Sayfa 209/948 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1. Bir hikaye de benden;
    sılvr hissesinde 5 grup yatırımcının olduğunu düşünüyorum.
    1.grup elinde 7-8 milyon hissenin bulunduğu güç(muhtemelen patronu temsil ediyor) hisseyi forse ediyor.böylece piyasa yapıcılığı görevini üstleniyor.
    2.grup elinde 3-4 milyon hissenin bulunduğu güç,bu grup 1.grupla kapışma halinde.
    3.grup elinde 1-2 milyon hissenin bulunduğu güç,bu grup hisse ile fazla uğraşmıyor.hissenin fiyatı ‘oversold’ seviyelerine geldiğinde alım yapıyor, hissenin fiyatı ‘overbought’ seviyelerine geldiğinde satış yaparak dengeleri değiştirebiliyor.
    4.grup elinde 500.000 – 1 milyon hisse senedinin bulunduğu küçük yatırımcılar(yani bizler).
    5.grup elinde en fazla 200-300 bin hisse olan hareketsiz küçük yatırımcı kitlesi(yüksek fiyatlardan maliyetlenip hisseye küsenler).
    Iyi tatiller…
    yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by kemosabe Yazıyı Oku
    meraklandim simdi, nedir ki acaba? Paylasirsaniz katki koyamaktan mutlu olurum...
    dediğim gibi yanlış düşünüyor olabilirim.alış-satış kararlarını etkileyecek olması sebebi ile buraya yazmam doğru olmaz. Zaten siz bu durumun farkında olabilirsiniz.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by holdvl Yazıyı Oku
    en önemli konulardan biri döviz pozisyonu. Buradan bir zarar gelecek. Zarar açıklar demiyorum kurda terste.
    ben negatif veya pozitif bir şey yazmadım. Döviz kurlarını herkes görüyordur. 2017/2. çeyrekte de döviz pozisyonu eksiydi. Benim düşündüğüm şey döviz pozisyonu değildir.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Burada hisseye birkaç kişi karabasan gibi çökmüş. Niyetleri belli. Kötüleme kampanyası. Amaçları aşağıdan yerine koymak. Satınca kötüle geri gelsin. Alınca öv yukarı çıksın. Niyetleri, karakterleri bozuk.

5. 2013-2016 yillari arasinda, satis gelirleri son ceyrekte ortalama %39,4 artmis... Bu donemde en fazla 2014 yilinda %44,4'luk en az ise 2016 yilinda %33,90lik bir yukselisi gozlemleyebiliyoruz... Maliyetlere gelince, sirasiyla yine %39,4, 2015 yilinda 41,1 ve 2016 yilinda da %36'lik bir artisi hesaplayabiliyoruz... Gorece stabil olan bu sonuclari bu yilki 9 aylik tutarlarina uyguladigimizda (hazir kdv de yokken) elde edilecek brut kar degerindeki olasi hata payimizin da sinirli kalacagi kanaatindeyim. Bu kabulden yola cikilirsa, ortalama degerler uzerinden (ort gelir ve maliyet artisi) olasi brut kar 29, 29, donem ici en az artis oranlarindan 24, 93, donem ici en yuksek artislar uzerinden ise 35,41 milyon TL'lik bir brut kar degeri elde edilir ki, bu sonuclarin hepsi ayri bir rekora isaret eder... Net faaliyet kari ile donem net karinda ise isaret edilen doviz kurlari, dger faaliyetlerden gelirler ve zararlar gibi bircok kalem etkili olmaktadir. Bu yil (umarim birlesmedendir) faaliyet giderleri ve genel yonetim giderlerinin gorece dusuk seyretmesinin, onumuzdeki donemde, kagidi premiar lige tasiyabilecegi gercegi de gozardi edilmemeli...
