Sayfa 98/305 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon
Arama sonucu : 2438 madde; 777 - 784 arası.

Konu: CRDFA - Creditwest Faktoring

1.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Kendi sermayesi varlıklarından borçlarını çıkarttığınızda elde kalan değer yani Özkaynak tutarıdır.

Büyük şirketlerin çoğu işletme sermayesi temini için banka kredisi veya faizli kağıt ihracı yoluna gider. Daha küçük şirketler kredi alır daha büyükler menkul kıymet (bono veya tahvil) ihraç eder. Finans şirketlerinde bu çok daha normal bir durum. Para alıp satıp da menkul kıymet ihraç etmemiş bir finans şirketi bulursanız yazın.

Syg.
    Daha önceleride konuşmuştuk Hale'n hissenin yatırımcılara cazip gelmemesinin cevabı hikayesinin olmaması ve sabit kar mı?
    Cevap bulabildinizmi? Su anki fiyatlama çok anormal geliyor bana.

2.  Alıntı Originally Posted by existence Yazıyı Oku
    Daha önceleride konuşmuştuk Hale'n hissenin yatırımcılara cazip gelmemesinin cevabı hikayesinin olmaması ve sabit kar mı?
    Garfa nın hikayesi neydi ki...... demek ki hikayesiz gidebiliyor...tahta sahibinin iştahı önemli gibi

3.  Alıntı Originally Posted by existence Yazıyı Oku
    sizin kadar bilmesem de nacizane topladığım birkaç bilgiyi paylaşayım, firmanın biraz hikayesi var gibi aslında artılı ve eksili bulduklarımı yazayım,

öncelikle % 15 i halka açık, bence bu oran az, daha fazla olabilir 40 - 45 gibi. az hisseye rağmen sermayenin % 28 ini bir kerede temettü olarak dağıtabiliyor, hem bonkörler hem de sermaye arttırımı yapabilirler artık gibi geliyor.

2013 ankara
    2014 ikitelli
    2015 izmit
    2016 ataşehir
    şubelerini açmışlar, gelişme var gibi görünüyor, bu yıl da bursa, izmir, antalya gibi paranın döndüğü yerlere şube açabilirlerse iyi olur. şu haliyle çok boşta değiller, faktöring sektöründe son yıllarda artış var, firma sayısı azalıyor, büyüyen pastadan daha çok pay kapabilirler. 2011 den sonra hem temettü anlamında hem de fiziksel genişleme anlamında (şube) büyümüşler, daha da büyüyebilirler gibi duruyor.

ukraynadaki banka hisselerini neden satmışlar onu anlamadım, sanırım gelirin tamamı altınbaş holdinge gitsin demişler. son yıllarda epey bono tahvil ihalesi yapmışlar, bunlardan da ihraçtan gelen parayı factoring işlerinde kullandıklarını ve burada büyük hacimle çalıştıklarını anlıyorum. şu ana kadar olan durum gelişimdeki şirketi işaret ediyor bence.

eksi yönlere gelince faaliyet raporu bana amatörce geldi, yazım ve anlam hataları var, neyi neden sattıklarını ve aldıklarını, hedeflerini tam yazmamışlar, sanki borsaya zorla girmişler gibi (% 15 halka açık)

yönetim kuruluna harcanan para fazla geldi, ilk altı ay için yüksek para verilmiş, yanılmıyorsam adam başına aylık 50 bin lira düşüyor, piyasa rayici nedir bilmem ama kişi başı 50 bin fazla gibi.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eğitim amaçlı kendi kişisel görüşlerime dayanmaktadır. katılmadığınız görüşüm olursa yapıcı bir dille gelen her tür eleştiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Bu şirket eski Toprak Faktoring idi, sonra Altınbaş'lar TMSF'den satın alıp adını Creditwest yaptılar.

Hatta hissenin MKK'daki adı halen toprak'ın kısaltması gibi birşey.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by existence Yazıyı Oku
    Borsada iki tip hisse vardır

Finansallarına göre fiyatlanan hisseler
    Spekülasyona göre fiyatlanan hisseler

Garfa ile arasındaki temel fark bu. Garfa speküle edilebilen bir senettir. Geçmişte çok defa asansör hareketler yapmıştır. Crdfa'nın geçmişi de bugünü gibi. Temel anlamda karı artmazsa özkaynak artışı bile hisseyi zor götürür.

Finans sektöründe F/K'lar düşüktür çünkü piyasa oyuncuları bu şirketleri sanayi şirketleri kadar sağlam görmeme eğilimindedir. Aslında anormal bir durum yok, elmaları armutlar ile karşılaştırmayalım.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Değerli bilgiye yönelik yorumlar için teşekkürler.
    Benim bu hissedeki bulunma nedenim BES yerine bunu tercih ettim.
    Uçup kaçmayacağını biliyorum.

Borsa bu bir gün hikayesini yazar kaarını da arttırırsa o zaman elimizdeki yatırmış olduğumuz ana sermayede değerlenmiş olur.
    Bu yıl için sadece 3000 lot açığım var onu da ucuz pahalı nasıl olsa alırım.

? Fuluğ görüntü

Grande cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor

Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
    tahmin +175 olurken, ortalama tahmin +154 olarak gerçekleşti.
    Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
    beklenti +320 puan olurken, en düşük beklenti -94 puan olarak
    gerçekleşti.
    Ankete katılan analistlerin 3'ü negatif, 26'sı pozitif açılış
    tahmininde bulundu.
    NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
    Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
    neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.

- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu

Medyan : +175
    Ortalama : +154
    Maksimum : +320
    Minimum : -94
    Katılımcı: 29

Sayfa 98/305 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız