Sayfa 208/916 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 7328 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. Hisse senedi yatırımı tamamen algı işidir. Düştümü değersizleşir çıktı altın olur. Kutpo zarar eden bir şirket değil, ama çok ama az sürekli kar eden bir şirket. Kasasında parası borcu olmayan bir şirkettir. Fabrikaları, gayrimenkulleri ve enerji şirketi ile holding gibi güçlü bir yapısı vardır. Batık bir şirket muamelesi yapılarak fiyatlanması saçmadır. Bu tuhaf fiyatlama şekli muhtemelen gelecek bilanço tersine dönecektir. Bilanço yanı sıra Nafi Güral dan yeni bir hisse alış haberi ile bedelsiz sermaye artırımını olası görmekteyim.

2.  Alıntı Originally Posted by khan07 Yazıyı Oku
    Uzun zamandır izliyorum, maalesef BIST’in en zarardaki KY’cıları burada. Hisse büyük ölçüde dağıtıldı, toplu olarak kaldıysa spekte ve emekli fonlarında var, onlarda ortalama düşürmek için alırken rakamı büyüttüler.
    KY gene maalesef hisseyi tanımıyor, geçmişi ile pek ilgili değil. İyi niyet ve temennilerle hisseden atak bekliyor.
    1. Bu hisse 2008 tepesinden sonra 8 ( sekiz ) sene uyudu, hem de iyi karlar gelmesine F/K 6’larda PD/DD 0.60 dolaşmasına rağmen.
    2.Geçen 2. Çeyrek anormal yüksek karla F/K öyle düşük kaldı ki büyük ilgi çekti, kuvvetle olası operasyon yedi ve hisse patladı.9.40 dan beri düşüyor ancak F/K’sı hala bir sürü BIST 30 hissesinden yüksek.
    3.Bilanço öncesi gene hayaller var, aynı geçen yılın 3. çeyreği gibi. Gerçi bu şirkette de pek çok diğerinde olduğu gibi bilanço son anda farklı değişebilir ama görünen pek arzulandığı gibi gelecek değil.
    4. Zaten KP nin yüksek karları genelde 2’de gelir, düğün dernek 3 te olur. Bayi satışı önceden 2’de çok yapılır. Sonrası kampanya. Geçen yılda burada yazılıyordu her yerde satılıyor diye. O satışlar karlı değil, stok eritme. Marketlerde neredeyse parçası bir kaç liraya sebil.
    5. KP in hammaddesi büyük ölçüde ithal. Çamur dediğimiz bile İngiltere’den gelir, kur artışının artısı da var eksisi de, kaldı ki ihracatta çok düşük marjla yapılır.
    6. Sonuçta çok karlı bir bilanço büyük olasılıkla hayal, piyasa şartları malum. Tabii patron bilir.

Beklentilere gelince,

Elektrik üretimi,şirket için uzun vadede doğru. Kısada hiç bir beklenti yok. Piyasa fiyatlarının tepesinden 200.000 dolar MW a proje aldılar, yaklaşık 60 m dolar yatırımı var. Dönüşü 8-10 yıl. Kredisini ödedikten sonra en erken 8 yıl sonra artı yazacak.

Gayrimenkul işinden bir beklenti olduğunu sanmam. NG’nin dev gayrimenkul şirketi var. Oteller, yeni otel yatırımları,alışveriş merkezleri,İstanbulda dev kuleler falan. Bunların KP’ye faydası yok, zararı var. Sinerji, para vs o tarafa gidiyor. KP nin elindekilere bakıyorum Kütahya’da kagir bina arsa tarla,Karadeniz’de fındık bahçesi vs. Bunlar olsa olsa bayilerden teminat alınıp mecburen sahiplenilmiş gayri menkuller. Bir şey çıkmaz.

Bona China, geçmişte hep yazdık, zaten ürün gamında var. Kardeş Güral üretiyor diye girildi, ithal edilip belki daha karlı satılıyordu.
    Maalesef ithalata vergi koyduramadılar. Demek ki ithalatçılar çok daha kuvvetli. Aslen ve hakkaniyetli olan ucuz ithalatın engellenmesi ve yerli üreticinin korunması.Bu kadar döviz açığı var, neredeyse 100 m porselen ithal ediliyor, yazıktır.

