Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1074 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by agg Yazıyı Oku
    Şu SPK kanunun maddelerini açıklarsan sevinirim. SPK kanunu tebliği ne demek oluyor.? SPK nın onayladığı şirket kararları var. TTK maddelerine göre alınmış kararlar var. TTKanunuda da senin dediklerin varsa, kanun maddelerini açıklarsan sevinirim.
    Bedelsiz verecek denmiyor, verme potansiyeli var deniyor. Bekleyenler için bedelsiz vermemesi daha iyi. Vermezse sonunda Kartonsan, Ege Endüstri gibi olur diyoruz. Bunları borsada yüzlerce defa yaşadık.
    Pozisyonlarına göre konuşma. İşkembi kübra falan neymiş.? Terbiyeli ol. Laf attığın kişilerin kariyerini bilmiyorsun boş konuşuyorsun. İnsanları da saf yerine koyma. Şirketi yönetenlerin finans konularına daha vakıf olduğunu, konuların içinde farklı hesapların olabileceğini unutma.

    Her şey eleştirildiği gibi olsaydı bu şirket bu kadar büyümezdi. AGHOL yıllardır kazandığı karlarını, krediler katkısı ile yatırıma dönüştüren, büyüyen bir şirket. Sırası geldiğinde elbette değerini bulacaktır. Büyüme demek değer artışı demektir. Durur durur neticesini sonunda verir.

    Örnek,
    Baştan iki katını yaptığın binayı sekiz kata çıkardığın zaman iki kat halindeki fiyatındanmı satarsın. ?
    TTK 376 teknik iflas TTK 462 bedelsiz sermaye arttırımı TTK 64/5 TTK göre kayıtlar vuk göre tutulur , spk ilgili tebliğ ve rehberlere Google ulaşabilirsin söylediğin Ege endüstri kartonsan hem vergi bilançosu hemde ufrs de yüksek kar ve yüksek serbest yedeği olan firmalar aghol Alakası yok benzeri sadece grupta ccola olabilir Ag karı yok zarar eden firmalar topluluğu yıllardır böyle ve ederi max 30-35 , Ag hol öz sermaye kalemi 2020 sonu 5.8 milyar ve bunun 1.6 milyarı yabancı para çevrim farkı zaten sermayeye eklenemiyor kaldı 4.2 milyar 637 milyon kar yedeği Buda sermayeye eklenemiyor kalıyor 3.6 milyar ufrs göre sermayeye eklenebilir kar bu 3.6/0.243:15 kar max arttırabilir tabi ama spk vuk /ufrs serbest yedeklerinden düşük olanı arttırımına izin veriyor tıpkı dönem karı gibi dönem karınıda öyle izin verdiği gibi çünkü vuk bilançosuna göre defterler tutulur vuk bu sermaye yok olmayan şeyi arttıramazsın gelir vergisi kanunun 38.maddesi , bilanço esasına göre ticari kazancın, teşebbüsteki öz sermayenin hesap dönemi sonunda ve başındaki değerleri arasındaki müspet fark olduğu, bu dönem zarfında sahip veya sahiplerce işletmeye ilave olunan değerlerin bu farktan indirileceği, işletmeden çekilen değerlerin ise farka ilave olunacağı söyler yani sen vuk bilançosunda 5.5 milyarı sermaye artırımı için kayıt atarsan (ufrs de var diye ) bunun %25 vergi olarak ödersin bişey değil bana terbiyesiz diyeceğine anlamadığın , bilmediğin konuda araştırmadan neden yorum yazarsın garip fiyatlar çıkartırsın benim mi yaptığım şimdi terbiyesizlik ?
    Son düzenleme : tarik1234; 09-08-2021 saat: 00:24.

  2. #2
     Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    TTK 376 teknik iflas TTK 462 bedelsiz sermaye arttırımı TTK 64/5 TTK göre kayıtlar vuk göre tutulur , spk ilgili tebliğ ve rehberlere Google ulaşabilirsin söylediğin Ege endüstri kartonsan hem vergi bilançosu hemde ufrs de yüksek kar ve yüksek serbest yedeği olan firmalar aghol Alakası yok benzeri sadece grupta ccola olabilir Ag karı yok zarar eden firmalar topluluğu yıllardır böyle ve ederi max 30-35
    İlgili TTK 462
    XXXXX Şirket İçi Fonlardan dan karşılanarak yapılacak sermaye arttırımlarının Yönetim Kurulu Kararı ve SPK onayı ile yapılabileceğini, bu durumun belirtilmesi gerektiğini yazıyor. (Özet olarak)
    XXXXX Şirket İç Kaynaklarından (Özvarlıklardan) yapılacak bedelsiz sermaye arttırımlarının Yönetim Kurulu kararının yanında Mali Müşavir Raporu ve SPK onayı ile yapılacağını açıkça belirtiyor.

    Söyledikleriniz sadece birinci şıkkı karşılıyor. Bilgilerinizın eksik olması nedeni ile gerçeği yansıtmamaktadır. Geçmişte başka bir Holding bünyesinde Halka açık şirkette defalarca yaşamış bir kişiyim. Acaba değiştimi diye tereddüt etttim ama değişiklik yok zaten olması da mümkün değil. İşin tabiyatına aykırı.

    Teknik iflas hususuna değinmiyorum. Şirketin durumu ile ilgisi yok.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •