yazıklar olsun helal yolla biriktirdiğimiz tl mevduatımızı %14 faizle mundar edenlere...
Printable View
haftaya vadem doluyor anadolu 100k üzerine 14,75 ya da 14,70 verebilirim dedi.Oranlarda gevşeme var dedi mt
Yurtdışı hesabı için QNB Finans şubedeydim
ayaküstü oran sordum.
TL yeni para 100bin üzeri %14
USD yeni para 1000 üzeri %3,50
Valla bugün 550,000 tl dönüşüm vardı. Vakıfbank 14.60 verdi.
Sinirlendim komple dolara döndüm 4.05 den ve %4.10 dan vakıf da bağladım.
aradaki makas açılıyor.hergün yükselen dolar karşısında verilen orana bak 14.5 yani geberin faiz lobisi demek oluyor.para kazanmayı boşver erimeye başladı günden güne.
Ben de yıllardır mevduat yerine fonda tutarım paramın büyük kısmını.
Eski adıyla likit, yeni adıyla para piyasası fonu.
Anında alınıp satılabildiği için çok kullanışlı, fiyat da mevduat gibi çok istikrarlıdır, getirisi neredeyse sabittir.
Yüzde on stopaj var.
Ziraat, YKB, İş bank, Garanti nin fonlarını taşıdım/taşıyorum. Bu ara işbank fonu iyi.
Getirisi ortalama mevduat kadar oluyor, burada paylaşılan oranlar (yüksek meblağlar için küçük bankaların verdikleri) daha iyi görünüyor ama küçük tutarlar ve büyük bankalardaki mevduat oranını alırsak fon ve mevduat aynı getiri sağlıyor. Artı eksi yüzde bir diyelim. Avantajı fonun lazım olursa hemen bozulabilmesi.
Pazartesi rodeo da dolar vadeli hesabım doluyor.
Ing ye oran sormaya gittim Beylikdüzü sube. Yeni giris hem günlük hem de 32 günlük %4 dediler.
En son 1,5 sene önce turuncu hesabım vardı orada.Kullananlar bilir döviz bozdurma da çok kullanışlı, 20 sn fiyat sabitlenebiliyor, spreadler çok makul idi. Ancak 10 yıl geçmeden hoşgeldin faizinden yararlanılamıyormuş. Bu yüzden 200k dolara verdikleri faiz %2 imiş. Gülümseyerek ayrıldım oradan.
Arkadaşlar işi bilen birinden soruma bi cevap rica ediyorum.Şuraya geç buna geç istemiyorum.(Banka tercihi anlamında)
Nisan 24ünde vade günüm.Şuan Halkbank TL mevduatta 35 güne 14.60 alıyorum.Bu işleri çok aklım almıyor.Meblağ söylemek istemiyorum.Malum 25inde toplantı var.Faizlerle ilgili.Döviz mevduatına geçmeli miyim sizce.Sağlıklı bir karar vermiş olurmuyum? Dolar düşer mi yoksa artarmı 25inden sonra.
bende likit fondan mevduata geçmiştim.
ancak faiz kadar kazandırdı.
tamam stopaj düşük ama bir yönetim gideri alıyorlar. stopaj avantajın buharlaşıyor.
geriye dogru bakarak şunu alsaydım şöyle kar etmiştim boş işler.
2013 dolar alsaydıma benzer.
araba devrildikten sonra yol göstermeye benziyor senin tavsiyen
Demirören kaynağı Ziraat Bankasından sağlayacak
Türkiye, günlerdir Doğan Medya'nın satışın konuşuyor. Dün resmen gerçekleşen satışta Demirören'in para kaynağını nereden bulduğu da merak ediliyordu. Dev satışta Demirören'in kaynağı Ziraat Bankası'ndan aldığı krediyle sağlayacağı belirlendi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...yacak-2335155/
Evet bayanlar ,beyler maalesef ülkemizde işin çığrından çıktığını gösteren bariz bir örnek.
Ben mevduat harici işlemlerimde garanti bankası ile çalıştığım için 5-10kTL likit fon kullanıyorum. Ama memnun değilim. Mevduatıma %15 civarı faiz alırken B tipi likit fon'un getirisi hep nette %10 un altında kalıyor. Çok büyük bir meblağ yatırmadığım için katlanıyorum ama performansından memnun değilim. 10kTL'de dahi yıllık kayıp 400-500TL'leri buluyor. Bu tip fonlarda yatırdığınız para üzerinden alınan fon yönetim giderini küçümsememek gerekli. A tipinde yerine göre değiyor ama B tipi likit fonlarda bu kesinti sırıtıyor.
ING e-turuncu hoşgeldin süresi bitene bile gecelik 13 verirken full likit fonlar anlamsız kalıyor bence.
üstat merhaba, bankalar hala fonlarda toplam meblağ üzerinden yönetim ücreti almaya devam ediyorlar mı?yoksa getiri üzerinden mi almaya başladılar? ben şu anda vakıfın günlük %14 den faizine yatırdım parayı......altında ve dövizdeki fırsatları ara sıra değerlendiriyorum.fonlara da girme amacındayım ama bu fon yönetim giderlerindeki son durumu bilemiyorum.
Toplam birikim üzerinden alınıyor değişme ihtimali / planı / beklentisi de yok. Getiri üzerinden komisyonu hedge fonlar alır, yatırım fonları o kadar risk ve getiri hedefi taşımaz.
Aktif gecelik 16.04 verirken likit fon nedir? Buradakiler bana kızacak ama en yüksek tl faizini alıyorum.
Yanlış anlama olmasın. Bunlar likit fon değil. Likit fon dediklerinizin getirisi çok kötü! Likit fonlar Para Piyasası ve Kısa Vadeli fonlardır. Para piyasası fonları son 1 senedir Kısa Vadeli fonlardan çok daha iyi getirmesine rağmen her ikisi de mevduattan az getiriyor genelde. Bunlarda T+0 alım satım valörü vardır. Yani aynı gün para hesabınıza geçer. Acil para lazım olursa bunlar anlamlıdır. Portföyünüzün enfazla %3 veya %5 lik bölümünü belki bundan alabilirsiniz acil durumlarda ani bozmak için. Her bankanın kendi para piyasası fonunu almak en güzelidir. Hesaba hemen geçer alım satımda. Başka bankanınki olursa öğleden sonra hesabınıza geçer ve başka bankanın para piyasası fonunu akşam veya hafta sonu satamazsınız acil durumda.
OKT ise Borçlanma Fonudur. Mevduat karşılığı getirisi %16+ civarı bu aralar. T+1 valör alım satımda.
Talimatı 13:00 ten önce verirsen alırken 1 günlük para piyasası fonu alınıyor. Ertesi gün o fon bozulup bu fon hesabına geçiyor. Paran boşta kalmıyor. Satarken de talimatı 13:00 ten önce verirsen bir sonraki gün 14:30 para hesabına geçmiş oluyor.
KUB ise EuroBond Fonudur. Getirisi değişken. Bu fon genelde Döviz mevduatından daha fazla getiriyor. T+1 valör var alımda. T+3 valör var satımda. Ayrıca parça parça bozabiliyorsunuz. Paranızı bu fonda TL olarak yatırıp TL olarak satıyorsunuz fakat işlemler EuroBond un getirisine ve dövizin değerine göre fonun o günkü değeri hesaplanarak TL ye çevriliyor gün itibarı ile.
Alıntı:
Bu fonlar bayağı iyi getiriyor. Ben uzun süredir mevduat oranı yazmıyorum. Fonların bazıları mevduattan daha iyi getiriyor. Mevduata ara verdim 2 aydır.
TL Mevduat yerine Oyak fonu OKT düşünülebilir. Sahibi OYAK olduğu için %100 güvenilir.
https://www.borsadirekt.com/fon-karti/OKT
OKT - Oyak Portföy Birinci Borçlanma Araçları Fonu
DÖVİZ mevduat yerine Kare fonu KUB düşünülebilir. Sahibi Koç ailesinden İpek Kıraç olduğu için %100 güvenilir.
https://www.borsadirekt.com/fon-karti/KUB
KUB - Kare Portföy İkinci Borçlanma Araçları (Döviz) Fonu
Bu ülkede vatandaş olmak , ahırdaki inek olmak gibidir dersem ağır olur, kümesteki tavuk gibi diyelim. Yabancıya konutta KDV yok, yabancıya hissede stopaj yok, yabancıya sağlık hizmeti vergiden muaf....... şimdi de yeni duyduk ki ; yerliye %14 den yukarı faiz yasak. Yabancıya örtülü 18 ler miş. Fatmagülün, pardon bizim suçumuz nedir ?
Aynı şey BES soygununda da var, sanki yatırımcısına normalden fazla bir getiri sağlıyormuş gibi utanmadan toplam birikim üzerinden %2 yönetim gideri alıyorlar. Hayır bu işten anlamayan insanları keriz yerine koymalarına ifrit oluyorum. İşin yanlışlığını yakın çevreme de anlatıyorum onlar bile bu işin bir düdükleme olduğunu kabul edip BES soygunundan vazgeçmiyorlar. Ulan BES de çalışanlar her yıl bilmem kaç kere yurt dışı gezi promosyonu kazanıyor, kimin sırtından bu bol kese geziler bari bunu görün... Yıllık mevduat faizi kadar getiri ya sağlayacaklar ya sağlamayacaklar ama toplam varlık üzerinden %2 komisyon alacaklar. Bir hesaplayın bakalım sağladıkları getiri kaça geliyor !:.. Neyse her koyun kendi bacağından asılır.
aynen ümitabi...sonuna kadar haklısın..hiçbir mantığı yok bes in....ama şu olaya değinen adam gibi bir ekonimist var mı caba? tam komedi..yap portföyünü..kendi bes ini...al hisse alacaksan aylık ,yada altın, mevduat,döviz vs....onlarda farklısını yapmıyorlar zaten..ama birde yönetim ücreti adı altında komisyon alıyorlar.
yabancıya %18 olduğunu nereden öğrendiniz? ben de doların 2013'ten beri yıllık yükseliş oranı olarak bu sayıyı hesaplamıştım...
doların yükseliş oranından daha yüksek tl faizi vermek, kısa vadede doların ülkeye gelişine, uzun vadede doların ülkeden çıkışına neden olur. yani bu gelecekten borç almaktır...
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
mantıklı olan düşük olması. ama yabancıları yüksek olacağına ikna etmezlerse nasıl doları buraya getirtip onları dolandırabilirler ki?
yabancılar durumu anlarlarsa bizimkiler faizi yükseltmek zorunda kalırlar. dolayısıyla aldatma taktiklerinin tutup tutmayacağına göre faiz yüksek veya düşük olabilir...
Haftalık Hisse Yarışmamıza Kurallara uygun 3 hisse seçin
Bir hafta yarışalım...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post1985989
Sen yanlış gelmişşin kardeş...
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
TL ciye yine geçmiş olsun.
RTE: Dilimde tüy bitti ama faiz inecek
Faiz eleştirisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonun nedeni yüksek faiz. Söyleye söyleye dilimde tüy bitti ama devam edeceğim†dedi.
Dolarcıda bankadaysa sevinmesin, kambiyo işleri yakında nanay. yani bende dolarları çekip kasaya koymazsam mecburi TLci yapacaklar.
bu yok hesaplara el koymak,dolara el koymak vs. ya birsey icip yaziyorsunuz ya da bir dayanaginiz olmali.Tamam herseyi elestirebilirsiniz ancak bu yazilanlar bariz suc unsuru aklinizda olsun.
tahtakale fiziki depoları fullemiştir çoktan. Büyük para vuracaklar