Kayıtlı sermaye tavanı için bu sene sonuna bildirimde bulunacaklar;değiştireceklerini, bedelli bedelsiz artırım yapacaklarını hiç sanmıyordum ancak bu elektrik işi nedeniyle belki bir şeyler olmalı. Sonuçta şimdiden kendi sermayesi kadar paraya yani 40 m liraya şirketi almayı taahhüt ettiler. Yasal durum nedir? Artırım gerekli mi bilmem. Ama en azından benim için kesin arttırmazlardan, belki arttırırlara değişiklik oldu. Bunu yaparlar mı? Nasıl yaparlar? Yaparlarsa spek nasıl kullanır? Soru işareti çok. Bir kaç yıl önce Bagfas örneği var.Eğer olursa daha pek çok KY’cının canı yanar ayrı mesele.

Sonuçta ben F/K sı düzelmeden almam. Hedef fiyatım 5’in altına kötü bilanço ve speğin arzusuyla bir günde gelebilir artık.Sonuçta dolar bazında fiyatı çoktan büyük çıkışış öncesinin altına geldi 2 dolardan (3 liralardan) 1.5 dolara.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Allah zarardakilere sabır versin. Bu kadar çıkan borsada en çok düşen hisselerden birinde olmak tabii ki çok zor.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    sayın KHAN 07,
    2017 yılı 4. çeyrek kar rakamları da açıklandığında, bu arada sermaye artışı yapıldığını, enerji şirketlerinin deftere işlendiğini ve gayrimenkullerin deftere kaydının güncellendiğini varsayarak soruyorum.
    defter değerinin kaç milyon lira olması gerekir....
    piyasa değerini etkilemek zorunda değil, ancak sizce bu şirketin gerçek defter değeri nedir?
    sizce piyasa değeri ne olmalıdır???

3. nafi güral piyasada işlem gören 10 milyon lotun bir kısmını şahsen alıp, yıllar yıllar önce gerçekleşen mecburi halka arzı büyük ölçü de bitirir mi???
    yoksa ng seramik, ng turizm, ng makina, ng bilişim, ng inşaat gibi şirketleri de tek bir çatı altında toplayıp halka arz eder????????????

4. Khan07 kardes.
    .eyvallah bildiklerini yazmis neden sonuc iliskisinde altini da doldurmussun yazdiklarinin...lakin senin yazini okuduktan sonra tekrar baktim.bistteki kagitlarin cogunun fk si birak bizim okuzunku kadar olmasini iki kati nerdeyse cogu...bu fk de sadece bizim okuze mi bakiyolar yoksam...saygilar

5.  Alıntı Originally Posted by kumbar Yazıyı Oku
    Khan07 kardes.
    .eyvallah bildiklerini yazmis neden sonuc iliskisinde altini da doldurmussun yazdiklarinin...lakin senin yazini okuduktan sonra tekrar baktim.bistteki kagitlarin cogunun fk si birak bizim okuzunku kadar olmasini iki kati nerdeyse cogu...bu fk de sadece bizim okuze mi bakiyolar yoksam...saygilar
    @kumbar telefonda yazmak zor olur diye laptopu açtım. O esnada kafamdakileri sen yazmışsın.

@Khan 07 yazılarından çok şey aldığım ve yorumlarının çoğuna katıldığım bir arkadaş. Ancak yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, fk oranı baz alınacaksa bistteki birçok popüler hisse çok daha aşağılarda olmalıydı. Kutpo'nun temel sorunu bu değil sanki. 9,40 a kadar bizi taşıyan rüzgarı (belki de operasyonu) ve sonrasındaki arka arkaya gelen 2 kötü bilançoyu sorgulamalıyız sanırım. o 2 bilançonun izlerini silmek için neye ihtiyacımız var bilemiyorum. Eğer bilanço yeterli olmaz diyorsak geriye hangi hedef kalıyor? bunları çözemedim açıkçası.

6.  Alıntı Originally Posted by kumbar Yazıyı Oku
    Khan07 kardes.
    10 fk bir sanai şirketi için normal hatta makul sayılır borsamızda. Ama 0.89 pd/dd normal değil ucuzdur ucuz!

7. Borsa da her hissenin bir sahibi var. Hisseye yön verenler onlar. Canları ne zaman isterlerse o zaman o hisseyi yukarı veya aşağı taşırlar. İşin özeti bu..

8. Eylül ayı başında seni alacağıma aselsan ı alsaydım şimdi %40 civarı kardaydım bizi enerji vs. dedin umutlandırdın, meğer ne boş hisseymişsin, yatırımcıyı düşünme adına zerre faydan yok. görüşlerim ytd.

Sayfa 208/916 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •