https://m.sabah.com.tr/otomobil/2018...lari-vurdu/amp
Bu huber bir indikatordur. Boyle olacagini bu foruma enaz 2 sene once yazmisimdir. Hatta dizel yakitin karne ile verilecegini, benzinin ise 8-10 TL olacagini yazdiydim. Tabii Turkiyeyi kastederek yazmistim. Bunun ozellikle gida fiyatlarini astronomik arttiracagini, gida nakliyesiyle alakali ambarlarin cok iyi denetlenmesi gerektigini falan filan iste.
Kamyonlar, tirlar, traktorler, agir is makineleri mazotla calisiyor. Mazot karneyle verilirse karaborsa olusur. Mesela Antalyadan Istanbul'a zerzevat tasiyan bir kamyoncuyu dusunelim. Adam karneyle ucuz mazotu alir, karaborsada fahis fiyattan satar, sonra da kamyonunu evinin onune ceker, nakliye yapmaz. Istanbul gibin 20 milyonluk bir sehirde gida fiyatinin ne olacagini dusunun?????
Bu durum guvenlik sorunlarina da sebep olacaktir. Nakliye yapan kamyonlar yollarda durdurulup, soyulabilir.
Not:Avrupa tipi rafireniler, Hydrocraker yontemiyle calisirlar. Yani % 25 mazot, % 25 benzin, % 50 digerlerinden uretirler. Avrupada dizel araclar daha yaygindir. Bu sebeple Avrupada benzin fazlasi olusur. Bu benzin fazlasi gorece daha ucuza Abdye satilir. Yani Avrupa, Abd'de benzinli araclar cogunlukta oldugundan Abd benzin piyasasini nispeten subvanse etmektedir.
Bu sebeple yukaridaki analeze karsi cikanlar, ticaret savaslari sebebiyle Avrupa ve Almanyanin bunu yaptigini ileri sureceklerdir.
Emme gercek tabii ki Ayvagubeklinin yazdigi gibidir.
Viper abi ben baslik acacem de secimlerden sonra acacem. Gelip basligi sulandiriyorlar biliyon nu? Laubalilikten hec hoslanmam.
Bu yuzden buraya yazdim. Zati secimlere de birsey kalmadi artikin bir daha biraya da yazman...