Paşa paşa artırır yoksa adama artırırlar...:kahkah:
Printable View
Paşa paşa artırır yoksa adama artırırlar...:kahkah:
2012-2013'te opsiyon yaptığınız zamanlarda, bahsettiğiniz olayın dışında, kazançlı tarafta olabiliyor muydunuz, nasıl gerçekleşmişti tecrübeleriniz? Düz mantıkla düşününce, banka X kurdan alım için prim veriyorsa, ilgili vade sonunda kurun X'ten daha düşük olacağını öngörüyordur. Buna göre olasılıklar bankanın lehine olmalı ve mevduat sahibi daha fazla risk alıyor olmalı. Geniş bir örnek havuzunda değerlendirilebilse mevduat sahibinin kazanmaktan çok kaybediyor olması akla yatan durum. Sizde nasıl olmuştu merak ettim.
Şimdi banka 5.88'e prim veriyorsa zaten 32 gün sonra kurun daha düşük olmasını bekliyordur. Bu bakış açısıyla opsiyon için teklif alıp, teklifi değerlendirmeyip, verilen teklifte belirtilen kurdan daha düşük bir kur seviyesini bekleyip, kur ilgili seviyenin altına indiğinde manuel olarak döviz almak daha kazançlı olmalı diye düşünüyorum. Burada kaçırdığım bir şey var mıdır?
İlk aklıma gelen, manuel takip edeyim dediğimizde, mesai saatleri dışında veya ekran başında olmadığımız zamanlarda kurda sarkmalar olsa da alım için yakalama fırsatı bulamayabiliyoruz. TFX Target gibi platformlarda da bu tip durumlarda emirlerin çalışamayabildiği söyleniyor. Böyle ortamlarda biz alım yapamazken banka alım yapabiliyorsa buradan bir avantaj sağlıyor olabilir, o avantajın da bir kısmını prim olarak mevduat sahibiyle paylaşmayı kabullenebiliyor olabilir. Sizce bu uygulamada bir kazan kazan durumu söz konusu mudur, yoksa biraz kumara mı giriyor?
Pazartesi kısa ve uzun vade için Vakıfbank ÖB'tan tekrar bir opsiyon teklifi isteyeyim bakalım ne verecekler. Hem mevcuttaki 32 gün vade için, hem de teklif ettikleri 7 gün vb. kısa vadeler için ne rakamlar veriyorlar bir öğreneyim.
arkadaşlar nkolay bonoyu 3 veya 4 günde bir bozdurup yeniden satın alma yoluna gidersek bileşik faizi nasıl hesaplayabiliriz bir formülü var mı?
Arkadaşlar bir sorum olacak mevduat faizlerinde ki stopaj indirimi geçici olarak mı düşürüldü???
Benim duyduğum 30 kasım
S-400 meselesi uzun vadede rahiptende önemli bence.Çark edilmezse dolarla vururlar bizi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi