Dolar,Euro,Sterlin,Altın,Borsa,Petrol hepsi yükseliyor.Parayi nereye yatırırsan yatır bugün kaybetmek yok :oleyo:
Printable View
Dolar,Euro,Sterlin,Altın,Borsa,Petrol hepsi yükseliyor.Parayi nereye yatırırsan yatır bugün kaybetmek yok :oleyo:
Abiciğim sen nasıl isyanlardasın ya..hani dolar çok kaybettiği için her sene zarara uğruyordun..dolar tuvalet kağıdına dönmüştü..her yurda geldiğinde dolar TL karşılığı olarak zarara uğruyordun..
Hatta hatırlarmısın aynı şekilde Hindistanı'da örnek vermiştin..bende sana bu ülkelerin cari açıklarına bak, durumlardan bir haber yaşama demiştim, hatırlarsın umarım..neyse size tavsiyem biraz dengeli olmanızda fayda var..yada Keçiören'den öyle gözüküyor, bilemiyeceğim artık..:)
Arada dışarı çıkıp bahçede kitap okuyorum.
Başlıkta yazılanları sürekli okumak yoruyor insanı.
Hani bir çok insanın birbirini dinlemeden konuştuğu kalabalık bir yer gibi oldu başlık.
Son bir not da şuna...Başlık bilgi paylaşımından çok şampiyon olmuş bir takımın taraftarlarının tezahürat yaptığı bir yer gibi.
Bu haliyle baya tepki topluyor. Hakaret işitiyoruz. Yaptıkları doğru değil ama bizim de kışkırtıcı bir halimiz var doğrusu.
Bu yazdıklarım tümüyle bir öz eleştiri.
Babaannem başkalarını kışkırtabilecek sevinçlerimde "sevin de kimseye söyleme " derdi.
Cenazesi olan komşuya saygı göstermek gibi bir durumumuz var.
Biraz empati lütfen.
Almanyadan emekli oldu geçen hafta bir komşum bi daha gitmem dedi neden diye sordum işçi 900 euro maaş bağlamışlar evi var orada ama para yetmiyor diyor burada nereden baksan 4.500 tl ediyor burada da evi var gül gibi geçinirim diyor adamlarda yetmeyen para bizde mis gibi emekli maaşı ediyor
https://eksisozluk.com/kambiyo-rejimi--698712
Bulunsun...
Forunda biri yada birileri diyorki , Doları buralarda al demek yarın öbür gün düşerse diyen kişiyi vebal altına sokarmış. Ben dahil bu forumda yazan, Doları yıllardır elinde tutanlar ne 2 lerin üzerine attığında ne 4 leri kırdığında kimseye buralardan Dolar alın diye bir şey söyledi mi ! Sadace ne dedik , bu gidiş iyi gidiş değil bu ahval ve şerait altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz, dedik mi demedik mi ! Dedik ama Dolar almak istemeyen kişiler yada kendileri akırken uyandırma kerizi misali başkalarına almayın diye akıl verenler her seferinde buradan alanın eli yanar dedi mi demedi mi !Şimdi gelinen noktada vebal alacak birileri varsa onlar bu ahval ve şerait içinde Dolarda yükseliş kaçınılmaz diyen bizler mi yoksa yandaşlık yada aymazlık veya tamamen saflık içinde sakın buralardan Dolar almayın diyenler mi ! Hadi bakalım bir suçlu varsa o kim ?
bu arada reis nerelerde?
meydanı boş bıraktığı bir seçim süreci olmuyor mu?
galiba seçim sonucunu garanti görüyor.
yeni bir ekonomik model çıkacak gibi durmuyor.
seçim sonucu fatura ödeyecek gibiyiz.
başlığın amacı 1 mesajda bellidir 3.95 de bir kez daha ayzılmışAlıntı:
Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
Hemen işin başında anlamayanlara (ki artık görünmez olurlar) anlatalım temel niyetimizi...
Zar zor biriktirdiğimiz üç beş kuruşu, hemen her şeyin dolarla ölçüldüğü bir ülkede pul olmaktan kurtarmak için dolar tercihi yapmaktayız.
Hemen her şeyi dolar cinsinden kabul eden (hediyeler dahil), hac ve umre bedellerini, otoyol ve köprü geçiş ücretlerini vs dolar bazında hesap eden, bir siyasi iktidarın, en uygun bir dönemde yönetimde bulunmasına karşın, 180 milyar dolar kısa vadeli 450 milyar dolar toplam dış borca soktuğu bir ülkede hiç olmazsa elimizdeki naktin erimesini önlemeye çalışıyoruz.
Daha zor günlerin yakında olduğu tüm verilerle sabit.
Bugün dolar Kuru büyük bir ihtimalle 3,95 i geçer.
Nereye mi gider?
Bu başlık döneminde göreceğiz.
Okudum...:)
Sabit kur ve kambiyo yasağına karşı yazanlar, Türkiye'ye sermaye gelmez, tecrit olur vs yazıyorlar.
Ölmüş eşşek kurttan korkmaz bence.
Burada paylaşıyoruz. Türkiye batakta, iflas durumunda diye...
Bankalardaki DTH ların zaten % 5-10 seviyesinde karşılanabileceğini de biliyoruz.
Millet dövizimi verin diye bankalara üşüşürse zaten sistem çöker.
Yukarıda önerilen rejime de fiilen dönmek durumunda kalınır.
Erol Mütercimler "1 dolar 10 TL'yi görecek, 7.5 TL'ye çıpalanacak ve ekonominin çatısı çökecek" diyor.
Var mı aksini idaa edebilecek birisi hodri meydan, dolar 3 liraya gelir diyebilen var mı yokkkkk.
http://youtu.be/hlqIEs1DFII
Daha aklı selim, daha barışçıl, daha mutedil ve iyi dileklerle dolu mesaj vermek lazım.
Siyaseten neler hissettiğim belli.
Ama yıkılacak denen ülke benim ülkem.
Gidecek başak bir yerimiz de yok.
Bop projesini islettiginden ciddi şüpheleniyorum
abicim sana kaç kez dedik.. tr bıraktığın gittiğin tr değil.
niye ters bakıyon diye değil artık niye selam verdin diye millet birbirine giriyor memlekette.
haaa gelirsende abd den geldim emekli oldum falan kimseye söyleme. gariban falan görün. ciddiyim :oleyo:
biliyorum emlağa ilgin olduğunu diğer topicden.
buraya geldiğinde kalıcı olarak abd değil tr sana daha çok ızdırap çektirir.
gelenleri görüyorum çünkü.. hepsi uzaydan düşmüş meteor gibi .
700 k lık ev alırsın sıfır oturursün balkona çayını yudumlayacan.. üçüncü kattan halı silkelerler kafana.
amerikadaki zenci arkadaşlarını mumla ararsın.
durum bu yani.
ona göre gel geleceksende.
Yazık bu ülkeye...
Bu halka yazık diyemiyorum...
Üretmeden, tembel sepet, dünyanın tüm nimetlerini hakkı gören, çalışmadan iyi yaşamayı marifet sayan bu güzel ülkeyi hak etmeyen bir toplumuz.
İçim acıyor.
Bu başlıktaki çiğliklere de artık dayanamıyorum.
Bize ağırbaşlı, sorumlu davranmak yakışır diye düşünüyorum.
Bir müddet başlıkta yazmayacağım...
sataşma biraz artmaya başladı.
o doğru.
sakinlik iyidir.
Şunu da iyi bilmek lazım:Dolardan,hayatın pahalı olacağından, yaşam şartlarının agirlasacagindan neredeyse hiçbir şeyden haberi olmayan akşam evinde tamamen hükümet yalakalığı yapan ulusal kanalları izleyip bugünkü ekonomik bozukluğun yıllardır üretmeme üzerine kurulan basiretsiz politikalardan kaynaklandığını söylediğinizde size tüm hiddetiyle karşı çıkacak milyonlar olduğunu da unutmamak lazım...
2016 yılı hain darbe girişiminden sonra Konsolosluktan bir belge gönderdiler.
İçinden İstanbul'da bir helikopter pistinin adresi vardı.
Ayrıca bir cep telefonu ve kod iliştirilmişti.
Türkiye'den acil olarak tahliye edilmem gerekirse verilen adresten teyid ederek transfer işlemlerini başlatabileceğim yazıyordu.
İlk anda kendimi james Bond gibi hissettim. Açık söyleyeyim epey de havaya girdim.
Hafta sonu ebeveynlerimi ziyarete gittim, bakın bir şey olursa buradan ücretsiz transfer edecekler dedim.
Herkes bir anda donuk bir şekilde yüzüme bakmaya başladı.
Ben tabii afalladım.Ne oldu demeye kalmadan kafama dank etti. Ve bir anda çöktüm.
Evet ben o helikoptere binip Türkiye'yi terk edebilirdim ama onlar gelemezdi.
Bana öyle bir bakıyorlardı ki yerin dibine geçtim. Türkiye yanıp yıkılacak ve ben onları burada bırakıp gideceğim ha.
Epey bir süre kendime gelemedim.
Peki ben bunu niye anlattım, Şunun için
Burada gerekli parasal gücü olduğu için yurt dışında ev alıp oraya giderim diyenler için anlattım.
İstediğiniz kadar paranız olsa da mutlaka sevdiklerinizi en iyi ihtimalle de ebeveynlerinizi burada bırakmanız gerekecek.
Çok büyük bir parasal güce de sahip olsanız gerek hukuksal , hukuksal prosedürü aşsanız dahi sosyal nedenlerden dolayı belkide en sevdiklerinizi götüremeyeceksiniz.
O nedenle ülke kavramının sosyal çevrenizin aslında parasal gücünüzden bağımsız olarak sizin ayrılmaz bir parçanız olduğunu unutmayın.
Çok büyük buhran zamanlarında para ile satın alınabilecek şeylerin değeri düşecek , dayanışma güven ve insani ilişkilerin kalitesi maksimum derecede önem arz edecektir.
O nedenle gerek forumda gerekse gerçek hayatta huzur ve insani ilişkilerimizi geliştirmek için çaba harcamalıyız.
Dolar çıkıyor
Euro çıkıyor
Altın çıkıyor
Borsa çıkıyor
Bu zarlar hileli
Biri hile yapıyor..
Yarın birgün dolar tahminlerinde üzerinde bir yerlerde olursa (umarım ve arzu ederim olmasin) muhalifler ve zamanında bu ülkeye yazık oluyor diyenler suçlu ve hatta (yaşlı amcanın dediği gibi hain) ilan edilecektir.
Zaytung haberi...
Merkez Bankası 3.5 liradan dolar satması için BİM ve A101 ile görüşmeye hazırlanıyor...
:party:
RTE[emoji35] [emoji35] [emoji35] [emoji35] [emoji35] [emoji35] [emoji35]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aa ben senin cifte vatandas oldugunu bilmiyordum
cok ozel degilse hangi ulke?
bu arada yazdiklarin cok dogru
benim gibi yurtdisina cikmis saplanip kalmis gariban olarak hayatinizi gecirirsiniz
devamli ozlersiniz sizi sevenleri sevdiklerinizi akrabalarinizi yemekleri kizlari apartmanin kapicisini
ben cok ozluyorum
valla bu forum olmasa kafayi usutebilirdim hic degilse samata kakara kikiri falan yapiyorum rahatliyorum
gurbetci olmak igrenc bir sey ne yapip edin ulkede kalin. Disarisi hicte gordugunuz gibi degil
ama yalan degil para cok hayat cok rahat
ama hayat yok