Şüpheci kimse rumuzlu arkadaşımız benim de çok beğendiğim , takdir ettiğim çok mantıklı ve detaylı güzel analiz yapabilen bir arkadaşımız. Bence sen de ondan çok şey öğrenebilirsin Terzico kardeş. En azından , rakam , analiz , bilgi , belge vesaire ile konuşmanın ne kadar etkili olduğunu öğrenebilirsin ve böylece aylardır copy-paste yöntemiyle yazdığın yazıların dışına çıkabilirsin belki.
Şüpheci kimse rumuzlu arkadaşın yazdıklarına gelince. Noktasına virgülüne kadar katılıyorum. Sen bu yazıyı buraya koymuşsun ama bu yazı senin tezlerini değil bizim tezlerimizi destekliyor.
Yani bu 250 milyon USD tahvilin geri ödenmesi , bunun faizi holdingi zorluyor bunu biz de söylüyoruz , şüpheci kimse de söylüyor. Bunu ödemek için birşeyler satmalı diyor bunu bizde diyoruz. Hatta satılacaklardan bir tanesi olarak DYO eski fabrika arazisini örnek göstermiş , bunu biz de söyledik. Hatta daha bir önceki yazımda bahsettim.
Ben holdingin ana iştirak konusu olan gıda ve boyadan çıkacağını sanmam. Buradan çıkmak yerine holdinge ortak almayı tercih eder.
Ama Viking kağıdı satabileceğini düşünüyorum. Hatta bu konuda 6-7 sene önce falan bir girişim de yaptılar ama olmadı o dönem. Şimdi olabilir. Yani DYO eski fabrika arazisi + Viking kağıdın satışı bu borcun en az %70'ni öder. Geriye de kalsa kalsa en fazla 60-70 milyon USD borç kalır ki bunu çevirmesi veya tekrar tahvil ihraç etmesi çocuk oyunu gibi olur Yaşar Holding için.
Yani söyleyeceğim odur ki Terzico kardeş , Şüpheci kimsenin yazdıklarından sana ekmek çıkmaz. Onun dedikleri bizim tezlerimiz zaten seninkiler değil. Yazısının hiçbir yerinde Yaşar batar demiyor , sadece bu işten nasıl kurtulabilir onun yolunu gösteriyor. Bu borcu bu faizle çevirmesi kolay değil , çok faiz öder , o yüzden birşeyler satıp bu borçtan kurtulmalı diyor özetle. E biz de bunu diyoruz aylardır.