https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7cb5598150.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7cb5598150.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SOnuç ne sn Osmanlı,
Yani bu bilançolar denetimden geçiyor bildğim kadarıyla, Öyleyse bu vurgunu kim nasıl ortaya çıkaracak?
SPK demişsiniz ama spk dediğiniz kurumun ha varlığı ha yokluğu.
Mahkemeler çözermi? Bence onlarda çözemez çünkü mahkemeler bilirkişiler vasıtasıyla karar veriryor, Bilirkişiler paranın kokusunu iyi alıyorlar. Yani adamlar istedikleri gibi at oynatıyorlar. UmarımYaptıkları yanlarına kalmaz, çünkü hakkaten tam bir düzenbazlık var.
Mesela twitterda gündem yapılabilir, günümüzün en etkili yolu bu çünkü...
Sn Decamercion,
SPK bültenlerini takip ederseniz epey ceza verildiğini göreceksiniz.
Örneğin bugün de ÖZGYO'nun ortaklarına ceza verildi.
(SANEL'de işlem yapanlara işlem yasağı geldi)
Twitter'a da bugün taşıdık. Bilançoya kadar sağlam bir şikayet metni hazırlayacağım.
Burdaki ortaklarla birlikte dikkat çekmemiz lazım.
Konu hem geçmiş hem de gelecekle ilgili.
PİSTON üretiminin tamamı FMİZP'nin fabrikasında yapılıyor olabilir.
Bu durumda VW yatırımına da hazırlar.
Çok saçma bir durum. Her sene halka açık kısma ait olan EURO'ları da ana ortağa veriyorlar.
Bu parayla ve teşviklerle istedikleri gibi yatırım da yapabilirler.
Arkadaşlar unutmayın.
Federal Mogul ve Tenneco ABD'de halka açık şirketler ve/veya önemli markalar.
(FM'in son durumda halka açık olup olmadığına emin değilim.)
Türkiye'de SPK bir ceza verirse ve bu basında işlenirse büyük şirketlere etkisi çok olumsuz olur.
İngilizce haberler de yapılıyor.
Hatırlarsanız VW karbondioksit salınımı ölçümlerinde insanları yanıltmaya kalktı.
Sadece bir değerlendirmede 27 milyar dolar kaybettikleri yazıyor.
Özür vs durumu uzun süre değiştirmedi. Yanılmıyorsam 15 yıl sonra ilk defa zarar ettiler.
Bunlar önemli.
Bizim şirket Türk-ABD ortaklı.
Bu işlerde bir yanlışlık varsa kimin kime ne yaptırdığı, kimin ne kaybedeceği daha da önemli.
Sayin osmanli cok dogru ve guzel yaziyorsun ancak o mendebur hakkinda bi tane olumsuz yazdigini gormedim. Birakin onu bunu , burada o at suratli ve muhasebe birimi Bu dumenleri ceviren . Pelin denilen kari da isin icinde , Bu sorulari kac kere sordum Dogru duzgun cevap vermiyor salaga yatiyor. Bu sirket ust yonetimi ortaklarin rizkina goz dikmis hirsizlardir, 4-5 senedir bosuna surekli bunlar hakkinda yazmiyoruz . Gecen sene 4.ceyrek bilancosunda yaptiklari katakulleleri gormediniz mi istedikleri gibi at kosturuolar. 45 Milyon cikacak bilancoyu 30 cikarttilar
Ben büyük resme odaklandım. Bu haliyle bile büyük potansiyel taşırken fabrikanın kiraya verilmek yerine kendilerinin kullanması durumunda ya da KAR ve hasılata ortak olunması durumunda neler olabileceğini düşünelim.
Düşünün: FMİZP'de 57 kişi çalışıyor.
Bunun 15 misli alanı kiraya vermişsin.
Toplamda kaç kişi çalışıyordur?
900-1000 kişi arası çalışan olabilir mi?:cool:
Acaba kendi 57 kişisini gösterebilir mi?
Pelin hanımla benim sıkıntım yok.
Sorularıma cevap alıyorum.
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...f4207-full.png upload
Buraya dikkat edin.
FMİZP'nin kiraladığı ve dövizini verdiği ana ortak bu İHRACATa ne kadar katkı sağlıyor?
YURT İÇİ satışları da unutmayın. Ciddi bir yurt içi satış vardır ve olacaktır da.
Sonuç olarak içerde OTO üretip İHRAÇ eden birçok şirketimiz var.
Burdaki GERÇEK potansiyeli görmek ve 2020 yılında halka açık kısmın GERÇEK değerine ulaşmasını sağlamak gerekir.
İHRACATTA İLK 1000
https://tim.org.tr/tr/ihracat-arasti...astirmasi.html
O da zillinin teki , hanim oldugu icin at suratliya yazdiklarimi Onun icin yazmayacam. Hepsi carkin icinde osmanli.
Hanımlar ve emekçilerle ilgili ileri geri konuşan mahallenin kenefi mahir gibilerin amacına odaklanmak en güzeli.
Yok o 15.355 metrekarelik alanda PİSTON üretilmiyormuş ta yok kiraya vermek iyiymişte.
Bu tip yalancılar milletin kafasını karıştırmakla meşgul.
Tamamıyla yalan, safsata ...
Unutmayalım biz yatırımcıyız. Asıl işi yapan şirketin çalışanlarıdır.
Özellikle işçiler az kazanır. Şartlar zordur. Herşey öyle robotlarla otomasyonla yapılmıyor. Önemli bir otomotiv şirketinde çalışan bir yakınım var.
3 vardiya işi karmakarışık bir durum.
Ne zaman yatacak? Ne zaman kalkacak? Bir gün gece bir gün gündüz yatabilir!
Düzen tutturmak kolay değil.
Bütün gün ayakta duranı vardır. Kafasını hep bir tarafa çevirmek zorunda olan vardır.
Boynu, beli, bacaklarında sıkıntılar oluşabilir.
Onun için çalışana saygı şart. Biliyorum ki çoğumuz saygılı ama arada bir iki ********e de dikkat etmek gerekir. Belli ki onların çalışmakla, emekle işi yok.
Tam komedi
😂😂😂😂
Oto satışlarında başlayan hareketlilik faiz indirimleri ve kampanyalarla 4.çeyrekte de devam edecek gibi.
Sene sonuna kadar bu kampanyalardan çok olur.
2020 Modeller çıkmadan son çeyrekte eldekileri de tüketmek isteyeceklerdir.
Bankaların faiz indirimlerinden sonra bazı markalarda %0 faizli 18 aya varan kampanyalar::ok:
http://www.hurriyet.com.tr/galeri-ar...zde-0-41349398
Ne oliyür be. 3 saat takip etmedim borsayı çökmüş.
Abooo.
Bi Cugara sarayım.
Aldığımızı bu düşüşte geri verdik.
Bu hafta çok gerileceğiz.
Bu Suriye işi neticelenene kadar baş aşağı borsa.
Bari bu nımısız dayansa.
15 gün kalbinize sahip çıkın.
Gerginlikten krize girmesin.
Trump'ın açıklamalarından sonra SPK, ana ortağa verilen kısımla ilgili şikayetlerimizde daha hassas davranacaktır.
Şikayetlerimizi ihmal etmeyelim. Hatta artık daha önemli :yes:
KUR bu şekilde giderse bir bilanço rekoru da bu sene kırarız.:ok:
Bizim işimiz dövizle arkadaşlar.:yes:
Geçen yıl rekor bilanço açıklandığı zamanlar KURdaki dalgalanmaların olduğu zamanlardır.:notr:
Bankalara borç=0.
KAsada Euro var.
İHRACATÇIYIZ.:ok:
Şu anki açıklamaların, açıklanacak 9 aylık bilançolara etkisi 0.
3.çeyrek bilançolarının açıklanmalarını bekliyoruz.
4.çeyrekteyiz.
Bu dönemi de düşen faizlerle patlama yapan içpiyasa satışları ve yüksek KURla yapılan İHRACATla geçiriyoruz.:yes:
Arkadaşlar bilançolar, satışlar şu bu ayrı konu.
Bunların çok ötesinde doğru hisse fiyatını GİZLEYEN 2 durum var:
- Ana ortak (TENNECO ve ...), fabrikanın büyük kısmında üretim yapıyor ve bu işten, halka açık kısım olumsuz etkileniyor.
Bu işte illa ki bir aşama kaydedilecek.:thumbdown:
- Fabrikanın GERÇEK değeri de fiyatlara hiçbir şekilde yansımış değil. MAddi Duran varlıklar 13 milyon olamaz. Rayiç bedelinin 22 milyon AVRO olduğu şirket tarafından da doğrulandı. Avro yükseliyor.
:yes:
Trump konuşurken şikayetlerinizi göndermenin tam zamanıdır ortaklar.
Bu arada FORD nerdeyse + ya geçecek.:yes:
Biz de herşey ispatlı. Başka mesajlar da var.
Gerekirse daha sonra onları da paylaşayım.
Önce mevcut şirketin değeri hisse fiyatına yansısın.:notr:
Sonra Trump'ın laflarına ve adamlarına bakarız.
Zaten Trump'ın adamları bu tip hisseleri satıp giderse süper olur.:yes:
saçma sapan haber akışlarıyla bi aşağı bi yukarı derken pistonda zirvesinden 2,5 lira geri çekildi. bakalım zurnadan nasıl ses çıkacak.
Yatırım tavsiyesi değidir...
https://resmim.net/f/U3ZXke.png
FMİZP,
Trump'ın ABD'si gibi olsaydı yatırım yapmazdınız.
3.8 trilyon dolar varlığı var.
25.3 trilyon dolar ise yükümlülüğü:
https://fiscal.treasury.gov/reports-...ce-sheets.html
İşin kötüsü varlıkların 1 trilyon dolar (+83 milyar dolar) lık kısmı öğrenci borçlarıdır.
https://fiscal.treasury.gov/files/re...tatements4.pdf
Baktım hacim de yokmuş zaten.
48.000 küsur lot. Verdiklerini bakalım bulabilecekler mi?
Bu arada Türkiye'nin ihracat pazarı Avrupa'dır.
Ayrıca Trump'ın mesajlarına rağmen önemli olan ABD'nin bölgeden çekilmesidir.
DOLAR AŞAĞIDA. bakalım verenler verdiklerini aşağıdanmı yukarıdanmı alacak... yada alabilecek mi
Trump'ın büyük yaptırımları fos çıktı. Demir-çelik'te senenin ilk yarısına döndü ki bunun zaten FMİZP ile ilgisi olamaz. Hatta belki de hammaddesi ucuzluyordur bile.
Boğalar kazanmaya devam edecek inşallah.:yes:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=35242&page=35
Mayıs için böyle yazmıştık. Gene şu oldu bu oldu.
Dövizi yukarı çektiler ki piyasaya para veriyorlar. Faizleri düşürüyorlar.
Sonuç olarak alacaklarını Türkiye'den daha ucuza almış olacaklar.
https://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T/st...43819962241024
Bu işler olurken belki de birileri beleşe malı topladı.
Nisan'dan beri Citi ve Deutsche'nin FMİZP alımları 200.000 lota yaklaştı.
Bir kısmı fiktif olabilir tabi. Ama değilse benim vatandaşım sattı birileri de aldı demektir.
Aslında bu yabancıların kim olduğu da önemli.
Sonuçta Tenneco'da %42.5 hisse var.
Neyse bizim gene de ana konumuz FMİZP'ya ait olan 16.535 metrekarelik alanın sadece 1000 metrekasinin şirkette olmasıdır. Diğer alanda yapılan üretimi, 2020'den itibaren FMİZP kendisi yapmalıdır.
https://resmim.net/f/Io2dNv.png
3. defa yükselen trenden tepki verdi. 21,40dan gelen düşenede bir daha dokundu saatlikte sıkışma mevcut. bu haber akışında her iki yönede kırabilir tabiki bu bakımdan yatırım tavsiyesi değildir.
Yatırımcılar asıl parayı TEMETTÜ ile kazanabilir ya da kaybedebilir.
Bu sene biz de 2 lira temettü aldık.
Bir hisse senedinin fiyatı 100 lira olsun.
%10 TEMETTÜ verimliliği ile her hisse için size 10 lira vermesi gerekir.
%10 temettü verimliliği oldukça iyidir.
Çoğu şirket temettü vermez. Verenler de bu oranın çok altında kalır.
Potansiye dağıtılacak KAR ile hisse fiyatı arasındaki bu ilişki önemlidir.
FMİZP (1.5 milyon yerine ÖRNEĞİN 12.4 milyon PİSTON satışı ile) nin size vereceği 2 liralık temettü ile atıyorum 10 liralık temettü arasında bu şekilde bir fark olacaktı. 20 liralık bir hisse size 10 liralık temettü vermez. Hisse fiyatının da ona göre artması beklenir.:yes:
Bu şekilde hem temettü hem de hisse fiyatı olumsuz etkilenir.
piyasanın gözü korktu çoğu hissede satanlar azaldı ama alanda kalmadı :D
FORD dünkü düşüşte iyi durmuştu. Bugün de 60 ın üstüne attı.
Temeli sağlam şirketler yoluna devam eder.:yes:
Trump twitlesin dursun.
Tenneco'ya mı yaptırım uygulayacaktı sanki?
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019...bc315-full.png upload
Brexit pozitif mi fiyatlanıyor acaba?
Önemli İHRACAT pazarlarımızdır.
https://finance.yahoo.com/world-indices/?guccounter=1
Arkadaşlar FMİZP'nın toplantılarına mutlaka katılmamız lazım.
%15 lik halka açık kısımla ilgili çok soru var.
Fabrikanın büyük bir kısmı bu şekilde kiralanmamalı.
Nakti de kullanarak şirket burda kendisi üretim yapmalı.
Zaten 3 vardiya çalışıyorsa talep çok iyi demektir.
Hangi makina ile üretim yapacak ? O fabrikalardaki makinaların hepsi global ortağın. Hocam değişik bir kafa yapınız var. Kira ucuz arttırılmalı vs denir anlarım da o fabrika bizim orda biz üretim yapacağız yapmalıyız kafasını anlamak güç.
Global ortağın hisselerini satın alsın ve Türkiye oluşumundan onları çıkarırsın. Bunun maliyeti kaç yüz milyon Euro olur tahmin edemiyorum sizin isteğiniz bu yıllık ciroları ortada iken de imkansız bu. Tabi global etiketi prestiji ve gücü kaybetmek de cabası.
Bir gün şu fabrikaları bir ziyaret etmeyi isteyin en güzeli o olur.
Sizin sahibi olduğunuz hisseye ait şirkete ait makinalar neler ve neler üretiyor. Bir de global ortak ile olan makina parkurunda neler var onlar neler üretiyor kapasitesi nedir
Onu da bu hisseye imkanı yok yedirmezler ben baştan söyleyeyim
Ama size kesin olarak fabrika turu öneriyorum şurda yaptığınız yorumlar maalesef bu oluşumu tanıyanlar için çok komik düşüyor
En basit bir yanlışı da düzelteyim global taraf 3 vardiya değil 4 vardiya çalışıyor.
Yukarda bunun cevabını bilançoda vermişler.
Kırmızıyla altını çizdiğim yerde net olarak yazmışlar. DÖKÜMHANE, İŞLEME VE BİNALAR
Okuduğunu anlamaya niyetin olmadığı gibi bence tamamıyla sallıyorsun.:kahkah:
O sebeple geçen sefer de yazdıklarını ciddiye almamıştım.
Diğer yazdıklarını da çöpe attım gitti.
Yahu o dökümhane işleme tezgahları kimin fmizp in mi tenecco nun mu ? Ya da dağılımı nedir bunların bir iki ufak FM izp tezgahı da var sanırım. Ama diğerleri yanında devede kulak bile kalmaz
Niye versin sana niye üretmek zorunda olsun ayrıca ?
Hadi verdi kaç para isteyeceği hakkında bilgin var mı
Bütün arsaları satsan alamayacağın hatlar var bu tesislerde
El değmeden %100 robotik piston üretiyor bu adamlar. Sadece bunun yazılım tarafının maliyeti nedir.
El değmeden piston üretiliyor yineliyorum tamamen robot hatları var
Fmizp en pahalı ve en yeni tezgahı nedir ederi nedir diğer grubun ortalama bir hattının değeri nedir yaşı nedir. Bunlar hakkında hiç fikrin var mı da yazıyorsun
Ben bir sebebten bu fabrikaları gezip görme ve fmizp ile klasik federal mogul farkını anlamış biriyim. Ve kendimi aslında global markaya yatırım yapıyor sanıyordum ancak bu farkı görünce yatırımı bıraktım.
Burda da senin yanıltıcı öngörülerini iyi niyet ile düzeltmeye çalıştım ama boşa olduğuna kesin emin oldum.
Mesajları sileceğim. Derdim sen değil senin gaza getirici ön görülerinden etkilenecek diğer arkadaşlardı lakin her koyun kendi bacağından asılır
Tam palavracısın.
Bilançoda yazanı gösteriyorum "o dökümhane, işleme üniteleri şirkete mi ait diyor?"
Değilse niye yazıyorlar?
Internette işleme, dökümhane diye arattırmadık mı yani?
Geçen sene böyle salladınız sattırdınız. Şu anda temettü ile 21 liranın üstünde.
Bırakın artık sallamayı.
Herşeyi var ve ihtiyacı yok ta daha ne diye 5 milyon Euro nakti de alıyorlar? Buna ihtiyaçları mı var?
Düşün şu yatırımcının yakasından.
KAP haberlerini incelemeyen birisi bu yatırımların yapılamayacağı konusunda sallayabilir.
Ama biz inceledik. Örnek teşvikleri ve üretim hattı maliyetleri zaten haber ya da haberlerde var.
Fabrikanın TAMAMINI geçtik en azından 1000 metrekaresine bir hat daha kurar. 100 milyon da ordan gelir.
Dalga mı geçiyorsun bizle?
Yahu git gör diyorum daha ne diyim ben sallıyorsam git gözün ile gör :)
Ne adamsın yahu.
Şirket zaten dünya devi iş hacmi dudak uçuklatır.
Ama bu hisse ile onların bağlantısı alakası yooook.
Hisse 50 lira da olabilir. Ben hisse değeri hakkında hiç yorum yapmadım yapmam. Senin varsayım ve düşüncelerin yanlış bunu anlatıyorum.
Kaç tane döküm işleme tezgahı var toplamda diyorum onların kapasitesi ne, ayrıca almak istesen bedeli ne
Global ortak ile olan tarafta bunların aynı şekilde cevabı ne