memleket dusmani derken.?
idlibten gelecek olan 2 milyon sefil it kopuk takimi suriyeliden bahsediyorsun galiba..
borsanin her cikisi feyktir, izleyip gorecegiz; ekimde 13 milyar dolar odeme var, opucukle oderler diyorsan bunu ; dolar duser..ytd
Printable View
Her şey yataya girdi. Garanti Yatırım da olmasa her şey yerinde sayıyor olacak. Flat flat bekliyoruz.
Bu arada Merkez'in son açıklama öncesi iki açıklaması tamamen zaman kazanmak ve günü kurtarmak üzerine idi. Son açıklamasını herkes faiz artırımı olarak okusa da 8-9 günlük bir periyotta doların önünü kesmiş oldular, yine faiz artırımı çıkmayabilir gibi geliyor bana. Tırışkadan bir kaç önlem açıklarlar.
Orta Vadeli Program'dan ise tamamen ümidi kesmiş durumdayım. İhracatta kambiyo rejimine dönen bir kafa ne gibi bir OVP yapabilir ki?
Düne göre % 1 artmış ya :he:
Adam orda % 70-80 devalüe olmuş alım gücü düşmüş, markette, benzinde, elektrik, doğalgazda orda burda kıçına giren girmiş onu görmüyor...:he:
Şunu da ekleyeyim:
Türk ordusunun Membiç'i temizlemesine izin verilmemesi zaten açıkça Fırat'ın batısının da Kürtlere bırakılmak istendiğinin göstergesi.
Türkiye operasyonunu durdurmadan Membiç'i de içine alacak şekilde (İdlib öncesi) genişletebilseydi avantajlı konuma geçecekti.
Buna izin vermediler.
O nedenle zor duruma düştü.
Ama şu an bunlar gündemde değil. Konuşulmuyor.
Suriye yeni anayasası sonrası Türkiye bölgeyi boşaltmazsa işgalci durumuna düşecek. Ek olarak YPG PYD ile ki o zaman artık muhtemelen Kürt silahlı kuvvetleri adı verilmiş olacaktır, açık savaşa girmiş olacak.
Bölgeyi boşaltırsa oraya yaptığı hamlenin aptallık olduğunu, eli boş geri çekildiğini kabul etmiş olmanın ötesinde yeni Kürt devletini de üstü örtülü onaylamış olacak!
Bu nedenle zor durumdayız!
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 24,39 24,39 0,00 24,39 24,39
5 yıllık tahvil 26,08 26,10 -0,08 26,10 25,96
10 yıllık tahvil 20,60 20,76 -0,77 20,60 20,54
vadelide merkez kafasına göre valla dün 100 pips makas vardı eylülde şimdi 400 pips top gibi oynuyor bizimle maşallahı var.
Türkiye cds 545,46 % -2,74
beter ol dolar....6.57
KİMYASAL SİLAH kullanırsan,BM müdahale ediyor..ama başka şekilde soykırım yap TIK YOK...
çağımızın en büyük saçmalığı..birileri bizim bu zırvalığı kabul etmemizi
ve onu kanıksamamızı bekliyor...
silahla öldür,bombala vs..sorun yok ama kimyasal olunca ''SAVAŞ SUÇU''...ÖLDÜRDÜKTEN sonra çok mu önemli nasıl olduğu?
koca DEVLETLER bunu normal gibi demiyorlar mı?...
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 24,39 24,39 0,00 24,39 24,39
5 yıllık tahvil 25,81 26,10 -1,11 26,10 25,81
10 yıllık tahvil 20,54 20,76 -1,06 20,60 20,54
Dikkat edin bloomberght de ne kadar adam çıkıyorsa 92.000 civarının test edileceğini ve altında endeksin çok negatif olacağını konuşuyor. aman diyeyim short mort olan varsa bunlar hep ralli alameti
iki adım aşağı çakılmasına neden olacak destek dururken, bir adım yukarda fişekliyecek direnç dururken, dar alanda kısa paslaşmalarla geçen piyasada yazılacak bir kelime bulamıyorum.. kim ne yazarsa yazsın şu pozisyonda tahminden öteye gitmez..
olayı ancak güçlü bir haber çözer.
Bana göre doların 6,50 veya 7,50 olmasından cok belli bir seviyede stabilize olması daha önemlidir...
Beter olsunda shortluyoruz merkez paramıza çöküyor bunu ne yapıcaz.
Bugün 100 pips makası gitti 500 e çıkardı 400 pips karı hiç etti artık nasıl bir algo kullanıyorsa shortçuyuda longcuyuda hallediyorlar.
Yükselirlen longcuya vermiyor düşünce shortçuya nasıl olacak bu iş yahu.
VİOP direnç 118.850 olmasına rağmen geçmiş olsa bile nereye kadar götürebilir şüphelerim var
Maliye Bakanı yardımcılığına atanan 2 kişininde Ekonomi ve İktisat alanında okumuşluğu yok, bir siyasalcı, Ensar vakfı yöneticisi. Diğeri Edebiyat Fakültesi mezunu. Siz daha OVP bekleyin.
6.57-58 gibi fibonacci skilaççisini bir şeytse aşağa doğru hızlanacakta. Nazlanıyor yeni gelün gibi.
Hocam bu DOLAR geber veya diğer şekillerde lafla maalesef düşmeyeceği anca ülkemizdeki acil alınacak icraatla düşürülebileceği aşikar ..
çevremizde düşecek diye short yada forekste işlem yapanların bir anda ne olduğunu hep beraber görüyoruz ne olur gerçekleri görüp ona göre işlem yapma taraftarı olalım...
karar_anı nın en büyük silahı oyun teorisi, tr de oyun teorisinin en güçlü bacağı algıların tersine oynamak. algı endeks short, dolar long...
dolar/tl de artık 5.7 altı hayal olduğunu biliyor mb o yüzden fazla düşüremiyorum en azından zamana yayıp enflasyonu da kullanıp dengeye getireyim diye düşünüyor,yani atıyorum bundan 1 sene sonra da 6.5x de tutabilirse kısmen dengeye gelmiş olacaktır........ytd
Belki de ucuzdu pahalıydı kendimizi kandırıyoruz çünkü esnaf a bakıyorum çorba kaynamıyor
bir şekilde önlemlerle sıcak parayı ortada döndürmenin yolu neyse yapılsada bizde DOLAR konuşmayı bıraksak bu durumda biz kısa vadeli grafiklerle borsacılar ortalamalara bakarak direnç destek noktalarını gözetlemek değil mi?
http://i64.tinypic.com/29z944k.jpg
92800-93100 arasında boşluk kaldı.........
inanılmaz güçlü alımlar...
neyse afiyet olsun
bu boşlukları kapatalım diye dönerde tutmazsa aşağısı tehlikeli biliniyor mu?
http://i64.tinypic.com/24gpue8.jpg
Pahalı değil. Şöyle düşünelim: 2003 ten bu yana enflasyon %430 Doların 2002 ortalaması 1,6
Çarp ne çıkacak : 6,89 oluyor. Demekki neymiş. Dolar şu an olması gereken yere yakın imiş.
Üstelik bunlar TÜİK rakamları. Gerçek sokak rakamlarını düşünürsen dolara ucuz dersin.
thy nin ve bankaların teşrifiyle hızlı bir 105.000 bekliyorum ama gelemedik 1 haftadır. ytd
Benim görüşüm belli net. Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber elbette.