*thy/aycı: Kargoda pazar payımız yüzde 5'e ulaştı, her 20 kargodan biri thy ile taşınıyor-cnn türk
(29/01/2021 - 12:28:41)
Printable View
*thy/aycı: Kargoda pazar payımız yüzde 5'e ulaştı, her 20 kargodan biri thy ile taşınıyor-cnn türk
(29/01/2021 - 12:28:41)
*thy/aycı: Kargoda hedefimiz ilk 3'e girmek-cnn türk
(29/01/2021 - 12:28:51)
*thy/aycı: Bu yıl mayıs ayı içinde yeni kargo terminalimizi açacağız-cnn türk
(29/01/2021 - 12:29:09)
*thy/aycı: 2023 yılına kadar kargoda ilk 3'e girmeyi başaracağız-cnn türk
(29/01/2021 - 12:29:31)
*thy/aycı: Giderlerimizi yüzde 53 kısmayı başararak avrupa'da giderlerini en iyi yöneten şirket olduk-cnn türk
(29/01/2021 - 12:30:48)
Hayırlı cumalar bu başlık gittikçe güzelleşip şenleniyor:)
bende şimdi gördüm.. bişi var. Aklımda. Piyasada bazı çevrelerde havacılık ve bilumum işlerin iyi olacağına dair dedikodular dolaşıyor. Vatandaş bankadan kredi çekip hisse alıyormuş. Yükselecek ya. hemen alayım modunda.
Eğer bir dedikodu size kadar geliyorsa dikkatli olmakta fayda var. balinalar mal boşaltmaya hazırlanıyor demektir. Bu yükselişler ona yorulabilir. Bknz: TAVHL
merhaba koçari
*thy/aycı: 2021 yazının turizmde en iyi şekilde geçmesi için paydaşlarla ortak çalışıyoruz-cnn türk
(29/01/2021 - 12:38:08)
*thy/aycı: Masamızda çalıştığımız yeni fikir ve projeler var, ancak doğru zamanlamayı yapmak istiyoruz-cnn türk
(29/01/2021 - 12:39:38)
*thy/aycı: Doğru zaman gelir gelmez yeni müjdeler vereceğiz-cnn türk
(29/01/2021 - 12:40:17)
*thy/aycı: ülkemizin gurur duyacağı projelerimiz var-cnn türk
(29/01/2021 - 12:40:43)
*thy/aycı: Yeni teknolojimizi kurduk, artık sektöre teknoloji ihraç eden bir thy göreceğiz-cnn türk
(29/01/2021 - 12:41:42)
*thy/aycı: Bu yıl 2019'daki uçuş seviyesinin yüzde 70'ine gelebileceğimizi öngörüyoruz-cnn türk
(29/01/2021 - 12:44:44)
Mesaim bitti.. beyaz atlı
Haklısın abi. olacak olmasına da o gün bugün değil. TAVHL-THYAO baksana abi kobra gibi başını kaldırdı her ikiside. Bankadayım, iş görüyorum yanımda kredi çekiyor eleman. TAVHL alıcam falan gibi laflar etti. taramalara takıldı ya dünden zaten . Laaayn şöyle bi uzattım kafamı 17.000 tl ye 17.300 geri ödeme 28 şubat. Adam haklı. Eğer memursa arada dünkü marjda tek seferde aldı. 1 ay avantada. En kötüsü ne biliyor musun ? ,
İlk seferde para kazanmak !!!!
Ülkelerin pandemi dolayısı ile bastıkları paralar Dünya da bol likidite oluşumuna sebep olmuştur ve Ülkeler vatandaşlarına da bu paralardan dağıtmışlar ve dağıtmaktadırlar.Fakat pandemi sebebi ile ekonomik kapanmalardan dolayı dolaşıma girememiştir.
A.M.B dahil bir çok merkez bankası artık para dağıtım HIZINI yavaşlatacaklarını açıkladılar. Böyle bir durum 2013 yılında ki borsa çöküşünün de sebebiydi. Ancak ekonomik zayıflık sebebi ile bu gerçekleşmedi.
ŞİMDİ Aşı ilaç vs. sayesinde hastalığın seyrinde iyi gelişmeler oldukça Dünyada ki bu dağıtılan para vatandaşlar tarafından hızla ekonomiye girerse enflasyonda oluşacak sert yükseliş gerekçe gösterilerek para dağıtım hızının düşeceği ve faizlerin artacağı beklentisini bahane edip sert satışlar yapabilirler.
zaten para çok birde faiz yükseltirlerse kimse çalışmaz
ben akşam baktım bisste en sert düzeltme %66 ile emlak krizin de yaşanmış ama uzun süre sürmüş
salgında %40 geri çekilmiş diğer kar allar %20 gibi oluşmuş
hisslerde de genelde bu oran çok afaki yerlere gitmediyse hisse fiyatları %66 gibi genelde düzeltmelere girmişler
bu orandan yola çıkarak hisselerde poz almak mantıklı geldi bana
bunca yıl şunu gördüm piyasada sonuçta bir para var ortada hisselerde istediği kadar düzeltme olsun dönüp dolaşıp yine geliyor piyasaya ki birsürüde yeni yatırımcı gelmiş onlara bu hafta ve dün yeteri kadar testere piyasası nedir göstermiştir 158-143 yani 15 bin puant satış yedi benim beklediğim asıl 30-35 binden aşağa olmicak bir düzeltme ama zamanı ni bilmiyore. Bu arada sayın mr atmis oldugun şarkıyla aksam aķsam 2 duble r....ı güzel oldu eyw😊 dandan abi bir his diyorki bir babayigit çıksa meydane yaylayı tavanlasa nası olar👍
Beyaz atlı prensim
Başlığın müdavimlerinin tamamı küreci neredeyse:)
ben bir yerde okumuştum, hisseler düzeltmeye geçtiğinde %33/ 50 ve 66 oranında olur diye.%66 son oran yani.
tabi bu batık hisseler için geçerli değilmiş, değildir.
o sebeple ben otkarda 310 liraya kadar bi düzeltme bekliyordum ve hala bekliyorum.
https://www.tradingview.com/x/0mtdRTjh/
Yayla kanal dibinde her an her şey olabilir.
[IMG]zaten para çok birde faiz yükseltirlerse kimse çalışmaz[/IMG]
O işler öyle değil sevgili beyaz atlım.
Faizleri yükseltmek demek Dünyada dolaşan mangırları geri çağırıyorum getirin uleynn demektir.
Böyle bir durumda üçe beşe bakmadan ne varsa satıp götürür bu inbeler paraları ülkelerine.:oleyo:
Bu olay bizim gibi gelişmekte veya gelişmemiş ülkelerde sürekli tekrarlanan bir olgu artık bunu bilmek lazım.
Daha öncede yazdım eğer cari açık veriyorsanız bu açığı her yıl kapatmak için dövize ihtiyaç varsaaaaaa.
Bunu bir yerlerden temin etmeniz gerektiğini bilen sermaye Dünyada faizlerin sıfır olduğu bir dönemde dahi bunu koz olarak kullanır.
İhtiyacınız olan dövize kendileri de talep yaparak fiyatı yükseltirler.
Bu durumda mecburen sermayenin dediği yapılır faiz yükseltilir.
Sermaye ülkeye döviz girişini başlatır ve yüksek fiyatlardan satışa başlar, parayı faize borsaya tahvile sokar.
Buradan da uygun gördüğü kazancı elde ettiğinde yüksek fiyattan sattığı dövizini düşük fiyattan geri alıp ittir olup gider.
Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl ve bu döngü yıllardan beri bu şekilde devam eder. Kimsede buna bir önlem almaz veya alamaz.
F/K A/D
FD/FAVÖK A/D
PD/DD 2,9
FD/Satışlar 14,9
Yabancı Oranı (%) 4,99
Ort Hacim (mn$) 3A/12A 6,1 / 3,5
Piyasa Değeri 198,5 mnTL:vk:
Net Borç 30,9 mnTL
Abi bu başlık teknikçilerin başlığı densizliğimi hoş görün lütfen! bu hissede ne görüpte alabiliyorlar yada sizler bile takip ediyorsunuz? sadece 11 milyon cirosu var bilanço zarar, cirosunun 3 misli net borc gözüküyor. afedersiiniz sittin sene o borcu ödeyemez bu gidişle.
Ne bileyim demek ki gördükleri duydukları bişey vardır belkide, sana katılıyorum sn.koçari ama şöylede bir gerçek var temeli sağlam diye elimizde bulunan hisseler hep zarar örnek XU 30 hisseleri mesala.
komutan ne densizliği emeklerinize sağlık
biz burada bilgiye aç insanlarız
din-siyaset katılmadığı süreç keyifle okuruz
RENK KATTINIZ bence
Sayın koçari yayla için grafik rica etmem sizi neden rahatsz etti? Bizimki maksat al sat ekonomiye can suyu zaten hissede aman aman pahalı gelmedi açıkcası bana 4 lira peki sizden alalım 20 küsür liralık kafein grafigi? Bazı hisseler daha ne kadar çıkabilirki ne yapalım gidelim taze kurumu alalım?
Rahatsızlık olarak algılamayın. Sn. koçari kendi üslubunca uyarı yapmak istemiştir...
Temeli sağlam olmayan hisseler her zaman tehlikedir ama şu anda piyasada her ne hikmetse hep bu batık şirketler revaçta...
