bunun gayet basit cözümü var yıllık geliri 50bin ve üzerinden vergi alacaksın. Vergi dilimlerinin yaplandırılması lazım belli bir gelir seviyesinden %40 vergi alacaksın . Bakın o zaman ülke nasıl kalkınıyor.
Printable View
Ticari araçlara benzin 5 tl özel kullanıma benzın 15 tl. toplu taşıma teşfik. Bilet 3 tl ise 50 kurusa indir. 15 tl verince araç sayısı azalacak arabalar yenı az yakan ve guvenlı araclar olacak. Trafik yuzunden saatler harcanmayacak. Dogry düzgün bir adam gelse şu ülkenın basına 5 senede gelişmişlik olmasa bile refah sevıyesı epey bır yukselir.
Sahibinden.com a bir ilan verdim bizim Gebze ye yakin bir arazi var. Bakalim kactan gidecek diye merak ettim.
Ilani verirken bana asagidaki gibi bir grafik sundu
Gebze nin geneli icin sanirim bu ama yinede deli bir fiyat artisi var. Ne oluyorki Gebze de boyle manyak fiyat artisi olsun?
https://i.hizliresim.com/EPmOnz.png
tabii ki TR durgunluğundan bahsediyor olmalı, küresel durgunluğun boyutunun on yıllara varan geçmişi var, yeni bi şey değil.. yeni bi şey varsa TR ticari piyasalar durgunluğu, tahsilat zorluğu- bu yüzden hacimlerin düşmesi vs bankalar da aşırı temkinli kredi standartlarına çekildi, likidite azlığı var.. (para dönmeyince milletin aklına gelen ilk gider azaltma yöntemi reklamı kısmaktır, arkadaşın hissettiği bu olmalı).. çözüm belli, ve dünyanın her yerinde her ekonomisinde uzundur uygulamada (ve başarılı da oldu aslında, ekonomiler çökmedi bu sayede, dengeler korundu)
- piyasaya likidite enjekte etmek
para babalarının- küresel finans sisteminin- TR liderliğinden hoşlanmadığı kesin, yurt-dışından wholesale funding kısıtlandı, kredi notları junk (çöp) seviyesine indirildi vs.. içeride fetö tasfiyesi büyük bir sermaye göçüne neden oldu, her sene en fazla 1000 milyoner yurtdışına göçerken, darbeden sonra 6000 milyoner göçtü bir yılda (embesil tayfa bunu parası olan bu memleketi yaşanmaya değer bulmuyor- okumuş, bilinçlenmiş olan zati asla yaşanılabilir bulmuyordu- parayı bulanlar, zenginler kaçıyor' falan gibi ahmakça yorumladılar :)
30 senedir kendini seküler hayat tarzıyla lanse eden (ama aslında her hafta abileriyle buluşup, inancını pekiştiren) albay yada tuğgeneral rütbesine erişenler, yada yargıçlar, bürokrasi içindekiler vs kendini gizliyordu, ama ticari hayatın içindekiler kendini gizlemezdi ki, hoca efendiye bağlılığıyla uluorta övünürdü.. yakın arkadaş/iş çevrelerinde kimin fetöcü olduğunu herkes bilirdi ve fetöcü de bilirdi- bilindiğini.. velhasıl, malı- mülkü satıp, işini (mümkünse hava parası da alarak) devredip kaçtılar, paraları götürdüler (ve bu darbeden bayaa bi önce başladı, çok net gördüklerim oldu).. hala da kaçma/kaçırma çabaları devam ediyor.. finansal liberalizasyon bağlamında yerkürenin en açık regülasyonları olan bir ülkede de para çıkarmak çok kolay zaten..
likidite sıkışıklığını temel sebebi bu.. o yüzden kgf gibi uygulamalar devam etmeli, daha inovatif likidite paketleri sunulmalı (ama kgf kredisi alanların aldıkları krediyi gidip dolar spekülasyonuna yatırmalarını önlemek için de caydırıcı regülasyonlar gelmeli).. gerçi geçen yıl bu zamanlar aldıkları canlıyı dolara gömenler şu an zararda..
binaenaleyh, dolarcı mentalite klinik bir vak'a :)
Mesela size kredi verseler şimdi hangi sektöre para yatırırdınız.Hangi işte kar edilir.Para batırma riski çok az olan işler sizce hangileri
Mesela özelleşen şeker fabrikalarını alırmıydınız.
