http://www.hakanozyildiz.com/2019/01...meyin.html?m=1
Harika bir yazi.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
http://www.hakanozyildiz.com/2019/01...meyin.html?m=1
Harika bir yazi.
Martin (ve diğerleri) yattığı yerden bankadaki parasına %30 mevduat faizi alırken bu gayet normaldir,kapitalist sistemin gereğidir...
Ama pazarcı esnafı patlıcanı 15 tl den satıyorsa kesin "çakal yapıyordur"
"Patlıcanın fiyatını 15 tl e çıkaran pazarcı esnafı değil,17 yıldır iktidarda olanların yanlış tarım politkalarıdır..."
Martin efendi de Reis le söylem birliği yaptığına göre tıynetini öğrenmiş olduk....
Bundan sonra gönderilerine karşı daha dikkatli olacağım...
saygılar/başarılar
Köylü ciftciliği iş olarak görmüyor ki..15 tl patlıcan, 19 tl sivri biber...Şuan aklı olan ciftci zengin olur. Onlar şehirlere özeniyorlar.
Hal fiyatlarına baktım istanbul halinde 12 tl patlıcan. Ciftci gelse 1 ton patlıcanı 10 tlden satar. 10 bin tl para yapar. İyi para. 100 ton üretse, 1 trilyon para. Süper para bence.
önceki yazılarıyla birlikte değerlendirilmeli dediği gibi .
ama sadece bu yazı bile olayın karamsarlığını özetliyor.
GEÇEN GÜN yapılan ihalede EURO ile borçlanma yapmalarının sebebi daha az değerlenecek olmasından kaynaklanıyor olsa gerek. ALBAYRAK zaten önümüzdeki günlerde japon yeni ile borçlanma yapabileceklerini söylemekteydi.
bu riski nasıl yönetirler orası belli değil tabiki
Akbank sermayesini 1.2 milyar lira artırdı. 1 lira nominal bedelli hisselerde rüçhan hakkı 2.5 liradan kullandırıldı, böylece sermaye 3 milyar artırılmış oldu. Sermaye artırımının yapıldığı gün dolar 5.46 düzeyindeydi. Yani sermaye artırımı yaklaşık 550 milyon dolar.
Sermaye artırılan gün Akbank'taki yabancı payı yüzde 59.77 idi. 550 milyon doların yüzde 59.77'si 329 milyon dolar eder. Yabancılar hiç fire vermeden sermaye artırımına katılmışlarsa bile geçen hafta gelen 712 milyon doların 329 milyonu Akbank içindir
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
BORSA İÇİN short covering DİYORLAR.
DAHA SONRADA ARKADA KALAN FON YÖNETİCİLERİN HAREKETE KATILMA İSTEGİ.
TEMEL ANALİZ MİŞ FALAN FİLAN AST OLAN HAREKETİN YÖNÜ DERLERDİ.. İNANDIM SHORTTA KALINCA:(
Sayin dostum,
yine tesekkurler zaman ayarladiginizda cevap verdiginiz icin.
O zaman bankalar hic zaman buna gore bana bilgi vermemisler. Bir kez soyledim akbanka gittim en az 33 bin tl olman gerekir dediler, yani dolarlarin bir kismin bbozdurmasin istediler ve ben disari ciktim! ama dostumuz dedi limit yok.
belki akbank diyen baska bir seyimis ama bana dediler yillik bagla minimum 20 % ve hatta 24 e kadar ola bilir ama garanti degil!
ama ben cun o kadar param yoktur artik ugrasmadim.
birde malesef ben baska bankada hesap acamiyorum. sadece ak ve ziraat. seker keske onceden acsaydim simdi o da o kadar iyi vermiyor.
ben banka gidip araci kuruma goremi bilgi alim demektir demi? herhalde riski yoktur ve mevduat gibi de verilir faiz demi?
kendim ugrasmak istemiyorum. GCM sirketi har hafta beni ariyor gel viopta para yatir!
takasbankta hic bilmiyorum nedir!
Aynen hocam. Aslında Youtube cok güzel eğitici videolar var. Ögrenmeye acık olmadıkları için sonra aglayıp sızlanıyorlar. Tengri handa onları savunuyor.
Youtubeda harika videolar var, ordan ögrenip sonra seracılık yapıp sivri biber yetiştirsem. 5-10 senede kesin zengin olurum.
Sivri biberin kilosu şuan 15-20 tl.
Mevduat faizi/geliri demek paradan para kazanmak demek...
Paranı belli bir kar marjı (faiz oranı) ile ödünç vermek demek...
Bundan 3 ay önce mevduata net %30 net getiri vardı...
Sen bundan 3 ay önce Bodrum daki yazlığının, klimalı odasında bulunan bilgisayarın bir tuşuna basarak paranı %30 kar marjı ile sattın...
