayesini yazar kaarını da arttırırsa o zaman elimizdeki yatırmış olduğumuz ana sermayede değerlenmiş olur.
Bu yıl için sadece 3000 lot açığım var onu da ucuz pahalı nasıl olsa alırım.
? Fuluğ görüntü
Grande cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://fs5.directupload.net/images/170913/h3wwb5qm.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
tahmin +175 olurken, ortalama tahmin +154 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +320 puan olurken, en düşük beklenti -94 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 3'ü negatif, 26'sı pozitif açılış
tahmininde bulundu.
Medyan : +175
Ortalama : +154
Maksimum : +320
Minimum : -94
Katılımcı: 29
Sen ne kadar nazlı cıktın.emekliliğe kadar bir teknik ciz.garfa yı biraz örnek al
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hacime bak be.. müthiş
1.ci seans da tırsdım. D grubundaki şirketler kadar hacim yoktu. Hacim öğleden sonra toparlamış.iyi iyi
Mynet te müthiş bir takip edenler vardı.ne takipci kaldı ne hikayesi kaldı hissemizin
14,xxx lot işlem olduğu günlerde olmuş 2017'de :)
10 yillik grafikte soyle bir dip ve tepelere bakarsak;
Şubat 2009, fiyat = 0.50 TL
Temmuz 2011, fiyat =2.20 TL
Aralik 2011, fiyat =1.27 TL
Mayis 2013, fiyat = 2.40 TL
Temmuz 2016, fiyat = 1.44 TL
Temmuz 2017, fiyat = 1.83 TL
Eylul 2017, fiyat = 1.44 TL.
Herkese hayırlı bol kazanclı haftalar.borsa bilgisi iyi olanlardan ricam garfa ile bir mukayese yapabilirler mi ..ne eksisi var
http://fs5.directupload.net/images/170919/mj8u5jzt.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alımlarla başlaması bekleniyor
tahmin +89 olurken, ortalama tahmin +65 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 33 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +406 puan olurken, en düşük beklenti -351 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 10'u negatif, 23'ü pozitif açılış
tahmininde bulundu.
Medyan : +89
Ortalama : +65
Maksimum : +406
Minimum : -351
Katılımcı: 33[10(-)23(+)]
Maşallah bist çıkarken çıkmadı ama düşerken düşüyor. Temettücüler nerdesiniz yediniz mi temettüyü hisseye bi el atın temettülerle
Son dönem ihraç ettiği değişken faizli bonolara ödediği faiz çok yükseldi %16 ları buldu çalışma sistemi nedir bilmiyorum ama karı düşebilir bu gidişle faiz artışı olumsuz etkileyebiilir. Müşterilerine de yansıtabilecek mi acaba bu ödediği faiz artışlarını
İçimden bir ses yıl sonuna kadar 1.26 ları goruruz diyor. Daha kötüsü içimdeki ses sonrası için ne olur bir şey diyemiyor😟
Sabir la beklemek lazım ben 1.48 den sattım 1.43 den geri aldım ama dün yine sattım 1.43 den 1.41 den koya bilirmiyim diye düsünüyorum olumsuzluklar alım firsatı olabilir bazı arkadasların dedigi gibi faiz olayı skıntılı bir durum lakin ben ümitliyim herkese bol kazançlar