Originally Posted by
existence
Daha önceleride konuşmuştuk Hale'n hissenin yatırımcılara cazip gelmemesinin cevabı hikayesinin olmaması ve sabit kar mı?
Cevap bulabildinizmi? Su anki fiyatlama çok anormal geliyor bana.
sizin kadar bilmesem de nacizane topladığım birkaç bilgiyi paylaşayım, firmanın biraz hikayesi var gibi aslında artılı ve eksili bulduklarımı yazayım,
öncelikle % 15 i halka açık, bence bu oran az, daha fazla olabilir 40 - 45 gibi. az hisseye rağmen sermayenin % 28 ini bir kerede temettü olarak dağıtabiliyor, hem bonkörler hem de sermaye arttırımı yapabilirler artık gibi geliyor.
2013 |
ankara |
2014 |
ikitelli |
2015 |
izmit |
2016 |
ataşehir |
şubelerini açmışlar, gelişme var gibi görünüyor, bu yıl da bursa, izmir, antalya gibi paranın döndüğü yerlere şube açabilirlerse iyi olur. şu haliyle çok boşta değiller, faktöring sektöründe son yıllarda artış var, firma sayısı azalıyor, büyüyen pastadan daha çok pay kapabilirler. 2011 den sonra hem temettü anlamında hem de fiziksel genişleme anlamında (şube) büyümüşler, daha da büyüyebilirler gibi duruyor.
ukraynadaki banka hisselerini neden satmışlar onu anlamadım, sanırım gelirin tamamı altınbaş holdinge gitsin demişler. son yıllarda epey bono tahvil ihalesi yapmışlar, bunlardan da ihraçtan gelen parayı factoring işlerinde kullandıklarını ve burada büyük hacimle çalıştıklarını anlıyorum. şu ana kadar olan durum gelişimdeki şirketi işaret ediyor bence.
eksi yönlere gelince faaliyet raporu bana amatörce geldi, yazım ve anlam hataları var, neyi neden sattıklarını ve aldıklarını, hedeflerini tam yazmamışlar, sanki borsaya zorla girmişler gibi (% 15 halka açık)
yönetim kuruluna harcanan para fazla geldi, ilk altı ay için yüksek para verilmiş, yanılmıyorsam adam başına aylık 50 bin lira düşüyor, piyasa rayici nedir bilmem ama kişi başı 50 bin fazla gibi.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eğitim amaçlı kendi kişisel görüşlerime dayanmaktadır. katılmadığınız görüşüm olursa yapıcı bir dille gelen her tür eleştiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
Yer İmleri