Alıntı:
Şevket Altuğ, sizi ekranda neden göremiyoruz sorusuna şu cevabı vermiş:
Türk toplumunun değerleri değişti(değiştirildi). Türk toplumuna sunulan işlerin içerikleri değişti. Yani ben şu andaki içeriklerle hiçbir dizinin içinde olamam.
Eleştiri olarak kabul etsinler, biraz da yaşlılığıma versinler... Bütün yapılan işlerde tabanca, tüfek, mafya, yatak, aldatma ve millet birbirini öldürüyor.!
Bütün erkekler sakallı. Bizim zamanımızda sakal rol gerekirse bırakılırdı. Bu ortamda ben olamam. Çünkü biz yaptığımız işlerde topluma sevgiyi, hoşgörüyü, toleransı, birlikte yaşamayı, dayanışmayı öğretmeye çalıştık.
Böyle bir senaryo ile karşılaşırsam yaşıma rağmen hâlâ oynayabilirim. Ama karşılaşacağımı da pek zannetmiyorum. Toplumu TV eliyle kirlettiler mahvedip böldüler. Gündüz kuşağı zaten rezalet ama kimse umursamıyor! Bilinçli bir tükenişe götürüyorlar.
Böyle sanatçıların ellerinden öperiz. Teşekkürler büyük usta halkın sanatçısı nasıl olurmuş gösterdiğin için.. 81. yaşın kutlu olsun Şevket baba.
Doğru söylüyor da şimdi söylenecek şeyler değil bunlar. Türkiye ciddi savaşa gidiyor. pyd-pkk falan değil, olabilecek en sert düşmanla, yecüc-mecücle savaşacağız. Tv yayınları, ekonomi, gıda fiyatları, kiralar, geçim sıkıntıları insanları psikopata çevirdi. Sürekli ana babasını, akrabasını öldüren gençlerin haberleri var. Gençler, patlamaya hazır bombaya döndüler.