Sayın Tolgatürk, KP’yi eskisi kadar yakın takip etmiyorum,verebileceğim cevaplar;
Elektrik işinin yakın-orta vade getirisi, şirkete finansal katkısı yok. 10 m dolar, yaklaşık kendi ödenmiş sermayesi kadar hava parası ödeyerek bir proje aldılar. Yakın vadede nakit akışı etkilenecek, eksi 40 m yazacak. Tamamını kredi ile yaparlarsa ( fizibilitesini bilmiyorum tabii) piyasa şartlarına göre en erken 8 yılda borcunu ödeyecek, sonrası piyasa elektrik fiyatlarına göre yılda 3-5 m dolar net artı olabilir. Çok etken ve benim bilemediğim proje detayına bağlı. Sonuç defter değerine etkisi çok limitli, kısada yok sayarım.
Sermaye artışı bedelli olmazsa defter değerine etkisi yok.
Gayrimenkullerin durumu benim için belirsiz ancak piyasa şartları ve konumları itibarıyla çok önemli olduğunu sanmıyorum.
2017 karı ne kadar olursa defter değerine ilave olacak.
Maddi duran varlıklar bilançoda 120 gibi iken sigorta değeri ( genelde en yüksek değer gösterilir) 250 gibiydi, yani yeniden değerleme ile dd’ne ilave olabilecek maksimum rakam 130 dur.
Şirket çok yüksek alacak ve stokla çalışıyor, 200 m üstünde (hemen hemen tüm geçmiş yıl karları bu iki kalemi finanse ediyor). Bu rakamdan alacak kalitesi ve stok değerlemesi %20 indirim yapılsa -40 yazar.
Sonuçta likidite edilse dd’ne 100 gibi bir artı yazılabilir. Buda toplam değeri 350 lere falan getirir. PD/DD 0,75’e gelir.
Tabii bu rakamlar afaki, el göz yordamı, olsa olsa ile,
Bugün piyasa değeri 60 m dolar, satmak için düşük rakam. Yapacakları res o kadar olacak.
Ama piyasa bu; çünkü beklenti, karlılık, satış, yönetim şimdilik bu kadar ediyor.
KP speği isterse pd 120 ye çıkar, ucuz denir.
Sonuçta piyasa algı, bir arkadaş yazmış. Değeri artar beklenti artar. 9.40 satamadım 7’ye bile verdim.
Citibank 2008 krizinde portföyündeki Akbank hisseleri ederinden işlem görüyordu, batacak diye millet kaçmıştı. Hikaye çok.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app