Bunlara operasyon yapmak çok daha kolay. Operasyon, firma sahibinin ve tahta sahibinin de işine geliyor. Böylece değersiz olan hisselerini satabilme imkanına sahip olacaklar...
İyi hafta sonları bugünde overall arttı her derde deva 35 40 dan methiyeler süzülür yakinda
Abi gedza grafiğini bir türlü bulamadim🤔🤔
Simdi ulaştım
Emeginize saglik abi
Sayın nilkiz 10 12 yıl boyunca temettü verimi yüksek hisseler biriktirmek istiyoruz eşimle oda çalışıyor bende aylık belirli rakamlarla 12 ay boyunca düzenli hisse biriktirmek istiyoruz eğer sakıncası yok ise sizin temettü olarak önerdiğiniz listeyi yazarmisıniz ben ilk başta şunu yazayım siz devam edin tşk ederim.
1-isyat:
2-
firmalara pay değerine bakılarak değer biçilmez, ucuz yada pahalı denilmez sn vosbaga
pay değeri sadece firmanın değerini hesaplamak için bir veri sadece.
4 lira neye göre nasıl ucuzdur?
(bu söylem bizi şuraya götürür 1 lira olan hisselerin hepsini gözü kapalı alalım nasıl olsa bi gün egeen fiyatına çıkarlar)
firmanın verilerini yapıstırmıştım.
şöyle uçta örnekler vereyim daha iyi anlaşılsın
egeen 1680 lira
aselsan 17 lira
hangisi pahalı sizce?
hisse başına satışa favoke, kara ve de borca bi baksanız iyi edersiniz hisse seçerken.
şunu da yazayım özür dilerim çok basit şeyi yazıyorum diye kızmayınız lütfen.
ödenmiş sermaye X pay değerinden firmanın piyasa değerine ulaşılır.
Sevgili Vosbaga, Sn koçari her zamanki gibi kitabi bir dille anlattı durumu ki. Sonuna kadar da yanındayım. Hatta onun oturduğu masada boş olan sandalyeye ben de oturduğumda aynı şeyleri görüyorum ve ona bir kez daha hak veriyorum. Hatta bana kalsa diye büyük bir cümle kurmak isterim ama benim kapasitem yetersiz kalır. ben pek anlamam bilanço okumaktan F/K dan PD/DD den o yüzden oturduğum yerden kalkıp masanın diğer tarafına geçmek daha uygun olur diye düşünüYORUM.
Fakat bu sefer de karşımda yani koçari nin arkasında ki duvarda güzel ülkemin gözbebeği güzide şirketi alanında tek olan TUPRS ı görüyorum. Gözünüzün önünde canlandıramadınız di mi . durun bir grafik atayım
https://i.hizliresim.com/5wzoyY.jpg
Bugün biraz yoğundum pek iştirak edemedim. Özür dilerim. (en azından mazeret bildiyorum. Öyle çarşıdaydım falan demiyorum :oleyo::oleyo: :kahkah::kahkah:)
[IMG]Bugün biraz yoğundum pek iştirak edemedim. Özür dilerim. (en azından mazeret bildiyorum. Öyle çarşıdaydım falan demiyorum )[/IMG]
Hiç olmazsa millet mazeretini söylüyor açıkça, sende söyle bakim yoğunluğun neydi. :kahkah:
Ben yokken amma dedikodu dönmüş yahu.
Abi sen rak..yı fazla kaçırmışsın galiba koskoca yayla nasıl kalksın tavana, zaten yayla konum olarak yukarıda. Hem kalkmıyorsa vardır bir sorunu, mazereti, suyu yoktur, yolu yoktur, iti köpeği vardır, çakal çukal dolmuştur belki.. olmaz olmaz. Yani bence şimdi olmaz. Sence?
heee. Aynen öle olur valla. O zaman bizde kalırız başbaşa. ne güzel otururuz, demişken beyaz atlı şşit!!! Yengemden izin alamadın mı yoksa
Hayırlı Günler... :)
GEDZA Grafiğinin güncel hâli aşağıdaki gibidir.
Grafiğin üzerinde de açıklama olarak yazdığım gibi, bu teori:
- Kanallar aşağıya kırılmadığı sürece geçerlidir...!
Aşağı kırılmalar başlarsa şu anki teori çöker ve güncellemek gerekir...
https://i.hizliresim.com/yT9DWK.png
GEDZA 60 dk. lık grafik ise karar aşamasında bulunuyor...
Henüz negatif uyumsuzluk direncinden kurtulmuş değil...!
Osilatörler olumlu duruma henüz dönemedi. Bir gayret var ama bunu endeks ile desteklemek gerekebilir...
https://i.hizliresim.com/fdHDYG.png
Sayın t/a bir sorum olacak gedza nın 2017 den itibaren bugun ki yükselise kadar olan bir grafigi varmi?