    Sayin Kurtdere'nin hikayesine bayildim bu arada... Izin verirse Kirmizi Baslikli Kizin yolculugu bolumunde bir takim degisiklikler yapmak isterim:
    1-)7-8milyon patron ve tahta yapici ana kontrol gurubuna haksizlik hatta hakaret olur(ki bu arada siz de kagitlardaki esas oglanlari kabul etmis oluyorsunuz bu durumda)
    2-)Kusen kalmadi zaten hisse fiyatlari tavanda... Onceki opearsyonlardan artiklar ise ya coktan yerketti gitti ya da iddia ediyorum ki sayilari iki elin parmaklarini gecmezler...
    3-)Bu kadar da alcakgonullu olmayin Sayin Kurtdere...Siz(ler)in bulundugunuz kast bence ilk iki siradan birisi olabilir...
    Son bir oznel gozlem...Kendi adima, 12 aylik bilancoya gore pozisyonumu artirmaya devam edecegimdem hemen her firsatta soz ediyorum...Donemsel olarak da bu kagit ocak sonu haziran ayinda en verimli donemini gecirir. Bu yil bu donem, hikayelerle de ustuste dusuyor... Topik de uzun yillardir kagittaki hareketin bir performans gostergesidir aslinda... Son gunlerde topikteki hqvadqn gozlemledigim ise bekledigim hareketin ocak ortalarina kalmadan (piyasa da izin verirse tabii) baslayabilecegi yonundedir... Bu gozlemimin tamamen oznel oldugunu hic bir somut veri ya da bilgiye de dayanmadigina onemle isaret etmek isterim.
    Tum ortaklara bol kazanclar, selamlar, saygilar...
    Yatirim tavsiyesi degildir...

6. Sayin HoldVl, biraz acmaniz mumkun mudur? Ben sizin kadar kritik oldugu kanaatinde degilim...Eger acarsaniz atladigimiz bir husus varsa bilgilenmis oluruz...Tesekkurler, saygilar...

7.  Alıntı Originally Posted by kemosabe Yazıyı Oku
    2013-2016 yillari arasinda, satis gelirleri son ceyrekte ortalama %39,4 artmis... Bu donemde en fazla 2014 yilinda %44,4'luk en az ise 2016 yilinda %33,90lik bir yukselisi gozlemleyebiliyoruz... Maliyetlere gelince, sirasiyla yine %39,4, 2015 yilinda 41,1 ve 2016 yilinda da %36'lik bir artisi hesaplayabiliyoruz... Gorece stabil olan bu sonuclari bu yilki 9 aylik tutarlarina uyguladigimizda (hazir kdv de yokken) elde edilecek brut kar degerindeki olasi hata payimizin da sinirli kalacagi kanaatindeyim. Bu kabulden yola cikilirsa, ortalama degerler uzerinden (ort gelir ve maliyet artisi) olasi brut kar 29, 29, donem ici en az artis oranlarindan 24, 93, donem ici en yuksek artislar uzerinden ise 35,41 milyon tl'lik bir brut kar degeri elde edilir ki, bu sonuclarin hepsi ayri bir rekora isaret eder... Net faaliyet kari ile donem net karinda ise isaret edilen doviz kurlari, dger faaliyetlerden gelirler ve zararlar gibi bircok kalem etkili olmaktadir. Bu yil (umarim birlesmedendir) faaliyet giderleri ve genel yonetim giderlerinin gorece dusuk seyretmesinin, onumuzdeki donemde, kagidi premiar lige tasiyabilecegi gercegi de gozardi edilmemeli...
    Sayin kurtdere'nin hikayesine bayildim bu arada... ızin verirse kirmizi baslikli kizin yolculugu bolumunde bir takim degisiklikler yapmak isterim:
    1-)7-8milyon patron ve tahta yapici ana kontrol gurubuna haksizlik hatta hakaret olur(ki bu arada siz de kagitlardaki esas oglanlari kabul etmis oluyorsunuz bu durumda)
    2-)kusen kalmadi zaten hisse fiyatlari tavanda... Onceki opearsyonlardan artiklar ise ya coktan yerketti gitti ya da iddia ediyorum ki sayilari iki elin parmaklarini gecmezler...
