Sayfa 200/1002 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Suan emeklilik fonlarini bir yerde calismadan bireysel olarak alabiliyorsunuz.
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dostum biz de alabilecek miyiz? BES yok bizde. Acayip iyi emeklilik fonları var. İyi de yönetiliyorlar.
    M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

2.  Alıntı Originally Posted by sayong Yazıyı Oku
    Resmi Resmi gazete artik yayinlandi kurumun sistem altyapisi olusturuldukdan sonra en kisa surede yatirimcilarin hizmetine acilak.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20210506-1.htm

Birde bir degisiklik daha oldu artik bes de yilda 6 defa fon degisikligi yerine 12 defa fon degisikligi yapilabilecek bundan sonra.Emeklilik plani ise yilda azami 4 hak var.

Güzel habermiş teşekkürler. Garanti emekliliğin fonlarıyla 6değişiklik hakkımı kullanarak bir yılda zor bela %26 yapmışım. Kaldı ki bu son bir yılda öyle fırsatlarda vardı ki. Daha aktif yönetilen fonlardan bir sepet yaparak garanti bes fonlarını her halükarda geçerim sanırım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by sayong Yazıyı Oku
    Suan emeklilik fonlarini bir yerde calismadan bireysel olarak alabiliyorsunuz.

Sağ ol dostum.
    Biraz parayı oraya kaydıracağım.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Turkiyede yuzde 35 alti getiri saglayan sozde yatirim ensturmanina ben yatirim araci demem sadece gozumde bir degerdir
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Güzel habermiş teşekkürler. Garanti emekliliğin fonlarıyla 6değişiklik hakkımı kullanarak bir yılda zor bela %26 yapmışım. Kaldı ki bu son bir yılda öyle fırsatlarda vardı ki. Daha aktif yönetilen fonlardan bir sepet yaparak garanti bes fonlarını her halükarda geçerim sanırım.
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

İran anlaşması olursa TGE'ye çakarlar gibi.
    TGE'yi değiştireceğim bayramdan önce.
    Fikri olan var mı?
    KUB güzel bir fon mu?

Bayram öncesi dolar da düşer belki...
    Az da kur karı...
    Bana güzel olur.

7.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    İran anlaşması olursa TGE'ye çakarlar gibi.
    TGE'yi değiştireceğim bayramdan önce.
    Fikri olan var mı?
    KUB güzel bir fon mu?
    İran antlaşması nedir?

8.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Öncelikle bu açıklayıcı cevap için çok teşekkürler. Dediklerinizin hepsine katılıyorum. Ben bu saydığınız orta risklileri kötülemedim sadece bana mantıksız geldiğini belirttim. örneğin oph senede %100 getiriyorken neden opb alayım ki? veya tcd %100 getirirken neden ipb alayım? uzun vadede hsyfler her türlü uzak atıyolar değişkenlere. (tcd de birnevi hsyf zaten)

döviz bazlı fonlar bambaşka bir olay zaten hsyf riski dengelemek için tek alternatif onlar.

Dediğim gibi ya hisse senedi fonları ya da para piyasası/mevduat ortası yok benim yatırım anlayışımda. Bu benim fikrim. Herkesin görüşüne saygım sonsuz tabii ki.
    Dediğinizi anladım ama ben pek iyi anlatamadım.Siz şimdi iyi hsyf'lere bakıyorsunuz muhtemelen.Hisse senedi dalga büyüklüklerinde cool kalabilirseniz, hele 0-100 oranında mükemmelseniz dediğiniz %100 doğru.Ama berbat hsyf'ler de var.Ben de sizin mantığınıza benzer şekilde hayatımda hiç PPF almadım mesala.Ben sizin orta riskli dedğiniz fonları PPF yerine alıyorum.%50 gibi yerli/yabancı hisse fonları KUB+GBC ile %25 döviz, PPF yerine de OPB+GMA+IPB tutuyorum.IPB benim için PPF, TCD hsyf fonu.Şurda sizin gibiyim ama benchmarkında %30 HİSSE YAZAN BİR FON SÜREKLİ %30 larda hisse tutyorsa almıyorum.

Sayfa 200/1002 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •