Aktif bank mevduat toplama yetkisine haiz mi ? Mevduat karşılığı şu kadar aldım diyenler umarım nereye para yatırdıklarını biliyordur.
Printable View
Portföyümün ancak maksimum %10'unu aktife yatırırım o da mevduat faizinin 2 puan üstünde olursa. Bu kuruluşun mevduat toplama yetkisi yok, çıkardığı bonolar bimeks'in , dünyagöz'ün , aynes'in çıkardığı ve ödemekte zorlandığı bonolardan hukuki açıdan çok da farklı değil.
bak ne güzel söylemişsin, yani yatırımcılar yatırım yaptıkları bankanın "ödememe riskini " alıyorlar.. devletin canı sıkılınca bankaya çöküp ödememe riskini almıyorlar..
doğal olarak buna bende katılıyorum.. banka sahibi paranızı " iç" ediyorsa bu o bankaya para yatıranın hatası olabilir.. peki ya devlet ödemeler de sorun yaşamayan bankaya husumet vs yüzünden çöküyorsa?
gp % 7,5 almisti sebep bu olmasin.o donemde sirf saglam diye bende is bankasindan surekli bono alirdim stopaj olmadigi icin avantajli oluyordu.50 m ilerde imar bank vardi oradan almak varken yine de isbanktan aldim gece rahat uyudum batarmi batmazmi derdim olmadi.o zamanki bankacilik sistemi boyle degildi bu konulari zaten biliyorsunuz .baskalarinin goz yumdugu sistemi kalkip biri aleyhine kullaninca iktidar affetmedi bankanin ipini cekti.mesele budur bence bu sizi haksiz cikarmaz o ayri dava.
daha açık konuşayım T.C DEVLETİ NİYET OKUYOR.. bu nasıl oluyor? hımm bunlar aktif bank a para yatırıyor.. demek ki yüksek risk almaktan korkmuyorlar.. devlet garantisi olmayan bonolar alıyorlar..
ehh bana da bankaya çöküp bonoları gasp etmek düşer.. :) deyip sırıtıyor.. işte bu kanınsuzluk, kuralsızlık, gasp, hırsızlık vs
aktif bank bonosu alıp risk almış olabilir. BU T.C DEVLETİ OLARAK SENİN NİYET OKUMANI YANİ ZİHNİYETİ BOZUK OLMANI GEREKTİRMEZ..
banka kendisi zor duruma düşer batar o başka bir konu, tasarrufları kurtarırsın yada kurtarmazsın.. ama niyet okuyup HAK GASPI YAPAMAZSIN.
imar bankasına da benzer şey yapıldı tabi bu biraz şizofreniyle açıklanabilir ne dendi? BUNLAR İMAR BANKASINDAN HAZİNE BONOSU ALDI "ONLARA GÖRE BÜYÜK RİSK ALDI" tabi esasen hazine kağıdı alan asla risk almaz , istese de risk alamaz.
tabi DEVLETİN ANAYASAL SUÇ İŞLEYİP ALT YAPI OLUŞTURMADAN HAZİNE KAĞITLARINI BANKALAR VE /VEYA ARACI KURUMLAR TARAFINDAN DİJİTAL ORTAMDA SATIŞINA İZİN VERMEMİŞSE..
kısaca imar bankasın da hazine kağıdı alanların dahi büyük risk aldığını "hezeyan" içinde düşünmek istediler. onlara göre vergili mevduatlar zaten ciddi risk almıştı.
ee ciddi risk alanları devlet ne yapar? döver dimi?
anlamadığımız şu; iş bankasının da ipini çekse ve direkt kapatsa iş bankası hazine bonoları da ödenmeyecekti.. yani sağlam dediğiniz, rahat uyudum dediğiniz sadece ve sadece iktidarın keyfi tutumudur.
hadi iş bankası batmayacak kadar büyük bankaydı o ayrı.. ya diger bankalar? o dönem karşılıksız bono satmayan banka yoktu zira devlet tabir i caiz ise karşılıksız hazine kağıdı satmayanı dövüyordu.
ben o dönem iktidarların esasen hazine bonosu alan son kişiye mülkiyet hakkı vermemesi, kişi adına saklama hesabı tutmaması (ki hisse senetlerinde bile vardı) kaydını tutmamasını iyi niyet çerçevesinde değerlendiriyorum.
zira o dönem iktidarları hazine bonolarının ödenmemesini asla düşünmemişlerdi.. bu bağlamda zaten batan 20 kusur bankadaki hazine bonolarının hepsi karşılıksızdı.. devlet bu usulsuz işlemleri su yüzüne çıkarmadı zira zaten o dönem 70 milyon insana ödetilecekti..
