Originally Posted by
kemosabe
2013-2016 yillari arasinda, satis gelirleri son ceyrekte ortalama %39,4 artmis... Bu donemde en fazla 2014 yilinda %44,4'luk en az ise 2016 yilinda %33,90lik bir yukselisi gozlemleyebiliyoruz... Maliyetlere gelince, sirasiyla yine %39,4, 2015 yilinda 41,1 ve 2016 yilinda da %36'lik bir artisi hesaplayabiliyoruz... Gorece stabil olan bu sonuclari bu yilki 9 aylik tutarlarina uyguladigimizda (hazir kdv de yokken) elde edilecek brut kar degerindeki olasi hata payimizin da sinirli kalacagi kanaatindeyim. Bu kabulden yola cikilirsa, ortalama degerler uzerinden (ort gelir ve maliyet artisi) olasi brut kar 29, 29, donem ici en az artis oranlarindan 24, 93, donem ici en yuksek artislar uzerinden ise 35,41 milyon tl'lik bir brut kar degeri elde edilir ki, bu sonuclarin hepsi ayri bir rekora isaret eder... Net faaliyet kari ile donem net karinda ise isaret edilen doviz kurlari, dger faaliyetlerden gelirler ve zararlar gibi bircok kalem etkili olmaktadir. Bu yil (umarim birlesmedendir) faaliyet giderleri ve genel yonetim giderlerinin gorece dusuk seyretmesinin, onumuzdeki donemde, kagidi premiar lige tasiyabilecegi gercegi de gozardi edilmemeli...
Sayin kurtdere'nin hikayesine bayildim bu arada... ızin verirse kirmizi baslikli kizin yolculugu bolumunde bir takim degisiklikler yapmak isterim:
1-)7-8milyon patron ve tahta yapici ana kontrol gurubuna haksizlik hatta hakaret olur(ki bu arada siz de kagitlardaki esas oglanlari kabul etmis oluyorsunuz bu durumda)
2-)kusen kalmadi zaten hisse fiyatlari tavanda... Onceki opearsyonlardan artiklar ise ya coktan yerketti gitti ya da iddia ediyorum ki sayilari iki elin parmaklarini gecmezler...
3-)bu kadar da alcakgonullu olmayin sayin kurtdere...siz(ler)in bulundugunuz kast bence ilk iki siradan birisi olabilir...
Son bir oznel gozlem...kendi adima, 12 aylik bilancoya gore pozisyonumu artirmaya devam edecegimdem hemen her firsatta soz ediyorum...donemsel olarak da bu kagit ocak sonu haziran ayinda en verimli donemini gecirir. Bu yil bu donem, hikayelerle de ustuste dusuyor... Topik de uzun yillardir kagittaki hareketin bir performans gostergesidir aslinda... Son gunlerde topikteki hqvadqn gozlemledigim ise bekledigim hareketin ocak ortalarina kalmadan (piyasa da izin verirse tabii) baslayabilecegi yonundedir... Bu gozlemimin tamamen oznel oldugunu hic bir somut veri ya da bilgiye de dayanmadigina onemle isaret etmek isterim.
Tum ortaklara bol kazanclar, selamlar, saygilar...
Yatirim tavsiyesi degildir...