Sayfa 203/238 İlkİlk ... 103153193201202203204205213 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Teknik merkezi

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

Husnu Mubarek, Misir'in Ataturk'udur. Indirilmesi ve Misir'in basina Mursi'nin gelmesi, bizdeki 1960 darbesinin karbon kopyasidir.

Ama sadece 2 sene sonra Sisi darbesi oluverdi.

Bizdeki rahmetli Talat Aydemir darbe girisimlerine benzer 1963 ve 1967'de iki Kemalist darbe girisimi vardir. Basarili olamadi ve "Kalpakli Kemalist" Aydemir asildi. Delikanliydi, mahkemede serbest kaldigi taktirde 3. darbe girisimini yapcagini, heyete beyan ediyordu. Simdiki Kemalistler tavsana benziyorlar.

3.darbe girisimi, 9 mart 1971'de Avcioglu-Madanoglu cuntasiyla gerceklesiyordu. 12 mart 1971'de Tsk icinden bir karsi haraketle bastirildi. 15 temmuza benzer.

Kraliçe, bu 3 basarisiz girisimin ardindan Mazzini metodlarini devreye soktu, acelesi yoktu. Mazzini metodlari, "sabah saatlerinde bir sagcinin silahindan cikan mermiyle bir solcunun oldurulmesi, aksam saatlerinde ise ayni silahla bir sagcinin oldurulmesi" seklinde ifade edilen bir paket programdir.

Neticede 12 eylulde darbe gerceklesir. Cia istasyon sefinin "bizim cocuklar basardi" aciklamasi, Ingiltere'yi gizlemek icindir. O tarihte cia da ingiltere kontrolundeydi.

Mursi iktidarinda, Mursi'yi destekleyen Suud destekli Selefiler vardi, darbe sonrasi Mursi'yi derhal satilardi.

Neticede, Mursi'nin devrilmesi ve Sisi darbesi buz gibi Ingiliz operasyonudur. Ayni yil Alman menseli, engizisyoncu Papa Benedikt'in istifasi var. Tarihte gorulmedik bir olay.
    Fantastik ve spektaküler yorumlar yapacağım diye illa saçmalamak gerekmiyor ayvacığım.

Kısa bir paragrafta bu kadar yanlışı nasıl yapabiliyorsun merak ediyorum... Özellikle mi yapıyorsun?

Yakında ''2023'te Lozan anlaşmasının miadı dolacak, artık madenlerimizi kendimiz çıkarabileceğiz, bizi kimse tutamayacak'' falan da dersin sen...

1. Hüsnü Mübarek Mısır'ın Atatürk'ü falan değildir. illa ki bir benzetme yapacaksan, Kral Faruk'u darbeyle devirip ülkeden kovan, Cumhuriyet'i getiren, Süveyş kanalı ve ülkenin diğer kurumlarını uluslararası şirketlerden zorla alıp millileştiren sosyalist Cemal Abdülnasır'ı örnek verebilirsin ama yine de Atatürk'le kıyaslanmaz. Biri darbeci, biri kurucu...

2.Talat Aydemir'i daşşaklı kemalist diye övüp, şimdiki kemalistleri korkaklıkla suçluyorsun. Hem nalına vuruyorsun, hem de mıhına. En daşşaklı kemalist darbe 27 mayıs'tır. 27 mayıs'ın daşşaklı olmasının nedeni başarılı olması değil, ordu hiyerarşisine uymayan bir darbe olmasıdır, çünkü darbecilerin içinde üsteğmen bile vardır ve genelkurmay başkanını bile içeri tıkmışlardır...Ama 27 mayıs da Amerikancı bir darbedir.

Şimdikiler tavşan gibi demişsin doğrudur. Ama orduda kemalistler azınlıktadır artık. Azınlıkta kalanlar da her zaman sessizdir, hatta korkabilir. Ama çoğunluk iken bir gün azınlığa düşmekten korkmak hepsinden daha kötüdür.

