Akbank 500 milyon dolar borçlanmaya çıktı. Faiz dolar bazında yıllık %7.2 olarak gerçekleşti. Geçenlerde %4.5 dolar faizini çok utopik bulan forumdaşlar vardı. Hatırlatmak istedim.
Printable View
Akbank 500 milyon dolar borçlanmaya çıktı. Faiz dolar bazında yıllık %7.2 olarak gerçekleşti. Geçenlerde %4.5 dolar faizini çok utopik bulan forumdaşlar vardı. Hatırlatmak istedim.
1) Akbank'ın tahvili 10 yıl vadeli, 5 yıl sonra erken itfa opsiyonlu (ek prim gerektirir)
2) Standart bir Eurobond değil, Basel III uyumlu sermaye benzeri tahvil (ek prim gerektirir)
3) ABD tahvillerinin yükselmesiyle, Türkiye 10 yıllık Eurobond faizi 6'ya yaklaşıyor.
Azönce enparadan msj geldi %12,25 veriyoruz geridön diyolar..
Geçen günde Turuncu 12,5 yapmıştı..
Yavaş yavaş artıyo gibi oranlar..
Tabi yine banka müdürleri toplanıp sopalanmazsa
Az önce bana da geldi 6 aylik12.25 yap şunu 12 -32gun topla müşteriyi...
Finansbank yeni paraya 12.50 şubeden ..bilginize ..1 milyona kadar ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saçmalık ..
Misal hollandaya baktım..
euro yu tl ye çevirmiş..
sonrada çok pahalı olmuş..o senin paranın değersizliği..
missal..
1 lt süt 2.75 bizde
0.94 euro hollanda da..
bizdeki daha mı ucuz oluyor şimdi..
1 aylık spor salonu üyeliği bizde 131 tl
orada 29 euro
Bu işi en kısa yolu 1 e 1 çevirmedir..
1 euro 1 tl..
Burada çalışıp orada yemeyeceksen tabi..
Bir çok avrupa ülkesinden çok çok pahalıyız..
İsviçre , almanya , avusturya üçgeninde 15 yıl kadar yaşadım. İsviçre hariç almanya ve avusturya'da ürünler türkiye'ye göre en alt düzey markette dahi bariz daha kaliteli ve çoğu üründe daha ucuz. Gıda ürünlerindeki vergiler daha düşük. Sebze ve meyvede istisnalar olabilir ama bu dahi kalite farkını hesaba kattığınızda neredeyse başa baş gelir. Unutmayalım ki kahve,şeker, benzin , soya , baklagiller , çay , kuruyemiş gibi birçok gıda artık borsada işlem görüyor. O yüzden gıda fiyatlarının çok ciddi farklılaşması zor. Türkiye'de avrupadaki gıda ürünlerindeki kaliteyi kesinlikle arıyorum. Ucuz ve kaliteli peynirler, şaraplar , çok daha kaliteli ve ucuz et, saysam daha yarım saat daha sayarım.....
https://www.youtube.com/watch?v=CJDctu_Uvpw
garanti bankası +100K %12 yeni giriş...
Hangi hesabı yaparsanız yapın, göreceksiniz ki avrupa bizden 4 kat daha zengin.
Çünkü 1 euro= 4 tl
Bu kadar basit.
http://im.bloomberght.com/2017/03/09...83_720x360.jpgmalesef afrika ligine düştük..!!!
Bu duruma Düşürenler utansın..!!
Anadolubank TL 12.50 32 gün teklif , pazarlıklı 12.60
USD 32 gün %3.80 teklif pazarlıklı %3.85
(Şimdi aklıma geldi bu oranla anadolubank usd %3.85 ile parayı toplayıp %7.2 ile akbank'a yatırsa 10 yıl boyunca dolar mevduatı %7 yi geçmez ise iyi para kazanır. Kredi vermesine gerek bile kalmaz..... :yahoo: )
Beni işkillendiren birşey var, şimdi bu akbank %7.2 diğerleri %3.85 %4 ile döviz topluyorlar. Peki bunlar bu paraları böyle topluyorlar da bu dövizin kredisini kaçtan satıyorlar. Satın alan neyine güvenip alıyor. Almış olan nasıl çeviriyor, nasıl yüzdürüyor. Bankalara halihazırda devredilen gayrimenkullerin sayısı sanırım ufak bir ankara , izmir eder. Herhangi bir dengesizlikte ellerindeki gayrimenkuller ile likiditeyi nasıl ayarlayacaklar. Tamam gayrimenkul teminat verilmişte, sonuçta bu bir mal likit değilki, iç piyasada TL'ye dahada kritik olanı dövize çevrilebilecek kaynak yoksa ne olacak? Bina sana bakar sen ona.
Emlakta kriz var zaten, ikinci ellerde satışlar neredeyse durmuş benim gördüğüm, 240 ay vadeler ikinci el satışlar için geçerli değil millet giydirilmiş fiyatlarla 240 ay vade katakullisine kanıp absürt konutlara akıyor da yarın öbür gün bu kredileri ödeyemiyecek duruma gelirlerse ne olacak bu işin sonu merak bile etmiyorum zaten biliyorum. Devlet bize yardım etsin haykırışları, meali, senin yemeyip biriktirdiğin paraların hakkı olmadan ev alan tayfaya peşkeş çekilmesi. Benim kimseye peşkeş çekilecek param yok , eşek sağlam kazıkta günü geldiğinde kazıktan çözeceğim ama o günlere daha biraz zaman var.
Garantinin e-vadelisini kullanan varmi sitesinde saçma sapan oranlar hiç birsey anlamadim
Bremen'de yasiyorum. Hamburg, Munih, Frankfurt gibi sehirlere kiyasla daha ucuz. Kiyma(kg) yaklasik 6 Euro, yumurta 10 adet 1.09 Euro, 500gr yogurt 39 cent, 400 gr Gouda peynir 2 Euro, Casillero Del Diablo kirmizi sarap 6.99 Euro, 33lük Beck's bira 50 cent, sogan(kg) 60 cent, sucuk (kg) yaklasik 7 Euro, 250 gr. findik ici 2 Euro, döner ekmek 3.5 Euro, portakal ve muz (kg) 1-1.20 Euro. Mevsimi olmadigi icin domates ve meyve fiyatlari su siralar yuksek. Iscilik ise cok pahali. Ornegin berber fiyatlari 12-15 Euro civarinda. Araba fiyatlari oldukca ucuz. Fiyatlar guncel ve istediginiz yerden kontrol edebilirsiniz.
Syg
Orada asgari ücret 1473Euro, bizde 1400TL.
Kıyma orada 6birime alınıyor bizde 40birim.
Yumurta 1birim bizde 8birim.
Pahalı denilen berber fiyatı 12birim, bizde 25birim.
Asgari ücret/yiyecek fiyatı olarak bakarsak almanya bizden ortalama 4'te bir ucuz.
Herşeyi geçtim fındığın kilosu orada TL bazında 32TL, dünya üretiminin neredeyse tamamı bizde olmasına karşılık 10-12TL yi geçmemesi gereken fındık 40-50TL.
Bu nasıl kendi halkına kazık atmaktır...
benzin, et, alkollü içki, araba, peynir...
ilk aklıma gelen hususlar. özellikle et! ben anlamıyorum et neden bu kadar yüksek? domuz eti tüketmemenin bedeli bu kadar yüksek bedelle dana eti tüketmek olmamalı. türki cumhuriyetlerde et sudan ucuz. onlar da tüketmiyorlar domuz.
petrolümüz yok diye mi bütün bunlar? gazımız yok diye mi?
et süt kurumunda bile kıyma 30-35 tl civarında. niye piyasayı domine edip 20'li fiyatlara indirmiyor.
valla bazı alanlarda devletin üretime girmesi gerekiyor, ette özellikle.
https://www.teb.com.tr/sizin-icin/yi...ldiz%20mevduat
bunu deneyen var mı?
hocam adamlar enerjilerini ya rüzgar ya nükleer ile kendi kaynakları ile karşılıyorlar. almanya yenilenebilirde öncü. ama biz yok darbe yok sağ sol çatışması yok laik antilaik ile enerjimizi tüketirken adamlar 70 lerde bunlara başlıyor.
fersah fersah öteler bizden. benim kıyasım türki cumhuriyetlerdeki et fiyatları ile bizdekiler
Aktif Tahvil 12,26
Fark %6,98
Mevduat faizde artış olacak TL de kalın.
İşte kıyaslama böyle olursa gerçeği yansıtır.
https://www.youtube.com/watch?v=E1ZlqZFz3KE