Neyse sanırım aklınıza yatan bir sektör şu aralar yok.Eh haklısınız hangisini yazsanız o sektör mensubu biri gelip işlerin kötülüğünden dem vuracak.Piyasa benim gördüğüm kadarıyla baya sıkıntılı, kimse kredi falan çekip iş kurmak veya işini büyütmek istemiyor.Verilen krediler de zaten iş falan kurulsun diye değil, naci ağbalın dediği gibi kgf yi vermeseydik on binlerce kişi işsiz kalacaktı yüzlerce şirket batacaktı olayından.Maksat batamayacak kadar büyük şirketleri ve dahi yüzlerce küçüğünü batmamış gibi göstermek.
TAM tersine reklam tbm(tıklama başına maliyet,google da en üste çıkma çabası) oranı daha da yükseklerde. :) reklamdan kısma değil reklama boğma yaşanıyor.
ama tıklama GELMİYOR .
globalde sorun yok tr ye özgü.
sadece çiğköfte de sorun yok o da ucuz olduğu için. pizza niyetine :he:
çicek sepeti bile yeni girişimlere el attı. vs vs.
reklama boğma var . ancak tbm ler nasıl bilmiyorum o işlere genelikle büyük kurumsal reklamcılar bakıyor. websitemdeki reklam oranlarına bakıyorum tr den girenler için yayınlanan en çok reklamlardan biri emlak.
tıklama geliyor ordan ama satış varmı onu bilmiyorum.
emlakta durum kötü derken ben zaten ek olarak ilgilendiğim sektör o nedenle rahatlıkla kötü diyebilirim.
normalde esnafın işi kötü giderse kriz var abi der ama benimki öyle değil o nedenle reklam sektörü tüm geneli daha objektif görüyor.
yani bunu en iyi şöyle açıklayım . çilingirciler mesela kışın işler normalde düşer evet ama hiç bir kış böyle görmedik. aslında havalarda güzel geçmesine rağmen.
neden çilingiri örnekverdim çünkü insanlar dışarı çıktıkça kapıda kalır . çilingircinin bana söylediği en tepede çıkmasına rağmen abi kimsemi kapıda kalmaz bu insanlar evde ne yapıyor diye bana soruyor. kışın bile günde 15 reklamdan telefon gelen müşteriler şaka gibi ama herşey aynı yine en başta çıkarıyorum hiç mi tıklama gelmez. 2 aydır durum bu
kaldıki büyük şehirlerde genelkile çalıştığımız için hepsinde durum yakın sonuçlarda.
yani senelerdir kapıda kalan insanlar kapıda kalmaz oldu :he:
çilingir tek bir örnek değil böyle bakarsak yanlış olur genelleme açısından yani hiç reklamdan reklam politikalarından reklam yerleşiminden anlamayan ama bir uzman bulup reklam verdiren müşteriler için genel şikayet ; abi hiç telefon gelmez oldu reklamı daha sık yayınlayalım tarzında. genel durum bu..
Hangi sektöre girilir derseniz bence şu an en geleceği açık sektör robot sektörü.
Yerli robot fabrikamız bile var
https://www.youtube.com/watch?v=i9Nizh3RySY
Gerçi bi 20 pardon 30 yıl geriden geliyoruz aman belki arayı kaparız ne dersiniz??
Desteklenmeli bence milyarlarca doların aktarılacal tek sektör robot sektörü olmalı. Biz araba işini bırakıp yerli babayiğit olarak bunlara destek vermeliyiz.:rules:
https://www.youtube.com/watch?v=j9Zvs6bIjpw
30yıl gerideyiz lafımı geri alıyoruz 10 yıla indirdim helal adamlar yapıyorlar valla
birde ülkemizde gelişme yok diyorlar ama işte bunlar gizli cevherlerimiz :rules:
Benim anlamadığım videodaki robotlar hareket halinde sadece kollarını kaldırıp inerken gözlenmiş.Başka hareket niye yapmamışlar ki.Acaba bunlar vucüt geliştirme salonlarında millete kol geliştirme hareketlerini öğretmek için mi tasarlandı.Hayır gavurun robot videolarına bakıyorum koşuyor, zıpliyor ,alet edevat taşıyor, tekme atıyorsun düşmüyor ne bileyim bizimki biraz bize benzemiş gibi:))))))
Adamlar bu işe 15 yıl önce başlamış ve devlet desteği yok. Karşısındaki rakipleri honda boston dynamics milyarlarca dolar bütçeleri var. Şimdi bunlara şu emlağa verilen desteğin 10/1 i verilsin yeter . Artık yeni sanayi devrimi robotlardır. Bu treni kaçırmamak gerek. Kesinlikle desteklenmeli hemde öyle böyle değil.
2017 Haziran'da 235 Bin TL Teklif edilen evimi, 2018 Şubat ayında yabancıya zorla, 236 Bin TL'ye sattım. İzmir'de bu segmentte gayrimenkul piyasasında durgunluk var. Herkes 3-4 aydır ev satamıyoruz diyor.