3. 9 Mart 1971 darbe girişimini 15 Temmuz'a benzetmişsin, alakası yok. Madanoğlu cuntasının geleceğini anlayan ve ülkenin Irak, Suriye,Mısır gibi bir BAAS rejimine savrulacağından çekinen Amerika'nın operasyonu ile, 3 gün sonra 12 Mart'ta darbe hiyerarşiye uygun,emir komuta zinciri içinde Amerikancı bir darbe olarak yapıldı.12 mart SİSİ darbesi veya bizdeki 12 Eylül darbesine benzer.

4. 12 Eylül öncesi yaşanan terörü İngilizlere bağlamışsın. Saçmalığın nirvanasına çıkmışsın. İngilizlerin dünya yönetimindeki gücü 2. dünya savaşı ile bitti, o zamandan beri dünya siyasetinde İNGİLTERE AMERİKANIN YANCISIDIR. 12 Eylül öncesi Türkiye'de yaşananlar 1960-70'lerde yaşanan Güney Amerika ve orta Amerika'daki CIA'nin yaptığı operasyonlarının aynısının tıpkısıdır. Şili, Arjantin, Brezilya , Uruguay, Paraguay, Nikaragua, Panama, El salvador vs vs. Bunların hepsindeki senaryo ile aynıdır ve sonuç Amerikancı darbedir.

5. Sisi darbesini de ingilizlere mal etmişsin, tamamen Amerikancıdır. (aslında israilci diye de okuyabilirsin).Sen Suudilerin Amerikanın kucağından kalkıp İngilizlerle iş tutacağını mı sanıyorsun? Ortadoğuda asıl senarist, yönetmen ve Oyuncu Amerika'dır. Yancı İngiltere, striker ise İsrail'dir. Oyun hep İsrail üzerinden kurgulanır.
    DUHUL : 1999

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Rahmetli Atatürk Türkçülüğü bulmuştu çözüm olarak, döndüler dolaştılar O'nun dediğine geldiler...M.Ağar Elazığ'da basmadık yer bırakmamış diyorlar, ekip full TÜRKÇÜ olacak bu sefer...Başardık en sonunda...Ben bunları yıllar önce plato'da yazdığımda kıçlarıyla gülüyorlardı...

Ne dediysek o... Biz Devletiz, boru mu lem....
    İnce: Erdoğan Beyaz TÜRK ben Zenci TÜRK'üm
    Erdoğan: Bu milletin adı TÜRK milletidir
    Bahçeli: Ya TÜRK'sündür ya değilsindir

Sıra Demirtaş'ta...

Askerlikte biz bu duruma şöyle deriz abi : Hizaya geeel !...

*

Sonuç olarak, Başkan kim olursa olsun asıl başkan ATATÜRK...Ayva'nın deyişiyle anelez tamam
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku

DOW GÜNLÜKTE paçayı yırtmış

HAFTALIKTA biraz daha cebelleşmesi gerekir

not: veriler dünkü verilerdir
    dow

haftalık çıkışta

4. Kimse sutten cikmis ak kasik degil abi, bir de hersey surekli degisiyor. Degisim cok hizli...
    Bundan yıllar önce "tak diye söyler şak diye" yaparım diyeni -siyasetçinin uşağı olmuş diyerek- etek takıp karükatürlere konu edenler, bugün "apoletini sökerim" noktasındalar...Aynı güruh, vakti zamanında başörtülü bir TRT muhabiri nedeniyle meclise önerge üstüne önerge verip, burası Devlete meydan okunacak yer değil, dini siyasete alet etmeyin demişti...An itibariyle her miting öncesi ayetel kürsi okuduğunu söyleyip türbanlı kardeşleri ile gayet mesut mutlu selfi çektiriyorlar...

Ve üzgünüm ki, kabul etseniz de etmesenizde bu hızlı değişim sürecinde AKP iktidardaydı...Kısacası ayva'nın da dediği gibi herkeş değişmiş abi sadece AKP değil...Haliyle, en üst perdeden dün dündür bugün bugündür diyen kelebek ömürlü siyasi söylemlerle borsada strateji kurulamaz...Mümkün değil...Teknik Merkezi başlığında bu mesajların ne işi var onu da anlamış değilim...

Ulen ayva...Çok pis kandırdın beni...Kandırıldım abi...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Bugünlerde PİYASALAR için BİR CİSİM YAKLASİYOR cümlesini kullanmak moda haline geldi

Bakıyorsun bazı tipler tiiiviii ekranlarında , bazıları sosyal medyada bazıları da böyle forumlarda

Cooook deriiiiiin anlamlara gelebilecek bir cisim yaklaşıyor cümlesini kullanıp Konfüçyüs edasıyla yazıyor

Ulan

Dolar 10 yıllık yükselen kanal trendinin üst bandının micinin dibine gelmiş

Borsada bazı 30 kağıtları dolar bazında 2008 krizi fiyatlamasinda

Az düştü dediklerin bile 2016 sonu trend başlangıcının altında

Vadeli 150 den 114 e gerilemiş

Bir cismin yaklaştığını şimdi mi gördün a hamso derler adama

Ki bunlar arasında , sözde bagimsiz ama özde Londra ya bağlı eski bir mb bşk si da var

Bu saatten sonra borsanın daha da aşağıya payı olabileceğini ben de düşünüyorum

Ama bu saatten sonra bir cisim yaklaşıyor diyerek piyasalara korku salan adam bence ........ nin önde gidenidir

Bu cisimciler , ufaktan ufaktan düştükçe portföy yapar ruhunuz duymaz

Akıllı olun
    hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Madem teknik olarak genel bir bakış açısı değerlendirmenin daha doğru olduğunu düşünenler var ki öyle

o zaman yukarıdaki mesajım önde dursun

Bireysel olarak üst hedefim de var

Asagida ilerleyen zaman içerisinde nerelere gelebileceği noktasında da hedefim var

Kısacası

85-95 arası BIST 100 seviyeleri

Yabancının kademeli olarak mal toplamak isteyeceği seviyeler olacaktır diye düşünüyorum

6. Dolar/TL de ise

İş bitti fiş gitti

5.1 e kadar yukarı hamle yaptırabilirler ancak kalıcı olmaz

5.1 e kadar istenirse teknik olarak payı var ancak bu ille de kullanılacağı anlamına gelmez

Dolar 4.9 u gördüğünde yazdigimi tekrar edeyim

Kurun işi bitti , bundan sonra borsaya yonelecekler

Ha bu arada kur fişek gibi bugün diplese 3.85 in altına gelmez , ki öyle bir şey olamayacağına göre

Kurda ancak oynakliktan bahsedilebilinir buradan sonra

Trend olacaksa dahi aşağıya 3.9 lara süzülen bir trend olur

zamanla o da hemen değil , bir kaç yıl içinde

Buradan çıkan sonuç nedir ????

7. https://m.sabah.com.tr/otomobil/2018...lari-vurdu/amp

Dizel yasağı lüks markaları vurdu
    Almanya’da bazı şehirlerde dizel otomobile yasak getirilmesi BMW, Mercedes, Audi, Land Rover, Volvo’nun satışlarını olumsuz etkiledi
    Bu huber bir indikatordur. Boyle olacagini bu foruma enaz 2 sene once yazmisimdir. Hatta dizel yakitin karne ile verilecegini, benzinin ise 8-10 TL olacagini yazdiydim. Tabii Turkiyeyi kastederek yazmistim. Bunun ozellikle gida fiyatlarini astronomik arttiracagini, gida nakliyesiyle alakali ambarlarin cok iyi denetlenmesi gerektigini falan filan iste.