Sen paranı %30 kar marjı ile satarken sorun yok da pazarcı esnafı bu soğuklarda it gibi tityerek patlıcanı %20-30-40-50-x kar marjı ile satması mı sorun?
(Senin gelirinin sıfır risk içerdiğini de unutmayalım)
Yok öyle dünya....
Emekçilerle uğraşmayın...
Somut bir örnek varsa getirin tartışalım ama genelleme yapmayın,asgari ücretlileri,pazarcı esnafını kısacası ezilenleri/emekçileri size yedirtmem....
saygılar/başarılar
Yaw nereye her gün pazara gidiyosun?
Atma...
Hafta 2-3 gidersen öp de başına koy...
Zaten her gün pazara gitsen soğuk bölgelerde/İstanbul da 2-3 yılda ciğerlerin iflas eder...
Pazarlarda yaşlı esnaf pek göremezsin...
Çünkü uzun süreli yapılacak iş değildir...
Dudu ve Martin e bakarsan çok kolay iş...
Alıyor satıyor oturduğu yerden parayı vuruyor pazarcı esnafı...
saygılar/başarılar
Istanbulda range roverla gezen her 10 kişiden 8si esnaftır. Köylüden 2 tl al, pazarda 10 tl sat. Ama o tezgahları herkese yedirmiyorlar...Kapı kapı gezip secim öncesi ter dökünce, sonra mukafatını veriyorlar, tezgahın oluyor.
Tezgahın varsa gerisi kolay zaten. Mesele o tezgahı almak.
Her seferinde beni minder dışına çekmeye çalışıyorsun...
Bu tuzağa düşmem...
Ben esnafdan değil PAZARCI esnafından bahsediyorum.....
Range Rover la gezen bir tane pazarcı esnafı göster ben bu başlıkta ÖMÜR BOYU YAZMAYACAĞIM
SÖZÜM SÖZ...
Ama göstermezsen seni de PAZARCI ESNAFININ DÜŞMANI İLAN EDECEĞİM
KABUL MÜ?
saygılar/başarılar
Aynı muhabbeti bugun yaptık. Benim memlekette tarlalar boşmuş haber aldım. Köyden giden millet sabit maas peşinde. Tembeliz..ancakkk.. Ciftcilikten kar var mi? Fizibilite gerekiyor. gecen sene zeytinyağı litresi (taris sizma) 35e vurdu. Istahim açıldı.. bir agactan kac kilo zeytin, kac kilodan zeytinyağı cikartilir, sabit maliyet, bekleme süresi vs vs.. tarla, ilaç, işçilik fiyatlarina bile derinden girmeden elde kalan paranın beni tatmin etmeyecegine karar verdim. Zeytinin has yagi yerinde 15tl/lt idi ogrendim... tarım politikası arızalı.. bu arada senelerdir pazara gitmem. marketten seçerek ihtiyacim kadar, gerekirse taneyle alırım.. önde 2 güzel meyve, arkada çürük çarık..esnafta ahlak yok. Bu sadece pazar icin değil genel..ben artik kimseye arkami dönmüyorum, sağlama alıyorum.
Cocuklar kucuk ve yanimda iken ben de mecburen tum tatilleri onlarin okul programlarina gore ayarlamak zorunda kaliyordum ve sunu goruyordum ki "cakal esnaf" lokantaci olsun otelci olsun veya tatil yorelerindeki digerleri olsun gunu gunune okullarin tatil programina, osym sinav takivimine v.s gore fiyat ayarlamasi yapiyorlardi.
Hem yer bulmakta sikinti cekiyordum, hem odedigim paranin karsiliginda baska donemlere gore cok daha dusuk hizmet alabiliyordum.
Artik o donemler bitti.
Istedigim fiyatlari alabiliyorum.
Gecen sene ilk defa okullar acikken sezonda 300 TL olan apart odada Palamutbuku'nde gunde 120 TL ye hem de sakin sessiz guzel bir 10 gun, dahasi elimi kolumu sallayip rezarvasyonsuz giderek istedigim odada, tatilimi yaptim.
Su anda 5 gun icin 1581 TL odedigim Orucoglu otelde fiyatlar somestre nedeni ile x2 olmus vaziyette..
Okullar bir kapansin indirirler yine fiyatlari..
Ben bu esnafa bazilari kizsa da "cakal" (oportunist anlaminda) demeyeyim de kime diyeyim? :)
Syg,
Banka Mevduat Konusu Olmuş Pazar Fiyat Konusu :)
@Guneysu Pazar İçin Ayrı Başlık Açılması Daha İyi Olur
Berber yılbaşından sonra %20 zam yaptı bu arada enflasyon yok geçen seneye göre %50 oldu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Berbere ne veriyorsunuz?kesme+yikama
TL faizlerindeki düşüşte dövize olan talebin etkisi oldugunu düşünüyorüm. Döviz, tl ile alınıyor ve vadesi gelen bir paranın mudisi yüzde 20 küsür faiz istemek yerine tl'sini bankaya yuzde 2-yüzde 5 arası bir faizle bırakmış oluyor. Bu şekilde bankalarin elinde yüzde 2-yuzde 5 arası maliyetle borçlanılmış para (tl) çoğaldığından, tl mevduatlara teklif ettikleri oranlar da zaman içinde azalıyor.
