Verginin büyüðünü borsada iþlem yapan patronlardan alsýnlar![]()
Verginin büyüðünü borsada iþlem yapan patronlardan alsýnlar![]()
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Bofa takasýnda olmayan malý satýyor.
En önemliside açýða satýþta yasak yani.
Bofa iþlemleri yasaklansýn hatta ceza kesilmeli.
Takasýnda yok ,açýða satýþa kapalý tahtalarda MKK kayýt numarasý varmý onada bakýlmalý.
Bana sistem izin vermiyor o yapýyor.
Piyasa bozucu iþlemler yapýyor bofa.
Yasaklanmalý
SPK göreve.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Alamazlar borsadan vergi yeteri kadar büyük piyasa deðiliz.
Stopajla idare edilir.
BÝST tabana yayýlamýyor dürüst ve ahlaklý idareciler olmadýðýndan.
Vergi gerekli yerlere harcanmýyor ve çöp olarak geri geliyor sarmaldayýz yani.
Verginin en babasýný maaþlý çalýþanlar ödüyor hem harcarken hemde dilimden.
Çok çok kazananlara ve 10 maaþ alanlara sýra gelmez.Onlar onlarýnda patronu.
Ben hala markette elim titreyerek alýþ veriþ yaparken geçen biri hemde nakit 5 araba doldurmuþtu.inatla bekledim.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
BOFA namý diger Merrill Lynch....
Merrrill Lynch'in Orta Doðu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araþtýrmalar Bölümü Baþkaný Mehmet Þimþek...
Teknik bir konu vergi konusu ama piþmiþ aþa su katýlýyor....
Önce BOFA'da iþlem yapanlarýn MKK'sý var mý ona bakýlsýn....Sýnýrsýz havuzdan (CITI, DEUTSCHE) hisse açýða satýp nakitle kapatabilmek bu kadar kolay olmamalý.
Esas anlamadýðým YKBNK, ÝÞ GARAN,ZÝRAAT vb kurumlar neden bu açýkca iþlem eþitsizliðine bir þey yapmýyorlar.
Son düzenleme : Cool76; 02-07-2024 saat: 13:59.
bistteki indir kaldýr, yüksek faiz, düþük kur ortamýnda, yabancýlar dolar bazýnda dünyanýn hiç bir yerinde kazanamayacaklarý parayý burada kazanýyorlar,
iþin bir de þu boyutu var, yabancý gelmezse bist hiçtir, 2023 yazýnda bist 4300 civarý iken yabancý payý %27 idi, þimdi bist yabancý payý %38/40 arasý gidip geliyor, yani o kýzdýðýmýz bofa doçe... vb. olmazsa bizde hisselerimizi 2/3/4/5 katlayamayýz, þimdi bofa egeene girsin bakalým buralar bayram yeri olur, maalesef durum bu, düzen bu.
son bir þey daha yazayým da kendimce bu konuyu kapatayým,
o atýp tuttuðumuz m. þimþek bugün istifa etsin, 15 /20 gün içinde egeeni 5000/ 6000 e alan olmaz, dolar da heralde 45/50 aralýðýnda olur.
Niye.?!!!
Diðerleri ekonomiden anlamýyormuydu.?!
Anlamadýðýnýz þu; bu ülke tek adam tarafýndan yönetil'emiyor olmasý.
Hukuk adalet liyakat özgürlük vs hak getire olan bir ülkede hiçbir þey düüüüü zeeeeeel meeeeez.
Yarýn heyyyt dedimi þimþeðin yerinde yerinde yeller eser.
Naci aðbal kötümüydü veya x kiþisi,mes ele ahmet mehmet ali veli deðil,balýk baþtan bozuk sadece.
Çok merak ediyorum memmmet zamþek geldiðinden beri ne yaptý? Aylarca para aradý bulamadý, sonra Fas'a gidip dünya bankasýyla (IMF) anlaþtý ve borç aldý. Ardýndan yüksek faiz neticesinde hedge fon ve carry trade dövizler akmaya baþladý. Turizm sezonu ile beraber döviz arttý. Kurlar sabit kaldý. Üstüne bir de geçen sene ekstra mtv ve KDV ödemeleri, onlarca yeni vergi, düþük gelirliye -0- zam.. Peki faiz indirimleri baþlayýnca bu carry trade paralarý ve hedge fonlar gidip Turizm sezonu bitince ne olacak? Bakalým memmmet bey o zaman göstersin maliye bakanlýðýný. Bu þekilde benim mahalle bakkalým bile yönetir ekonomiyi... Hani tasarruf yapýlacaktý. Sadece geçen sene zenginlerin affedilen vergisi 600.000.000.000 tl.. Açýk bir þekilde IMF senaryosu uygulanýyor. Tabi bunun için yapýlan anlaþmanýn içinde daha neler neler var. Suriyelilere çalýþma izni verilmesi koþulu var mesela. Adamlar bu yönetim sayesinde kalýcý oldular. Ne ekmek yetiyor ne su. Gýda enflasyonu bunlar yüzünden patladý. 15 milyon ekstra nüfus ne demek? Memmet gitsin borsa 2 gün bile düþmez. Naci gitti de ne oldu. 10 günde toparladý. Gitmesi gereken tek bir kiþi var. Ýþte o zaman bu ülke þahlanýr.
Ne mutlu Türküm diyene
Yer Ýmleri