Kamyonlar, tirlar, traktorler, agir is makineleri mazotla calisiyor. Mazot karneyle verilirse karaborsa olusur. Mesela Antalyadan Istanbul'a zerzevat tasiyan bir kamyoncuyu dusunelim. Adam karneyle ucuz mazotu alir, karaborsada fahis fiyattan satar, sonra da kamyonunu evinin onune ceker, nakliye yapmaz. Istanbul gibin 20 milyonluk bir sehirde gida fiyatinin ne olacagini dusunun?????

Bu durum guvenlik sorunlarina da sebep olacaktir. Nakliye yapan kamyonlar yollarda durdurulup, soyulabilir.

Not:Avrupa tipi rafireniler, Hydrocraker yontemiyle calisirlar. Yani % 25 mazot, % 25 benzin, % 50 digerlerinden uretirler. Avrupada dizel araclar daha yaygindir. Bu sebeple Avrupada benzin fazlasi olusur. Bu benzin fazlasi gorece daha ucuza Abdye satilir. Yani Avrupa, Abd'de benzinli araclar cogunlukta oldugundan Abd benzin piyasasini nispeten subvanse etmektedir.

Bu sebeple yukaridaki analeze karsi cikanlar, ticaret savaslari sebebiyle Avrupa ve Almanyanin bunu yaptigini ileri sureceklerdir.

Emme gercek tabii ki Ayvagubeklinin yazdigi gibidir.

Viper abi ben baslik acacem de secimlerden sonra acacem. Gelip basligi sulandiriyorlar biliyon nu? Laubalilikten hec hoslanmam.
    Bu yuzden buraya yazdim. Zati secimlere de birsey kalmadi artikin bir daha biraya da yazman...
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    https://m.sabah.com.tr/otomobil/2018...lari-vurdu/amp

Bu huber bir indikatordur. Boyle olacagini bu foruma enaz 2 sene once yazmisimdir. Hatta dizel yakitin karne ile verilecegini, benzinin ise 8-10 TL olacagini yazdiydim. Tabii Turkiyeyi kastederek yazmistim. Bunun ozellikle gida fiyatlarini astronomik arttiracagini, gida nakliyesiyle alakali ambarlarin cok iyi denetlenmesi gerektigini falan filan iste.

Kamyonlar, tirlar, traktorler, agir is makineleri mazotla calisiyor. Mazot karneyle verilirse karaborsa olusur. Mesela Antalyadan Istanbul'a zerzevat tasiyan bir kamyoncuyu dusunelim. Adam karneyle ucuz mazotu alir, karaborsada fahis fiyattan satar, sonra da kamyonunu evinin onune ceker, nakliye yapmaz. Istanbul gibin 20 milyonluk bir sehirde gida fiyatinin ne olacagini dusunun?????

Bu durum guvenlik sorunlarina da sebep olacaktir. Nakliye yapan kamyonlar yollarda durdurulup, soyulabilir.

Not:Avrupa tipi rafireniler, Hydrocraker yontemiyle calisirlar. Yani % 25 mazot, % 25 benzin, % 50 digerlerinden uretirler. Avrupada dizel araclar daha yaygindir. Bu sebeple Avrupada benzin fazlasi olusur. Bu benzin fazlasi gorece daha ucuza Abdye satilir. Yani Avrupa, Abd'de benzinli araclar cogunlukta oldugundan Abd benzin piyasasini nispeten subvanse etmektedir.

Bu sebeple yukaridaki analeze karsi cikanlar, ticaret savaslari sebebiyle Avrupa ve Almanyanin bunu yaptigini ileri sureceklerdir.

Emme gercek tabii ki Ayvagubeklinin yazdigi gibidir.

Viper abi ben baslik acacem de secimlerden sonra acacem. Gelip basligi sulandiriyorlar biliyon nu? Laubalilikten hec hoslanmam.
    Bu yuzden buraya yazdim. Zati secimlere de birsey kalmadi artikin bir daha biraya da yazman...
    Dilediğin gibi kullan , sıkıntı yok

Sayfa 203/238 İlkİlk ... 103153193201202203204205213 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •