Eur olarak borçlanmak zorunda olduğum için her yıl için yıllık borç tutarını karşılayacak büyüklükte birer ya da ikiser kontrat almak istiyorum, sizin yöntemde borcu fikslemis olmuyorum
Printable View
Eur olarak borçlanmak zorunda olduğum için her yıl için yıllık borç tutarını karşılayacak büyüklükte birer ya da ikiser kontrat almak istiyorum, sizin yöntemde borcu fikslemis olmuyorum
viop dışı bir çözüm olabilir mi?
adı üzerinde vadeli işlemler orada oluyor.
varantlar var ama o da birkaç ay ilerisi ile sınırlı.
forex'i düşündünüz mü? kaldıraçlı piyasa orası var bir de, borçlandığınız gün yüksek kaldıraçla forexte aynı düzeyde ters pozisyon alsanız işinizi görür sanırım? viopta kaldıraç oranı dövizde 6-7 kat gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam, forexte daha yüksek kaldıraç mümkün yani daha az tutarla hedge yapmış olursunuz.
Bugün açıklanan bilançolardan sonra mod : tatava yapma biriktir geç :ok:
Tum forumdaslar icin guzel bereketli bir bilanco dönemi olur insallah
Piyasada her zaman iki risk vardır; "Para kaybetme riski" ve "Fırsat kaçırma riski"...Çoğunluk bu iki riski dengelemeye çalışır...Tabi bu da kazanç olasılığını azaltır....Hangisinin fazla olduğunu öngörürseniz ona göre pozisyon almak mantıklıdır....Yurtiçi hisse piyasası artı yurtdışında yine hisse piyasası....2020/21'de ABD'de gümüş senetlerinde (EXK, HL, AG) DOLAR BAZLI %300 aldım...
Sevgili dostlar merhaba,
1969 doğumluyum, SSK girişim 1987 , borsaya 1993 tarihinden itibaren yatırım yapmaya başladım.
SSK emekli oldum emekli maaşım 2.900,00.-tl
Temettü gelirim aylık (ortalama)25.000,00.-tl
Önemli olan üretim yapan, karını dürüstce beyan eden ve ortakları ile paylaşan şirketlere yatırım yapmak. YTD
Tebrikler, temettü yatırımcılığı için gençlere örnek oldunuz.
Bende halen emekli olamamış olsam da temettü gelirim bu yıl sanırım yıllık maaşım kadar olacak diye hesaplıyorum. Kendimi finansal bağımsız ilan edemiyorum halen o cesarete ulaşamadım. Nedeni biraz sosyolojik biraz da kendi adıma ülke ile ilgili duyduğum güvensizlik.
Portföy yönetimi bir sanattır. Varlık portföyünü başarıyla yönetmek için de bir nevi sanatçı olmak gerekir. Sanatı güzel icra etmek için yetenek kadar, çalışmak da önemlidir, hatta çalışmak daha önemlidir bile diyebiliriz. Olmuyorsa da çok zorlamamak gerekir, herkes başarılı bir sanatçı olacak diye bir kural yok.
Abd borsasında büyüme hisseleri bulup onlara yatırım yapmaya başladım. Aylık tasarruflarımla, Türkiyedeki yatırım gelirinin kar getirisi ile aylık belli seviyede usd kadar alım yapmaya başladım. Uzun vadeli olarak hisselerin bilanço ve çarpanları analiz edip , karlılığı ve marjlarını sürdürenlerini elimde tutacagım. Hem istikrarsız borsadan ve degeri düşün usd de bir nebze olsada uzaklaşmış olrum diye düşünüyorum.
İşin en zor yanı 8000 şirket arasında stock scneer araçları ile 100 e kadar indiriyorum , fakat yüksek komisyon ve fazla şirket sayısı işimi epey zorlaştırıyor. her ay en fazla 1 şirket alabiliyorum.
Belki duyan vardır . Paya Dayalı Kitle Fonlaması diye SPK, MKK arkasında olan yeni yatırım imkanı çıkmış.
Bebek şirketlerin, girişimcilerin fona ihtiyaç duyunca bu fonları halktan karşılamak için şirketinin belili bir oranını, paylarını 1 tl lik lotlara bölüp yatırımcılara satıyorlar.
Fonbulucu.com şuan için tek yatırım yapılan plartform. yakında Vakıfbank , halk yatırım gibi şirketlerde piyasaya girip aracı olacaklar.
Çok küçük paralarla , uzun vadeli bir yatırım imkanı sunmaktadır.
Bilgim var ve takibimde o fonlarda . Fakat ben direk hisseler ile ilgilenip , bilgim, tecrübem ve başarım artıkça daha fazla portföy baglamak istiyorum yurt dışına.SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
önümüzdeki dönemde birçok hisse senedi ile korale olarak çalışacak coinler çıkması için çalışmalar var. Yani nasıl usd ile birebir hareket eden usdt varsa u20 ülkelerinin hisse senetlerinin de coini çıkacak deniyor. Bizler için düşük komisyon ile dünyanın farklı ülkelerine yatırım yapma imkanı tanır eğer olursa.
Ben yurt dışında https://republic.co/companies sitesinden 1-2 projeye 100 dolar attım. Ödemeleri benim adıma ingilteredeki kardeşim yaptı.
tikr i oneririm herkese. Ileride parali olur muhtemelen. 2 yildir isimi goruyor.
https://app.tikr.com/register?ref=6je9t6
Finviz ve tradingwiew i kullanıyorum.
idealdeki gibi kendi sorgularımı yazabilecegim bir data ekranı yada site olsaydı çok iyi olurdu. Yurt dışı data ekranları çok pahalı bize göre
Bu sabah itibariyle yaklaşık 6 yıl taşıdığım %100 gram altın BES pozisyonunu için, %80 gram altın+%20 likit fon olacak şekilde talimat verdim..Yarın faiz kararı öncesi 14 civarı oluşacak fiyat ile satış gerçekleşecektir.
bugün çok fazla olmayan dolar hesabımın yarısını sattım. yarın merkez bankası yine faizi indirir, maliye bakanı da söylediklerini yutmazsa istifa eder.
dolartl ne olur bilmem,,bir kişinin ağzına bakıyoruz sonuçta...overall likit varlıklarım içinde, hisse, likit fon, altın toplamı içinde altının oranı çok yükseldi. bir nevi bir miktar risk azaltmak isterim...bu pozisyonun 6 yıl önce gram 100 iken açıldığını da belirteyim.
Dolar bu kadar hizli yukselirken enflasyon daha asagi olamazki
Hemen herseyimiz ithal
Manyak enflasyon geliyor
iyi bir yatırımcı falan olduğumu iddia edemem ama kabaca bakınca zaten bu sene 50% civarı kazanmayan yoktur.
diğer yandan kazandığın para ile alacağın ev ve araba gibi veya elektronik gibi temel şeyler uçtu gitti.
hiçbir şey yapmadan rastgele bir ev alsaydım çok daha karda olacaktım.
kiralarda katlandı zaten.
ya çok riskli shitcoinlerde dolanacaksın ya da kredi çekip ev alacaksın diğer türlü verdiğin efora değeceği şüpheli bu dönemde.
Bu pozisyon 6 yıllık, gram 100 tl iken açmıştık...bu seviyeler hayaldi, gerçek oldu...ama ben ons sayesinde görürüz derken, katkı tl den geldi...ülkem adına üzgünüm, ama portföyümü duygularımla yönetmiyorum.
Bugün VGA fon satışım gerçekleşmiş..artık %80 gramdayım.
Bu arada, türkiye emeklilik vga fon yönetimini tebrik ediyorum..benchmark a göre oldukça iyiler..ybb altın %44,70,,,,,vga%44,88....fig kesintisine rağmen altın ın getirisini geçmiş(sanırım altın sertifikaları sayesinde)..bu arada allianz fon yönetimini de beğenirim, onların altın fonu amz %%42,10 getirmiş.
her açıdan başarılı yönetiliyor vga.
Merhaba Forumdaşlar..
Bist U100 sizce bu yılı nasıl kapatır??
Buyrun yarışmaya.. Kazananları hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.:)
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782