bu arada amerikan borsaları fena bozma yerlerindeler
ana kriptolarla borsa korelasyonunu tatsız bulsam da iş oraya oturdu
borsalar buralardan da aşağı sarkarsa hava boşlukları, derin çukurlar oluşabilir
Printable View
bu arada amerikan borsaları fena bozma yerlerindeler
ana kriptolarla borsa korelasyonunu tatsız bulsam da iş oraya oturdu
borsalar buralardan da aşağı sarkarsa hava boşlukları, derin çukurlar oluşabilir
biraz uzaktan ...
önemli yer. hem son yükselen, hem bütün çıkışın 61.8'i, hem bandın dibi - öte yandan yukarıdan aşağı 5. vuruş filan oluyor galiba.
hadi bakalım varsa piyasanın gücü, savunulacak yer :)
kırılırsa 18'ler hızlı gelebilir.
uzun aşağı oku henüz ciddiye almıyorum, ilgili üçgen prematüre olduğundan. ama çizildi mi çizildi :)
https://i.hizliresim.com/od2j8ns.png
wooo güzel aldık :) ... bakalım devam mı?
Kripto paralar için ayırdığım nakitin yarısıyla 29500 den alım yaptım
kalan yarısıyla 20.500 e kadar her 1000 puanda eşit şekilde alım yapacağım. Dip neresi bilinmez... dibi tutturmak da herkesin harcı değil.
Vadem çook uzun vade... kızımın geleceği için alıyorum. Yani en az 10 yıl hodl
Öyle yada böyle özellikle web3 tabanlı sağlam kripto paralara mevcut parasal sistemden daha çok güveniyorum.
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla Yatırım tavsiyesi değildir.
Merhaba Günaydın bitcoin ve ethereum hangi sitelerden işlem yapıyorsunuz en güvenilir hangisi hesap açacağım bilgi verirseniz sevinirim.
Ben ilk kez alım yapacağım alıp kenara atayım diyorum çocuğum için hesap açılışı para gönderimi alım satım nasıl oluyor.
Bide tl olarak hesaba yatırıp tl olarak alım-satım yapabilirmiyim.
anlamsız kriptolar (memecoinler, kedi köpek koinler),
şişmiş projeler (avax benzeri sözde eth-killerlar) ve ponziler (ust benzeri algo stablecoinler, nft saçmalıkları) eleniyor.
piyasaya turist olarak gelmiş, kaldıraççısı marjincisi siliniyor. bitcoin uzun vadeli ellerde birikmeye devam ediyor.
bu tarz dönemleri ormanın hayat döngüsünde hayati bir role sahip doğal yangınlara benzetiyorum. dünya dönüyor, evrim durmuyor yani ecnebinin dediği gibi nature is healing.
2024'teki 5. halving dönemine 2 yıldan az kaldı: https://academy.binance.com/tr/halving
piyasa sentimentini anlamak için diğer forumları ve twitter'ı bu dönem çok sıkı takip etmek lazım. bence :)
Binance LUNA/USDT 0.385
Btc Türk LUNA/USDT 0.8994
Luna'nın ağı göçmüş sanırım, btc türk'e luna gelmiyor mu nedir? üstelik bu fiyatlarda hala alıcı var,
arbitraj için risk iştahı dev, beton billurlu bir babayiğit aranıyor :D
arkadaşlar ben borsa yatırımcısıyım, coin işlerini ne bilirim, ne hayatımda alıp sattım, açıkçası apayrı bir dünya olduğu için çok derinlerine dalmak da istemem, borsayı öğrenmem bile 20 senemi aldı: ) sırf misal luna tetra gibi 1 doların altına gelen coinlere 100 lira atıp bunun tekrar 100 dolara gelmesiyle 10 bin lira kazanmayı umarak, coin sıfırlanırsa da piyango bileti almış gibi paranın yanmasına razı olarak kullanmak için icrypex hesabı açmak mantıklımıdır? (icrypex dememin sebebi investing forumlarında binance ve btctürk'e çok küfür ediyorlar donma falan çok oluyormuş galiba). sürekli kullanmayacağım için orda 1000 lira para tutmanın ek maliyeti olur mu? tabiki yatırım tavsiyesi olarak almıyorum rahat olun rehberlik edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Gitse de üzülmeyeceğiniz parayı koyacaksanız, sürekli al-sat ya da kaldıraçlı işlemleriniz yoksa nerede hesap açtığınız pek önemli değil bu durumda. Ancak yerli bir borsa olması daha mantıklı olur en azından muhatap bulma anlamında.
Yavaşlık büyük borsalarda pek olmaz. Ancak piyasanın çok yoğun, sert hareketlerinde olabiliyor. Onun haricinde sürekli rahatsızlık veren bir yavaşlık yok.(Binance vb. büyükler için söylüyorum). Icrypex kullanmadım hiç. Bence BtcTurk'te açabilirsiniz bir hesap.
Bir de bana göre luna ve onun stabil coin'i ust'ye bulaşmayın. Yani piyango oynayacaksanız bile bunlara dalmayın derim. Piyasa zaten kan gölü şu ara, hepsi muazzam düştü. Top 10 coinlerden alın birini unutun derim. YTD.
Bu işin tavsiyesi olmaz...
Sorduğunuz sorulara naçizane cevabımı vereyim...:
Bir ürünün, hizmetin, sitenin kullanıcısı ne kadar çoksa, sayısal olarak şikayetçisi de o kadar çoktur.
Burada "sayısal" hayati kelime...
"Oransal" olarak bakarsanız Binance vb büyük borsalarda şikayetçi sayısının daha az olduğu göreceksiniz.
Borsalarda kullanıcı sayısı önemli ve hatta belirleyicidir.
Borsa tecrübeniz olduğunu söylüyorsunuz...
Örnek olarak onu seçelim:
Ereğli tahtası ile Arsan tahtası bir midir?
Kademeleri aynı oranda dolu mudur?
Bunların cevabı zaten sizi borsa açısından doğru yere götürür umuyorum.
Açıkça "kendime göre düşük sermaye ile yüksek risk almak istiyorum!" demişsiniz.
1-Beklenti buysa, riski de üstleniyorsanız,
2-Kaldıraçlı işlem yapmayacaksanız,
3-Kalp sorununuz yoksa,
4-Aldığınız kararların sonucuna katlanabiliyorsanız...
BEN TAVSİYE ETMEM AMA...
https://www.youtube.com/watch?v=B2qMLxpRgbM
EK: Bana sorsanız "pro olmayan adamın bu ortamda BTC alması bile sıkıntılı" notunu da düşeyim:rules:
ikinize de teşekkürler. aslında trbinance'e resmen üye bile olamadım, takıldı, sapıttı, müşteri temsilcisine dahi ulaşacak numara yok, mail atmaya çalıştım canlı yazışma yapın tavsiyesi verdi, canlı yazışmada yapay zeka cevap veriyor, sana saçmasapan alakasız linkler yolluyor vs: ) onu es geçtim. icrypex deseniz hesabı açmayı başardım ama luna coin yok, mt'ye benzer ne var dedim fantom tavsiye etti 30 liralık btc hediye etmişler onu bozup fantom aldım hemen. ilave para yükliycektim öyle eziyetli bi süreci varki telefondaki adama kardeş fantom şu an 0.3 dolar, ocak ayındaki rakama dönsün 3 dolar olsun benim bakiye 300-500 liraya yükselsin söz dilekçemi kimliğimi yüzümle beraber tek ekranda birleştirip, aynı anda diğer kolumla selfi çekip size yollama cambazlığına kalkışırım anca o meblağa değer dedim onu da geçtim: ). arkadaşın dediği gibi btctürk en kolayı oldu, arayüzü borsadan gayet tanıdık, hiç zorlanmadan aldık nihayet 50 adet luna 100 liralık ordan, gerisi kısmet.
binance luna ile btctürk luna arasındaki fark tam 1000 kat. böyle güvenilmez, açıklanamaz, dengesiz bir sistemde insanlar tüm parasını yatırmaya nasıl cesaret edebiliyor hayret. btc forumunda biraz fazla doğrucu kamil oluyorum ama haksızsam siz söyleyin.