hazine bonolarının karşılıksız olduğu söylemi insanlarda ciddi tepki yaratırdı.. yani insanlar şöyle derdi; madem karşılıksız neden bu bedeli bize ödetiyorsunuz?
devlet kapatmadığı hiç bir bankanın usulsuz işlemlerini ortaya koymadı.. hatta bddk şimdi ortaya koysun HODRİ MEYDAN..
aslında size ilk defa samimi söyleyeyim, imar bankasın da mevduatım olmasaydı ve şube müdürü iyi niyetli ve sohbetim olan insan olmasaydı hazine bonosu olayında imar bankasın da asla kalmazdım.
ama bu başka birşey; yani teşbihte hata olmaz; siz polise güvenmek istiyorsunuz sizin paranızı polis gasp ediyor gibi birşey,,
ben açıkca uzanların bankayı hortumlamasından çekinirdim, yada vadesi geldiğinde paramı ödemezlermi diye şüphelenirdim.. bugünkü parayla 2 milyon lirayı 2 saat içinde nakit verdiklerini bilirim.. (bu testi özellikle yapmıştım)
ama biz hırsız dan birşey beklerken polis hakkımızı gasp etti..
şehire gelen turist, bir otele gider ve odaları görmek istediğini, beğenırse 1 ay kalacagını söyler, güvence olarakda 100 euro bırakır.
Turist odaları gezerken; otelci hemen kasapa gidip borcunu kapatır. Kasap da köylüye gider veresiye aldığı hayvanların borcunu öder , köylü 100 euroyu alıp son ziyaretinde bulunduğu hayat kadınına borcunu öder. Hayat kadını da otele giderek 2 gece konaklama bedelini otelciye verir...
Bu sırada alman turist bütün odaları gezmiş hiç birini beğenmemiştir. Güvence olarak bıraktığı 100 euroyu geri alır ve gider.
Sonuç:
Bütün borçlar ödenmiştir ama kimsede para yoktur.
Türkiye'deki ekonomi, böyle çalışıyor gibi gibi...
Dudu abi dolara yüzde 5 faiz mi istiyorsun .dön bugün spottan Dolara diyelim 3.52 1 ay sonra 3.55 satarım opsiyonu yap .yüzde 14 faiz var. He 3.55 ib üzerinde giderse hem 3 kuruş kur primi hemde 100.000 dolara 1.500 dolara yakın ops artı faiz getirin olur.
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünya Göz Hastanesi, 8 Ağustos tarihli tahvilinin geri ödemesini yapamadı
http://www.borsagundem.com/haber/dun...-dustu/1219834
Bugün Antalya Garanti Bankası Kırcamii Şubesi kapanmıştı... Umarım kapanmış değil; taşınmıştır umudu ile tüm Kırcamii Mahallesini dolaştım, lakin şubeyi bulamadım...:wu:
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Burgan dan obur gün dönüşüm var. Temdite 14.25 mi veriyor şu An?
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
GT-I9190 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomideki en büyük tehlikelerden birisi bence bu.
2010 2011 sonrası önüne gelen tahvil basıp borçlandı.
SPK nın haftalık bültenlerini takip ederdim eskiden de..Abovvv ismini duymadığımız firmalar 20M 30M allah ne verdi ise artık..
Buralardan gelen paralar nerelere gitti ne kadarı yatırıma yönlendi ne kadarını patron cukkaladı şirkete ödettiriyor gittiği yere kadar amannn modundalar..
Bilinmez..
Direkt olarak almak da var
Birde bankalar da vadeli mevduat yapılırken size satılmaya çalışılan yatırım fonları üzerinden endirekt almak var.
Birde BES de özellikle özel sektör tahvil bonosu diye bir yatırım aracı var.
Mevduat çı arkadaşlar dikkatli olsunlar..Dönem dönem bu gibi yatırım fonlarının getirileri mevduat getirilerini aşabiliyor..
Yatırım fonu alınırken kesinlikle içeriğinin ne olduğunu araştırsılar..
Normalde KAP a göndermeleri lazım tüm portföy bilgilerini ve detaylarını.
BES dışı normal fonların hepsinde bu bilgiler en detaylı şekilde KAP ta mevcut.
BES fonlarının son 5 bildirimlerinin bazılarında detaylı fon portföy bilgileri var bazılarında yok KAP ta.
Şeffaf olmayan BES fonu ile işim olmaz benim. Fon detaylı olarak portföy detaylarını göndermiyorsa bir yaptırımı var mı bilmiyorum açıkçası?
Bes için şeffaf olma zorunluluğu kalktı 3-4 yıl oldu galiba bende o yüzden kapatmıştım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hergun piyasaya borc vermek ayri, piyasadan dolar almak ayri.
Piyasaya borc verdiginde aslinda tl yi kisiyor. Faizleri yuksek tutuyor.
