Teşekkürler Sn.Agg...Güzel tespitler...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Printable View
Teşekkürler Sn.Agg...Güzel tespitler...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Teknik analiz, işlem yapanların geçmişleki hareketlerinin bir analizi ve buna göre formasyon yaratmakdır. AGHOL de teknik analiz bir yere gelince işlemez. Teknik analiz derinliği olan hisselerde iyi netice veriyor. Piyasa hisseye yönlendirilince ne destek kalır nede direnç. Haberler önemli. Temel analiz bu tahta için daha uygunu. Söylediklerinize katılıyorum.
Ccola çok pahalıya almış 17 favök ve 25 fk inanılmaz pahalı olumsuz
Neye göre pahallı?
Cola ekosisteminde 1 ülkeyi daha portfoye ekliyorsun.
Vafok %17 denmiş . Coca cola içeceğin bölgedeki gücü ile %20-22 ye çıkartsa ki bu çok olasi.. yılda 35-40 milyon $ kar demek..
Ayrica önümüzdeki 10 yılda satışların yaklasik 2 kat artması bekleniyormus..
Finansal olarak mantikli olduğu kadar şunu da unutmamak lazım. Bu tarz satın alımlar Coca Cola onayı ile oluyor. Sonuçta ozbekistan colanin diğer ortağı Coca Cola nin kendisi..
Anadolu grubu 400 milyon nüfusa Cola satış haklarına sahip iken gelecek ay itibari ile bu 440 milyon olacak.
Dünya nüfusunun %5 inden %5.5 e çıkacak lisans hakkı..
Bu satın alma Anadolu Efes in büyük başarısıdır.. Sadece Türkiye ile başladığı yolculuğa 11. Ülkeyi de ekledi.
Pahalı hala pahalı %50 favök artırırsan 45 yapar sen aldın 500 küsüre (%100) 504 milyon dolar yine 12-13,favök yapıyorki bu se-sa yani olursa oldu diyelim satış artarsa vs en erken 5-10 sene vs 17 favök alındı 170 milyon ciro %17 favök marjıvar 170*0.17:29 milyon dolar yapıyor 504/29:17 favök yapar
504 e degil 430 a alindi.. hem de borclar dusuldukten sonra..
Favok %20-22 Cola turkiyenin su anki marji..
Ozbekistan, mevcut 10 ulkenin cografyasinda.. Eminim satin alma avantajlari ile benzer favök hemen yakalanir.
Ayrica beklenti 10 yılda cirosu ikiye katlamak.
430/45 =9.5 yil
Satislari tahnin edildiği gibi arttirmayi basarirsa bu parametre 5-6 yil olacak..
Daha gecen ay Anadolu efes uzun vadeli
%3.5 usd faiz ile borclanmisti..
Neredeyse bedavaya almislar..
işletme değeri önemli 430 alıyorsun yanında bonus olarak borcunuda veriyorlar :) işletme değeri yani borç dahil 504 milyon dolar baz aldığın veri bu özbek parası dolar kuru vs riskli yatırımı çok yüksek bedelle yapmış ben yatırıma karşı değilim yatırım gerekli ama ödenen para çok çok fazla, efes olayını yanlış anlamışsın her 6 ayda bir %3,375 faiz ödeyecek senelik yaklaşık 7 yapar ilk kupon ödeme tarihi 29.12.2021 de 500.000.000*0,03375= 16.875.000 dolar ödeyecek yılda 2 yaparsan 33.5 milyon dolar faiz öder buda yıllığı 6.5-7 arası rakama tekabul eder
benchmark bunu alırsan 252 milyon dolar işletme değeri ödedi her sene temiz 15 milyon dolar sermaye maliyeti binecek demektir
efes tüpraş gibi kar yapmıyor ama aghol fonlamak için yüksek temettü dağıtıyor buda olumsuz algılandı 22 sürünüyor efes içinde ccola payı efesin şuanki piyasa değeri kadar berbat ötesi durumda yani
buradada hep söylemişimdir ne olursa olsun en çok beğendiğim aghol şirketi ccola
bedelsiz ile ilgili arkadaşın yazdıklarının hepsi külliyen yanlış ne ttk ne spk kanunu tebliğe bakmadan işkembi kübradan insanları beklentiye sokuyor gerekli cevabı yazdım 1 kat bile bedelsiz yapamaz
Şu SPK kanunun maddelerini açıklarsan sevinirim. SPK kanunu tebliği ne demek oluyor.? SPK nın onayladığı şirket kararları var. TTK maddelerine göre alınmış kararlar var. TTKanunuda da senin dediklerin varsa, kanun maddelerini açıklarsan sevinirim.
Bedelsiz verecek denmiyor, verme potansiyeli var deniyor. Bekleyenler için bedelsiz vermemesi daha iyi. Vermezse sonunda Kartonsan, Ege Endüstri gibi olur diyoruz. Bunları borsada yüzlerce defa yaşadık.
Pozisyonlarına göre konuşma. İşkembi kübra falan neymiş.? Terbiyeli ol. Laf attığın kişilerin kariyerini bilmiyorsun boş konuşuyorsun. İnsanları da saf yerine koyma. Şirketi yönetenlerin finans konularına daha vakıf olduğunu, konuların içinde farklı hesapların olabileceğini unutma.
Her şey eleştirildiği gibi olsaydı bu şirket bu kadar büyümezdi. AGHOL yıllardır kazandığı karlarını, krediler katkısı ile yatırıma dönüştüren, büyüyen bir şirket. Sırası geldiğinde elbette değerini bulacaktır. Büyüme demek değer artışı demektir. Durur durur neticesini sonunda verir.
Örnek,
Baştan iki katını yaptığın binayı sekiz kata çıkardığın zaman iki kat halindeki fiyatındanmı satarsın. ?
TTK 376 teknik iflas TTK 462 bedelsiz sermaye arttırımı TTK 64/5 TTK göre kayıtlar vuk göre tutulur , spk ilgili tebliğ ve rehberlere Google ulaşabilirsin söylediğin Ege endüstri kartonsan hem vergi bilançosu hemde ufrs de yüksek kar ve yüksek serbest yedeği olan firmalar aghol Alakası yok benzeri sadece grupta ccola olabilir Ag karı yok zarar eden firmalar topluluğu yıllardır böyle ve ederi max 30-35 , Ag hol öz sermaye kalemi 2020 sonu 5.8 milyar ve bunun 1.6 milyarı yabancı para çevrim farkı zaten sermayeye eklenemiyor :) kaldı 4.2 milyar 637 milyon kar yedeği Buda sermayeye eklenemiyor kalıyor 3.6 milyar ufrs göre sermayeye eklenebilir kar bu 3.6/0.243:15 kar max arttırabilir tabi ama spk vuk /ufrs serbest yedeklerinden düşük olanı arttırımına izin veriyor tıpkı dönem karı gibi dönem karınıda öyle izin verdiği gibi çünkü vuk bilançosuna göre defterler tutulur vuk bu sermaye yok olmayan şeyi arttıramazsın gelir vergisi kanunun 38.maddesi , bilanço esasına göre ticari kazancın, teşebbüsteki öz sermayenin hesap dönemi sonunda ve başındaki değerleri arasındaki müspet fark olduğu, bu dönem zarfında sahip veya sahiplerce işletmeye ilave olunan değerlerin bu farktan indirileceği, işletmeden çekilen değerlerin ise farka ilave olunacağı söyler yani sen vuk bilançosunda 5.5 milyarı sermaye artırımı için kayıt atarsan (ufrs de var diye ) bunun %25 vergi olarak ödersin :) bişey değil :) :) bana terbiyesiz diyeceğine anlamadığın , bilmediğin konuda araştırmadan neden yorum yazarsın garip fiyatlar çıkartırsın benim mi yaptığım şimdi terbiyesizlik ?
Ne zamandır tahvil faiz oranı 6 aylık olarak veriliyor.. bilginizde hata var
Corporate bonds typically pay a coupon semi-annually, which means that, if the interest rate on the bond is 4%, each $1000 bond will pay the bondholder a payment of $20 every six months
For example, if a bond pays a 4% interest rate, called a coupon rate, and has a $1,000 face value, the investor will be paid $40 per year or $20 semiannually until maturity.
Hep 6 ayda bir o parayı ödeyecek dönem faizi 3.375 yıllık faiz değil cds 400 olduğu yerde zaten bu faiz olmaz ki uluslar arası firma de Türkiye’den düşük borçlanması normal ama 3.375 imkansıza yakın çok daha likit yurt dışı varlığı olan Şişe cam %7 ile borçlanırken Efes yarısından borçlanıyor demek biraz mantık dışı kalıyor
İlgili TTK 462
XXXXX Şirket İçi Fonlardan dan karşılanarak yapılacak sermaye arttırımlarının Yönetim Kurulu Kararı ve SPK onayı ile yapılabileceğini, bu durumun belirtilmesi gerektiğini yazıyor. (Özet olarak)
XXXXX Şirket İç Kaynaklarından (Özvarlıklardan) yapılacak bedelsiz sermaye arttırımlarının Yönetim Kurulu kararının yanında Mali Müşavir Raporu ve SPK onayı ile yapılacağını açıkça belirtiyor.
Söyledikleriniz sadece birinci şıkkı karşılıyor. Bilgilerinizın eksik olması nedeni ile gerçeği yansıtmamaktadır. Geçmişte başka bir Holding bünyesinde Halka açık şirkette defalarca yaşamış bir kişiyim. Acaba değiştimi diye tereddüt etttim ama değişiklik yok zaten olması da mümkün değil. İşin tabiyatına aykırı.
Teknik iflas hususuna değinmiyorum. Şirketin durumu ile ilgisi yok.
Kayıtlar vuk göre tutulur ufrs değil yani Reysaş gyo değerleme sebebi ile yüksek kar yazıyor ufrs özsermayesi 5 milyar TTK göre (vuk) öz sermayesi 300 milyon olduğu şirket sermayesi 150 milyon olsun max arttırabileceği 150 milyon olur ki zorunlu yedekler vs düşersen 100 max arttırabilir neyi anlamıyorsunuz yarın spk arayın sorun dediğim gibi vuk 5 milyar kayıt atarsın sıkıntı yok :) vergi dairesi 1.250 milyar vergi alır :) aghol vuk göre 1.2 milyar geçmiş yıl zararı var yani serbest yedek kalmamış yada çok az vardır 1 kat Bİle arttıramaz
VUK nunun biliyoruz. O da ayrı bir fon yaratma yolu. Ama birinci şıkkın kapsamına giriyor. İkinci şıkkı neden kale almıyorsun.? TTK 462 sadece bir bentten oluşmuyor. Fonlara kafanı takmışşın. Devam et.
Boşuna nefes tüketme, bu şirket çok nadir sermaye arttırımı yapıyor. Son sermaye arttırımı birleşme kaynaklı, küçük ortaklar hisse bile almadı. Bedelsiz vermiş vermemiş hiç te sorun değil. Sermayesi küçük, durdukça küçülecek.
yahu ne fon yaratma yolu neden bahsediyorsun ?
hayatımda senin kadar sabit fikirli bir insan görmedim excel f4 ile sabitlenmişsin
ben yazmadan ttk 462 den haberin mi vardı ? onuda kim bilir nasıl anladın :)
sermaye küçülüyor haklısın geçmiş yıl zararları ttk 1.2 milyar :) yakında hiç kalmayacak
aghol yükselmesi için otomotiv gibi diğer grupların kar yapması
özellikle efes migros enerji gerekli
bunlar olursa 50-100 niye olmasın ama şu durumda yüksek solo borç verimsiz efes
kar yapamayan migros batak enerji grubu bulunuyor
tek rehabilite edilen yer otomotiv
ccola aghol etkisi %20 sadece
Ben sana kasıtlı sordum. Tabii haberim var. Eksik ve yanlış bilgilerle insanları yanılma. Bir şeyi eksik biliyorsan yorum da yapma.
Söyleyeceğimi söyledim. Kanunun açıklamasını yaptım, daha ne olsun, bahsetmekle iş bitmiyor. Özet olarak özvarlılklar sermayeye istenirse ilave edilebilir. Nokta.
Anlayan anlamıştır. Saat geç oldu, iyi geceler.
2 senedir mc donals satışını yapamadı.
https://twitter.com/zeynepxaktas/sta...07431915675648
Yorumsuz...Bir de affınıza sığınarak merakımdan soruyorum...1 adet hisseniz bile yokken(hafızam beni yanıltmıyorsa geçmişte öyle yazmıştınız...) neden AGHOL ile bu kadar ilgilisiniz?...Hadi biz bu işi bilmiyoruz...Bilinçsiz takılıp kaldık buralarda...Siz ise AGHOL hakkında hep bardağın boş tarafına bakarak yorum yapıyorsunuz...Amacınız nedir?...Bir türlü çözemiyorum...Şunu da bilin:"Benim i gibi aptallar ancak AGHOL'e yatırım yapar...Benim gibi aptallar olmasa sizin gibi akıllılar nasıl para kazanacak bu borsada?...Bol kazançlar...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
O zeka küpü bayan öz sermayeyi ödenmiş sermayeye bölmüş :) zeka küpü :) analist olmak farklı finans ufrs muhasebe uzmanı olmak farklı şeyler analist içeriği bilmez ben senede 3-4 sermaye arttımı yapıyorum THY bile yazmış , THY öz sermayesi 47 milyar bunun 35 yabancı para çevrim farklarından geliyor vuk bilançosu zararda benim amacım aghol ne kötülemek ne iyi demek ilgileniyorum birkaç olay var onları yaparlarsa yatırımda yapacağım daha öncede yazdım (enerji çıkış vs) ama yanlış bilgiye dayanamıyorum bide ısrarda deli oluyorum aghol 10-20 kat bedelsiz açıklasın spk ve içticaret genel müdürlüğüne Zeynep hanım twit attı bizde başvurduk desin :) Zeynep hanımın twit altına doğru bilgileri yazdım benim twitler gizli olduğundan siz okuyamayacaksınız
AGHOL de KONSOLİDE bilanço geçerli. Holdingler SOLO bilançolarındaki gelir gider farklarını Konsolide Bilançoya göre şirketlerinin iç kaynaklarından yada dışarıdan dengeler. AGHOL Konsolide Bilançosu yabancı para çevrim farkları her zaman oluşacaktır. İstese bu geliri farklı kalemlere yayabilirdi. Büyük ihtimalle AEFES ve onun iştirakı CCola nın dışı şirketlerinin işlemlerinden kaynaklanıyor.
AGHOL de 637,105,099.- TL Kardan ayrılmış yedek var. Geçmiş yıl karlarında birikmiş olan 2,507,099,000- TL var. Bunlar özkaynaklar içinde duruyor ve zamanında hissedarlarına dağıtılmamış karlar. İç kaynaklardan hissedarlara dağıtılabilir statüdeki bedelsiz potansiyelleridir. Sadece Geçmiş yıl karlarını 243 Milyon sermayeye böldüğümüzde 10 bedelsiz eder. Bedelsizler Özkaynaklardan dağıtılır. Sn Tarık 12345678910 bunu kafana sok.
Her yıl ocak ayında Maliye bakanlığı Yeniden değerleme oranlarını açıklar. 8-10 sene önce iki yıl açıklamadı. Yeniden değerlemeler yapılmadı. Sonradan isteğe bağlı olarak vergi almak sureti ile yeniden değerlemeler yapıldı bir çok şirket ödeme yapmadı. Son dört yıldır yeniden değerlemeler aynı usulle yapılıyor. Şirketlerin yeniden değerlemeleri eksik. Aslında özvarlıkları çok daha fazla. Bu da şirketler, zamanı geçmedi ise vergisini ödemek sureti ile bedelsiz potansiyeli barındırıyor.
Tarık 12345678 şirket ile ilgili bir şeyler biliyorsun ama işine geldiği gibi değerlendiriyorsun. AGHOL ün zararda birçok şirketi olduğunu yazdın. Attın, tutun, kaç tane şirketiş zarar getirecek isim verirmisin. Başa baş çalışanlar içlerinde elbette var. AEFES ve Migros bu yılı trilyonluk karlarla kapatacak, bu yeter. MC donalds ı da satar kredilerini hafifletirse iyi olur. Bilanço dönemi hepsini göreceğiz.
AGHOL Kazandığını bu güne kadar krediler kullanarak yatırıma dönüştüren bir şirket. Kredi ödemeleri azaldığında kar potansiyeli, çok fazla hem de sermayeye oranla inanılmaz oranda.
AGHOL ün AİSUZU da %55 payı var. Açıklama uzun.
AISUZU AÇIKLAMASI,
AISUZU 2021 Ocak Haziran döneminde Yurtiçi Satışlarını %122, Yurt Dışı Satışlarını %66 arttırmışrır.
Haksız olduğunuzu kabul etmek yerine kendinize göre yorum yapıyorsunuz.
Anadolu efes 3.375 yıllık usd ile borçlandı.
Ben size hatanızı gösterdiğim halde hatanızda ısrar ediyorsunuz.
Anadolu efesin kredi notu Türkiyedeki en yüksek not..
Mantiginiza göre yorum yapmak yerine gerçekleri arastirmanizi öneririm.
İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Kasıt var mi yok mu bilemem ama Anadolu efesin tahvili ile ilgili yorumlarınız tamamen yanlış.
Sizi hatanızı düzeltmeye davet ediyorum.
yahu kupon faizi yüzde 3,375 yıllık faiz değil aç anadolu efes yatırımcı ilişkilerine sor kardeşim
efes internet sitesinden ; neymiş kupon oranlı,kupon oranlı,lupon oranlı,kupon oranlı,kupon oranlı,kupon oranlı
Hacim bakımından Avrupa'nın 5. , dünyanın ise 12. en büyük bira üreticisi olan Anadolu Efes, Ekim ayında Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirdiği ‘roadshow’un ardından 500 milyon ABD doları tutarında tahvil ihracı yaptı. %3.523’lük yeniden satış getiri oranı üzerinden fiyatlanmış %3,375 kupon oranı, ABD doları bazlı, 10 yıl vadeli ve BBB- notlu bir tahvilde Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgeleri için de en düşük faiz oranı oldu. Bu bölgeler ve Türkiye için yeni bir ‘benchmark’ yaratan başarılı tahvil ihracı ile Anadolu Efes, küresel bir şirket olarak güçlü uluslararası konumunu bir kez daha doğrulamış oldu.
kardeş yanlış yazıyorsun bana işimi öğretiyorsun yapma ben zaten çıkan kanunla varlıkları (arsa bina makina vs değerleme yapabileceğini yazdım) diğer yazdıklarının hepsi yanlış yeniden değerleme oranı vergilerin vergi dilimlerinin yıllık arttırımında kullanılır ,her yıl sana %10-20 varlığını öz sermayeni arttır demez :) vuk göre enflasyon muhasebesi ile varlıkları değerleyebilirsin(vuk göre 3 senede %100 geçerse enfalsyon muhasebesi uygulanır ) en son 2000 başlarında oldu bu tutar sermayeye eklenir yeni çıkan kanunda bu hakkı veriyor aghol kendine ait arsa makina bina varsa bunları değerleyip değerleme farklarını sermaye olarak ekleyebilir zaten yazdım bunu
vuk göre finanslda 2.5 milyar serbest yedek (geçmiş yıl karları ) yok kardeşim yok yok yok
1.2 milyar geçmiş yıllar zararları var
yatırımcı ilişkilerine arayın sorun bedelsiz potansiyelimi nedir diye
iyi olan 25-30 kat bedelsizden 10 kata kadar düştük :)
1-2 aya gerçeğe geleceksin inşallah :)
benim ag ile derdim yok ama bilmeden fikir sahibi olnla ve inatla savunala derdim var niye insanları beklentiye sokarsınız anlamak mümkündeğil
ANADOLU EFES'İN 7 YIL VADELİ $ CİNSİ TAHVİLİNDE GETİRİ ORANI %3,5 OLDU -BN/ BLOOMBERG HT
Getiri oranı ...
.................................................. .........................
%3.523’lük yeniden satış getiri oranı üzerinden fiyatlanmış %3,375 kupon oranı,
https://www.anadoluefes.com/haber/3/...Daha-Dogruladi
1'inci sayfadan başla..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...light=eurobond
Sayın Tarık 12345678910,
Senin anlattıklarının hepsini biliyoruz. Geçmiş Yıl karları nerede diye ararsan tabiiki yok, bulamazsın. Ama bialançonun içinde çeşitli hesaplara dağılmış durumda. Neticede özvarlıkların içinde bulunması sermayeye ilave edilmedikçe zorunlu. Ödenmiş Sermayeye bedelsiz olarak ilave edilebilir. Bedelsizler sadece demirbaş, Arsa vesaire değer artışı ile sınırlı değil.
Şu iştirak şırketi bedelsiz verirse, yok bu şirket şunu yaparsa bedelsiz oluşur lafı palavra. Benim söylediğim yazdığım şeylerin bazılarını da üstlenme.
ufrs unut ufrs göre bedelsiz yapılmaz ufrs göre bedelsiz yapılmaz holdingte olsan tek şirkette özkaynağına göre sermaye artırımı yapılır konsolide bilanço ufrsde olur sermaye aarttıırmında ufrs kullanılmaz ufrs kullanılmaz nerelere saklamışlar geçmiş yıl karlarını :) elma geçmiş yıl karları çıkın dışarı :)
ccola bedelsiz yapar efes vs iştirakler bedelsiz yapar bu durum ag holding sahip olduğu iştirakler ve bağlı ortaklar hesaplarını arttırır
yani iştiraklerde 1000 tl bedelsiz sermaye arrttırımı yaparsa
öz sermayede iştirak değer artışlarınada 1000 yazarsın
bu iştirak değer artışlarını sermayeye ekleyebilirsin bunuda yazmıştım :) ama bana 6 milyar öz sermaye var böl sermayeye hop şukadar bedelsiz potansiyeli var dersen olmaz ki orayı aştık 25-30 kattan 10 kata düştük :)
ccola bedelsiz yaptı efes ccola bedelsizdeki kendi payı +varlık değerlemeleri ile 600 milyondan 6 milyara çıkardı sende efes 250 milyon iştşiraklerde ,6 milyara çıkardı diyedim %44 2.6 milyar yapar sende 2.6-250:2.35 milyar bedelsiz yapabilir nu bir örnek
ama saklanan yedek yok :)
Anlamadığını anlamıştım!
[QUOTE=tarik1234;5466571]ufrs unut ufrs göre bedelsiz yapılmaz ufrs göre bedelsiz yapılmaz holdingte olsan tek şirkette özkaynağına göre sermaye artırımı yapılır konsolide bilanço ufrsde olur sermaye aarttıırmında ufrs kullanılmaz ufrs kullanılmaz nerelere saklamışlar geçmiş yıl karlarını :) elma geçmiş yıl karları çıkın dışarı :)
UFRS/Uluslararası Finansal Raporlama Sistemidir. Sermaye arttırımının UFRS ile bir ilgisi yok, Bedelsiz sermaye arttırımı raporlama değil bir uygulamadır.