Verginin büyüğünü borsada işlem yapan patronlardan alsınlar![]()
Verginin büyüğünü borsada işlem yapan patronlardan alsınlar![]()
Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Bofa takasında olmayan malı satıyor.
En önemliside açığa satışta yasak yani.
Bofa işlemleri yasaklansın hatta ceza kesilmeli.
Takasında yok ,açığa satışa kapalı tahtalarda MKK kayıt numarası varmı onada bakılmalı.
Bana sistem izin vermiyor o yapıyor.
Piyasa bozucu işlemler yapıyor bofa.
Yasaklanmalı
SPK göreve.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Alamazlar borsadan vergi yeteri kadar büyük piyasa değiliz.
Stopajla idare edilir.
BİST tabana yayılamıyor dürüst ve ahlaklı idareciler olmadığından.
Vergi gerekli yerlere harcanmıyor ve çöp olarak geri geliyor sarmaldayız yani.
Verginin en babasını maaşlı çalışanlar ödüyor hem harcarken hemde dilimden.
Çok çok kazananlara ve 10 maaş alanlara sıra gelmez.Onlar onlarında patronu.
Ben hala markette elim titreyerek alış veriş yaparken geçen biri hemde nakit 5 araba doldurmuştu.inatla bekledim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
BOFA namı diger Merrill Lynch....
Merrrill Lynch'in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanı Mehmet Şimşek...
Teknik bir konu vergi konusu ama pişmiş aşa su katılıyor....
Önce BOFA'da işlem yapanların MKK'sı var mı ona bakılsın....Sınırsız havuzdan (CITI, DEUTSCHE) hisse açığa satıp nakitle kapatabilmek bu kadar kolay olmamalı.
Esas anlamadığım YKBNK, İŞ GARAN,ZİRAAT vb kurumlar neden bu açıkca işlem eşitsizliğine bir şey yapmıyorlar.
Son düzenleme : Cool76; 02-07-2024 saat: 13:59.
bistteki indir kaldır, yüksek faiz, düşük kur ortamında, yabancılar dolar bazında dünyanın hiç bir yerinde kazanamayacakları parayı burada kazanıyorlar,
işin bir de şu boyutu var, yabancı gelmezse bist hiçtir, 2023 yazında bist 4300 civarı iken yabancı payı %27 idi, şimdi bist yabancı payı %38/40 arası gidip geliyor, yani o kızdığımız bofa doçe... vb. olmazsa bizde hisselerimizi 2/3/4/5 katlayamayız, şimdi bofa egeene girsin bakalım buralar bayram yeri olur, maalesef durum bu, düzen bu.
son bir şey daha yazayım da kendimce bu konuyu kapatayım,
o atıp tuttuğumuz m. şimşek bugün istifa etsin, 15 /20 gün içinde egeeni 5000/ 6000 e alan olmaz, dolar da heralde 45/50 aralığında olur.
Niye.?!!!
Diğerleri ekonomiden anlamıyormuydu.?!
Anlamadığınız şu; bu ülke tek adam tarafından yönetil'emiyor olması.
Hukuk adalet liyakat özgürlük vs hak getire olan bir ülkede hiçbir şey düüüüü zeeeeeel meeeeez.
Yarın heyyyt dedimi şimşeğin yerinde yerinde yeller eser.
Naci ağbal kötümüydü veya x kişisi,mes ele ahmet mehmet ali veli değil,balık baştan bozuk sadece.
Çok merak ediyorum memmmet zamşek geldiğinden beri ne yaptı? Aylarca para aradı bulamadı, sonra Fas'a gidip dünya bankasıyla (IMF) anlaştı ve borç aldı. Ardından yüksek faiz neticesinde hedge fon ve carry trade dövizler akmaya başladı. Turizm sezonu ile beraber döviz arttı. Kurlar sabit kaldı. Üstüne bir de geçen sene ekstra mtv ve KDV ödemeleri, onlarca yeni vergi, düşük gelirliye -0- zam.. Peki faiz indirimleri başlayınca bu carry trade paraları ve hedge fonlar gidip Turizm sezonu bitince ne olacak? Bakalım memmmet bey o zaman göstersin maliye bakanlığını. Bu şekilde benim mahalle bakkalım bile yönetir ekonomiyi... Hani tasarruf yapılacaktı. Sadece geçen sene zenginlerin affedilen vergisi 600.000.000.000 tl.. Açık bir şekilde IMF senaryosu uygulanıyor. Tabi bunun için yapılan anlaşmanın içinde daha neler neler var. Suriyelilere çalışma izni verilmesi koşulu var mesela. Adamlar bu yönetim sayesinde kalıcı oldular. Ne ekmek yetiyor ne su. Gıda enflasyonu bunlar yüzünden patladı. 15 milyon ekstra nüfus ne demek? Memmet gitsin borsa 2 gün bile düşmez. Naci gitti de ne oldu. 10 günde toparladı. Gitmesi gereken tek bir kişi var. İşte o zaman bu ülke şahlanır.
Ne mutlu Türküm diyene
Yer İmleri