Sayfa 198/1002 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    ya hsyf ve diğer riskli fonlar almak lazım ya da ppz... ortası yok bunun ya ben bunu anladım. çok araştırdım çok da denedim ama "ne şiş yansın ne kebap" fonu yok bulamadım maalesef. opb, opl, ipb, osd, hsa hepsi hikaye. uzun vadede bir anlamı yok. hsyf'lerin gerisinde kalıyolar doğal olarak. şöyle düşünün 100 km hızla duvara çarpmak var bir de 40 km hızla çarpmak var. bu saydığım orta riskliler 40 km hızla çarpanlar. ama otoban boşaldığında hsyflere yetişmeleri mümkün değil. bu da uzun vadede orta riskli fonları anlamsız kılıyor. tabii ki sabırla beklerseniz.
    Haksızlık etmişsiniz, alacağınız risk seviyesine göre çok az da olsa gayet iyi fonlar var.

IPB=%60 tam olarak istediğiniz türde bir fon.Son iyigelir youtube kanalında yöneticisini dinledim bu hafta.Şu anda 0 hissedeyiz dedi.Bana göre çift yönlü işlemler de yapıyor.Düşüş zamanlarda iyi iş yapıyor.

OPB=%50 çok iyi bir döviz+hisse+faiz alokasyonu ile iyi getir yakalıyor.Babası FIR 3-4 yıllık aksiyonuyla rüştünü ispat etti

GMA=36% İYİ HİSSE AYARLAMASIYLA İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE GETİRİYOR.

HSA=agresif, beğendiğim ama almadığım bir fon.Çok da başarılı değil ibi.

OSD=borçlanma fonu

OPL=çok yeni, ama 2 risk seviyesiyle tatminkar bir getirisi var

Yukarıda saydığım fonlara ilave olarak döviz cinsi KUB+GBG+GBC ile ayar çekince iyi bir getiri çıkıyor ortaya.
    Bütün portföyün riski de öyle anormal falan olmuyor.

Ayrıca YAN/ODV gibi fon sepetleri de fena değil.İstanbul Portföy yakında fon sepeti fonu çıkardığında mevduatın 2 katı getiriyi yakalayacaklarını düşündüğünü söyledi.Bu fon için takipteyim.

Dediğinize bir yerde katılıyorum, başarılı fon sayısı ancak birkaç tane.Diğerlerinin çoğu yerlerde sürünüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Haksızlık etmişsiniz, alacağınız risk seviyesine göre çok az da olsa gayet iyi fonlar var.

IPB=%60 tam olarak istediğiniz türde bir fon.Son iyigelir youtube kanalında yöneticisini dinledim bu hafta.Şu anda 0 hissedeyiz dedi.Bana göre çift yönlü işlemler de yapıyor.Düşüş zamanlarda iyi iş yapıyor.

OPB=%50 çok iyi bir döviz+hisse+faiz alokasyonu ile iyi getir yakalıyor.Babası FIR 3-4 yıllık aksiyonuyla rüştünü ispat etti

GMA=36% İYİ HİSSE AYARLAMASIYLA İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE GETİRİYOR.

HSA=agresif, beğendiğim ama almadığım bir fon.Çok da başarılı değil ibi.

OSD=borçlanma fonu

OPL=çok yeni, ama 2 risk seviyesiyle tatminkar bir getirisi var

Yukarıda saydığım fonlara ilave olarak döviz cinsi KUB+GBG+GBC ile ayar çekince iyi bir getiri çıkıyor ortaya.
    Bütün portföyün riski de öyle anormal falan olmuyor.

Ayrıca YAN/ODV gibi fon sepetleri de fena değil.İstanbul Portföy yakında fon sepeti fonu çıkardığında mevduatın 2 katı getiriyi yakalayacaklarını düşündüğünü söyledi.Bu fon için takipteyim.

Dediğinize bir yerde katılıyorum, başarılı fon sayısı ancak birkaç tane.Diğerlerinin çoğu yerlerde sürünüyor.
    Öncelikle bu açıklayıcı cevap için çok teşekkürler. Dediklerinizin hepsine katılıyorum. Ben bu saydığınız orta risklileri kötülemedim sadece bana mantıksız geldiğini belirttim. örneğin oph senede %100 getiriyorken neden opb alayım ki? veya tcd %100 getirirken neden ipb alayım? uzun vadede hsyfler her türlü uzak atıyolar değişkenlere. (tcd de birnevi hsyf zaten)

döviz bazlı fonlar bambaşka bir olay zaten hsyf riski dengelemek için tek alternatif onlar.

Dediğim gibi ya hisse senedi fonları ya da para piyasası/mevduat ortası yok benim yatırım anlayışımda. Bu benim fikrim. Herkesin görüşüne saygım sonsuz tabii ki.

3. Fon yatırımı yapanlara, özelliklede risk değeri yüksek fonlara yatırım yapanlar dikkat etmesi gerektiği bir hususu hatırlatmak istiyorum, Tefas'ta son 5 yıldan önceki yıl getirileri gözükmüyor. Kapta da 2012 öncesi yok sanırım, yada ben bulamadım.

Fonları değerlendirirken son 5 yıla bakmak yanıltıcı olabilir. Özellikle yakın geçmişten, fon getirilerinin, 2007 ve 2008 yıllarını bulabilirseniz, bu yıllar güzel bir izlenim olacaktır. Hsbc portfoyün sayfasında, kendi fonlarının o yıllarının, getirileri var, bu konuda bir fikir verebilir.

Bazı yıllar, yatırımcıların risk algısını sorgulatabiliyor, yıl içi nekadar ortaklığa sabredebilirsiniz misal portföyünüzün toplamında % - 50 düşüş olsa veya pörtföyünüz 2 yıl yerinde saysa-bu sürede risksiz yatırım araçları olan mevduat/ppf fon getirileri gerisinde kalsa dayanabilir misiniz? Gibi sorular..

Süprizle karşılaşmamak için portföy kurgunuzun en az 10 yıllık geçmişini bakarak back test yapmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Fon yatırımı yapanlara, özelliklede risk değeri yüksek fonlara yatırım yapanlar dikkat etmesi gerektiği bir hususu hatırlatmak istiyorum, Tefas'ta son 5 yıldan önceki yıl getirileri gözükmüyor. Kapta da 2012 öncesi yok sanırım, yada ben bulamadım.

Fonları değerlendirirken son 5 yıla bakmak yanıltıcı olabilir. Özellikle yakın geçmişten, fon getirilerinin, 2007 ve 2008 yıllarını bulabilirseniz, bu yıllar güzel bir izlenim olacaktır. Hsbc portfoyün sayfasında, kendi fonlarının o yıllarının, getirileri var, bu konuda bir fikir verebilir.

Bazı yıllar, yatırımcıların risk algısını sorgulatabiliyor, yıl içi nekadar ortaklığa sabredebilirsiniz misal portföyünüzün toplamında % - 50 düşüş olsa veya pörtföyünüz 2 yıl yerinde saysa-bu sürede risksiz yatırım araçları olan mevduat/ppf fon getirileri gerisinde kalsa dayanabilir misiniz? Gibi sorular..

Süprizle karşılaşmamak için portföy kurgunuzun en az 10 yıllık geçmişini bakarak back test yapmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.
    Yanlız o 10 yıllık periyotta
    O fon aynı fon mu onu da dikkate almak lazım.
    Fon strateji değiştirmiş olabilir.
    Fon yönetici değiştirmiş olabilir.

Ayrıca
    O yılki ekonomik durum ne olmuş

O yüzden çok geçmişe gitmek sağlıklı olmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yanlız o 10 yıllık periyotta
    O fon aynı fon mu onu da dikkate almak lazım.
    Fon strateji değiştirmiş olabilir.
    Fon yönetici değiştirmiş olabilir.

Ayrıca
    O yılki ekonomik durum ne olmuş

O yüzden çok geçmişe gitmek sağlıklı olmayabilir.
    Sn myfinans, dediklerinize tabiki katılıyorum.

Benim tespit ettiğim özellikle 2008 krizinde, yerli hisse yoğun fonların çoğu yıllık % - 50 civarı yapmış. 2009 da ise % + 100 getirmişler yani 2 yıl sonunda yerinde saymış.

2007 ve öncesi ise dolar kuru stabil olduğundan döviz borçlanma araçlarına dayalı fonlar yerinde saymış.

Geçmiş getiriler gelecektede olacak diye bir durum yok. Sadece süprizle karşılaşmamak adına, bu gibi durumların bilincinde olunmalı, ayrıca burası Türkiye, en volatil piyasaların başında geliyoruz. Risk/ getiri beklentisini makul tutmalı.

Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Bence paranızın 1/12' siyle ikisinden de alın sonucta ikisi de iyi yönetilen fonlar.
    Gercekten mantikli sonradan pisman olmaktansa dagitmak iyi.
    Tesekkur ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Sn myfinans, dediklerinize tabiki katılıyorum.

Benim tespit ettiğim özellikle 2008 krizinde, yerli hisse yoğun fonların çoğu yıllık % - 50 civarı yapmış. 2009 da ise % + 100 getirmişler yani 2 yıl sonunda yerinde saymış.

2007 ve öncesi ise dolar kuru stabil olduğundan döviz borçlanma araçlarına dayalı fonlar yerinde saymış.

Geçmiş getiriler gelecektede olacak diye bir durum yok. Sadece süprizle karşılaşmamak adına, bu gibi durumların bilincinde olunmalı, ayrıca burası Türkiye, en volatil piyasaların başında geliyoruz. Risk/ getiri beklentisini makul tutmalı.

Saygılar.
    sn traderstop,

Aslında bence en doğrusu o fon dolar bazında ne yapmış ona bakmak lazım.

Örneğin MAC'in şu tablosu güzel bir örnek.
    https://twitter.com/MarmaraCapital/s...547248641?s=20

Fon 6 yılın 3 yılı dolara göre gerilemiş.

Bu tür tablolar faydalı olur.
    Ama MAC gibi yöneticisi, stratejisi sabit bir fon için.

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Fon yatırımı yapanlara, özelliklede risk değeri yüksek fonlara yatırım yapanlar dikkat etmesi gerektiği bir hususu hatırlatmak istiyorum, Tefas'ta son 5 yıldan önceki yıl getirileri gözükmüyor. Kapta da 2012 öncesi yok sanırım, yada ben bulamadım.

Saygılar.

Buradan linkteki fon kodunu ve tarihleri değiştirerek istediğiniz kadar geriye dönük sorgulama yapabilirsiniz:https://ws.spk.gov.tr/PortfolioValue...-01/2010-09-16

Sayfa 198/1002 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •