Şirket battı da haberimiz mı yok?
Printable View
Şirket battı da haberimiz mı yok?
Şirketin battığı filan yok. Daha önce yüklü miktarda alım yapıp hissenin fiyatını yükselten Citi menkul değerlerdeki yabancı 16 Ekim 2017 tarihinde % 15,27 olan payını yaklaşık her gün sata sata % 8,06'ya indirdi ve toplam 1.846.335 lot satış yaparak hissenin adeta ağzının içine etti.
Şimdi bu yabancılar; daha önce sattıklarını geri alırlar mı ya da daha fazla mı satış yaparlar bilemem. Ama eğer bu düşüşün bir numaralı faili yabancı satışları ise, 2 numaralı faili de al-sat yapıp 3 kuruş kazanç etmek uğruna günlükçüleri ketenpereye getirmeye çalışan ... yerli al-satçılardır.
Bu durumu değiştirecek şeylerden birisi, benim bütün borsayı ve döviz piyasasını etkilediği düşündüğüm 27 Kasım sendromunun hasarsız bir şekilde atlatılması ise, 2. si de malum KAP haberi konusunda olumlu bir gelişme olmasıdır. Ama ne yazık ki, bu konuda da şirketten hiç bir açıklama gelmemektedir.
Not: Son bir aydır sadece tek taraflı satıcı konumunda olan Credit Suisse bu gün nihayet geri alım yapmaya başlamış ve şu ana kadar da toplam 78.013 Lot Vakko hissesi almıştır. Umarım sonunda zaten işlem hacmi sığ olan bu hissede, üstelik ortada olumlu bir gelişme ve kuvvetli bir talep de yok iken, azar azar satış yaparak, yatırdıkları parayı kurtaramayacaklarını hatta aksine mevcut zararlarını daha da katmerli hale getireceklerini anlayıp tekrar alışa geçmiş olsunlar.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Bu günkü aracı kurum dağılımı:düşüşün müsebbibi Credit Suisse geri alıma mı geçti bilinmez ama bu kurum bu gün toplam 92.950 lot alım yaptı. Öte yandan, bu yüksek oranlı düşüş; iyi haber öncesi yatırımcıyı silkeleme, moralini bozma ve mal toplama tezgahının bir parçası mıdır yoksa sadece bu girişimden bir sonuç çıkmayacağını düşünenlerin gerçek satışlarından mı kaynaklanıyor? Hangisi doğru? Sanırım ancak filmi sonuna kadar izlersek anlayabileceğiz.
Yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat açıklamasıdır.Alıntı:
Sayin burutay bu havada hic sebeb aramayiniz.yabanci alsada satsada asagi dusecekti.kagitlar hepsi geri geliyor.zarrap davasi sonuclanana kadarda toparlayamayabilir endeks.bol kazanclar sizlere.
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın yüzdeoncu ,
İlk kez 3 Kasım'da ve dünya çapında ekonomi alanında TV yayını yapan bir kurumun web sayfasında yayınlanan "Halkbank davasının artık Reza Zarrab olmadan devam edebileceği (yani bu adamın itirafçı olabileceği) ve davanın kapsamının genişleyebileceği" yönündeki makaleden hemen sonra; hem döviz kurlarının yükselmeye başladığının hem de BİST'in fena halde satış yediğinin farkındayım. Yani BİST şu anda doğru olup olmadığı bile kesin belli olmayan bir dedikoduyu fiyatlıyor. Ama, öte yandan Vakko'daki satış dalgasının başlangıcı; ne yazık ki hem daha önceki bir tarihe dayanıyor hem de oluşan düşüş oranı BİST'in genelindeki düşüş oranından çok daha fazla. Yani ekstra bir neden veya motif olmalı ki bu farklılık oluşsun.
O yüzden ben , özellikle şirketin CEO'sunun; biz yakında bazı yenilikleri açıklayabilir ve bazı konularda yeni imzalar atabiliriz minvalindeki olumlu demecinin hemen ardından ve geçen yıla göre daha iyi gelen mali tabloların açıklanmasından hemen sonra başlayan bu abartılı düşüşün, gelecek iyi bir haber öncesi ucuz fiyattan mal toplama amaçlı bir operasyon olma olasılığını da tamamen göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. Her neyse nasıl olsa bu büyük montanlı düşüş sonrası sanal olarak kazandığımızı sanal olarak geri verdik ve zaten metazori bir şekilde uzun vadeci olduk. Artık bekleyip neler olacağını göreceğiz.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Anlaşılan o ki, tahtayı yönlendirenler arzu ettikleri kadar mal almadan; ne iyi haberler duyabileceğiz ne de bu tahta belini doğrulatabilecek?
Ama millet çok uyanık, hiç öyle külliyatlı miktarda satan filan da yok be kardeşim.
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat açıklamasıdır. İlaveten biraz da okuyucuların affına sığınarak ironi yapılmıştır.
Şu anda tüm finans piyasaları; bu gün jüri üyeleri seçilecek ve 4 Aralık tarihinde de duruşmaları başlayacak olan Halkbank davasına kilitlenmiş vaziyette. Eğer bu gün Reza Zarrab'ın (nam-ı diğer Rıza Sarraf'ın) Amerikan savcılığı ile bir işbirliğine girişip girişmediği kesinleşecek. 4 Aralık'ta ise; Amerikan Adalet Bakanlığı'nın bu davayı hangi kapsamda götüreceği ve bu davanın kapsamını ekonomik ve siyasi bakımdan Türkiye'ye çok daha zarar verecek ölçeğe taşıyıp taşımayacağı anlaşılacak.
Umarım ve temenni ederim; geçenlerde Amerika'ya giden ve ABD Başkan Yardımcısı ile yaptığı görüşmeden sonra daha çok parklarda sağlıklı yaşam yürüyüşü yapmayı tercih eden Sayın Başbakanımız, asıl başka nedenle ABD'ye gitmiş olsa da bu dava ile ilgili görüşmeler yapmış ve hatta malum davanın kapsamı konusunda üst düzeyde bir uzlaşma sağlanabilmiş olsun. Kanaatim odur ki, attığı her adımın uzun erimli (50-100 yıl) sonuçlarını gözeten ABD yönetimi , zaten çok üzdüğü Türkiye gibi bir müttefikini (ve daha da çok İncirlik üssü gibi askeri üslerini) bu kez hepten kaybetme riskini göze almak istemeyecektir.
Yatırım tavsiyesi filan değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin, yorum veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
İran bülbülü Rıza Sarraf şakımaya başlamıştır. Nitekim döviz kurları ve borsa ağırlıklı olarak bu vak'adaki gelişmelere göre hareket etmektedir. Rıza Sarraf şimdiye kadar sadece bilinen kişiler üzerinden suçlamalarda bulunmuştur. Bu nispeten ehven-i şer (kötünün iyisi) bir durumdur. Nitekim, eğer bu adam; bu gün ve yarın da bu minvalde gidecek, kapsamı daha fazla genişletmeyecek ve ilaveten ABD savcısı da talep ettiği parasal cezaların dozunu yıkıcı boyutlarda tutmayacak olursa; bu döviz kurlarında bir düşüşe ve borsada da genel olarak bir yükselişe neden olacak ama aksi olursa ne yazık ki bu tatsız hava devam edecektir.
Bu bir yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Hiç kimse ne ciddi miktarda alım ne de satım yapıyor ve işlem hacmi de adeta yerlerde sürünüyor.Yani hissenin kuvvetli bir oyuncusu ya yok ya da şu an pasif durumda. Öte yandan, hissenin kuvvetli bir ivme ile yukarı taşındığı dönemde gaza getirici nitelikte yazılar yazan bazı adamlar vardı oysa şimdi onlar da sırra kadem bastı yani artık hiç ortalıkta görünmüyorlar. :)
Umarım, şu malum konuda (stratejik alternatif arayışı) olumlu bir gelişme olur da hisseye bir hareket ve canlılık gelir. Yoksa, bu gidişat iyi bir gidişat değil.
Bu bir yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır.
http://www.perakende.org/magazalar/f...42808567h.html
FAPRA'nın Mükemmellik Ödülü Vakko'nun
vakko ..."Federation of Asia-Pacific Retailers Associations (FAPRA) tarafından verilen "Müşteri Hizmetlerinde Mükemmellik Ödülü"ne layık görüldü"
Müşteri memnuniyeti belki 10 olabilir ama Yatırımcı memnuniyetinin 0 olduğu tartışmasız.
Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat açıklamasıdır.
Aynen sevgili burutay zaten 5000-10000 TL bir pareesüye para veren müşteri bi zahmet memnun olsun:)
1995'te aldığım Vakko atlet hâla sapasağlam.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sahip olduğu prestijli markanın yardımıyla, 100 TL'ye ürettiği bir malı, üzerine yaklaşık % 130 gibi rekor seviyede bir brüt kar marjı koyarak 230 TL gibi bir fiyatla müşterisine satmayı başaran bu şirket, neden aynı başarıyı şu sıralarda 2,70 TL'lerde sürünen hissesini 5-6 TL'li bir fiyatla yerli ya da yabancı bir yatırımcıya satarak gösteremez acaba?
Ne diyorsunuz arkadaşlar, siz halen Vakko'nun stratejik alternatif bulma girişiminin başarılı olabileceği konusundaki umudunuzu muhafaza ediyormusunuz?
Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Asiye (yani Vakko yatırımcısı) Nasıl Kurtulur?
1. Malum stratejik alternatif arayışı meselesinde olumlu bir gelişme olması halinde; mesela yerli ya da yabancı bir kişi ya da kuruluşla veya bir fonla; hisse devri yada alternatif türde bir işbirliği konusunda gizlilik sözleşmesi imzalanıp görüşmelere başlanılması halinde.
2. Yapılan yeni yatırımların semeresini göstermesi ve şirketin yıl sonunu sürpriz derecede yüksek bir karlılıkla kapatması nedeniyle hissenin F/K oranının düşmesi halinde.
3. Şu anda başka hisselerle ilgilendiği anlaşılan bazı büyük yatırımcıların başına taş düşmesi :) veya x ya da z nedenle aniden bu hissenin tahtasını sahiplenmeye karar vermeleri ve kuvvetli bir şekilde mala girmeleri halinde.
Du bakali n'olcek?
Nasıl olsa bir şekilde saplandık ve sonun kadar beklemeye karar verdik. Bu da demektir ki iyi ya da kötü bu filmin sonunu göreceğiz.
Bu bir yatırım tavsiyesi filan değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Acaba perde arkasında yürütülen diplomasi sonunda bir uzlaşma mı gerçekleşti ki, adeta (A)Rıza SARRAF'ın bu güne kadar verdiği tüm ifadeleri geçersiz kılabilecek bir gizli telefon görüşmesinin kaydı mahkemeye delil olarak sunuldu. Nitekim eğer ABD yönetimi istemeseydi, bir ABD hapishanesinde gerçekleşen böyle bir telefon konuşmasının delil vasfı kazanması asla mümkün olmazdı. İnsan, acaba Türkiye ile ABD arasında gizli bir uzlaşma mı oldu diye düşünmekten kendini alamıyor. Nitekim, bir taraftan borsa toparlanırken diğer taraftan da döviz kurları aşağı doğru salınmaya başladı.
http://www.internethaber.com/reza-za...i-1828594h.htm
http://www.yenisafak.com/gundem/reza...-kaydi-2894734
http://www.internethaber.com/zarrab-...u-1828689h.htm
Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır.
acaba diyorum doğuş grubuyla bir anlaşma söz konusumu piyasada dedikodu var bana spek yok şunun adamı demeyin ha tamamen ky yim ve sosyal medyada duydum yatırım batırım tavsiyesi değil
Bu dedikodu doğru mudur yanlış mıdır bilmiyorum. Ama yaklaşık bir aydır adeta serbest düşüş modunda hareket eden bu hissenin; son 2 gündür burnunu yukarı doğru çevirdiği ve işlem hacminin de nispi olarak arttığı bir gerçek.
Nitekim bu durum, şirketin kendine bu tarz kuvvetli bir ortak adayı bulmuş olmasından kaynaklanabileceği gibi, şirketin yılı umulandan çok daha iyi bir mali performans ile tamamlayacağının anlaşılması nedeniyle de olabilir.
Bu arada sayın eğitimci; siz bu dedikoduyu spesifik olarak hangi mecradan duydunuz acaba?
Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
O neydi öyle be:notr: bir anda 3.02 den 3.17'ye zıplattılar.
Sanırım artık bizi daha güzel günler bekliyor. :)
Vakko sonunda BİST'in sigortasını yani (devre kesiciyi) bile attırmayı başardı ya artık ...:)
Hisseye şu anda yani akut bir şekilde ilgi duyup, Ne oluyor lan bu hisseye? diyenlere:) özet bilgi ve olasılıklar. Bu olasılıklardan birisi gerçekleşiyor ama hangisi?
04.12.2017 saat 13.52 de yapılmış bir yorumdur.
Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır.
önemli olan ortaklık veya satış olacaksa hisse başı ederi ne olacak?
alan satan kim pasta paylaşacak olan yokmu
Şirketin sahip olduğu sabit kıymetlerin (arsa , arazi ve binalar) ve makine ve tesisatın rayiç yani piyasa değerini bulmak çok kolay ama Vakko öyle bir gayri maddi kıymete (marka) sahip ki onun değerini objektif bir şekilde tespit etmek hiç mümkün görünmüyor. O yüzden, muhtemel hisse devir fiyatını tahmin etmek işin uzmanları için bile çok zor. Dolayısıyla Türkiye'nin (Lokumcu)Şekerci Hacı Bekir'den sonra (Kuruluşu 1777:https://www.hacibekir.com/Kurumsal/4257/haci-bekir ) en kadim markalarından biri olan Vakko markasının (Şen şapka adıyla kuruluşu 1934) değeri ancak alıcı (ortak olmaya aday patron) ve satıcı patron (Cem HAKKO) arasındaki pazarlık sonucu belirlenecektir kanaatindeyim.
Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır.
Aracı kurum dağılımı nam-ı diğer pasta
Ek 11885
Sayın celal;
Bildiğim kadarıyla, sonu münhasırlık (gizlilik) anlaşması ile bitmeyen her ön satış görüşmesinin KAP yoluyla bildirilmesi gerekmiyor. Dolayısıyla, ne zaman ki alıcı adaylarından birisi ile iş ciddiye binip söz konusu alıcı adayı "ben şirketin hakkında öğreneceğim bütün ticari sırları saklama sözü veriyorum ama lütfen sende şirketinin değerini daha iyi anlayabilmem için gerekli tüm mahrem bilgiyi bana ver" diyor ve akabinde bir gizlilik anlaşması yapılıyor, işte o zaman bu durum KAP yoluyla hissedarlara ve tüm kamuoyuna bildiriliyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkür ederim. Saıldığını 10 gün kadar önce duydum ancak söylenti ile hareket eden biri olmasam da son iki günlük hareketleri bende bunun doğru olabileceği kanısı uyandırdı. O yüzden benim görmediğim bir haber oldu mu diye burada paylaştım. Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim.
Bu arada, yeni alıcı gelmeyip hem momentum ve işlem hacmi hem de fiyat düşmeye başlayınca , bu günkü hareketin başlatıcılarından olan Finans Yatırım ilave destekleme alımları yapmaya başladı. Tabii bu hareketin,
-somut ve haklı bir bir nedene dayalı bir alım hareketi mi olduğu,
eğer öyle değilse,
-bu negatif piyasada kendine yatırım yapacak hisse arayan spekülatif parayı bu hisseye çağırmayı amaçlayan
bir oyuncu hareketi mi olduğu kapanışa doğru aracı kurumların pozisyon kapamalarından çok daha iyi anlaşılacak ve takip eden günlerdeki gidişat ile de tamamen netleşecektir kanaatindeyim. Eğer yakın gelecekte somut bir gelişme olacaksa fiyatın daha da yukarı gitmesi gerektiği aşikardır.
yokmu alan satan tablosu atabilecek bir paydaşımız.
3,40 neymiş bir deviremedi
Buyrun gün sonu itibariyle aracı kurum dağılımı
Ek 11921
Yatırım tavsiyesi değil objektif bilgi paylaşımıdır.
Eger bir satis ya da ortaklik gerceklesirse hisse basi fiyat buyuk ihtimal 6-7TL arasi olur diye dusunuyorum. 2013 yilinda Cem Boyner, Beymen'de hisselerinin bir kismini Citi Capital'a yaklasik 16 FAVOK (EBITDA) carpani ile satmisti.
Vakko'da da 15-16 FAVOK carpan'dan asagi bir hisse satisi olmaz diye dusunuyorum. Eylul 2017 itibariyle son 12 aylik FAVOK 70milyon TL idi. 70milyon'u 16 ile carpinca sirket degeri banka borclarini da dusunce 1.1milyar TL civari cikiyor. 1.1milyar TL'yi de toplam hisse sayisi olan 160milyon adede bolunce hisse basi fiyat 7 TL'ye yakin cikiyor.
Satis 2017 sene sonu FAVOK'u uzerinden olacak olursa fiyat daha da yukarda olur, cunku Vakko hizli bir sekilde buyuyor hem ciro hem de karlilik olarak.
Sayın borsacı34
Aşağıdaki linkten 2017 / Ocak-Eylül dönemine ilişkin Faaliyet Karı (22.941.791 TL) + Amortisman Tutarı (Dip Not 7) rakamından hareketle şirketin ara dönem FAVÖK rakamı ve buna bağlı hesaplamalarınızı yeniden yapmanızı salık veririm.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640573
Yatırım tavsiyesi değil KAP haberi paylaşımıdır.
Dikkatli okursaniz Eylul 2017 itibariyle son 12 aylik FAVOK (EBITDA) diye yazdim. Son 9 aylik degil (Ocak-Eylul). Sirket satislarinda her zaman son 12 aylik (yani yillik) satis ve kara bakarlar.
Gonderdiginiz kap adresinden bakarsaniz son 12 aylik FAVOK'un Eylul 2017 itibariyle (yani 1 Ekim 2016 ile 30 Eylul 2017 arasi) 70milyon TL oldugunu gorursunuz.
Yazilanlari dikkatli okumanizi "salik veririm"..
Bak aziz dostum. Ben de bir şirketin faaliyet sonuçlarının; yıllık ya da 12 aylık bazda değerlendirilmesi gerektiğini çok iyi biliyorum, bu arada sizin mesajınızı da çok dikkatli bir şekilde okudum ve 12 aylık bazda FAVÖK hesaplaması yaptığınızı da gördüm. Yani beni dikkatsizlikle suçlamanız çok anlamsız.
Öte yandan, evet, bir şirket için FAVÖK hesaplaması yıllık olarak yapılmalıdır bu doğru ama biliniz ki bir önceki yıla ait veriler hem makro ekonomik düzeydeki koşulların kısmen ya da tamamen değişmesi (faiz oranlarının, kurların, enflasyonun artmış veya azalmış olması, gelir dağılımı ve lüks tüketim eğiliminde değişiklik olması gibi) hem de mikro düzeyde şirketin iş hacminin ve kapasitesinin; yeni makine yatırımları veya açılan yeni mağazalar dolayısıyla artmış veya kapatılan mağazalar dolayısıyla azalmış olması nedeniyle artık tarih olmuştur Yani; bu yılın 9 ayı + geçmiş yılın belki de arızi nedenlerden dolayı olağandan daha iyi ya da kötü sonuçlar içeren son 3 aylık faaliyet karı toplanarak bulunan bir FAVÖK rakamı ve buna bağlı olarak yapılacak hisse değerlemesi; lehte veya aleyhte olmak üzere fena halde yanıltıcı olabilir. Öyle mi ?
Nitekim geçen yılın son 3 ayında zarar eden bir şirket, bu yıl tam tersi çok yüksek düzeyde faaliyet karı elde edebileceği gibi, tam tersi de olabilir ve olağanüstü bir nedenden dolayı geçen yılın son 3 ayında faaliyet karı çok yüksek olan bir şirket bu yılın aynı döneminde fena halde zarar edebilir.
Neyse ki, gerçekten bu işten anlayan uzmanlar sadece iyi görünen son yılın ya da son 12 ayın faaliyet karına değil, en azından son 3 yılın hatta son 5 yılın FAVÖK ya da EBITDA marjlarına bakarak bir şirketin elde ettiği kar marjının istikrarlı olup olmadığını kontrol ederler. Bu konuda son olarak, unutmayınız ki sadece FAVÖK marjları değil, hisseleri devralınacak şirketlerin sahip olduğu taşınmazlarının rayiç değerleri ile marka ya da şerefiye değerleri de hisse devir fiyatının tespitinde büyük önem taşır.
NOT: Yapılan yeni yatırımlar, değişik ürün ve müşteri segmentlerine yönelik mağazaların açılmış ve bunların şimdilik iyi performans gösteriyor olması nedeniyle, ben de bu yıl Vakko'dan geçmiş yıla kıyasla çok daha iyi bir kar bekliyorum.
Bu arada, dünkü hareketin somut ve haklı bir nedenden dolayı mı oluştuğu ya da sadece aldatmaya yönelik bir oyuncu hareketinden mi ibaret olduğu , ancak takip eden günlerdeki işlem hacmi ve fiyat performansı ile anlaşılabilir demiştim. Şu ana kadar dünkü yükselişi destekleyecek hatta yukarı yönlü devam ettirecek bir haber KAP'a düşmedi. Öte yandan mevcut gidişat ne yazık ki dünkü hareketin büyük oyuncuların kurguladığı bir hareket olması ihtimalini artırmıştır. Yine de kesin konuşmamak ve bu günkü ve yarınki gidişatı takip etmek lazım.
Pusuda bekliyor bir az mal verin diye
F3111 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3,15. 3,16. Alış yazdım hemen 3,18. Çekiyor ver bana da
F3111 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sirketin sahip oldugu tasinmazlar, marka ya da serefiye sonucunda sirketin finansal performansi (satis ve kar) ortaya cikiyor. O nedenle operasyonlarda kullanilan herhangi tasinir ya da tasinmaz varlik sirketin degerlemesine eklenmez. Sirketin kullanmadigi bina, arsa vb. varsa bunlar eklenebilir degere, ama Vakko'da boyle bir durum yok.
Perakende sektorundeki yuksek sezonsallik nedeniyle 12 aylik finansal performans sirketin degerini gosteren en buyuk olcu. Ornegin ilk 3 ay genelde perakende sirketi zarar eder dusuk satis ve indirimli sezon sonu satislari nedeniyle, son ceyrek ise ciddi kar yaparlar satislarin tatiller ve yeni sezon urunlerin indirimsiz fiyat ile satilmasi nedeniyle. Bu sezonsallik nedeniyle 9 aylik degil son 12 aylik satis ve kara gore gelecek yilin butcesi ve 5 yillik plan yapilir. Bu butce ve 5 yillik plan uzerinden de sirket degeri ortaya cikar.
Yukarda yazdiklarim ek bilgi idi. Asil soyledigim/soylemek istedigim, eger bir hisse satisi ya da ortaklik olursa Vakko'nun ederi 6-7 TL arasi olur diye tahmin ediyorum. Bu hisse fiyatini nasil hesapladigimi daha once detayli yazdim.
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=XRZI
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=VHL5
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=Q2HC