o özel bir durum. ust pegi çöktü, terra sistemi dağıldı, aşırı nadir olacak bir durum.
zaten borsa ile ilgiliyseniz bunlara ikinci, üçüncü sınıf hisse senetleri gibi bakabilirsiniz. yani büyük ölçüde haksızsınız ama elbette regüle pazarlar değil, bu tür risk daha yüksek, kısmen de haklısınız.
yine de buradaki kazanç başka yerde bulunmuyor-du. dengeli portföyler yaratma meselesi. buna tü kaka demek kolaycı ve bu tür (risk seven) yatırımcıyı sağlam kazançtan alıkoyan bir yaklaşım. ben burada 1-2 senede kazandığımı borsada 10 senede yapamadım, ciddiyim.
dow tepki vermiş onu almışız.
dow futureların 32.5 çevresini geçemeden tekrar aşağı döneceğini düşünüyorum.
geçilirse zaten geçici bile olsa yine bayram şenlik olur gibi duruyor.
burası da ona göre bir yol çizer kendine.
Binance haricinde sağlam borsa bilen var mı? Btc diğer borsalarda 26 altına, ethereum 1700 civarına geldiğinde bile daha pahalı işlem yaptırdı. Bazı seviyelere emir vermiş olanlar sırf binance da oldukları için alım yapamadılar. Luna binance da delist edilmiş ama diğer borsalarda işlem görmeye devam ediyor. Tüm bunlar bırakmak için yeterli nedenler değil mi sizce?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/100trillionusd/s...RAzW4vldsP1-SQ
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Huobi olabilirMi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
luna hakkındaki görüşüm, btctürk'te şu anki 0.0050 lira bölgelerinde kademeli olarak en fazla 500 liralık(100 lirasını mutlaka 0.0010 lira altına saklamak şartıyla) alınması. daha fazla alacak maddi durumu olan kişiyi ihtiyaç sahibi birilerine o parayla yardım etmesi tavsiyesinde bulunurum şahsen çünkü bu yatırım 10 sene sonra çıkabilecek bir piyangodan fazlası değil. orta gelirli binlerce insanda kişi başı milyonları bulan coin birikti. insanoğlu sabırsızdır yıllar içinde bu kişilerin %99'u coinlerini satar ve satılanlar da yakılırsa, evet geleceğe umut vardır. benim 30 bin coinim oldu çıkacaksa bundan da çıkar piyango diyorum. ille daha çok alacağım diyenlere youtube'da (ekonomist olmasalar da bu konuda hiç değilse sizden daha fazla bilgi birikimi olan insanların) luna tavsiyelerini izleyin önce derim. tüm parasını gömenlere ise acıyorum açıkçası. hepimiz lira olarak 4 sıfırlı rakamlar kaybetmişizdir bu yolda ama asla hiç bilmediğim şeye tüm paramı yatırmak gibi akılsızlık yapmadım en acemi günlerimde bile. akıl son 10 yıldır dünyada en zor bulunan şey haline geldi malesef.
haftalıkta 26 746 test edildi.. güvenli bölge 35.247 olmakla birlikte adam olacak çocuk, 41.087 ve üzeri. şişman kadın 2 ve 3 (pembe) sahneye çıkmadan opera bitmez.. ancak 26.746 yakın takıp edilmeli..günlükte 30.656 üzeri kapanış ile 33.665 ve 34 798 aralığı aktif hale gelebilir.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/s2wv0zm.png
Doğrusu bu kadarını bizde tahmin etmemiştik. Kriptoda yatırımların 0 lanacağını bunun bir kaç harekette olacağını yazmıştık burada.Ama adam fazla uğraşmıyor ve uğraştırmıyor ve tek bir hamlede paranın hepsini alıyor.Lunaya operasyon çekildi vs. bunlar çok önemli değil.Esas operasyon kriptoya en çok yatırım yapan ülke ve yatırımcılarına yapıldı.Kasım ayından bu yana kripto piyasada 1,7 trilyon dolar buhar oldu ve piyasa 3 den 1,3 trilyon dolara geriledi.
En çok yatırım yapan ülke sıralamasında ilk 5 içinde olan yatırımcımızda 0 lanıyor diğer ülke benzerleri ile birlikte.
Yukardaki yazımdaki öngörüm (kehanetim !!!!!) maalesef gerçekleşti ve kripto amacına ulaşarak yatırımcı ve dolayısı ile ülke sermayelerinin bir diğer ülkeye transferi gerçekleşmiş oldu.Benim dile getirdiğim kripto yolu ile sermaye transferi bu gün tv lerde uzmanlarcada dile getirilmektedir.
Sözde 1 dolara sabit olması gereken güvenilir!! ve stabil kripto para birimi terra USD(UST) 0,1 dolarlarda.5 nisanda 116 $,9 mayısta 64 $ olan ve piyasa değeri 40 mly $ dan 154 mn $ a düşen en büyük kriptolar arasında ilk 5 te olan Terra luna coin bu günlerde %99,99 kaybederek 1 cent bile etmemekte.
Terraform Labs Kurucusu Do Kwon' un, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" demesi parası 0 lanan yatırımcılar ve bizleri teselli etmekten maalesef çok uzaktır.
Luna yatırımcıları paralarına veda ederken buna bağlı kripto dalgalanmaları ile diğer yatırımcılarında aynı akibete uğramaları mümkün görünmekte.
Bende bu gün yatırımcılarımız adına çok üzgünüm ama birikimlerini borsalarda kaybetmiş biri olarak gerçekten çok üzgünüm.
xxxxx
LUNA ve UST çöküşü kripto para piyasasını sarsarken, Güney Kore devlet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaparak acil durum kontrolünün başlatıldığını duyurdu.
LUNA ve USTnin çökmesi ve güven kaybetmesinin ardından, Güney Kore kripto para birimleri üzerinde yasama faaliyetlerini arttı. Yetkililer, kilit ülkelerdeki kripto para birimi mevzuatının gelişimini izleyerek uygun mevzuatın geçişini hızlandırmak istediklerini belirttiler. 2024 yılına kadar yürürlüğe girmesi hedefiyle önümüzdeki yıl kripto para piyasası için tüketici korumasını içeren bir mevzuat planlıyorlar.
Mali makamların mevcut mevzuat uyarınca Terra platformundan veri talep etme, değerlendirme veya denetleme yetkisi yoktur. Ülkenin geçen yıldan beri yürürlükte olan tek kripto para birimi mevzuatı, borsalar gibi sanal varlık hizmet sağlayıcılarının kara para aklama operasyonlarını izlemesine izin veriyor.
Ülkenin finans piyasalarından sorumlu iki düzenleyici kuruluş olan Finansal Hizmetler Komisyonu ve Finansal Denetim Kapasitesi, gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini bildirdi. Bir Finansal Hizmetler Komisyonu sözcüsü, kripto paralar için bağlayıcı kanun veya düzenlemelerin eksikliğini vurguluyor. Mali Denetleme Otoritesinden bir sözcüde, Luna olayının mevcut mali kaygılara yol açıp açmayacağını takip ettiklerini söyledi.
xxxxx
G7 finans şefleri, 2020 nin 4. çeyreğinden beri düzenli olarak kripto para birimi düzenlemesini tartışmaya başladılar. BU tartışmalarda, büyük ölçüde CBDClerin ve stablecoinler ele alındı.
kriptokoin haberlerinden de yakından takip ettiğiniz, Terra USD (UST)nin dolar değerini kaybetmesiyle başlayan dengesizlik nedeniyle Anchor Protocol (ANC) problemi bir araya geldi ve bu da USTnin dağılmasına ve Terranın (LUNA) çökmesine neden oldu. Bu çöküş, kripto para piyasasında milyarlarca dolarlık tasfiyelere ve tam anlamıyla piyasa katliamına yol açtı.
Bu gelişmelerin ertesinde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu çöküşün kripto ve stablecoinler üzerinde yeni bir düzenleyici çerçeveye olan acil ihtiyacı güçlendirdiğini vurguladı. Aynı zamanda, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tom Emmer, düzenlemenin benimsenmesini hızlandırma girişimlerini eleştirdi.
xxxxx
https://dergipark.org.tr/en/download...e-file/1525804
https://www.haberturk.com/batan-sirk...436915-ekonomi
https://uzmancoin.com/luna-olayinin-...ndan-aciklama/
Bunlarla ilgili kesin bir bilgi elde edinilemez.Bazı ülkeler bunu kendi yararlarına kullanabilir.
Adı üstünde kripto. Bu güne kadar bir düzenleme yapıl(a)maması bir kayıt ve merkezi olmaması nedeniyle para trafiğini bizler bilemeyiz.
Ancak trafiğin ; elinde değersiz coin kalan yatırımcı ve ülkelerden, bu kriptoları arz eden sahipleri ve bunların bulundukları ülkelere doğru olduğunu söyleyebiliriz.
Sadece luna dan 50 mly $ ve tüm piyasadan 1,7 trilyon $ çıktığı söylendiğine göre bu servetlerin büyük kısmının bir yerlere gittiğini düşünebiliriz.
Düşündüm, UST ve Luna durumunun işlem görürken batan şirketlerden çok farkı yok gibi uç yatırımcı açısından. Dünya borsalarında da böyle durumlar olmuş, bir sürü artık değeri olmayan hisse taşıyıcılarının elinde kalmıştır.
Sermaye transferi açısından bakarsak, battığı sırada elinde toxic varlık bulunan bir yatırımcı için parayı o şirketin Türkiye'deki sahipleri mi sifonlamış, yoksa o kriptonun Çin, Kore ya da Amerika'daki sahipleri mi, yoksa belki de o yapıyı çökerten bir atak gerçekleştiren başka finansal kurumlar mı farkı yok bence. Şahsen "beni illa birileri düdükleyecekse bari Türk olsun" gibi düşünmem açıkçası.
Yani o da bir yana, biz sadece yerel para birimimiz TLde dururken de ne transferler gerçekleşiyor, USD/TL'nin son 7-8 yıllık durumuna bakarsak zaten.
Burada alınacak ders varsa ... bence :
1. Kriptonun toplam portföyünüz içindeki ağırlığını
2. Alt coinlerin kripto portföyünüz içindeki ağırlığını
düzenli olarak ciddiyetle gözden geçirmek ve aslı esası bilinmeyen şeylere aşırı itikat etmeden yatırım yapmaktır.
Riskli varlıklara yatırım böyle bir şey.
Yıllardır VOBDA -BORSALARDA oynarım.Bitcoine ilgim olmadı.Ama bunun sp500 ile oldukça uyumlu olduğunu gördüm.
Bu uyum dahilinde ben de kriptoya yatırım yapmak istedim.
Özellikle bitcoine.Yalnız kazançtan vergi olup olmadığı hakkında net bilgiye ulaşamadım.
-Güvenliğin max. olduğu sistem var mı?..yani şifrenizi kaybetmedikten sonra en güvenilir kurumla çalışırsanız problem çıkar mı?
teşekkürler.
çok sağlamcı olmak istiyorsanız kendi cüzdanlarınızı edinip kriptolarınızı oraya çekebilirsiniz - cüzdan işini iyi anlamak lazım tabii sonra saklaması gereken şifre/kelime kombinasyonları vb. unutup/kaybedip kendi cüzdanına erişemeyip parası uzayda kalanlar oluyor :) cüzdan gerçek bir "yer" değil bu arada, sizin blockchaindeki bilgilerinizi size gösteren yüksek güvenlikli bi yapı sadece ...yani "cüzdana çekmek" deyince gerçekten kriptolar özel bir yere gidiyor sanan oluyor ama aslında herşey hala blockchainde.
onun dışında büyük exchangelerde şimdiye kadar en ufak sorun yaşamadım (2016-17'den beri) ama yarın yaşamam diye birşey yok tabi bu pazarda, gevşemeye gelmez :)
amerika korelasyon bu kadar güçlü değildi, bir süredir böyle. bu seviyede sürer/sürmez net konuşmak zor
btc 30.1 üzeri, dow fut 31.7 üzeri eşlik edilebilir
zaten 28-30 üzeri yukarı, altı aşağı okumalı demiştim ... bence