    3-)bu kadar da alcakgonullu olmayin sayin kurtdere...siz(ler)in bulundugunuz kast bence ilk iki siradan birisi olabilir...
    Son bir oznel gozlem...kendi adima, 12 aylik bilancoya gore pozisyonumu artirmaya devam edecegimdem hemen her firsatta soz ediyorum...donemsel olarak da bu kagit ocak sonu haziran ayinda en verimli donemini gecirir. Bu yil bu donem, hikayelerle de ustuste dusuyor... Topik de uzun yillardir kagittaki hareketin bir performans gostergesidir aslinda... Son gunlerde topikteki hqvadqn gozlemledigim ise bekledigim hareketin ocak ortalarina kalmadan (piyasa da izin verirse tabii) baslayabilecegi yonundedir... Bu gozlemimin tamamen oznel oldugunu hic bir somut veri ya da bilgiye de dayanmadigina onemle isaret etmek isterim.
    Tum ortaklara bol kazanclar, selamlar, saygilar...
    Yatirim tavsiyesi degildir...
    mükemmel bir temel analiz olmuş.teşekkür ve tebriklerimi sunarım.tahmini donelerinize göre 2017 yılı net dönem karı 12.2 milyonun altına düşmez.üst bant ise 9 aylık karı 1.8 ile çarptırır(bu çok zayıf olasılık).ortalamalar bile 15-16 milyon kar anlamı taşır,bu da bu hisseyi bizim 2.ligden uefa şampiyonlar ligindeki beşiktaşâ€™ın yanına taşır.sizin 1 euro hedefiniz aşılır.umarım analizinizi diğer arkadaşlar örnek alıp birşeyler yazarlar.tekrar teşekkür ederim.(benim bahsettiğim nokta yaptığınız analizin satır aralarında gizli,sadece vurgu yapmamışsınız.zaten bu analizleri yapabilen 2 arkadaşım da bana katılmıyor,dediğim gibi ben yanılıyor olabilirim.)
    esas oğlanlara gelince;katılmam mümkün değildir,yazdıklarım sadece hikayedir.mütevaziliğe gelince portföyümdeki hisse miktarı dostlar alışverişte görsün miktarı kadar,o hisseleri tutma sebebim size sataşıp bu işi ne kadar bildiğinizi tesbit edebilmekti.bana göre bu forumda ‘üstad’ ünvanını hakeden sizsiniz.
    Burada yazılanlar tamamen kişisel görüşlerimdir.yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by kurtdere Yazıyı Oku
    Bir hikaye de benden;
    sılvr hissesinde 5 grup yatırımcının olduğunu düşünüyorum.
    1.grup elinde 7-8 milyon hissenin bulunduğu güç(muhtemelen patronu temsil ediyor) hisseyi forse ediyor.böylece piyasa yapıcılığı görevini üstleniyor.
    2.grup elinde 3-4 milyon hissenin bulunduğu güç,bu grup 1.grupla kapışma halinde.
    3.grup elinde 1-2 milyon hissenin bulunduğu güç,bu grup hisse ile fazla uğraşmıyor.hissenin fiyatı ‘oversold’ seviyelerine geldiğinde alım yapıyor, hissenin fiyatı ‘overbought’ seviyelerine geldiğinde satış yaparak dengeleri değiştirebiliyor.
    4.grup elinde 500.000 – 1 milyon hisse senedinin bulunduğu küçük yatırımcılar(yani bizler).
    5.grup elinde en fazla 200-300 bin hisse olan hareketsiz küçük yatırımcı kitlesi(yüksek fiyatlardan maliyetlenip hisseye küsenler).
    Iyi tatiller…
    yatırım tavsiyesi değildir.
    hocam bu hayali gruplandırmanız sadece hayal. kendimi 4. gruba koysam, ne yani bu grupta toplam 5-10 kişi miyiz? yani hisseyi benim gibi 5-10 kişinin tavrı mı belirliyor? kendimi 3. gruba koysam sizin belirttiğiniz strateji ile hisse almış degilim

Sayfa 209/948 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •