https://www.amerikaninsesi.com/a/abd...r/5871373.html
Printable View
Bilgisayar iyi olsa yuji dostumuzun tablolarından her fonu açacam.
Beğendiklerimi de yazacam.
Ama iki sekme açınca donuyor makina.
Türkiye'de maalesef değişmeyen zihniyet.
Rügülatör ceza yazar tedbir getirir paya.
Yatırım: ''Allah belanızı versin kağıtta tık yok düşüyor üstüne üstelik.''
Regülatör hareketlere ceza yazmaz:
Yatırımcı:''Oooo allah belanızı versin kağıt 60 tl den 20 tl oldu nerde bu spk...''
İşin özü bu tür zihniyetteki çomar sürekli kendisine amme hizmeti yapılacağını düşünüyor.Kaybedeceksin öyle deli kaybedeceksin ki aklın fırıl fırıl gidip gelecek.
Kazanacaksın tırnaklarınla kazıya kazıya...
İnterneti kullanacaksın,elektronik platformu kullanamayan hala on binlerce yatırımcı var genci,yaşlısı,kadını,erkeğ,...
Bunları yapamıyorsan para nerde dağda dağ nerde öptüler...
Regülatörlere kızgınım. Adamın 50 milyonu varsa senedi aldıysa ve tedavüldeki pay sayısından kaynaklı tahta sığlaşıp kağıt 20 den 60'a geldiyse elbette bu yatırımcı satış yapıp kar edecek.Spekülasyon bir suç değil yatırım düşüncesidir.
Tüm regülatörler sanki herkesin bin tl 100 bin tl parası olması gerekiyormuş gibi izlenim sunuyorlar.
Tefasda işlem gören kaç tane fon var?
Aaa pardon almanya ve abd bizi kıskanıyordu değil mi?
Sektörde ki eleman saat 08:30'da işe başlayıp akşam 18:30'da çıkıyor günde 10 haftada 45 saat kanunun azami sınır noktası.
Kimse sektörde çalışanı düşünüyor mu? Yok.
Yatırımcı nitelikli hizmet beklemiyor ki..Onlar kaybetmekle meşgul.
saygılar,
Ya abiler şimdi benim yaşım 26 bu bes olaylarına girmek mantıklı mı 56 yaş olayını duyunca vazgeçtim ama erken olaylarda da devlet destek oranları varmış. Şimdi açsam mantıklı mı bir de erken çıkarsam sadece devlet desteğini geçtim anaparamı alır mıyım kesinti olur mu?
sn HRS, kesinlikle tavsiye ederim. Kafanızda soru işareti varsa aylık 100-150 tl gibi düşük miktarlarla başlayın. Zamanla sistemi tanıdıkça katkı paylarını arttırabilirsiniz ileride.
56 yaşına kadar önünüzde 30 yıl var, varlık dağılımı bu konuda önemli oluyor. Önünüzde uzun yıllar olduğu için, riskli varlık oranınızın başta fazla olması, emekliliğe yaklaştıkça azaltılmasını tavsiye ederim. Örneğin 100- yaşınız, 100-26 : %74 hisse yoğun fonu, %26 sabit getiri(döviz fonu, altın fonu vs) gibi.
Sistemden ilk 3 yıl çıkıldığında kesintiler fazla olabiliyor. Ayrıca 56 yaşından önce ayrılma halinde devlet katkısında senelere göre değişik kesintiler oluyor.
Aşağıdaki sitede güzel özet bir yazı var, göz atmanızda fayda var;
https://iyigelir.net/bireysel-emeklilik-nedir-2/
Saygılar.
Tamamdır çok teşekkürler ya fonlarla aram iyi uzun zaman tutacağım öyle az az kumbara birikimi olsun hem devlet desteği olması hem de içinde fonlar olması nedeniyle ilgimi çekti. Peki örnek 100 tl ile başlayıp hoşuma giderse yatırma oranımı artırabilirim söylediğinizden bunu çıkardım ve her bilgi için tekrardan çok teşekkür ederim
Edit: Bir de ya bes firmaları fark eder mi, fark ederse önerebileceğiniz banka besi var mı?
Bu link için şahsen çok teşekkür ederim. Buradaki yatırımcı sayısı, o gün gelen yeni yatırımcı sayısı mı? Bir de sanırım bugüne ait veriler yok burada değil mi, sadece bir gün öncesine ait olanları bulabiliyoruz? 2021-05-04 ile 2021-05-07 aralığını denedim 2021-05-06 için sonuç getirmedi.
Ben teşekkür ederim. Şuan emeklilik şirketi önerebilecek durumda değilim. Ben katılım esaslı fonlara yatırım yaptığım için, mevcut Bes'im katılım emeklilik firmasında.
Çalıştığınız mevcut bir banka varsa, bir görüşürsünüz. Bazı şirketler kampanya yapabiliyor, giriş aidatı almıyor vs gibi.
Forumun Bes sayfasındaki arkadaşlar da, kafanıza takılanlara yardımcı olacaktır;
https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=102