Ama dolar aldiginda tl veriyor. Piyasa da bu beklenti ile aslinda borsada 100bin duzeltmesi yapacagina 110 a overshoot yapti cunku taze para kokusu aldi.
Artik bu soz soylendi tcmb doviz alacak piyasa duydu, realize baslar.
100 bin borsaya kimse inanmiyordu simdi 180 diyorlar. Ben 300 diyordum zam yaptim 800 bin diyorum artik endekse. Cift sifir atilirsa 2023 den once oralari gosterecekler bence.
Korteksteyim, bundan 3 sene kadar once de cikarmisti gayet memnun kalmistim, yine girdim, ilk kupon odemesini 23.06.2017 de yapti, 2. odeme 21.09.2017 de, son odeme ise 20.06.2018 bakalim zaman ne gosterecek. Zorlu grubunun firmada %100 hisse sahibi olmasi bende guven yarattigi icin girdim. Detayli bilgileri su linkten gorebilirsiniz:
http://finans.gazetevatan.com/kap-ha...iceren/891214/
Beste portföy değişiklikgi hemen gerçekleşiyormu?
portföyde hizli birsekilde değişiklik yapilmiyorsa eğer bu borsa dolar ve altin portföyü ise cok riskli .dolar zirvede iken dolar portföyü secmis biri talimat verip satana kadar ciddi zarar yazabilir.
Kullanan, kullanmayana gore gecis bedeli kadar daha cok odeme yapiyor, diyelim ki datca bodrum arasi feribot arac basina 130 lira yerine, kopru olsa ve gecis bedeli 2600 lira olsa kullanir misin, devlet te bunun 2000 lirasini subvance etse sen 600 lira verip o kopruyu kullanir misin, osmangazi ye ornek yaklasim..
Bireysel emeklilik fonlari KAP ta aylik portfoy dagilimi vermiyorlar sadece 6 aylik ve yil sonu raporlarinda yayinliyorlar.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu hep soruyorum,
Şimdi minimum 10 yıl tasarruf edilmesini istiyorsun, peki neden 10 yıl tasarruf edene mevduat üzerinden stopaj indirimi sağlamıyorsun. De ki paranı 10 yıl mevduatta tutarsan 10. yıl sonunda al sana stopaj iadesi, al sana devlet katkısı.
Neden ciddi anlamda yönetim gideri ödenerek plazalardaki klimaları fonluyoruz. Neden ?
Tasarruf istiyorsan hiçbir yönetim gideri olmayacak şekilde BES'e özel bir mevduat hesabı çıkar. Ama banka değiştirilebilsin, mevduattan hiçbir farkı olmasın. Bunu devlet neden yapmıyor?!?
İşte neden yapmadığının nedeni, benim neden BES'i olumlu bulmadığım ile aynı neden.
Biz onu tartışmıyoruz .
Biz, 'Datça-Bodrum' feribotu fizibıl mı ,değilmi diyoruz .
Yatırımı kamu yapıyor . Özel sektörden biri zararına Datça-Bodrum feribotu hattı açsa, beni ilgilendirmez. ( arkadaşın minibüse binmemesi gibi)
Çünkü ;kamu devrede ise para ortak havuzdan ödeniyor . Sadece köprüden geçenler finanse etse zaten proje fizibıldır.
Sayin rxpu
Bu konuyu ben de merak edip arastirmistim neden %100 mevduat yapan fon yok diye.
Elde ettigim bilgi asagidaki gibi.
Yorumunuzu ogrenmek isterim.
Fonlar hergun fiyat aciklamak zorunda. Bunu yapabilmesi icin fon tasidigi menkul kiymetlerin (hisse senedi, tahvil, altin) hergun fiyatinin piyasada belirlenecek varliklara yatirim yapmasini gerektiriyor.
%100 vadeli mevduat yapan bir fon hergun fiyatini aciklayabilir mi?
Teknik olarak boyle bir fon mumkun mu?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabii ki açıklar. Mevduatın 32 gün sonraki değeri belli. Basit bir çarpma bölme. Bir sürü devlet tahvili alınıyor fonlar ile, onların günlük değeri piyasada oluşuyor da, bu şekilde tanımlanan özel bir mevduat mı tanımlanamayacak.
Bankalar isteseler , ellerindeki finansal enstrumanlar ve finans mühendisliği ile 1 saniyelik bir işlem ile 32 günlük mevduatı, günlük fiyat değerine çevirebilirler. En basiti parayı 32 parçaya bölüp her birini 1 er gün arayla mevduat yaptıklarında al sana günlük likidite.
Devlet konut yardımı için tasarruf mevduat hesabı tanımladı, evlilik için destek hesabı tanımladı, Bunu neden tanımlamıyor?
Aslında her şey çok açık.