Aslında bankalar bu durumda dövizdeki artış riskini göze alıyor görünüyor (veya mevcut
döviz talebi buna zorluyor). Döviz kurları stabil olduğu sürece bankalar açısından kayıp riski olmadığı gibi döviz kurlarındaki düşüşün ya da stabilitenin zamana yayılmasi ekstra kazanç getirecektir. Ancak stabilitenin bozulmasi bankaların kazançlarının azalmasına yol açar.
Burada yanlış anlaşılmaması gereken bir husus vardır; tl faizlerindeki düşüsün ana nedeni döviz talebi degildir. Ana neden sıkı para politikası, kredi talebinin azalmasi vb. etkenler olabilir. Ayrıca hem tl mevduat talebi hem de döviz talebinde tl ve döviz, bankacılık sistemi içinde kalmaya devam etmektedir. Ancak yukarıda izah ettiğim gibi, birden fazla para birimi kullanan ülkelerde ilk para biriminden diğerlerine geçiş, ilk para birimine olan banka talebini düşüreceginden (zaten ilk para birimini, yani tl'yi, ucuza bulabildiğinden) faizine de etki ederek düşmesine yardımcı olabilmektedir.
saç sakal yıkama kil maske 50 tl düz hesap yapmış berber
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
berberi yunanıstanda olan bile vardı bir zamanlar.ogle yemeğine londraya gıdenlermı istersin...peki ya şimdi :)
Bu yoruma tam olarak katılamıyorum. Banka %4 faiz verdiği döviz mevduatını TL kredilerin fonlanmasında kullanmak isterse bunu mutlaka swap yapmak zorunda. Yoksa açık pozisyon taşımış olur. Bu da BDDK'nın tebliğlerine göre kanunen yasak veya çok dar limitlerde izin veriliyor. Yani %4 ile borçlandığı dövizi TL Kredi vermek istiyorsa %25 swap faizi ödeyerek TL'ye çevirmek zorunda. Yani bu işlemin maliyeti %4 döviz faizi + %25 TL swap faizi - %2 civarı swap işleminden dolayı elde edilen döviz faizi şeklinde özetlenebilir. (Kabaca efektifte %2 döviz faizi + %25 swap faizi)
Bunu yapmaz ise açık pozisyona girmiş olur. 2001 yılındaki bankacılık krizinden sonra bankaların açık pozisyon taşımalarına izin verilmiyor.
%100 Getiri Yazan Akportföy Olan Fon Dikkatimi Çekti Kullanan Varmı?
https://resmim.net/f/lbJG1v.png
https://resmim.net/f/1IjitA.png
Dolarcılara gelsin :-)
https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...24666052603904
Takip ettigim bir konut var. 1 yildir satilik. Fiyati 550k idi suan 690 son olur diyor. Sitenin aidati 500 tl. Adam bir yilda 6 k aidat odedi onu uzerine misliyle koymus. O evi almam lazim. Simdi gelde kara kara dusunme...
Cantaya 500 bini doldur onune koy.
Veriyor musun vermiyor musun de.
Bak nasil verecek.
Patlican ve benzeri yani yazin mevsimi olan sebze ve meyvelerin fiyatlarindaki yukseklikte mevsim etkisi hep gozardi ediliyor tum yazilarda gecen seneyle kiyaslama da dolardan dolayi sera isitmasi gibi enerji maliyetleri ve ulasim nakliye maliyetleri de hesaba katilmali. Mtv nin konuyla alakasi yok diyenler dahil az dusunsunler o ve benzerleri dahi ara maliyetlere direk etki etmekte
Saygilarimla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dun Tokat'a her yaz anne babasini gormeye giden bir arkadasla konustum.
Her yer bombos, tarlalar ekilmiyor, gencler buyuk sehirlere gidiyorlar. Ihtiyarlar kaliyor onlar da tarlada calisamiyorlar, gundelik isci bulamiyorsin, bulsan 150 TL den asagi calisan yok..
Gencler ciftci olmak istemiyorlar, zaten iki kusakta tarlalar bolunuyor miras yolu ile ve kimseyi beslemez oluyor dedi.
Tarim sektorunde calisan nufus surekli dusmekte.
Bu isin sonu kitlik, benden soylemesi.
Syg,
5.11 den sig da olsa islemler geciyor..
Dolarcilari Sıkıştıracaklar bu belli oldu..
Syg,