Yillik yuzde 10-15 pekte manyak sayilmaz aslinda
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Apartman kat malikleri genel kurulu toplantısı geçen hafta yapılmıştı. Özellikle hiç karışmadan bir köşede oturdum. Israrla divan başkanı yapmak istediler '' bu toplantıda , sizlere ne kadar yararlı olabildiğimi ölçmek istiyorum '' dedim. Seçilen divan başkanı masaya geçti ve direkt yeni yönetici seçimini başlattı. Yönetici kelimesi yönetmek sanatı olunca havalı da oluyor ya genç biri atladı bu göreve. Anında mal bulmuş bedevi gibi diğerleri alkışladı ve seçim bitti. Oysa toplantı gündeminde 8 madde vardı ( ben yazmıştım ). heyecanla aidatı da belirlediler. İnsanlar yılda bir kez olan bu toplantıda hesapları inceleyeceğine, şikayetlerini dile getireceğine sanki esir kampından kaçar gibi dağıldılar.
Ertesi gün , toplantı kararları diye bir fotokopiyi imza karşılığı tebliğ etmeye gelen kapıcıya '' bu iş yanlış, yönetici ye söyle beni arasın '' dedim. Genç , akşam yanıma geldi ve ''Abi senden gayri herkes imzalamış, sen neden muhalefet ediyorsun '' dedi. Gülerek ''İmzalayanlar sana iyilik etmedi, senin üzerine bütün usulsüzlükleri yıktılar, kıymet bilirsen ben sana yardım edeyim ama yok ben işimi bilirim diyorsan yolun açık olsun '' dedim. Biraz havası bozuldu ama yardım istedi. Bilgisayar dan yönetim dosyasını okutmaya başlayınca 15 dk. sonra ''Abi ben yarın istifa ediyorum, genel kurulu toplayacağım, ben bu işin böyle yapılacağını bilseydim, toplantıya bile gelmezdim '' dedi.
Şimdi önümüzdeki hafta yeni yönetici seçeceğiz. Neden yazdım bu hikayeyi ? Aidatların yüksekliğinden yakınan necip milletimiz , hak aramayı ve kanun- kitap okumayı sevmediği için.
Bugün markalı meşhur bir inşaat şirketinden aradılar. Ben de tam ihtiyacım yok deyip kapatacaktım ki çok acaip birşey söylemeye başladıklarına şahit oldum. Evet söyledikleri çok komikti hatta komik ötesiydi. Ben yanlış mı duyuyorum diye telefondaki kadının cümlesini tekrarlattım.
Dediği şu:
Şu şu bölgelerdeki rezidanslarda kiralık dairelerimiz var *yatırım amaçlı* kiralamayı düşünür müsünüz? ?!?!?!?!!?
Hayatımda bu kadar abzürd bir telefon konuşması yapmamıştım. Dedim ki dairelerinizi ben mi kiralayacağım? Yanlış mı anlıyorum?. Evet ben yaptıkları rezidanslardaki dairelerini kiralayacakmışım?!?!?!?!?!
Bugüne kadar satılık için aramışlardı da, kiralık için arayıp ta bölge bölge şu rezidans bu rezidans diyenine ilk defa rastlıyorum.
Satamadığımı bari kiraya vereyim dese yine olmaz, zira aradığı müşteri daha önce satılık evler ile ilgili temas kurduğu müşteri.
Ben bunu daha önce ev satmak için aramıştım, bu nasılsa ev almamıştır ben ona evi kiralayayım gibi abzürd bir mantık mı var, Yoksa çoğu daire ellerinde patladı ne halt edeceklerini mi şaşırdılar da böyle kafası kesik tavuk gibi etrafta dolanıyorlar?
iyi satmışsın bence.. senin eve teklifler gelmiş en azından, geçende orta boy dönüşüm yapan bi müteahhitle konuşuyorum, -şaka yapmak için bile arayan yok' dedi (laf olsun diye arayıp yalandan bi fiyat söyleyen bile yok :)
boğaz sahilindeki tekel büfe bile, darbeden önceki işe göre cirom yarı yarıya düştü diyor.. büyük çaplı toptan pirinç işi yapan bi abimiz- kimseye mal veremezdik olduk, tahsilat büyük sıkıntı ohal'den beri diyor
Benim de tahminim benzer şekilde. Ya kiralama bahanesiyle evi gezdirirken satmaya ikna etmeye çalışacak ya da 1 yıllık kiralama opsiyonu ile belki de önceden ayarlanmış kiracılar ile yatırım değeri yüksekmiş gibi gösterip evi cazip göstererek sonradan satmaya çalışacak ya da bütün bunların kombinasyonu her türlü numarayı deneyecekleri diğer opsiyonel pazarlama taktikleri.
Tabii bütün bu güzellikleri bozan bir dertleri var 500TL'den başlayan aidatlar!!!!. Bu aidatlar ile artık sadece gerçekten orada oturacak olanlara bu evleri pazarlayabilirler. Zira yatırımcı için yüksek aidatlı ev kiralarken ciddi bir risk.
kutladık zaten power, şerefli bir görev yapmakta olduğunu(zu) teslim ettik, tebrik ettik.. çünkü temel davanız, ülkenin kaynaklarının boşu boşuna betona gitmesini önlemek- betona gitmesi önlenirse, bütün yerli sermaye teknolojiye inovasyona markalaşmaya verimliliğe falan akacak, her şey süper olacak, bu ülkeyle bu şehirle bu insanla, burdaki hayatla gurur duyar hale gelicez.. sizler de bu ulvi motivasyonla hareket ediyorsunuz, tekrar tebrik ederiz.. 7/24 akla gelen her konuda getirdiğiniz eleştirel bakış, hep daha iyi sebepler için- atatürk'ten bizlere miras bu ülkenin daha iyiye gitmesi, herşeyin daha iyi olması adına.. bütün bunlara yürekten inanıyoruz.. kutluyoruz
bu sitede- bir zeytinlik kurmak karlı olur mu? veya 'dubrovnik'te dönerci açmak' falan iş fikri yada yatırım önerisi olan topiklerde, yada klasik hisse topiklerinde- karşıt düşüncede olanlar %95 baskınlık kurmazlar, kuramazlar.. (mesela ben koniteks hisse topiğini izlerdim eskiden- bu şirket batacak, elinizdeki hisseler tuvalet kağıdı olacak diyen yoktu, demeye kalkanlar (ima edenler) derhal linç edilirdi.. hikayenin sonunda koniteks battı, hisseler tuvalet kağıdı bile olamadı :)
yoktur başka bir örneği hisse.net'te, ama bu topikte 'asla konut alınmaz' diyenler ezici bir baskınlık kurmuş durumda.. bu özelliğiyle tek olması, hayırlara delalettir inşallah..
NEF firmasini takip edelim ...
Yanlis hatirlamiyorsam Amerikali forumdas kurumsal sirket , cok saglam falan demisti , taa ! Amerikada bilinirliligi varmis, millet NEF adini duyunca gormeden projeden dairlerini kapisiyormus , hatta en son acik arttirmayla satisa cikardigi dukkanlari 1 saat icinde kapis kapis gitmis ! Bu yazim bir yerde dursun gunu geldiginde tekrar okuruz.
ben bu aidatlar çok yüksek işini anlayamıyorum. neredeyse doğduğumdan beri aynı binada yaşıyoruz. 22 daire var. kendimi bildim bileli de babam yöneticiliğini yapar. mesela 2-3 senedir aidat kışın 700TL ama hesap önümde yapıldığı için biliyorum ki aylık masrafı karşılamak için gereken para bu kadar daha azına olmuyor. daha kiracılardan tık diyen olamamıştır. ne kadar ekmek o kadar köfte. yani kat maliki sormasa bile hesap en düz hesaplardan biri kolaylıkla açıklaması yapılıyor.
Arayan NEF değildi ama yine meşhur 3 harflilerdendi. Emlak sektöründeki planlama uzun vadeli yapıldığından arz geç ısınır ve geç soğur. Bu nedenle de hızlı düşen talebe karşı belirli bir süre alakasız yüksek arz ve sonuç olarak ciddi bir stok oluşumunu gözlemleyebiliriz. Resmi rakamlara göre istanbulda resmi rakamlara göre şu anda 257.000 boş *sıfır* konut var. Halihazırdaki önümüzdeki 2 yıl içinde oluşacak gecikmeli *fazla* arzın da 500.000 civarında olduğu söyleniyor. Yani 1-2 yıl içinde sadece istanbul'da 750.000 sıfır satılmayı bekleyen konut stoğu olacak. Bu rakamlara satılmayı bekleyen ikinci el konutlar dahil değil.
Bu stoğun eritilmesi için tek çare faizlerin düşmesini beklemek. Bu da şu anki konjonktürde uzun bir zaman demek . (belki 3-4 yıl veya daha da fazlası)
bahsi geçen satışın- yok satan dükkanların- nef'in eşi dostu, çalışanların akrabalarına falan yapılan danışıklı bi iş olduğu, satın alanların kullandığı kredilerle aslında şirketin kredi kullanma amacı güttüğü, yani kredi geri ödemelerini de nef'in yapacak olduğu.. falan gibi rivayetler dolaşıyor..
binaenaleyh, bi saat içinde yok satan dükkanlar' kulağa pek inandırıcı gelmiyor