Sayfa 92/1013 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 729 - 736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. Sayın yorgun broker, merak ettiğim için soruyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2005-2007 yıllarında yine bu sitede BIKMIŞ BROKER nickli bir abimiz vardı. Bazı hisse senetleri için yorumlarını paylaşırdı. Tespitleri çok tuttuğu içinde bir hayli takipçisi vardı. Sizin nick biraz benzediği için sorayım dedim. Aynı kişi misiniz yoksa 😊

    Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app

  2. #730
     Alıntı Originally Posted by wurddf Yazıyı Oku
    Sadece konuşarak bu hale getirdiler zaten realizasyon 0.75. Adamlar güçlü ve kolayca manipüle ediyorlar.

    ~~~Burada yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür~~~
    Esasen konuşsunlar da aman ha icraata geçmesinler..

    Yoksa onların parası bizim sonumuz olur..

    yok yok sorunumuz olur..

    US President Donald Trump’s claim on Tuesday evening that the US trade deficit came to “nearly $800bn” was based solely on goods, ignoring a surplus in exported services that brought the full deficit lower than his figure by about $300bn.
    Trump bak kardeşim benim mal ticaretinden açığım esasen yıllık 500 değil 800 Milyar $'dır...ihraç edilen hizmetler bedeli(fazlası) 300 milyar$'ı düşersem ticaret açığım ancak 500 milyar dolara düşüyor diyor..

    Benim anladığım: deli etmeyin adamı, koyarsam gümrük vergisini dolar kıtlığı neymiş görürsünüz diyor..

     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Esasen tam tersi, dolarlar anavatanına dönüyor ve dönmeye devam ederse özelikle EM'lerde dolar kıtlığı oluşmaya başlıyor...şu an başta Çin ve bazı ülkelerde dolar kıtlığı oluşmaya başladı bile..tabiki bu dönüşün ne kadar süreceği yada derinliği önemli..

    Doların pardon paçavranın ana vatanına dönüşüyle birlikte, günlük işlerde hammadde, ilaç, borç çevirebilmek vb. için bu paçavraya ihtiyaç arttığında Sn Powerpc'nin bahsettiği 6-7 paçavra faizine ulaşmak (bu iş derinleşmeye başladığında) pek zor olmaz..
    Ha birde şirketlere vergi indirimi vardı..milyarlarca doları ABD'ye çekecek..

  3. #731
     Alıntı Originally Posted by Modelci65 Yazıyı Oku
    Sayın yorgun broker, merak ettiğim için soruyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2005-2007 yıllarında yine bu sitede BIKMIŞ BROKER nickli bir abimiz vardı. Bazı hisse senetleri için yorumlarını paylaşırdı. Tespitleri çok tuttuğu içinde bir hayli takipçisi vardı. Sizin nick biraz benzediği için sorayım dedim. Aynı kişi misiniz yoksa ��

    Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
    Aynı kişi değiliz. Mustafa Bey Eski broker. Ben onun eline su dökemem. New Brunswick'de yaşıyor bildiğim kadarıyla.

    Bu arada üst akıl, dış mihraklar vb diyen dünya liderimiz madem öyle bassın Türk Lirasını tüm ithal ürünleri bastığı bu Türk Lirasıyla alsın. Bizim paranın Amerikan Dolarından neyi eksik? Üstelik bizim ki renkli ve cicili bicili. Ne öyle tek renk yeşil para mı olur!...
    Pusulası olmayan geminin hedefi denizin dibidir.

  4. #732
     Alıntı Originally Posted by garantmevduat Yazıyı Oku
    Hani alıştıra alıştıra yavaş yavaş yapacaklardı bu artışı.Global anlamda kriz çıkartmadan gerçekleştireceklerdi.Söylentisi bile global anlamda kriz çıkartıyor.Bu nasıl ekonomi yönetmektir böyle.Geçen hafta %30 olan ihtimal 3 gün sonra %90 olmuş.Ne oldu hangi veri iyi geldi de birden %90 a çıktı ihtimal.2-3 kişinin konuşmasıyla bütün dünyada fırtınalar estiriyorlar. Bir bit yeniği var gibime geliyor bu işte ama hadi hayırlısı bakalım.Bekleyip göreceğiz..
    Piyasa istediğini görüyor. Sıkıntı fedde değil. İki hafta evvel bizde kara tablo çizen ekonomistler borsa yukarı , dolar aşağı gidince doları 3,5'ye gider demeye başladılar. Şimdi yine hava değişti. Bu nedenle bizim gibi birşeyden anlamayanların daha temel konulara bakarak yatırım yapmasının daha sağlıklı olduğuna inanıyorum.


    Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

  5. #733
     Alıntı Originally Posted by Modelci65 Yazıyı Oku
    Sayın yorgun broker, merak ettiğim için soruyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 2005-2007 yıllarında yine bu sitede BIKMIŞ BROKER nickli bir abimiz vardı. Bazı hisse senetleri için yorumlarını paylaşırdı. Tespitleri çok tuttuğu içinde bir hayli takipçisi vardı. Sizin nick biraz benzediği için sorayım dedim. Aynı kişi misiniz yoksa 😊

    Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
    o halen burada
    bir halt olacağı yok.

  6. Mahfi Eğilmez'in bugünkü yazısı.

    Para Politikası Karmaşası

    Merkez Bankası Ne Yaptı?
    2017 yılbaşından itibaren USD/TL kuru yükselmeye başladı. Bunun dış ve daha çok iç nedenleri vardı. Merkez Bankası 10 Ocak’tan başlayarak TL likiditesini sıkıştırmaya ve döviz likiditesini gevşetmeye yönelik çeşitli adımlar attı. 12 Ocak’tan itibaren haftalık repo ihalelerini iptal etmek suretiyle bankalara verdiği borcun vadesini gecelik vadeye çekerek iyice kısalttı. Bir yandan da bankaları geç likidite penceresi imkânını kullanmaya teşvik ederek borç verme vadesini kısaltırken faizi de bu yolla yükseltmeye yöneldi. Haftalık repo ihalelerini kaldırınca politika faizi adını verdiği faiz sadece bir isim olarak kaldı. Ya da piyasaya yön verdiği faiz geç likidite faizi olduğu için politika faizi de aslında bu faiz oldu. Böylece Merkez Bankamız istisnai bir imkânın faizini politika faizi haline getirerek dünyada bir ilke imza attı.


    Merkez Bankası haftalık ve gecelik faizlerinin ağırlıklı ortalamasına Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti adını veriyor. Aslında bu ortalama faizin gerçek adı Merkez Bankası ortalama faizi. Merkez Bankası ortalama faizi, yılın ilk akşamında yüzde 8,28 idi. Haftalık repo ihalelerini iptal ederek bankaları gecelik borçlanmaya ve geç likidite penceresi imkânını kullanmaya yöneltince Merkez Bankası’nın ortalama faizi de yükselmeye başladı. Merkez Bankası, bu hamleleriyle USD/TL kurunu frenleyemeyince ve bunun enflasyonu artıracağını görünce bu kez Ocak ayı toplantısında (25 Ocak) gecelik borç verme faizini yüzde 8,5’den 9,25’e, geç likidite penceresi faizini de yüzde 10’dan 11’e yükseltti.


    Merkez Bankası, tabelada yazılı politika faizini artırmayarak politikacıların en azından görünürde faizin artırılmaması isteklerini karşılamış oldu (siyasette ve askerlikte görüntü, içerikten önemlidir.)
    İlerleyen günlerde Merkez Bankası, bankalara TL borç verip sonra o TL’yi alıp döviz vermeye başlayarak döviz swaplarına girişti ve bu yolla döviz talebini karşılamaya başladı. Böylece görünürde döviz satışı yapmamış, dövizi kiralamış oluyor ve hem piyasanın isteğini karşılıyor hem de kendi döviz rezervini azaltmamış görünüyordu.


    Mart ayının ilk günlerinde piyasada ciddi bir TL likidite sıkıntısı ortaya çıktı. Merkez Bankası’nın Ocak ayı ortasında başlattığı TL likiditeyi sıkıştırma politikasının buraya varması normaldi aslında. Ama anlaşılan Merkez Bankası USD/TL kurundaki yükselmeyi geçici bir olgu olarak görmüş ve geçici önlemlerle durumu idare etmeye girişmişti. Fed’in faiz artırması giderek gündeme ağırlığını vurunca USD/TL kuru yeniden yükselmeye başladı. Aslında böyle bir ortamda TL likiditeyi gevşetmek daha da yanlış olacaktı ama anlaşılan o ki likidite eksiği sıkıntı yaratıyordu. Bu kez Merkez Bankası TL likidite sıkışıklığını giderebilmek için ikinci el piyasadan Hazine kâğıdı alıp TL vermeye başladı. Merkez Bankası USD/TL kurundaki oynaklığı hala geçici bir olgu olarak düşünüyor.


    Özetle söyleyelim. Merkez Bankası TL likiditeyi kısmış karşılığında piyasaya döviz vermiş ama vermemiş gibi görünmüş, faizi artırmış ama artırmamış gibi görünmüştü. Şimdi de tekrar TL likiditeyi piyasaya sunarak ilk adımlarını gevşetmeye yöneliyor.


    Merkez Bankası Ne Yapmalıydı?
    Merkez bankaları sürprize açık olmaması gereken, her adımı şeffaf, her önlemi öngörülebilir olması gereken kurumlardır. Merkez bankalarının piyasaları yanıltmaması gerekir ki itibarı yüksek olsun. Merkez bankaları rasyonel bekleyişler kuramının adeta temelini oluşturur.

    Merkez Bankası’nın yukarıda anlattığım bu karmakarışık, birbiriyle çelişkili uygulamalarının bir tek açıklaması olabilir: Yasasına göre araç bağımsızlığına sahip görünse de gerçekte bu bağımsızlığı kullanamıyor. Para politikası araçlarını hep belli etmeden, görünümü bozmadan kullanmaya yöneliyor. Oysa para politikası netlik, kararlılık ve görünürlük ister. Bunlardan birisi eksikse uygulama beklenen sonucu vermez. Dolar karşısında TL’nin benzer ülkelerin para birimlerine göre daha fazla değer kaybetmesinin nedeni budur.
    Forum Kurallarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz


    Borsanın Altın Kuralları Md. 6: " Seans içinde karar vermeyin. Kararlarınızı, etkilenmeyeceğiniz bir ortamda verin. Seans anında görüşlerinize ters düşen hareketlerin planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Daha önce düşünmediğiniz yeni fikirler oluşturmayın. İyice incelenmeden yapılan hareketlerin genellikle zararla sonuçlandığı gözlenir."


    Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.


    Not: Lütfen dini tartışmalara girmeyelim.


  7.  Alıntı Originally Posted by OKTAY Yazıyı Oku
    benjaminin yükselişini nisanda bekliyordum ama martta 9 milyar usd özel şirketlerin ödemesi varmış,mayısta da aynı yükte,yandaş merkezde zaten atacak sıkacak fişek kalmadı eli kolu baglı, malüm zihniyette sonuç kaçınılmaz...her zamanki gibi kafam iyi oldu yoldaşlar ;)
    Mart ayında 7,1 milyar dolar ancak bunu ödemek zorunda değiller, zaten TCMB nin açıkladığı verilerde borçların ötelendiğini görebiliyoruz, mesela bundan önce açıklanan tabloda Mart ayı ödemesi 6,7milyar dolardı. Şu an 7,1 milyar dolar.



    Yani vadesi gelen borçların bir kısmı yeni borç alınarak kapatılmış. Ayrıca yeni borç alınmış olabilir. Piyasadan dolar almak zorunda değiller. İşte sürdürebilirlik önemli, size borç veren bulundukça sistem işler.

  8.  Alıntı Originally Posted by yorgun broker Yazıyı Oku
    Aynı kişi değiliz. Mustafa Bey Eski broker. Ben onun eline su dökemem. New Brunswick'de yaşıyor bildiğim kadarıyla.

    Bu arada üst akıl, dış mihraklar vb diyen dünya liderimiz madem öyle bassın Türk Lirasını tüm ithal ürünleri bastığı bu Türk Lirasıyla alsın. Bizim paranın Amerikan Dolarından neyi eksik? Üstelik bizim ki renkli ve cicili bicili. Ne öyle tek renk yeşil para mı olur!...
    Cevap için teşekkürler.

    Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app

Sayfa 92/1013 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •