TL, Et fiatlarına göre değer kaybetti.
Et paçavrasına yatırım yapmayın.
Printable View
TL, Et fiatlarına göre değer kaybetti.
Et paçavrasına yatırım yapmayın.
SİSTEM Sadaka ekonomisi üzerine kuruludur..!! ülkemizin halihazırdaki ekonomik sistemidir. mantığı ve işleyişi çok basittir.
öncelikle kitleleri pasifize eder, sosyo-ekonomik haklarına ulaşmalarına engel olursun. fil terbiyecilerinin yaptığı gibi önce çukura atarsın insanları; döversin de döversin, akabinde akp elbiseli adamlar olarak arada bir gelir beslersin. sonra kurtarıp kendine sadık yaparsın. fil içinde bulunduğu durumu düşünemez, onu çukura atanın da besleyip kurtaranın da aynı kişiler olduğunu ayırt edemez.!!!!
dolares bugün geri çekilecek anlaşılan...bence..
Evet faiz arttırmak bir yere kadar..ancak geçmişte yenilen hurmalar, pardon boşa yenen dolarlar yüzünden kırılgan ülkeler arasında başı çektiğimiz gerçeği hiç dilinizin ucuna gelmiyor değil mi?
O yüzden her korku trendi başladığında, kapıda bekleşenler hemen kendini dışarı atıyor..ne kadar moktan bir durumdayız..anlayana sivrisinek, saz vb. vb..
yumurtayı hiç yazmayayım tam paçavra hele hıyar
ankarada şekerciler markette 15,95 tl fiyatını görünce yere eğildim taş aradım bulamadım bulsam direk tezgahtaki manav garibanının kafasına geçirecektim
paçavra olmuş hıyarın ne şi vardı tezgahta
sanırım geçen yıl o hıyarı makatına kaçıran imamında bu fiyatta kusuru vardı:)
Türkiye 10-Yıllık 11.040 +0.260 +2.41%
Türkiye 2-Yıllık 11,040 +0,130 +1,19%
https://resmim.net/f/eWo1pq.png
3,72xx altı kalışlarda yükseliş( veya tepki ) bitmiş olabilir bence..
yorumu olan var mı?
Bankalar bugün mb dan gecelik geç likidite imkanıyla % 11 faizle 54.2 milyar TL borçlanmış. Yani kısaca MAFİ beyin yazdıkları gibi MB sı MİŞ gibi yaparak bugün parayı kısmış, millet para bulamamış, el mecbur dolares satıp haftayı kapatacaklar. Yani Batı cephesinde değişen bir şey yok, ALİNİN külahını VELİYE Velininkini Aliye giydirerek MİŞ ekonomisine gittiği yere kadar devam.
Rusya açıklama yapmış YPG Menbiç'ten çıkacak Suriye merkezi hükümeti girecek şeklinde.Bu menbiçte çatışma olasılığını azalttığı için Suriyedeki risk algısını azaltacaktır.Bakalım dolara ne kadar pozitif yansıyacak.Mantıken bir miktar doları düşürmesi lazım.
Bakın ...
Yaşım yetmiş.
Kendi düşüncemdeki insanlarla bile zor anlaşıyorum.
Solcuyum.
Ayrılıkçı Kürtlere sempati duyan eski tüfek solcularla geçinemiyorum.
Laik cumhuriyetçiyim...
Yılın 6 ayı sahillerde, yazlıklarda keyif eden, Mustafa Kemal yalellisinden başka söyleyecek bir şeyi kalmayan insanlarla niza içindeyim.
Sizin açtığınız bir kaç başlık sizin yeterli referansınız.
Kadın subay astsubayların başörtüsü serbestisine yaklaşımınız bana acaip ters.
Bu konuda değil tartışmak 6 sene yemeden içmeden konuşsak anlaşamayız.
Laik cumhuriyet olmazsa olmazım.
Bşka hiç bir garantim yok.
Onun da ortadan kalktığı gün bu ülkeden eğer gücüm varsa çeker giderim.
Farklı fikirdeki insanlarla 15 senedir sanalda tartışırız.
Bir gıdım anlaşma olmadı.
Ne bizden onlara, ne onlardan bize sempati ile bakan olmadı.
Benim böyle bir umudum yok.
Dolayısıyla böyle bir düşüncem de.
Bana arkadaşlık teklifi göndermişsiniz.
Teklifinizi nazikçe reddetmek durumundayım.
Benim sizin düşüncenizde bir arkadaşım olabilme ihtimalini, ne yazıkki, tüm iyiniyetime rağmen olanaklı görmüyorum.
Ne yazıkki, ülkemiz işte bu halde. Dolar kurunun yükselmesinden, arşı alaya çıkmasından bile kötü bir durum bu. Ve bence asıl sorunumuz üzerinde hiç bir siyasi yöneticinin niyeti yok. Bundan besleniyorlar.
Bundan en çok beslenen de, belli.
Kötünün, ahlaksızın, rüşvetçinin, çirkinin tanımında sizlerle anlaşamamız başlıca sorunumuz...
O zaman umut da dostluk da kalmıyor.
Kötüye ahlaksıza, adaletsize, densize oy vermediğimiz gün belki bir ümidimiz olacaktır.
Hoşçakalın.
banada arkadaşlık teklifin geldi ama ben gerd müllerden başka alman golcü tanımam :)
bana gelen hiç teklif bilem yok ayhan başgan sen kıymetini bil işte
kaleye geçmem
ikinci yarı öteki takıma da geçmem
Arkadaşlar hep olayı yanlış anlıyorsunuz yæ olmaz ki ama. cık cık cık. :party:
Dolar kazandırmaz demiyoruz, dolar almayın diyoruz. Lütfen çarpıtmayalım.
Dolar almayın ki iyice fakirleşin. İyice fakirleşin ki tepenize daha kolay çökelim diyoruz. Zenginleşmek (ya da fakirleşmemek diyelim) etik değil diyoruz. Hep bir çarpıtma, hep bir yanlış aktarma. Olmaz ki aaaa :party:
O zaman dolar emperyalistleriyle işbirliği yapan ve Türk ülkesinde kendi vatandaşından köprü geçişlerini emperyalistlerin isteği doğrultusunda Dolar cinsinden belirleyenlere karşıda aynı direnişi göstereceksiniz demek ki !.. Yoksa o iş başka bu iş başka deyip evet mi diyeceksiniz !...
kusura bakmayın arkadaşlar amerikan parası şimdiye kadar hiç almadın çok kar yapacağımı bilsem de ülkem adına bundan sonra da asla almam emperyalizme özellikle dolara vatanım adına karşıyım
Edit:Dolara karşı olmam şimdi değil yani çook eskilere dayanıyor
Bugün, konuyla ilgili:
ABD'nin bu kadar dış açığının doları değersiz yapmayla falan giderilemeyeceği daha önce belirtilmişti..şayet ciddilerse sınır vergisi koymaktan başka çareleri yok..sınır vergisi konulduğu anda ise global piyasalara daha az dolar girmeye başlayacağı net..Alıntı:
Ross: Sınır Vergisi Ayarlamasını Görüşüyoruz
ABD Ticaret Bakanı Ross, son dönem alınan kararlar hakkında bilgi verdi
ABD Ticaret Bakanı Ross, Sınır vergisi ayarlamasının kaderinin henüz belli olmadığını ama sınır düzenlemeleri açığı dengelemek için güçlü bir araç olduğunun altını çizdi.
Ross, İthalat kısıtlamasında daha da güçlü olacaklarını dile getirdi.
Ross, Çin ile henüz ticaret konusunu görüşmediklerini söylerken ,”Ticaret konusunda daha agresif olacağız, daha iyi anlaşmalar yapacağız”dedi.
Dolara ihtiyacı olanlar ne yapacak..özellikle de Ağustos böcekleri!!
Sn.rumenigge bir psikoloğa görünün param yok diyorsanız ben yollayacağım söz rahat bırakın şu sayfayı....
Daha uzun yazmıyorum çünkü laftan anlamıyorsunuz, kusura bakmayın eğriye eğri doğruya doğru...
valla son 3 yılda dolar bazlı paramı 3 katına çıkardım ama son hafta borsa yükselmesine rağmen 2,5 katına düştü hangi hisseye girdiysem elimde patladı bu akşam itibariyle çıkma vakti geldiğini anladım ve çıktım
hangi hisseye baksam düşüyor sadece bir kaç hisse çıkar gibi gözüküyor gözüm korktu
artık dolara girmek en mantıklısı diye düşünüyorum en az 1 sene porföyün %90 dolarda gerisini ara ara hisse senedinde değerlemeyi düşünüyorum.
15 yıldan beri borsalardayım ama son 7 8 yıldır benim uykularım hiç bir şekilde kaçmamıştır (2009 yılı) aldığım pozisyonlardan ötürü
ama bu son 1 hafta uyku uyuyamadım doğru düzgün.
bu akşam rahat uyucam nakitteyim oh be....
ülkeyi yöneten insanın şahsi döviz hesabı olması kadar ülke itibarını düşürücü bir şey olabilir mi..?
kendi yönettiğin ülke parasına güvenmeyip, döviz bulundurmak bile çok ayıp bir olay, meblağ önemli değil
başkanlık istiyorum lakin kendi yönetim becerime güvenmiyorum başka nasıl ifade edilebilir..?
:) arkadaş sayıma bakarsan durumu anlarsın
Özel imalatsınız siz Siyah troller.. :)
Neyse...
Kimse kimsin...
Beni ilgilendirmiyorsun.
Bu son mesajım...
Bloke ettim seni.
Davuk dönerciyi fazla dikkate almayın...
Rahvan gitsine bağlayın,iyidir...
haftaya hazırlık için 3,74 kapatsa çok iyi olacak.
rumenigge, baktım az önce Türkiye'nin T'sini düzeltmemişsin. Bittin sen. Hem kuru kuru miliyetçilik yapıyorsun, ülkem için falan filan diyorsun, ET!K metik diyorsun, ama Türkiye'nin T'sini küçük yazıyorsun.
umutabi'ye bak, Türkiye yazarken hepsini büyük harfle yazmış. Sen de yaz sana da abi desinler.
Şimdi git yöneticilerden rica topiğine "Türkiye'nin T'sini büyük yapar mısınız, bir Deli musallat oldu başıma" de, rica et.
Başına musallat olurum. Bitiririm seni bu forumda. Oyundan çıksan bile yedek kulübesine kadar kovalarım.
Hadi, git yöneticilere ricaya.