https://x.com/balina_avcisi/status/1...974107176?s=46
Vay be bir yere benzettim ama:)
Printable View
https://x.com/balina_avcisi/status/1...974107176?s=46
Vay be bir yere benzettim ama:)
valla çok soru sormuşunuz hepsini cevaplayamam şöyle cevaplayım, herkesin şimdi kahraman ilan ettiği dervişe zamanında herkes küfür ediyordu, adamın kıymeti sonradan anlaşıldı, bitik ekonomiyi düze çıkardı, kapalı kapılar ardında imf nin türkiyeye zorla bakan yaptığı adamdı, şimşekten tek farkı şuydu, dervişe hiç bir siyasi imf sebebiyle müdahale edemiyordu, şimşek ise köklü reformları siyasi kaygılar sebebiyle yavaş ve kısıtlı yapabiliyor,
borsacı insan, ekonomi yorumu yaparken siyasi düşüncelerinden bağımsız yorum yapar, paranın dini, kitabı, siyaseti olmaz.
Hacim iyi sayılırdı bugün. 307 m.. RSI da PU var..
Dün genel durum bozukluğunu fırsat bilerek 3100 lot satan bofanın, bugün sabah itibari ile satacağı bin lot kalmıştı. Gün boyunca sağda yer alan bofa bin lotu verince satacak malı kalmadı haliyle kısmen alıma geçti. Yarından itibaren satabileceği sadece 600 lot var.
BOFA citi takaslarına bakınca çok olumsuz haber gelmezse bu seviyeler dip olarak kabul edilebilir..
Alıcı kısmında çok da iyi operatörler yoktu aslında.
dün panikle 12225 den 1300 lot satan infonun geri alışı vardı.
Geleneksel olarak sabah satış ile başlayıp düşerse kar etmeyi amaçlayan marbaşdaki oyuncu soldaydı ve sürekli trade etti..
Ak daki Büyük oyuncu bugün başarılı idi biraz rüzgarın etkisi ile .(7-8 bin lot kapasiteye sahip)
Haftalık bazda 15 bin seviyeleri üzerinde üç hafta kalmak şartı ile tahta güzelleşebilir.
büyük operatör sinyallerini hala alabilmiş değilim..
Bofa açığa satış yapamaz. satıyorsa citi takasından karşılanmıştır.
ATATÜRK ve sonrası 30 yıl Az çok Ahlaklı ve ÜLKEYİ düşünenler varmış.Şimdikiler??
Sağcısı,Dincisi,Solcusu cukka peşinde ve hiç bir düzelme şansımız yok.Devamlı krizlerle uğraşacağız.
Ahlaklı İnsanlar lazım bize azçok utanabilen.
Elin Kemal Dervişi bir kural üzerinde tutarlı olunca düze çıkmışız o zaman abd bol para ve sıfır faiz ekonomisi ile çalınanlar gözlerden saklanmış.
Şimdi Kral çıplak modundayız.
şimşek de bir halt yapmıyor reform hususunda başımızdaki kişi izin verdiğ ölçüde günü kurtarıyorlar.
Koca bir KARA DELİK iktidar ne toplasa yutuyor.
Vergi Cehennemi ülke olduk.
Bu kadar çok dolaylı vergi olmaz.Zengin ise hep yırtıyor.
En basin enflasyon yalan.Tarım ve Hayvancılık bitik.Ne konuyu işlesek mok durumda.
Çok çok endişeliyim ben ÜLKEM için.Tutunacak dalımız da yok bu siyaset'te.
Şöyleki takasında olmayan malları her gün satıyor sonra hesaplaşıyorlar.
Bende olmayan malı satmaya kalkınca satamazsın der sistem satsam bende sonra borç alsam yada virman yapsam.
TAKAS da olmayan malı MKK kayıtları olmadan satıyormuş.
Konu burada işlenmiş.İzlemek isteyene.
https://www.youtube.com/watch?v=rO7Z5x4QWuo&t=4s
Egeen bağlamında 200 günlük ortalamaların üzerine attık haftalık kapanışlar ve aşşağıdaki gördüğümüz dip seviyeyi bir ara gene test edebiliriz.
İnşallah kısa sürede ve altına sarkmadan yaparız.
Yada pembe tablo topuklayıp gitmesi.YTD.
Dün adel bugün de papil sermaye arttırımına gitti.
Bizim büyük patron ise avantajı olduğu halde KSS ye bile sokamadı
O dediğiniz bu ülkede olmaz,tek adam yönetimi varken siyasetten bağımsız zıçmak bile imkansız.:ok:
Değil şimşek powell lagarde bile olsa istediği hiçbir şeyi yaaaa paaaa maaaaz,yaptırdımı.?!
Ben ekonomistim didi eller mersine giderken biz tersine gittik,ve şimdi onun yaptığı keyfi hatayı ülke komple ödüyor nekadar daha ödeyeceğide belli değil.
Türkiye birleşik devletlerinde yaşamak eşittir siyaset demektir,bence.:ok: